İş Hayatınızdaki Tecrübeleriniz
-
mesela benim profilime gir hayat tecrübesi gör :D
-
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------
mesela benim profilime gir hayat tecrübesi gör :D
-----------------------------Ulen Ne Adamsın knk :)
-
2 hafta önce benim gibi gitar çalan arkadaş ve 2 yıldır bizle davul çalan bir arkadaş ile beraber mersin sokaklarında iş arıyorduk. işimiz müzik olduğu için cafelere uğrayıp canlı müzik olayına girermisiniz diyorduk. çoğu yemiyordu, olan da öğrenci olduğumuzdan beceremeyeceğimizi düşünüp ararız biz sizi diyordu.
sonunda güzel bir yer bulduk. işletmecisi top herifin teki. ama harbi top :D. konuştuk ettik, kız vokal istiyormuş. iyi dedik buluruz. bulduk. getirdik. ertesi gün deneme amaçlı çaldık. gitar+gitar+tumba+vokal. adam beğendi. ücret konusunda da çok iyi bi fiyat çekti. eyvallah dedik. mekandan çıktık mutlu mutlu oley sevinçle ortalıklarda dolanıyoruz falan
ertesi gün oldu gittik çaldık. adam yüzünü ekşiterek dinledi heralde bahane bulmak için ama cafedeki insanlar gayet beğendi. ibne herif ilk gün diye para vermedi. biz de e para alamayacaksak içki ver onun karşılığı olarak dedik. tamam dedi. içtik içtik içtik. bizim için farketmezdi yani zaten kazandığımız paraya da içecektik. en azından mekandayken falan böyle düşünüyorduk
2. gün ve 3. gün de aynı oldu. 4. gün sabahı adam akıllı düşündük. paraya ihtiyacımız vardı biriktirmemiz gerekiyordu. top herif de bize müzisyen olarak değil de resmen lanlı lunlu hitap ediyordu. mantıklı düşündük. bugun de içelim eğer para vermicem derse kafa atar çıkarız dedik.
gittik çaldık. adam yine içki getirdi. dedik yeter. böyle anlaştık dedi top. iyi dedik. yarıda kestik çalmayı. kalktık. bizim davulcu kafa da attı. sonra hepimiz salak gibi evimize döndük.
1.sonuç: içmek güzel şeydir
2.sonuç: para daha güzel şeydir
3.sonuç: patronların çoğu ibnedir.
4.sonuç: ben hiç iyi bir anlatıcı değilim
-
Fikret bunu yazdı:
güvenilir ol. verdiğin sözü kesinlikle tut. tutamayacağın söz verme.
kendini ezdirme. patron dahi olsa sana hakaret edemez veya sesini yükseltemez, haklı olmadığı sürece.
hakettiğini istemekten çekinme. 1500e çalışabileceğin bir işyerine girerken 1000de olur deme. bırak onlar kaybetsin, sen değil :)
işini her zaman en iyi ve en sorunsuz şekilde yapmaya özen göster.
iş arkadaşlarına sadece iş arkadaşı olarak bak, arkadaşlarınla karıştırma ve hiçbirisine asla güvenme.
patronlarına hiç güvenme, güvenilecek insanlar ise zamanla anlarsın zaten.
çalışma saatlerine uy ve daima programlı çalış. sözünü esirgeme. yalan söyleme.
ve hepsinden önemlisi işe girerken en ince detayına kadar herşeyi konuş anlaş. haftasonu çalışmam dediysen bir kere dahi olsa çalışma. bir taviz bin tavizi doğurur. ayrıca mesaiye kaldığın zaman mutlaka mesai ücreti isteyeceğini işe girerken belirt.
şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
----------------------------- -
hepsinden önemlisi işe girerken en ince detayına kadar herşeyi konuş anlaş. haftasonu çalışmam dediysen bir kere dahi olsa çalışma. bir taviz bin tavizi doğurur. ayrıca mesaiye kaldığın zaman mutlaka mesai ücreti isteyeceğini işe girerken belirt.
