Is Degistirmeli Miyim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2010
    Erkek

    Bence ayrılma eğer çıkış vereceklerse de  3 ay zamanın varmış zaten o süreçte iş bulursun . Eğer şirket seni çıkarmayı düşünmüyorsa daha iyi pozisyonlar için şirkette tecrübeli ve sadık eleman arayışına gireceklerdir. Sen de bu zorlu süreçte işine sahip çıktığın için öncelikli olacaksın. Hakkında hayırlısını dilerim.


    İndia İndia !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    Bir Konuyu Sıkılmadan Okudum İlkez :) Hos Geldın Kardesım.

    Bır Konuda Haklısın, Eğer Elindeki Projenin BITMESINI Beklıyorsalar ve Kafalarında DEPARTMAN Kapama Tekrar varsa Ignenin Ucu sanada Girecek, Hal Böyle Olunca Teknik Acıdan Sende suan Cukurdasın, Ha Is Bulurum dersen O Zaman Kulaklarına Kar Suyu Kacır derim, En azından Bu adam da Elımızden gıdıyor değip Arkalarından değilde Yüzlerine acıkca Belırt, Hem sen Emek vermıssın, Proje sorumlusu olacakken O Departmanı Kapamak Sacma, Cıkarılan calısanlar dahı Senin DAHA ÜST Pozıyosunda Cıkmıssa Adamlar senı de yerler, DÜSÜNCE Kararların Bana Göre yerinde, Cünkü Maas Önemsiz Neden ? Sağlam Bır işin Güvenirlğin olmadımı Aldıgın Para Bana Göre Önemsiz, Tabıki Mebla Önemli Sonucta Is yapıcaksın Hakkını alacaksın ama Ha Cıkarmıyım dıye Yasamak Heleki YURT Dısında Bana Göre Birde Türk sen Hiç Bir Garantisi Yok..

    ve Geç Kalmadan zwischenzeugnis ISTE..

    Hakkında En Güzeli Olsun, Acele Etme Sik Düşün ince Doku, Sonucta Bu Senin Hem Gelecegın Hem HAYATIN, Hakkında Hayırlısı Olsun..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Tüm cevaplar icin ayri ayri tesekkür ediyorum arkadaslar

    @AnaMuhalefet, ilk 15-20 gün degisiklik olacagini sanmiyorum hocam, cünkü dedigim gibi adamlar 3 ay sonra ayrilacak. zaten Ceo, ne zaman bu hazirladigimiz sistem uygulanabilir henüz bilmiyorum dedi. Benim yapacagim is belli, yeni head of development, mobile projeye verecek ve ondan kafami kaldiramayacagim. Cünkü o projenin de ayri ayri 3 branchi var ve 1si isvicre icin diger 2 si fransa, suudi arabistan, tunus vs icin. Ben agirlikli olarak isvicre projesinde calisiyordum ama bu sefer kimse olmadigi icin hepsini benim yapmam gerekecek. Böyle olunca diger isler icin hic vakit kalmayacak.. Acikcasi sefle konussam da onun da anladigi bi sey yok. Cünkü ben zaten aylar önce böyle olacagini söylemistim (fransadaki is arkadasindan duyumlar aliyordum) ama herkes gülüp geciyordu cünkü mantiksiz geliyordu ama oldu :) O yüzden her an her sey olabilir gibi bir seye döndü olay :D 

    @MhmdAlmz, degisik bakis acisi hocam ama haklisin tabi :) Iste öyle bir stres olur mu o da belli degil. Kasim ayinin sonlarina dogru tekrar ceo bir toplanti yapacak, sanirim durum degerlendirmesi gibi seyler konusacak. Beni kovma düsünceleri varsa da en az toplamda bir 6 ayim var diye düsünüyorum :) Cünkü daha birilerini bulacaklar da onlar ise baslayacaklar da, projeyi ögrenecekler de sonra bana cikis verecekler de ve cikis verdikten sonra 3 ay daha kalmam gerekecek.. Acikcasi tüm hevesim de kacti artik.. Nerden nereye..

