İş Konusunda Öneri
-
hocam anladigim kadariyla senin (bence) hatan bir iki programlama dilini senelerine verip uzmanlasmak yerine hepsini ogrenmeye kalkman
-
zumsuk hayatını dedirtme len bana tiksinsende çabık bitir okulu sonra yap yapıcanı boşuna diplomandan olma yazık etme amk :|
-
Hocam bu mesaj biraz uzun olacak.Kafan sakinken oku.
İlk olarak senin kafa yapısını biraz benimkine benzetiyorum.Bende de aynı senin gibi dünyayı değiştirme ve herkes gibi herkesin yaptığı bir işi yapmama isteği var.Yani ben kendimde öle bir potansiyel görüyorum ki ben oturup bir muhasebeci yada sıradan bir bilgisayar mühendisi olmak istemiyorum ( Bu meslekleri küçümsemiyorum ).
Bak bende kendi hayat hikayemi kabataslak yazdım cizgili bölümler içinde.Orayı okursan benimde senin 2 adım gerinde olduğumu görürsün.
-----------------
Benim hep kafamda istediğim işimde yaratıcılık gerektiren bir meslekti.Ama ilkokulda gerek bilgisayarla çok ilgilenmem gerek bilgisayarda geçirdiğim cok zaman beni lisede bilgisayar okumaya sürükledi.Ama puanlarım tutmadı ilk sene puanlarım tutmadığı için ailem beni imam hatip lisesine yazdırdı ama burda bir anormallik vardı ailem dindar bir aile değildi sadece beni öylesine buraya yazdırmıslardı.Ben ilk sene okulumu burda bitirdikden sonra kendi isteğimle bilgisayar bölümü olan baska bir liseye geçtim.Burda hayatımdaki en iyi öğretmenlerden biri olan hocamla tanıstım.Bu öğretmen bana visual basicde yazdığım programları projektörle tahtada anlattırırdı her hafta.Sınıf birincisiydim ama bazı sebeplerden dolayı bende bu okuldan ayrılmak zorunda kaldım.
Baska bir liseye geçtim ve bu lise hocasının amına koyayayım götverenlerin götünü sikeyim sadece götü devlete dayayımda kurtulayım mantığıyla öğretmen olmus kisilerin olduğu bir liseydi.Ben liseye ilk geldim ve bu hocayı tanımıyordum bilgisayar hocamızı.Bende belki bu hocada bizim eski hoca gibi biridir diye buna yaptığım projelerden bilgisayarda nelerle uğraştığımdan vs bahsettim cünkü benim eski hocamla oturup bu konuları konuşmak benim için çok güzel bir sohbet oluyordu.Nese ben bunu biraz yokladım bundan istediğim cevabı alamadım bigün ben yine bunu yokluyorum ve aramızda geçen diyalog.
- Hocam bilgisayarda neyle ilgileniyorsunuz yada lisede neyle ilgilendiniz ?
- Ben program yazardım.
- Hangi dilde yazıyordunuz hocam?
- Visual Basic
- Ha bende Visual Basicde virüs falan yazıyorum.
- Valla ben virüs yazanlara ana avrat küfür ediyorum.
Ben bu lafdan sonra afalladım ve hocaya dedim ki " o zaman o sizin aciz ve ezikliğiniz ".
Bundan sonra bu ve saz arkadaşı bir hoca vardı bana kafayı taktılar ve bilgisayar takılınca güç düğmesinden kapatınca adam bana işlemciyi falan yakmısım muamelesi yaptı.Ve bir cok böle aptalca şey beni bilgisayardan soğuttu.
Neyse ben liseyi bitirdim ve mimar olmak istediğime karar verdim ( Elle çizimim ve mimari bilgimin 0 olmasına rağmen ). Ve Kiev'e okumaya geldim.Burda Rusça öğreniyorum.Ve şuan karşımdaki biriyle oturup iyi kötü konuşabilecek kadar Rusçam var.Ama İngilizcem upper-intermediate.Şimdi bende düşünüyorum ki mimarlık bana göre değil ve bölümümü değiştirmeyi düşünüyorum.Ama neyi seçeyim kararsızım.