+100000000000000000
bunu unutma herşeyi konuş sonra hiç ummadığın bir iş hiç ummadığın bir mekan hiç ummadığın bir patron hiç ummadığın bir para bulabilirsin
geçen sene bir işe girmiştim izmirde iş iyidi taşocağında mal çıkışı kontrol eidyordum iş iyiydi evden alıyolardı eve bırkıyolardı falaln rahatım yerindeydi ama iş geçiciydi 4 ay sürecekti bu arada ben yine iş arıyordum özellikle yurt dışı olmak üzere neyse bi mermer fabrikasıyla irtibata geçtim afyonda adam dubaiye hem ihracat yapıyor hemde orda işçi çalıştırıyordu önce adamla telefonda görüştüm ve benim işe yaramıyacağımı iş tecrübemin olmadığını falan söyledi ama yinede cv me bakmak istediğini söyledi neyse ben cv yi gönderdim tabi umudumu kesmiş bir vaziyette adam sonra aradı ve kabul etti ama yurt dışı değil fabrikada görevlendirmek istediğini söyledi burdaki iş geçiçi olduğu için burdaki işi bıraktım ve afyona gittim adamla konuştum adam bana hala iş tecrübemle ilgili olarak konuşuyordu tanıdık olduğum için işe aldığını falaln söylemeye devam etti tabi yanımda babam olduğu için bir cevap vermedim ve 1 ay deneme süresi istedim birbirimiziz deneyelim memnun kalırsak devam ederiz tabi bu arada adam bana fabrikada kalacağımıda söyledi bende bir ahatlık oluştu kira falaln yok otel gibi yatarım rahattır diye düşünüyorum 1 hafta sonra işe başladım kaldığım yer rezaletti 20 metre karede 7 kişi kalıyorduk yemekler kötü işçilerin parası falaln ödenmiyorumuş bir sürü sorun ortaya çıktı adam bana ilk önce sadece gönderilen mallardan sorumlu olduğumu makinayla falan hiç alalkamın olmıyacağını ve yurt dışıyla irtibat kuracağımı söyledi tabi işe başladığımın 10 gün sonra söylediklerini unuttu ve ben hertürlü işi yapmaya başladım makina başınada geçtim taşta kaldırdım işçilerle aynı işi bende yaptım yani tabi ben maaşta konuşmamıştım birde o sorun vardı maaş günü geldi ve bana düşündüğüm paranın çok altında para verdi tabi ben bu arada yurt dışı yazışmaları kontrol edip çeviri yapmıştım 10 sayfa falaln ingilizce çeviri daha önce bunu kime yaptırdınız ve ne kadara yaptırdınız dediğimde çevirmene 2000 tl para ile yaptırdıklarını öğrendim o saatten sonrada işten çıktım yani arkadaşında dediği gibi her ayrıntıyı konuş küçük şeylerin sana ne getireceğini ve senden ne götüreceğini bilemessin kimseyi gözünde büyütme kimseye güvenme
-
ee Başka kimse yokmu
-
küçükken 3 arkadaş simit satmaya baslamıstık.sonra işi büyüttük simit ayran salgam satmaya baslamıştık.oturdugumuz yerde gelen gecen alırsa satıyorduk.ve kazancımızda yeme içmemizi karşılıyordu..aslnda genelde tanıdık alıyordu :D sonra baktık böle olmayacak bütün malzemeleri elimizde tasıya tasıya satmaya başladık.böle daha karlı olmuştu.ama 3 ortaksınız ve para 3 e bölünüyordu.anlaşamadık sonra işi bozduk :D
lise yıllarımda sanırım 2 idi.izmire otelde çalışamaya gittim.belboy(valiz taşıyıcısı) olacaktım.tipimede zayıf bi tip..göreseniz bu yerinden kımıldatamaz dersiniz..hal böle olunca millet benim o valizleri taşıdıgımı görünce içi acıyor para veriyordu.ilk zamanlar çook zorlanmıştım..o vücutla o valizler zor kalkıyordu.2 kolumda yerinden cıkmıstı.biri iyileşti digeri kötü olmustu.iyi kötü idare ediyordum.sonra baktım para az geliyor.odalarına bırakıyordum valizleri sonra odayı anlatıyordum.pencere nası acılır :D bunu bilmeyen yoktur ama anlatıyordum.cünkü bi an önce gitte dinlenelim diye içinden geciriyorlardı.bunu son zamanlarımda fark ettim odadan gitmeme mevzusunu.bide ögrenciyim calısıp okuyorum ayagına yatıyordum.halbuki hic calısmayada ihtiyacım yoktu:D ama evde oturmaktan iyidir dedim.20 gün calıstım 800 tl para koparmıstım..sabah 7 den aksam 8 e kadr calısıyordum.baktım gelen var zaten arkadaşımda yoktu 8 de brakıp napacam diyordum ve 11 e kadar calısıyordum son zamanlarda.parası güzeldi ve bu sezonun açılmamış haliydi.öncekiker ayda 1500 e kadar para kazandıkları oluyormuş sezonda.gel gelelim işi brakmak zorunda kaldım.çünkü benim yerime baska biri geldi.siz olsanız napardınız merak ediyorum durumu anlatacam okuyan olursa bu kadar uzun yazıyı :D.yerime gelen kişi daha önce plajda çalışıyordu 30 küsür yaslarında birisiydi.evli ve cocugu vardı.babası öldü ve memleketine döndü 15 gün sonra geri döndü ve patron onu sabah belboyu benide gece belboyu yaptı.mağaş vermiyrdou belboylara.bahşişle çalısıyorduk ve gece gelenlerin sayısı 3-4 kişiydi oda iyiysen.konuştum patronla onun paraya ihtiyacı var dedi.e hepimizin var ben orda sabaha kadar bosuna durmayacan yani.işi bıraktım.çok sinirlenmiştim..siz olsanız napardınız ?bide otele her gün yeni eleman alıyorlardı cünkü kimse dayanmıyordu.yemek yok denilecek kadar az veriliyordu.sabahları 3 zeytin bi dilim peynir bayat ekmek:Söglen bi tabak bayatlamıs yemek.3 günlük princ pilavı yemiştim.gelen parasını yemege harcadıgı için geri giderdi.bi keresinde sabah kahvaltısı bitmişti ve sosisler duruyordu.patron aşçıya atmasını sölüyordu.biz açtık.bende aldım dolaba koydum ne dökeceksin biz yeriz dedim.patronda dolaba girdiginde bi bakıyor sosisler ..arkadaş benim yüzümden cok azar işitmişti..düşünsenize karpuzun kabugunu yiyorduk :D
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Ne is yaparsan yap,ustundeki elemanlarin(mudur,mudur yard. vs) aciklarini yakala.Ister msn logu olsun,ister ses kaydi , isterse fotograf olsun.Koy cebine kotu gunlerin icin sakla :) Birde is yerindeki dul hatunlara teyzecim,ablacim diye hitap etme, eger mature seviyorsan birgun gerek olur :)
-----------------------------ahahaha =) tecrübe konusuyor tecrube :P