folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Hayatınızdaki Tecrübeleriniz

İş Hayatınızdaki Tecrübeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Öncelikle verilen görevleri eksiiksiz yerine getirdiğin zaman ve çalıştığın işyerinde işine sımsıkı sarılırsan yani diyeceğim patronun işi çıktımı bi yere gittiğinde sana işyerini gönül rahatlığı ve gözü arkada kalmayacak şekilde bırakabiliyorsa bu iş yerinde maaş sorunun olmaz. İlave olarak bazen benim çalıştığım işyerindede oluyor patron herhangi birşeye kızdımı cevap verilmez bıdı bıdı edilmez. Haklı olsan bile o patronun bağırıp çağırıp fırçalama anında sesini çıkarmayacaksın sonradan ortalık sakinleştimi bikaç gün sonra geçen böyle böyle oldu siz beni anlamadınız yada yanlış anladınız diye durumu tekrar anlatın ama hiçbir zaman zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyormuş gibi izlenim vermeyin. Patron şunu bana hatırlat diye herhangi birşey dediğinde ne yap et onu unutma hatırlat yeri gelir denemek için bile söyler bana şunu hatırlat diye. Son olarakta dürüst ol dürüst olcam diyede herşeyi söyleme bir laf var herdoğru heryerde söylenmez diye onu hatırla.

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

güvenilir ol. verdiğin sözü kesinlikle tut. tutamayacağın söz verme.

kendini ezdirme. patron dahi olsa sana hakaret edemez veya sesini yükseltemez, haklı olmadığı sürece.

hakettiğini istemekten çekinme. 1500e çalışabileceğin bir işyerine girerken 1000de olur deme. bırak onlar kaybetsin, sen değil :)

işini her zaman en iyi ve en sorunsuz şekilde yapmaya özen göster.

iş arkadaşlarına sadece iş arkadaşı olarak bak, arkadaşlarınla karıştırma ve hiçbirisine asla güvenme.

patronlarına hiç güvenme, güvenilecek insanlar ise zamanla anlarsın zaten.

çalışma saatlerine uy ve daima programlı çalış. sözünü esirgeme. yalan söyleme.

ve hepsinden önemlisi işe girerken en ince detayına kadar herşeyi konuş anlaş. haftasonu çalışmam dediysen bir kere dahi olsa çalışma. bir taviz bin tavizi doğurur. ayrıca mesaiye kaldığın zaman mutlaka mesai ücreti isteyeceğini işe girerken belirt.

şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

elimin altında 75 firma var eleman isteğinde mutlaka güvenilir birini gönderin derler işi bilmiş bilmemiş sonraki mesele

yukardaki kuraldan sonra elemanı yolluyoruz rekabet yoğun ortamda bi bakmısın kendinden çok güvenip gönderdiğin adam hakkında sölentiler uçuşmuş işçiler birbirini çekemiyor ve kendi ark kuyularını kazıyolar malesef buna dikkat etmelisin iş ark mesafeli ol kendini ezdirme her işi bil ama yapma herşeyi üstüne yıkarlar.

son olarak patrona ve müdür diye atadığı birine kesinlikle güvenme daha iyi fırsatlar karsına çıkınca bas eyvallahı 

çünki nasıl onlar senden verdiği paranın hakkını istiyorsa sende emeğinin karşılını beklemelisin vermiyorsa arazi olucan lakin bunları yapmak için sen işi aramıyacaksın iş seni arıyacak tavsiyelerim herangi bi hamal için geçerli değildir ona tavsiyem kaytarabildi kadar kaytarması olur zaten hakkını alamıyor garibim.

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

pompaci bunu yazdı:
    -----------------------------

karakutu bunu yazdı:

Bildiğim bir şey varsa oda  sözünü esirgememek tir ve kendini ezdirmemek tir  en iyi  tecrübe budur .  Müdürün bile   olsa eğer şahsına karşı hakaret yada küçük düşürücü bir yaklaşımda bulunursa sende  aynı  şekilde  karşılık ver yalan söyleme eğer bir yanlış yaptıysan bunu  açıkça söylemelisin. İzin alacaksan bahane  uydurma ne için  lazımsa  izin onu söylemelisin. İşinde başarısız  bile olsan "açık sözlülüğün ve dürüstlüğün sayesinde yerin ayrı olacaktır" 

böyle yaparsan her iş yerinde en fazla 3 ay çalışırsın yapmazsan o........pu olursun iş bakımından.