-----------------
yani diyeceğim o ki okurken insan hayallere cok rahat kapılabiliyor ve kendini cok özel hissedebiliyor.Bu okurken olmasa yani calısmak zorunda kalmadığı herhangi bir zamanda ben herşeyi yapabilirim gibi gelebiliyor.Ama iş gerçek hayata gelince bunları yapmak cesaret ve hırs gerektiriyor bununla yüzleşiyorsun.Yada yapmak istediğin şeyin senin düşündüğünden daha zor oldugunu anlıyorsun.
Bir hata var ki hacı donanımsız olup kendini cok özel hissetmek.Seninde kendini cok özel hissettiğini düşünüyorum ama donanımın var mı yok mu bilmiyorum.Diyeceğim o ki yaşı 50 ye gelmiş olup komunizmin ne demek olduğunu bilmeyen ama başbakan olsa sözde Türkiyeyi 100 sene ileri taşıcak insanlar var.Bunlara örnek olarak.
Ama bide bazı insanlar var ki bilginin ve yapılabileceklerin sınırsız olduğuna inanır ve bununla birlikde kendini hala cahil hissedip sürekli geliştirmek ve bir konuda cok ilerlemek ister.Buda büyük insanların ortak özelliğidir.Bundan kastım nedir.Mesela delphi bilirsin delphide apilere kadar bilirsin buraya kadar senin için kolaydır ama önemli olan senin bu kadar yeter işte insanların genelinden daha fazla delphi biliyorum diyip köşeye atman değildir.Böle düşünürsen sadece egonu tatmin edersin.Önemli olan özel olduğunu bilip en az bir alanda cok cok iyi olabilmektir.Çünkü bir cok programlama dilini yarım yamalak bilipde kalifiye olamamış kişileri çok gördüm ama 1 yada 2 alanda uzman olupda boşta kalan adam yok.
Ve bir büyük hata daha var ki o da kararsızlık.Kararsız olmak yada çalışmayı sevmemek senin potansiyelini eriten 1 numaralı etken.Bir konuda karar verip oraya gitmek cok önemli yoksa potansiyelinde seninle birlikde harcanır gider diğer insanların arasına karışırsın.
-
ideallerinle realizm arasına sıkıştın dimi eleman? Bu işler böyle yürüyor, önce kafa sikiyor hal bırakmıyor sonra seni yola getiriyor. Bak, bilmem kaç senelik ömür 50-60, sonrasında bir sonsuzluk var. Denklemde sonsuzluk varsa dünya namına endişe, çaresizliğin hiç bir anlamı kalmıyor.
Denildiği gibi diplomanı alırsın, işe girer güzel parada kazanırsın sıkıntı yok. Ama istediğin bu mu ? ne istiyorsan onu yapacaksın, başka bir sik değil. Yok para, yok diploma hikaye, 7 milyarın tabularına uymayacaksın.
Bak bir insan, tarihte hep bir insan ortalığın amına koymuş, einstein bir müzik grubu değil amk yada planck, bunlar tek kişilik ordular. Farklı düşünüyorsan farklı uygulayacaksın. Etrafta fatura ödeyen, dırdır çeken adamlara kulak asmayacaksın, bi bok bilseler onlar tarihte yerlerini alırlardı zaten.
Projelerini hayata geçir, senin için önemli olanı yap. Bak diyecekler dinleme VBDream çocukça düşünüyor, kodumun evladı senin realizmin anca fatura ödemene yetiyor, ben çocukluğumsa beni doyuruyor. Nicola Tesla, bu günün kablosuz teknolojilerini geçiren adam fakirlikten öldü ama kimse diyemez ki o mutsuzdu.
