folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Hayatınızdaki Tecrübeleriniz

İş Hayatınızdaki Tecrübeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar Bu Konuyu Açmamdaki Amaç Hem İnsaların Azda Olsa Tecrübeli Müridlerimizden Bilgi Alması Buradan Okuduğu Tecrübelerden En İyi Şekilde Faydalana Bilmesi.

Not: Ben Birazdan İş Görüşmesi Yapacagım İnşallah Olurda Burada bende Tecrübelerimi Paylaşırım

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

işveren olarak mı ? işçi olarak mı ? :)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

2002 yili ilk kez sektore atiliyorum. daha sektore yeni girmis bir firmaya kapagi attim. patron paraya para demiyor sirf elimde bir isim var demek icin sirketi acmis birisi. ilk zamanlar oldukca sikiciydi beni sacma sapan bilgisayar tamiratina formata atmaya gonderiyordu. gonderdigi kisler amcasinin oglu, teyzesinin kizi, yengesi falan filan... aradan 6 ay gecti olayin donanimda degil yazilimda oldugunu kesfetti ve unlu bir yazilim firmasinin programinin bayiligini aldi. benimde cracking sevdasina daldigim donelerdi. koli koli bu programdan var elimizde ne yapacagimizi bilmiyoruz. yazilim firmasi sirket elemanlarina bu yazilimi ogretmek icin gelecekler diye hep beraber bekliyoruz. bende elimizdeki yazilimlari kurcaliyorum. sonra demo surumu uzerinde ilk cracking denemelerim sonuc verdi ve zaman kisitlamamli programin amk!.
    yazilim firmasinin elemanlari geldi kendilerini luks bir otele goturduk yemek yedik ertesi gun sirkette bize yazilim hakkinda bilgi verecekler nasil kullanilir ne yapliri vs vs... bunlar program hakkinda bilgi verirken demo surumun zaman kisitlama engelinin asilabilecegini kendilerine anlattim. tabi ki firma yetkilileri "hssktr ordan" dediler. kendilerine uygulamali olarak zaman kisitlamali programin kisitlamasini kaldirmayi gosterdim. bu iki eleman hemen vay anasini satim bizim muhendislerimiz on numara adamdir nasil boyle bir hataya dusmusler vs vs derken hemen patrona "bu adami kaybetme baska yerde bulamazsin" dediler. bende p gunden sonra paranin amk :) yedim ictim sictim.

olayin ana fikri nedir?
    bir hodugun altinda calismak durumunda kaldiginizda disaridan gelen ve isten anlayan adamlara kendinizi bir sekilde gosterin, kiymete binersiniz.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Yıl 1998;

İlkokul 4. sınıftayım. Babası sağlık ocağında çalışan bir arkadaşım vardı. Bu çocuk okula sürekli babasının ocaktan getirdiği eşantiyon kağıt dosya getirirdi. Birgün bu dosyaları satabileceğimi düşündüm ve çocuğa çokj getirmesini söyledim. Çocukta sağolsun neredeyse bir torba dosya getirdi şekil şekil bir sürü vardı. Neyse ilk defa bu dosyaları sattım okulda. Her çeşitin parası farklıydı, cepliler daha pahalı , düzler ucuzdu. GAyette güzel para kazandım bu işten o zaman kinder yumurta masrafımı karşılıyabiliyordum ;)

Yıl 1999;

İlkokul bitti Yaz tatilinde parkta kuzenlerimle gezerken çocukların çekirdek ve sakız sattığını gördüm. AKşam eve gidince babama bana sakızla çekirdek almasını söyledim satmak için. Babam kabul etmedi kızdı. Bende dedeme söyledim o almayı kabul etti. Bana bir torba çekirdek ve bir kutu sakız aldı, bende parkın yolunu tuttum. Başladım bağıra bağıra satmaya, ama nasıl bağırıyorum çekirdek diye tüm park inliyor :) İşlerim baya iyiydi yani birde piyasaya göre ucuzda satıyordum. Bu yüzden diğer satıcı çocuklar sürekli gelip beni sıkıştırıyodu ucuz satıyorsun bizden kimse almıyor hep senden alıyor diye. En sonunda baktım dayak yiyeceğim bende onların sattığı fiyata satmaya başladım:) Arada o zaman ki gençler yanına çağırıyor oradaki kızlara kağıt falan gönderiyordu benimle :P  Kağıt götürmeyi ekstra parayla yapıyordum :D Bir keresinde bir teyze beni çok sevmiş acımıştı bana neredeyse tüm çekirdeği alacaktı. Konuşurken kaça gidiyorsun, hangi okuldasın diye sordu. Bende ilk okul bitti orta okula başlıyacağım, Otlukbeli Kolejinde okuyacam dedim. Kadın şaşırdı kolejde okuyorsun burada niye sakız, çekirdek satıyorsun dedi bende canım sıkılıyo evde o yüzden dedim kadın kızdı gitti almadan:)

Yıl 2000-2007;

Bu tarihler arasında kendi girişimimle hiç iş yapmadım. Fakat aile şirketinde sürekli çalıştım. Hiç tatilde tatil yaptığımı hatırlamam. Sürekli çalıştım. İnşaat malzemeleri satan şirketimiz var. Burada;

-Yapı markette satış görevlisi;

-Muhasebeci;

-Müdürlük;

-İşçilik 

Olarak tüm pozisyonlarda belli bir süre çalıştım. Yaşım biraz daha ilerleyince bedenen daha ağır işlerde çalıştım.

