folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Çoğunluk gibi bilişim sektöründe değilim o yüzden işler sizde nasıl gidiyor bilmiyorum ancak ufak bir anımı anlatmak istiyorum.

İş dünyasında önemli bir yeri olan, TUSiAD in bile üyesi olduğu bir Konfederasyon a staj görüşmesi için gittim. Hayatımdaki en ciddi anlardan birisiydi, gitmeden önce bir kaç gün boyunca internetten epey araştırma yaptım, ne sorulur nasıl sorulur her şeyi yaladım yuttum. 

Görüşmeyi genel sekreter ile direkt yapacaktım ancak kendisi yurtdışına çıktığı için yardımcılarından birisi ile görüşmem gerekti. Oturduk, adam mac ini açıp benim CV mi açtı, dedim kesin sıçtım, CV neredeyse boş. Ve adam başladı konuşmaya, orada ne yaptıklarını nasıl bir ortamda çalıştıklarını ve eğer orada staja kabul edilirsem bana neler kazandıracağını anlattı. Bildiğin ben şok, ulan neye hazırlandım ne çıktı toplamda 45 dk konuştuk 30 unda sadece o konuştu. Tabi ben o kadar hazırlanıp konuşmayınca birazda stres ile kıp kırmızı oldum. 

Bir şey sorsun diye bekliyorum, yok. Neyse sonlara doğru benimde konuşabildiğim son 15 dk ya girdik. Burada da şu ne bu ne vs yerine benim kendi alanım olan uluslararası ilişkiler üzerine konuştuk. Zaman itibariyle Arap Baharı ve Türkiye demokrasisi üzerine konuştuk.

Filmlerde falan olur ya aynı öyle bir ortam vardı. Sanki iki profesyonel (ki burada ben henüz çaylağım) normal bir çay, kahve konuşması yapıyor. 

Sonra bana ufak bir pc verip konfederasyon ile alakalı ufak bir görev verdi. Benden önce (buna normal çalışan personelde dahil) kimsenin bir kaç saatten önce bitiremediği şeyi ben birazda bilgisayara olan merakım sayesinde 30 dk da tamamladım ve 1-0 öne geçip stajı kaptım.

Adamlar, profesyonelin sözlük karşılığı idi ve işlerinde gayet iyiylerdi.

Yani demem o ki eğer gerçekten profesyonel bir yere gidiyorsanız, kalıpların içine hapsolmayın. Çok daha farklı şeyler karşınıza çıkabilir.

Sana pek fayda sağlam muhtmelen ancak, böyle bir anımdı paylaşmak istedim.

heza tarafından 09/Şub/16 19:34 tarihinde düzenlenmiştir

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Hangi şirket ?

hocam konu public oldugundan o.m atiyorum

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

@heza aniniz guzelmis :) tabikide ne cikacagini bilmiyorum. Eli bos gitmekdense temel kavramlari oturtup sizin gibi deneyimsiz kisilerin 1 saatde yapacagi isi 30dk da yapip isi kapma cabasindayim :)

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    dgncn
    dgncn's avatar
    Erkek

Bana fibonacci serisini yazdırmışlardı.

Tam yazamamıştım :D Ama java değil c# idi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

Güzel konu. Boş bi vaktimde okucam:)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diathorus
    Diathorus's avatar
    Erkek

Dostum iş görüşmesi nasıl geçtiyse buraya yazarsın neler sordular falan merak içindeyiz :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

multi threading olaylarından da bişeyler gelebilir.

hatta senkronizasyon ile alakalı şöyle bir soru geldi aklıma sorulabilecek.

volatile ile synchronized keywordleri arasındaki temel fark nedir?

CnkGn tarafından 10/Şub/16 09:40 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Bir efsana is gorusme ile karsi karsiya kaldim :) Kendinizden bahsedin neden biz gelecek planlariniz nelerdir Bulundugunuz projeler nelerdir = Ben ise zaten deneyimsiz olarak basvurdum biryerde calismadimki bir firmada projede deneyimim olsun cvp : hmm anliyorum. Olumlu gecerse biz size geri donus yapariz. Ulan ne sordunki neyi degerlendirip olumlu olumsuz karar alicaksin garip bir durum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

Bir efsana is gorusme ile karsi karsiya kaldim :) Kendinizden bahsedin neden biz gelecek planlariniz nelerdir Bulundugunuz projeler nelerdir = Ben ise zaten deneyimsiz olarak basvurdum biryerde calismadimki bir firmada projede deneyimim olsun cvp : hmm anliyorum. Olumlu gecerse biz size geri donus yapariz. Ulan ne sordunki neyi degerlendirip olumlu olumsuz karar alicaksin garip bir durum.

geçmiş olsun hocam.

olumlu yada olumsuz dönmeyecekler,

beklenti içinde kalma yola aynen devam et, diğer ilanları değerlendir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    iQsuz bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

geçmiş olsun hocam.

olumlu yada olumsuz dönmeyecekler,

beklenti içinde kalma yola aynen devam et, diğer ilanları değerlendir.

Hocam tabikide donmiyceklerdir boyle bir gorusmeden umitlenim aramalarini beklemek zaten sacma olur :D Baska limanlara yelken acicaz pes etmek yok yola devam.

Bir firsat yakalayip elbet kendimi ispatliycam :)

Toplam Hit: 4108 Toplam Mesaj: 39
is guc