Ne istiyorsan o, bu kadar basit. Büyük oyna, batarsın çıkarsın hiç farketmez, en kötü manav olursun zaten manav olsanda aşağı yukarı mühendisle aynı parayı alacaksın. Git ne istiyorsan onu yap, hadi canım benim hadi.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------ideallerinle realizm arasına sıkıştın dimi eleman? Bu işler böyle yürüyor, önce kafa sikiyor hal bırakmıyor sonra seni yola getiriyor. Bak, bilmem kaç senelik ömür 50-60, sonrasında bir sonsuzluk var. Denklemde sonsuzluk varsa dünya namına endişe, çaresizliğin hiç bir anlamı kalmıyor.
Denildiği gibi diplomanı alırsın, işe girer güzel parada kazanırsın sıkıntı yok. Ama istediğin bu mu ? ne istiyorsan onu yapacaksın, başka bir sik değil. Yok para, yok diploma hikaye, 7 milyarın tabularına uymayacaksın.
Bak bir insan, tarihte hep bir insan ortalığın amına koymuş, einstein bir müzik grubu değil amk yada planck, bunlar tek kişilik ordular. Farklı düşünüyorsan farklı uygulayacaksın. Etrafta fatura ödeyen, dırdır çeken adamlara kulak asmayacaksın, bi bok bilseler onlar tarihte yerlerini alırlardı zaten.
Projelerini hayata geçir, senin için önemli olanı yap. Bak diyecekler dinleme VBDream çocukça düşünüyor, kodumun evladı senin realizmin anca fatura ödemene yetiyor, ben çocukluğumsa beni doyuruyor. Nicola Tesla, bu günün kablosuz teknolojilerini geçiren adam fakirlikten öldü ama kimse diyemez ki o mutsuzdu.
Ne istiyorsan o, bu kadar basit. Büyük oyna, batarsın çıkarsın hiç farketmez, en kötü manav olursun zaten manav olsanda aşağı yukarı mühendisle aynı parayı alacaksın. Git ne istiyorsan onu yap, hadi canım benim hadi.
-----------------------------tamamen doğru
-
Hepinize teşekkürler. Bu kişisel bir mevzu olduğu için, yorumlar ve konu fazlasıyla önemli. Tek tek cevap vermek istiyorum;
@ Smirnoff : Hocam haklısın. Eski zamanlardan beri insanların işine yarayacak projeler üretmeye çalıştım. Ve yaptığım iş neyse ; o işte diğer herkesden farklı, daha iyi yapmak istedim. Şu anda kodladığım blogtan tut, eski zamanlarda sanatcellatlar hack team 'e, tarcanbot'a, videolar çekip yayınladığım döneme. Doğrudur o kitabı ve bir kaç Steve Jobs kitabını okudum. Steve Jobs ve hayatıyla ilgili bir sürü şey öğrendim.
Tasarım, dizayn, zen öğretisi gibi bir çok konuda bana fazlasıyla destek oldu. zaten önceden beri önem verip sadece nasıl göstereceğim ve bir kaç konuda sıkıntım vardı onlar çözüldü. İnsanların hayalleri için çalışması gerektiğine başta Steve Jobs, sonra Zen ve şimdi Osho ile defalarca gördüm. Ve bir çok dahiyi (bu konuda iş yapmış olan) tanıdım. Vizyon konusunda geniş olan bi tek annem var. Başkaları beni anlayamadı, yada ben anlatamadım. Fakat steve jobs'ta kendimi gördüm. Beğendiği şeyleri araştırdım. Zen öğretisi , dinlediği bazı parçalar zaten öğrenmeye çalıştığım şeylerdi. Şimdilerde onların sayesinde bir sürü şey oturdu.
2 ayda gastrit, reflüye çevirdi ; son yakınlaştığım 2 kız aldattı ( tam aldatma değil ama garip ) ve bunların hiç birini takmamaı zen öğretisiyle öğrendim. Benim hayalim dünyayı değiştirmek. Devam etmme gerekti. Bunun gibi bir sürü şey. Ki zen ; ne kadar zorlukla boğuşursan, o kadar güçlenirsin gibi birşeyi net bir şekilde anlattı. Motive ediyor. Doğru olsun yada olmasın.