Paradan daha mühim olan şey itibardır. Para için yalakalık yapmam yada  haksızlığıa karşı sesimi kesmem

sevdiğim bir söz : "İtibarımız paramızdan daha değerlidir"

Eğer bunu prensip olarak benimsemeseydim belkide bulunduğum konuma gelemeyecektim ve benden daha kıdemlilerin, ofis ve grup müdürlerinin akıl danıştığı ve yaşıma bakmaksızın saygı duyacağı biri olmaya bilirdim.

Ezdirmeyeceksin kendini ve  dürüst olacaksın.

Hata  bir anım var benim: ( çalıştığım mühesese bir holdingtir ve herkes bilir )

İstanbulda bir bölge müdürü telefonda ileri geri konuşmuştu daha ozaman askere gitmemiş ve toy sayılırdım. Zoruma gitmişti  işten kovulma pahasına  ofisine gittim yani resmen bastım kavga gürültü birbirimize girdik  normalde olsa  sen bir personelsin  ve bu yüzden otomatikmen suçlu sen olursun ve kovulursun ama umursamadım.

olay sonucunda büyük müdürler toplandı beni dinlemeye almışlardı.

Savunmam direk bu şekilde :

Eğer onun bu davranışını normal karşılıyorsanız  benim davranışımıda normal karşılamalısınız bir insan onuru ve gururu için yaşar, kovacaksanız  gocunmam en azından adam  olan kimmiş bu şekilde  görmüş olacağız.

Sonuç itibari ile  bilgi-işlem  amirliği  yapıyorum şu an :)

(neden anlattım bilmiyorum anı işte )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

İşçi olarak tecrübem: Patronların alayı göttür,

İşveren olarak tecrübem: İşçilerin alayı göttür,

İşsiz ve işverensiz olarak tecrübem: Life sucks !

Hepsinin ortalamasını alırsak doğru sonuca varırız: Böyle hayatın ... .

Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:

İşçi olarak tecrübem: Patronların alayı göttür,

İşveren olarak tecrübem: İşçilerin alayı göttür,

İşsiz ve işverensiz olarak tecrübem: Life sucks !

Hepsinin ortalamasını alırsak doğru sonuca varırız: Böyle hayatın ... .

:) Yorumsuz

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fincan
    Fincan's avatar
    Erkek

Uluslararasi ihracaat yapan bir tekstil firmasinda 2.5 yil calistim. Muhasebeden siparis takibine her bi boku yaptim. Adam paragozun tekiydi. isten cikmadan once arkadamdan atip tutuyomus millete haberleri geliyodu:) Mallar ucaka yetisecek diye gotumden terler geliyodu. son ayda hakaret etmeye basladi pic kurusu baya baya kavga ediyoduk a.k herifiyle. sonra bi dahada gitmedim ise. 15 gun sonra esyalarimi almaya gittim bana gel mel dedi.( Bide arkadamdan attim isten demis.) Yani patronlar got olur. Simdi kendi isimi yapiyorum mutluyum huzurluyum. Kendi isinizi acmadan bi kac yil bi yerde takilin isi iyi ogrenin kimseyi ezmeyin ezdirmeyin kendinizde dahil.

ULKUMUZ GOKLERDE DALGALANAN SANCAK;BIZ ALLAH"IN ONUNDE EGILIRIZ ANCAK.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne is yaparsan yap,ustundeki elemanlarin(mudur,mudur yard. vs) aciklarini yakala.Ister msn logu olsun,ister ses kaydi , isterse fotograf olsun.Koy cebine kotu gunlerin icin sakla :) Birde is yerindeki dul hatunlara teyzecim,ablacim diye hitap etme, eger mature seviyorsan birgun gerek olur :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

işim gereği sürekli firmaların bilgi işlemleriyle irtibat halindeyim

Bilgi İşlemcilerin Alayı uyuz ve ve tahmin edemiceginiz büyük firmaların bilgi işlemlerinde ne asalak,bir şey bilmeyen tipler olduguna şahit oluyorum.Ayrıca Bilgi işlemdekiler şirket etraflarında döndüğü için biyerleri havaya kalkmış ne telefonlara çıkıyorlar ne diger çalışanlarla muhatap alıolar.tabiri caizse burunlarından kıl aldırmıyorlar.

(Ama ne yazıkki ilerde bende böyle olcam (asalak ve bişey bilmez dışında)  :D  )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Ne is yaparsan yap,ustundeki elemanlarin(mudur,mudur yard. vs) aciklarini yakala.Ister msn logu olsun,ister ses kaydi , isterse fotograf olsun.Koy cebine kotu gunlerin icin sakla :) Birde is yerindeki dul hatunlara teyzecim,ablacim diye hitap etme, eger mature seviyorsan birgun gerek olur :)

aynı kafadan olmak ne güzel

bi gün içelim hocam :)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 4685 Toplam Mesaj: 29