    @siberturq, tesekkürler hocam. Dediklerinde haklisin, tekrar o güveni saglamak gerek :) Bu son ise nasil girdigimi anlatayim. Is görüsmesinden önce bu adamlarin sitesine girip uygulamalarini inceledim, programlarini indirip baktim, sonra de-obfuscate edip kodlarini inceledim aciklarini buldum vs. görüsme sirasinda biraz benle ilgili konustuktan sonra sorularim var dedim ve basladim sormaya. Is öyle bi duruma döndü ki, sanki ben adamlari ise alacagim, onlar habire savunma yapiyor bunu su yüzden yaptik sunu yapamadik vs vs :) Baya bi sok olmuslardi, kimse beklemiyordu acikcasi böyle bi seyi :) Zaten benim en büyük avantajlarimdan biri elektronik konusunu da iyi bilmem, o yüzden rahatlikla IoT sektöründe is bulabilecegimi düsünüyorum. Gecen sefer aceleye gelmisti aslinda is süreci. Bi an önce is bulmam lazimdi bazi sebeplerden dolayi. Ama suan biraz zamanim var ve olabildiginde en iyi is ve pozisyona bakacagim. Ve sartlar genelde zürih'te en iyi. Artik trenle gidip gelecegim her gün.. 

    Son olarak sik sik is degistirme iyi gözle görülmez, cünkü adam bakacak bu kisi her yil ya da iki yilda bir is degistiriyor, o yüzden güven vermez. Iste bu noktada ben biraz daha iyiyim cünkü bi önceki yerde 4 yil calistim, buradan da ayrilmamin sebebi yönetimsel degisiklikler, zaten bir cok kisi ayrildi.. Bence gayet yeterli bir sebep.

    @Kutengri, aynen hocam. Ozellikle ben ilk ise girdigim zamanlar acayip bunalmistim, bir taraf kendi istedigi isleri yapmami, onlara odaklanmami istiyor, diger taraf sen suna baglisin, maasini su grup ödüyor o yüzden odaklanman gereken proje bu diye arada gidip geldim, sef ve head of development arasinda baya tartisma yasandi, sonra fransa'dakilerle de.. Zaten fransa'dan ayrilacak is arkadasi da bu seylerden sikildigi icin birakti isi,o da amazon'un lüksemburg'daki ana ofisinde is buldu :) Gitmez diyordum ama o da gidiyorsa.. Tam isler yoluna girmis derken, böyle bir seyler cikti. Acikcasi hic memnun degilim ve cikarilan insanlar icin acayip üzgünüm.. Ceo cok yanlis bir karar verdi, artik isvicre kalitesi diye tanidildigi seyler cöp gibi olacak.. 

    @bloodmage, bu da güzel bakis acisi "sadik" ama hocam dedigim gibi isvicre'deki kafa öyle degil. Duygusal insanlar öyle bakiyor. Burada cikar olayi önde. Adam bakiyor bu mantikli mi? degil o halde neden yapayim? Herkes de birbirini anliyor. Benim 3 ayim elbette var ama bu sefer yeni is aradiginda ve kovulmussam o psikoljiyle is arayacagim ve adamlar "kovulma" sebebini soracaklar. Firma kücüldügü icin cikardilar dersem, ben ne dersem diyeyeyim demek ki iyi degilmissin ki cikarttilar diye düsünecekler. Bu da negatif bir baslangic olacak. Cünkü kovulma ile kendin cikma arasinda daglar kadar fark var.

    @DracuLax, tesekkürler hocam cevap icin, sikilmadan okuduguna sevindim :) bu proje bitmeyen cinsten proje hocam. Firma elektronik-mekanik ürünler üretiyor ve bu elektronik ürünlerin firmwareleri var, buna paralel olarak da yazilim tarafi var, bazen desktop bazen mobile. Fransa ile ortak yapilan kisim ise mobile tarafi ve müsterilere sürekli en iyi hizmeti vermek odakli calisildigi icin sürekli ürünlerde gelistirme yapilir, mesela suan ürünler nfc ile, bluetooth ile calisiyor ve LoRa da eklendi testleri yapiliyor. Yarin atiyorum SigFox ile yapilacak. Yani biten bir sürec yok ortada.. Isin elektronik kismini da fransadakiler üstlendi, yani firmware developerlar orada. Haliyle mobile uygulamasini da oraya tamamen almak isteyecekler (o yüzden proje yöneticiligini bana vermediler, vermeyecekler). Uygulamanin lisans mekanizmasi (bir webservis) o da isvicre'de ve onu da ben yaptim. Muhtemelen onu da diyecekler, bizim burada calisacak diye. Bir güc savasi var..