Kısacası anlatılacak birşey değil. Polat Alemdar, Rambo vs.. gibi karakterlerin yerine, Steve Jobs benim örnek adamım olsun. Onun izinden gideyim. Sıkıntı duymuyorum. Yada taklitçilikle suçlanmaktan yakınmıyorum. Zamanında gogole ile ilgilendim, kitaplar okudum. Sonunda google'dan mühendislik ve mühendisin nasıl çalışması gerektiği hakkında bir sürü şey öğrendim. Fakat mükemmel ürün , ar-ge ve tsarım/dizayn gibi şeylerle steve jobs (daha doğrusu iPhone ile Apple çekti önce) çeldi aklımı. Sonra araştırdım. Durum bu. Bi gün başka birinin hayatını araştırmaya başlayabilirim. Yada kahramanım Steve Jobs olur sonsuza dek.
--
@ maserati : Şöyle bir düşüncem var ; her avantaj dez avantaja dönüştürülebilir ; her dezavantajda avantaja... Bir sürü insan maymun iştahlılığın kötü olduğunu düşünebilir. Fakat bunu sayesinde dillerin araç olduğunu gördüm, bu atlamanın sayesinde hepsinin içinden python ve php'ye yöneldim ki bunların sayesinde benim en çok sevdiğim, en bağlandığım dil javascript.
Şu anda yüzmeden bateriye, basketbolldan gitara, borsadan liderlik eğitimine, danstan psikoloji/beden diline, kız tavlama tekniklerinden psikolojik savaş/gizli örgütler'e bir çok konuda fikrim var. Aynı şey bilgisayar içinde geçerli. Evet bir konuda uzmanlaşmam gerekiyordu. Fakat her konuda az az bilgi sahibi olamayacaktım.
Uzmanlaşma zamanım şimdiden sonraymış. Ve yavaş yavaş konumu seçiyorum. Yani bu bir avantaj. Bir sürü yemek tattım. Ki şu an fikrim ; param olsa ferrari almak ister miyim ? bilmiyorum çünkü kullanmadım gibi. Kullandığım arabalardan hangisini seçmem ve niye seçmem gerektiğini biliyorum. Yani nasıl başaramayacağının farklı bir sürü yolunu öğrendim en kötü ihtimalle. Şimdi başarıya bir adım daha yaklaştım. Şimdi ne yapmam gerektiğini biliyorum.
--
@ ArmadA : Abicim lisede de böyle oldu. Boka battım. sonra toparladım. 3 senelik lise sorumluluklarla 5 senede bitti. Tamamen toparlanma evrem, yada batma evrem. Ve maalesef ; artık kendi paramı kazanmam gerekiyor. okuyacağım bu dönemde, ama anneme destek olamm gerek. Bu yüzden çalışıp, okulu dondurabilirim.
Yani sorun devam etme yada devam etme değil, devam edecek maddi kısmı sağlayabilmem. Biraz para kazanmam gerek, çalışmam gerek, iş yapmama gerek, tecrübe kazanmama gerek hatta okulun kıymetini anlamam gerek .. bilemiyorum. Benimde amacım olabildiğince çabuk bitirmek.
--
@ u235 : Hocam annemle babam ayrı ve bugüne kadar babamdan ne maddi ne manevi , annemin binde 1'i kadar katı görmedim. Annem tek başına büyüttü, okudu, üniversitede araştırma görevlisi oldu, şimdi Türkiye'nin en iyi ilaç firmasında ar-gede ve hala babamdan yardım almadan kendi başına okutuyor.
Hocanı düşün, vizyon konusunda ne kadar ilerde, ne kadar sağlam adammış. Benim annemde öyledir. Anneme bütün projeleri, bütün herşeyi anlatırım. Bilmesede dinler, fikir verir. Vizyonu geniş. Anlatılamayacak kadar güçlü bir kadın. Bir sürü ülkede kongrelere gitti, bir sürü ödül aldı, tez hazırladı, buluş yaptı.
Maalesef kızlarla uyum sorunum var. Çünkü annem gibi değil. Hepsi çocukça geliyor. Vizyondan, kültürden yoksun. Bir çok insana dünyayı değiştirmek istediğimi söylüyorum, herkesin hayatını kolaylaştıracak projelerm var. Ki tarcanbot'la başlayıp, akıllı ev'e kadar gidiyor. Adım adım hepsi aklımda. Fakat bunu anlamıyorlar, yapamazsın diyorlar.
