folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Beyler yarin bir is gorusmem var uzun bir zamandir Java calisiyorum bos vakitlerimde ve bir is gorusmesine cagrildim. Pozisyon deneyimsiz yazilimci olarak basvurdum onlarda yazilim uzmani yaninda yetistirilmek uzere yardimci olarak gorusmek istediler. Kendimi gelistirmem adina bulunmaz firsat gibi birsey sanirim :)

Simdi ne sorarlar ne gibi konulara dikkat ederler die aklima takildi. Java ile calisan arkadaslar siz olsaniz deneyimsiz bir yazilimci alicak olsaniz ne sorardiniz. Hangi konularda teorik bilgisi olmasi sizin isinizi kolaylastirir ve dikkatinizi cekerdi.

Varsa  1-2 extra soyle konus soyle davran gibi trickler iyi olur.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Standart olarak; polymorphism, inheritence, oop, static, final, public, private, protected, object comparison, encapsulation, constructor, garbage collector, interface, abstract class, inner class, singleton, low coupling high cohesion ve belki multithreading, uml, observer pattern, adapter pattern, factory pattern, enum, JVM, JDK, JRE.

Edit: aklıma geldikçe ekliyorum.

Ben olsam sormam ama, değişken tipleri falan (byte, short, int, long vs.) 

Soru :

Method overriding, method overloading nedir ?

super metodu ne işe yarar ?

ozgunlu tarafından 09/Şub/16 16:32 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Erkek

Hocam glassdoor diye bir site var. Burda amerikan şirketlerinin mülakatta sorduğu soruları yazıyorlar. Java developer diye bakarsan bekli işine yarar bir şeyler bulabilirsin. 

https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

@ozgunlu patternlere bir goz gecirim tekrardan hocam hatirlattigin iyi oldu :) destructer kavrami javada yok gc var tuzak sorumu sordun :D

@alli hocam o sekil baktim ancak istedigim Turkiye sartlarinda bu isi yapn kisilerin bakis acisini gormek istemem site icin tesekkurler orayada bir bakiyim.

Absolut tarafından 09/Şub/16 16:28 tarihinde düzenlenmiştir

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

@ozgunlu patternlere bir goz gecirim tekrardan hocam hatirlattigin iyi oldu :) destructer kavrami javada yok gc var tuzak sorumu sordun :D

Yok hocam ya, kafa php ye kaydı, pardon :D Aklıma geldikçe ekliyorum, soru çıkar dersen çıkarmaya çalışırım ama internette vardır mutlaka. 

Ne işe yaradıklarını bilsen yeter genel itibariyle.

ozgunlu tarafından 09/Şub/16 16:29 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

ıyı sekılde ogrendın mı java konunu hatırladım kursa gıdecegım baska bır yerde de cok az para verecekler dedıgını hatırlıyorum. 

muhendıs kokenlı mısın 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Interface ve Abstract class arasındaki farklar banko soru.

static nedir, neden kullanılır? (method, değişken, class.. her biri için)

final nedir, neden kullanılır? (method, değişken, class..)

Bildiğin design pattern varsa artısını görürsün mutlaka.

Kod gösterip çıktısı ne olur türünde sorular da olabilir. O sorularda == operatörü ve equals metodunun farklarına da bakmak lazım. Ayrıca hashcode vs.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

ıyı sekılde ogrendın mı java konunu hatırladım kursa gıdecegım baska bır yerde de cok az para verecekler dedıgını hatırlıyorum. 

muhendıs kokenlı mısın 

Hocam suanda Java da iyi oldugumu dusunuyorum. Bos zamanlarimi bu yonde degerlendiriyorum. Aynen kursa gittim az paraya calismak yerine :) evet muh. kokenliyim

@JPriest hocam ins o sekilde sorarlar :) desing pattern olarak daha yeni basladim ancak yinede dediginiz gibi s1k kullanilanlardan sorarlarsa cok spesifik bisi cikmazsa cvplarim diye dusunuyorum.

Absolut tarafından 09/Şub/16 16:46 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

https://www.youtube.com/watch?v=Q_Q-7bXKzmw

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Java versiyonlarının farklarını.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

öncelikle hayırlı olsun hocam, umarım iyi geçer..

arkadaşların söylediği şeylere bak, onlar temel şeyler.. bunlar genel olarak object oriented altına girmiştir diyelim..

Bir de büyük ihtimal bir kaç basit test yapabilirler, yani teorik tarafını muhakkak ölçeceklerdir ama bir de pratik için küçük bir kod yazmanı isteyebilirler. Mesela asal sayıları bulan kod, zor bir ihtimal ama belki recursive metodlarla da ilgili bir şeyler sorabilirler..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3849 Toplam Mesaj: 39
is guc