     Elbette paradan önce isi sevmek geliyor ve sonra da is pozisyonu.Ben aslinda yillarca sirketlerde calisma düsüncesine sahip degilim. Kendi firmami acip kendi islerimi yapmak istiyorum. Ama suan mecbur olarak calismak zorundayim. Bari calisirken ögrendigim yeni seyler bana katki saglasin, daha iyi pozisyonlarda calisayim derdindeyim. Zaten pozisyon yükseldikce maas da paralel olarak artiyor. Yeni is ararken tek basina "resmi olmayan" proje yöneticiligi yapacagim aslinda bir nevi yeni birilerini bulana kadar. Is görüsmelerinde de bunu söyleyecegim artik.. Cünkü bir sonraki calismak istedigim pozisyon proje yöneticisi olmak :) 

     

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    İş sektörünü pek bilmemekle beraber şunu belirtmek isterim ki Fransızların enternasyonalizm ve ulus aşırı meselelerdeki tecrübe ve zihniyetleri birçok Avrupa ülkesi ve Amerikalılara nispetle hayli kadük ve ben merkezlidir. İlerleyen süreçteki olası hamlelerine ilişkin kafanda geliştirdiğin senaryolardan çok daha abes uygulamalarla karşılaşman oldukça muhtemel.

    Onlar senin yerine, yetiştirmen için birilerini bulmadan senin bahsettiğin performans mektubunu talep etmen seni daha avantajlı kılabilir. Zira birileri geldikten sonra senin kağıdı talep etmen onlara "işi öğretene kadar istediğini vermeme" imkânını verecektir. Böyle bir durumda da karşına çıkan iş fırsatlarına başvuru ve başlama takviminin idaresi elinden çıkacaktır.

     

     

    literatur tarafından 21/Eyl/19 13:47 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    İş görüşmesi tarzını beğendim. İşi görüşmede almışsın zaten.

    Doğru her yerde sık iş değiştirine iyi gözle bakmıyorlar.

     

     


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    literatur bunu yazdı

    İş sektörünü pek bilmemekle beraber şunu belirtmek isterim ki Fransızların enternasyonalizm ve ulus aşırı meselelerdeki tecrübe ve zihniyetleri birçok Avrupa ülkesi ve Amerikalılara nispetle hayli kadük ve ben merkezlidir. İlerleyen süreçteki olası hamlelerine ilişkin kafanda geliştirdiğin senaryolardan çok daha abes uygulamalarla karşılaşman oldukça muhtemel.

    Onlar senin yerine, yetiştirmen için birilerini bulmadan senin bahsettiğin performans mektubunu talep etmen seni daha avantajlı kılabilir. Zira birileri geldikten sonra senin kağıdı talep etmen onlara "işi öğretene kadar istediğini vermeme" imkânını verecektir. Böyle bir durumda da karşına çıkan iş fırsatlarına başvuru ve başlama takviminin idaresi elinden çıkacaktır.

    "ben merkezli" olayini cok bilmiyorum hocam ama acayip iticiler. isin kötüsü isvicre'deki sirkette calisanlarin cogunlugu fransa'dan geliyor (sinira yakin oldugu icin fransa'da oturuyor ama isvicre'ye calismaya geliyor gidiyor, almanya'dan da alisveris yapiyorlar ucuz diye). 

    Baya bi sikintili insanlar, zaten kac tane adamin isten kovulmasini sagladi bu fransadaki adam.. Ki adamlar öyle yeni yetme degil, hemen hemen hepsi kariyer sahibi tecrübeli insanlar.. Onlarin yerini üc bes tane beceriksiz fransizla dolduracaklarini düsünüyorlar.. Dedigin karakterdeyseler zaten o adam beni istemeyecek. Benim bagli oldugum yer orasi olmasaydi sorun olmazdi ama dedigim gibi bu adamlar fransadakilere cok daha az para veriyorlar. Beni disari atarak proje bütcesini de dengeleyebilir.. Benim dezavantajlarim; maddiyat, uzakta olmam (kontrolü fransada olmasini istiyor). Böyle olunca bir süreye kadar göz yumacak, sonra da ceo'ya diyecek ki ben artik bu kisiyle calismak istemiyorum, ekstra yük.. :)  

    Zaten referans kagidini almam isten ayrildim demek degil, yeni is bakiyorum demek.. Bakalim ceo'nun kulagina gidecek mi :D


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    iş ararken yeni iş bulsan da bulamasan da birşey kaybetmiceksin. çünkü zaten hali hazırda olan işine devam sürecin var.

    iş arıyacak olman bulunduğun yönetimi tedirgin edecek ve çıkmaman için alternatifler ayarlamaya çalısacaklar. belki maaşını düşürüp sözleşme ile işe devam derler. belki de pozisyonun değişir.