Alıştım. Çünkü insanlar kendi yapamaycağı şeyleri, başkasınada yok olmaz, yapamazsın diyorlar. Google'ın sıkı fanıydım üniversiteye gelirken. Buraya geldiğimde çok sağlam projeler üreteceğimi sandım. Hani hocalar bilgili ya... Herifler bana explroerdan başka tarayıcı kullanmam dedi. Chrome var hocam süper v8 javascript motoru kullanıyor dedim, one dedi.
Patlamaya başladı iş. Hele hele veritabanına, clusterlara merak sardığım dönemde veritabanı dersi veren hocanın yanına gidip ; hocam ne anlatacaksınız diye sordum. Ben sanıyorum c'de file structure tarzında girecek ; veritabanının mantığını anlatacak. Adam heveslenme ; microsoft access ile ekleme, silme, düzenleme işlemleri yaptırcaz dedi ki oda sql sorgusuylaymış.
Patladım, sinirlerdim. Üstüne cloud computing alanında uzman bir hocamıza google'ın cloud olayı ile ilgili birşey sordum, adamın haberi yokmuş. Uzmanlık alanı. Sikerim üniversiteni, bunun gibi vizyon yoksunu adamlar bana ne katıcak diye ; zaten liseden beri düzene tepkiliydim, iyice bıktım. Fakat ergenlik yapıp hiç bibokta yememişim şu an fark ettim.
Aslında bir sürü şey yaptım. KEndimi geliştirme ve geleceğim adına. Fakat birinin üsütne gidip bitirmedim. Site açtım kaç tane tam tutuyor, 1 sene sonunda sıkılıp kapatıyordum. 6-7 önceki projelerim hala forumlarda karşıma çıkıyor. Keşke devam etseydim dediklerim var. Şimdiden sonra keşkeyi kaldırmak için başlayacağım.
--
@ VBDream : Aynen hocam haklısın. İnsanlar birşeye tepki vermek ihtiyacı hissediyor ve genelde olmaz, imkansız , yuhh, aptal, sikim gibi olmuş şeklinde gidiyor. Fakat biraz bekleyince seviyorlar. Her sene eurovision şarkılarından tut, bir sürü dizide gördük.
Herkesin aklında ingilizce, diploma, helal süt emmiş bir kız olayı şart. Fakat değil. Bunu kanıtlamak lazım. Bu tür işler Türkiye'de biraz zor. Fakat fetih 1453 ile geleceğin Sinema sektöründe olduğunu gördüm. ORaya birşeyler yapılabilir. Yapay zeka alanına girmeye karar verdim. Ayrıca donanım kısmında bir şirkette çalışıcam.
Bilgisayar mühendisi olacağız, donanım nedir, bilgisayar ile ilgili kısımları ne ? led yakmaktan fazlasına ihtiyacım var. Fakat senin gibi insanlar destek veriyor. Senin gibi insanların bir kısmı ünlü mucit oldu, bir kısmı sanatçı, başka bir sürü örnek.. Kısaca insanları ve insanlığı yönlendirdi.
Böyle insanlar çıktıkça güç buluyorum ki; umudum yakında herşey çözülcek. Şu an neyin doğru olduğuna karar vericem. Bu dönemde projeleri oturtucam, yayına sokucam. Daha sonra seneye okulu dondurup, çalışmaya başlarım. 1 sene. Hepsinin sonunda, herşey netleşir.
-
konuya ilişkin yazı : normalde bu kadar karamsar, bu kadar kötü değilim. Fakat şu iş/okul durumu , 2 ay önce başkaydı. Üstüne çok sevdiğim kız oldu ve hayatımda isteidğim gibi bir kızdı. İşler karıştı, bana sevdiğini söylediği günün ertesi gün; hatun başkasıyla çıktı. Lay lay lom dedi. Yani ciddi değilmiş ve mesafe korkutuyormuş. Baya karıştı.