-Vinç operatorluğu;

-Çimento taşıma işçisi;

-Ehliyetim olmadığı için pek uzaklara açılmadan kamyon,vinç, pikap şöforlüğü;

Kısacası kendi şirketimizde çalıştırdığımız işçilerden bile daha ağır koşullarda çalıştım :(

Yıl 2007-2010;

2007 yılında üniversiteyi kazandım ve Kıbrıs'a geldim. Burada piyasayı çok araştırdım ve bir iki ticaret teşebbüsüm oldu döner dükkanı açma, cafe açma gibi. Fakat bir takım sorunları aşamadığımız için yapamadım.Fakat şu anda buraya gıda ithalatına başlamak üzereyim. Buradaki şirketlerde görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah başlıyacağız iyi para var :P Bunun haricinde aktif olarak memlekette yine ufak tefek sadece kendim birşeyler alıp satıyorum. Bir keresinde sabah vadeli aldığım fasulyeyi akşama satıp, cebimden 1 lira çıkarmadan 250 lira kazanmıştım:) Ayrıca şu anda tek başıma yapacağım bir yurt projem var Erzincana onun üstündede çalışıyorum.

Ticareti ve iş hayatını çok seviyorum, tek temennim şu okul bir an önce bitsin de tüketen biri değil üreten biri olayım.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

blackhammer bunu yazdı:
    -----------------------------

olayin ana fikri nedir?
    bir hodugun altinda calismak durumunda kaldiginizda disaridan gelen ve isten anlayan adamlara kendinizi bir sekilde gosterin, kiymete binersiniz.

Ana fikır tamamı ıle bu kendını gostermek ıstıyorsan patronun yanında musterılerden veya ısı bılen adamlardan ovgu alacaksın yada malıyetlerı bır sekılda azaltıp veya satısı arttıracaksın. Bu sekılde fırmadakı sorumlugun artar bu senı baya bır zorlar ve yorar ama karsılıgını "duygusal olarak" ($) alırsın. Alamıyorsan bır muddet sonra pıyasada zaten yer edınmıssındır baska yere sıcrarsın oradan hakkını alırsın. İşe ilk girdiğinde o işi ne kadar bildiğini sansanda aynı sektorde bıle olsa farklı fırma farklı ıs demektır. Oyuzden bır cok seyı bılmıyorsun demektır (gercı sektore gore bıraz degısır) o yuzden bılıyormus gıbı yapıp zaman kazan ve bır sekılde ısı ogren ve yap.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

görüşmede maaş olayını konuşurken ben şunu istiorum die atlama sakın ilk hamleyi onlardan bekle bide işe girdiğini varsayıyorum patrona yaranmak için ekstra ekstra işlerle uğraşma sonra bi bakmışsın o ekstra işler asıl görevin olmuş yani diycem bütün patronlar göt bütün götler patron sözü çoğu zaman doğru çıkmıştır.

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

snnyk bunu yazdı:

işveren olarak mı ? işçi olarak mı ? :)

İşçi

---------------------

Bende kendi Tecrübemi Yazayım Bugün Tecrübe edindigim bilgi işlem işi için Arkadaşlar Bir Şirkete mülakata Girdiginizde Çekinmeyin Ve Sesiniz Oldukça Gür Çıksın Yani Yüksek sesle konuşmaktan çekinmeyin Bana Değerlendirim Arıcayaz Dediler Ama O bilgi işlemci ile görüştügümde O dedi Sana Abi Tavsiyesi İş görüşmeleri Yaptıgında Sesin Yüksek Çıksın Ben çekindiğim için kısık sesle konusuryordum.:) İnsallah ararlar

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Bildiğim bir şey varsa oda  sözünü esirgememek tir ve kendini ezdirmemek tir  en iyi  tecrübe budur .  Müdürün bile   olsa eğer şahsına karşı hakaret yada küçük düşürücü bir yaklaşımda bulunursa sende  aynı  şekilde  karşılık ver yalan söyleme eğer bir yanlış yaptıysan bunu  açıkça söylemelisin. İzin alacaksan bahane  uydurma ne için  lazımsa  izin onu söylemelisin. İşinde başarısız  bile olsan "açık sözlülüğün ve dürüstlüğün sayesinde yerin ayrı olacaktır" 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Bildiğim bir şey varsa oda  sözünü esirgememek tir ve kendini ezdirmemek tir  en iyi  tecrübe budur .  Müdürün bile   olsa eğer şahsına karşı hakaret yada küçük düşürücü bir yaklaşımda bulunursa sende  aynı  şekilde  karşılık ver yalan söyleme eğer bir yanlış yaptıysan bunu  açıkça söylemelisin. İzin alacaksan bahane  uydurma ne için  lazımsa  izin onu söylemelisin. İşinde başarısız  bile olsan "açık sözlülüğün ve dürüstlüğün sayesinde yerin ayrı olacaktır" 

böyle yaparsan her iş yerinde en fazla 3 ay çalışırsın yapmazsan o........pu olursun iş bakımından.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

İmzamı atar ve eklerim. Parana önem ver. Çünkü orada senden başka senin parana önem veren olmayacaktır, özellikle patronun. Kesinlikle küçük işletmelerde çalışma, çünkü ne kadar çabalarsan çabala çoğunlukla hakettiğin maaşı alamazsın. Birde patronuna güvenip hakkımı yemez deme, yer.

" Kro "
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bukadar kişininmi iş hayatı var:(

Toplam Hit: 4683 Toplam Mesaj: 29