    işten çıkarılmazsan da birşey kaybetmiceksin.

    ama, iş bulamadan işten çıkarılırsan kaybın olur.  o nedenle, yeni iş bulana kadar iş aramaya devam hocam :) bulduktan sonra yeni işi patronun karşısına geçi ben şuara şu fiyata şu pozisyonda iş buldum. ayrılık vakti geldi dediğinde seni yararına yine birşeyler değişebilir. 

    fransa yönetimine sıcak bakmadığını anlıyorum yazdıklarından. ancak onlar da sana sıcak bakmıyordur. herkes kendi ekibini kurmak ister. sen ya kendini güvendireceksin bişekilde yetkililere yada eşyalarını toparlamaya başlıcaksın.


    Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

    İş görüşmesi tarzını beğendim. İşi görüşmede almışsın zaten.

    Doğru her yerde sık iş değiştirine iyi gözle bakmıyorlar.

    Cok fazla is basvurusu yapmadigim icin isim kolay hocam, sitelerine bakiyorum, ürünlerini anlamaya calisiyorum, vizyonlarini anlamaya calisiyorum, amaclari ne, araclari ne onlara bakiyorum. Sonra eksik gördügüm yerlerin notlarini cikarmaya calisiyorum.. Cünkü bir  cok kisi adamlarin ne is yaptigini bile bilmeden basvuruyor.. Türkiye'de de bu sekilde basvurmak iyi olabilir :) 

    Mantik basit, "ben sizin yaptiginiz ise ilgi duyuyorum". Bu hissiyati karsidakine aksettirsen,o da haliyle, yaptigimiz isi seviyor ve katki sunacak biri diye düsünüyor nitekim de öyle


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    MuhammeT bunu yazdı

    iş ararken yeni iş bulsan da bulamasan da birşey kaybetmiceksin. çünkü zaten hali hazırda olan işine devam sürecin var.

    iş arıyacak olman bulunduğun yönetimi tedirgin edecek ve çıkmaman için alternatifler ayarlamaya çalısacaklar. belki maaşını düşürüp sözleşme ile işe devam derler. belki de pozisyonun değişir.

    işten çıkarılmazsan da birşey kaybetmiceksin.

    ama, iş bulamadan işten çıkarılırsan kaybın olur.  o nedenle, yeni iş bulana kadar iş aramaya devam hocam :) bulduktan sonra yeni işi patronun karşısına geçi ben şuara şu fiyata şu pozisyonda iş buldum. ayrılık vakti geldi dediğinde seni yararına yine birşeyler değişebilir. 

    fransa yönetimine sıcak bakmadığını anlıyorum yazdıklarından. ancak onlar da sana sıcak bakmıyordur. herkes kendi ekibini kurmak ister. sen ya kendini güvendireceksin bişekilde yetkililere yada eşyalarını toparlamaya başlıcaksın.

    cikisimi vermedigim müddetce is aramamda sorun yok :) Onlar duysalar da yapacaklari bir sey yok. Cünkü sözlesmem bellli, maasim belli. Sözlesmemi iptal edip yeni maas sunamazlar.Yani yaparlar da ama onun icin de yine 3 ay gecmesi gerek ki ben zannetmiyorum ki beni hemen gönderme dertlerinde olsunlar. Cünkü bir cok bel kemigi projesinde görev yapiyorum ve cogunda da tek basina yapiyorum. Ha deyince kovamazlar beni ama gelecek kismi endislendiriyor.. 

    Pozisyonumun degismesi mümkün degil, cünkü o adam gücü fransa'da topladigi icin, proje yöneticisnin de orada olmasini isteyecek. Projeyi hic bilmeyen yeni ise girmis birini proje yöneticisi yapacak. Benim maas artisim da pozisyon degisikligi de sikinti. DAMA dedigim grup beni kendi bünyesine alsa da (onlarin da bütcesi kisitli) orada da pozisyon degisikli olmasi mümkün degil cünkü sadece bir sef var baska bir pozisyon yok (ki benim isim degil, müsterilerle sürekli iletisimdeler vs)

    O yüzden zaman gectikce artik her sey yerli yerine oturuyor ve gelecegimin olmadigini daha net görmeye basliyorum.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    merhaba , taş yerindeyken ağır o yüzden bırak onlar çıkartsin sen çıkma baska işe'de bakmamalısın.

    anı yaşa maaşını al keyfine bak. selamlar


    bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
Toplam Hit: 6190 Toplam Mesaj: 69
işten istifa