Gastrit olan mide, reflüye döndü. Ve üstüne bu olay canımı sıktı. Sorun değil, hepsi çözülecek,herşey netleşecek. Fakat karambol an'ı olur böyle şeylerin. Sonra çözülür.
Hayatımızdaki ufak sorunlardan tutun, hitler sorununa kadar. Hitler birden ; farklı stratejileri ile avrupayı kasıp kavurdu. 3-4 sene sonra çözüldü düşmanları tarafından, yenileyemedi kendini (yada komutada sorun vardı) sonuçta hezimet.
--
İmkansız diye birşey yoktur. Bu yüzden Türkiye'de zor, yapılmaz, imkansız denen şeylerin ; sırf yapıldığını kanıtlamak için bile üstüne gitmeye razıyım. O yüzden problem değil.
Hayatımda ypatığım bir çok şeyi, insanlar başlamadan önce yapamazsın diyorlar. Bizim milletimizin boktan motivasyon yeteneğine hayranım. Yapmazsın edemezsin. Adama moral vermek yok. Ki yaparsa kendileri komplekse giriyor. Verebilecekleri en büyük gaz, yaparsın koçum ederisn koçum. Oda kendi çıkarlarınaysa (dalga geçme vs..)
Kendi dayım bile anneme gözün aydın oğlun geliyor demiş. Okulu donduracağımızı düşünüp. Zaten bneim için bi bok olmaz diyordu. Kendisi öğretmen. Öğretmenlerin nasıl tipler olduğunu (devlete götümüzü yaslayalım yeter yazmış u235 ti sanırım) biliyoruz. O yüzden hiçç telaş yapmıyorum.
Yani ailemden böyle insanlar çıkıyor ; millet konuşur. Arkadaşlarım yapamazsın der. aldırmıyorum. İnsanlar kendi yapamayacakları şeyi, başkaları içinde yapamazsın demeye çok meraklılar.
Biri öne çıkarsa ; yetişmeye çalışmak yerine it götüne sokup, kendilerinden daha aşşağılayıp ; kendilerini yüce göstermenin peşindeler. Hiç sallamıyorum. Diplomasız adam olunmaz mı ? diplomasız zengin olunmaz mı ? İStediğiniz herşey diplomasız da olur. İmkansız denen şeylede.
Benim para pulda gözüm yok. Lüks yaşamı istemiyorum. Tek istediğim, ailem rahat yaşasın, onların geleceğini güvence altına alayım ve hayallerimi biran önce tamamlayayım. Dünya kısa, bir gün hepimiz öleceğiz. Bu hayatta bi imza bırakmak istiyorum. Bütün insanların işine yarayabilecek.
Amerikadaki zengininden ; afrikadaki aç insanlara kadar , herkesin yararlanabileceği şeyler yapmak istiyorum. Bunların altında imzam olsun. Başka bir isteğim yok. Ne uzun hayat, ne lüks içinde yaşam.
Biliyorum ki, hayalime ulaşmak için çabaladığımda, hiçbirşeyi gözüm görmeyecek kadar yoğun olacağım.
-
valla hocam önce bi kafanı topla sonra da ne istediğine karar ver. yapamıyacağın bişey olduğunu zannetmiyorum. iste yaparsın
-
Bu teknik bilgilerden pek anlamam ama çıkardığım işinde ehil birisin. Bi arkadaş olarak diyebilceğim şey ise zamanını iyi değerlendirdikten sonra aşılır hepsi. Zamanı bükebilmek; ne acele et ne de geç kal. Bence birkaç gün internet bilgisayar uzaklaş tek başına yada bi kaç uzun zamandır görüşmediğin arkadaşınla vakit geçir, tabi bu bikaç gün projelerine zarar vermiyecekse.
Sonra mı; sonra en doğru kararını vereceksindir, her meslekte tecrübe aranır ama bence sen okulla beraber yap kıymetini anlamaya çalışırken kayıplara girme. Belki ara verince dediğin gibi hayalindeki şirketi kurabilceğin fırsatların olabilir, kimbilir. Bunu en iyi sen bilirsin yine sakin kafayı bekle iyi düşün, doğru şeyler yapmışsın şimdiye kadar, kendine baskı kurma kurdurma. Bence yolun açık, inşallah ta öyle olur bundan sonra. Arada gelir herkese darlanma vakitleri ama dik durmak lazım yine de. Belki fazla laf kalabalığı yaptım, ne diyo lan bu diceksin de öyle diyesim geldi benimde. Dar zamanları, daralmış bi iç huzurla yaşamayı bende gördüm. Nacizane fikirlerim bunlar, umarım bi faydam olur.
Allah kolaylık versin..
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------topnot : uzun gelen, mesajın son satırını okusun,
Beyler şu dakika kafam durdu. Okulla aram hiç iyi değil. Veritabanı dersinde 2006'da gördüğüm şeyleri gösteriyorlar. Üstünde data structure dersinde hocanın yaptığı yanlığı kalkıp 10 dakika tahtada hocaya anlatmaya falan çalışınca iyice soğudum. Derslere gitmedim, tiksindim resmen.
E tabi annemde sonunda patladı. Okulu doldur, kariyet.net'e baş vurunu yap, yarın atla istanbula gel, burda iş bul. Sonra naparsan yap. Okur musun keyfin bilir dedi.
--
Zaten sevmiyordum, okulu bitirip, diploma alıp ar-ge şirketi açıcaktım. Devlet sağlam destek veriyor diplomayla gittimi (tübitak vs..) fakat oda battı şimdi. Sıfırdan başlamam lazım. Şu an hafif yamulma durumundayım.
E tabi iş konusunda da adama gidip, bak kardeşim ben aiesec harici hiç gruba dahil olmadım, sertifika almadım (hani şu göt üstü oturup 8 saatlik dinlenenlerden) denmiyor. Gerçi varda nerde olduğunu bilmiyorum salladım çoğunu okul vermişti. Neyse , işin özü ; işler biraz karıştı. Malum kafamda durdu.
Çalışacağım yada okul okumayacağım için en ufak bi sıkıntı yok. Fakat bu sene kodlamaya başladığım 3 proje vardı. 1 tanesi hayatımı değiştirir diyordum. Fakat işler şimdi karıştı çünkü hiç birini bitirebilmiş değilim. Bu sene biryerde işe başlar , geceleri çalışırım diyordum. Tecrübe şart diye. Hayatın ne getireceği belli olmuyor.
Kısacası, tecrübesiz şekilde kaldık ortalıkla. Şirket açmaya kalksam bi ton para gerekecek. Zaten para durumum sıkıntılı. 3-4 iş var. 1.500-2000 liralık. Oturup kodlayabilirim onları. Sonra başka işlerde gelebilir, yada hiç gelmez. Yeni yasa geçti şirketlere site gerek. Sağlam ve düzgün araştırma ve mantıkla iş isteyenlere yapıcaktım. Fakat bunlar okurken, yani ekmek elden su göldenken yapılacak işler.
Şimdi biraz hızlandırmam gerek. Belki yine sitelerden yürütürüm ama daha önce konuşturuğum bir kaç kişiyle ortak yapmam laızm. İşlerin hızlı olması ve aylık kazanmam gerek.
---
Boku çıktı yani. Kafam şu an fazlasıyla dağınık aklıma başka birşey gelmedi. O yüzden tahribat ailesiyle paylaşmak istedim. Muhtemelen çalışsamda açık öğretimden diploma alıp , yada 2 senelik diploma alıp (oluyorsa) sonunda ar-ge şirketi açıcam. O zamana kadar dayanmam gerek.
Ve lanet olsun, microsoft ürünleri ve kodlamayı sevmiyorum. Mantık kısmı güzel, oturup kodlamaktan kollarımda kronik ağrı oldu son 2 ayda. Fıttırmak üzreyim. Bu akşamı atlatırsam işler yoluna girecek.
edit:
kafa o kadar danık ki mevzuyu yazmadım. En azından zor geçecek 3-4 ay için tecrübeliler ne yapmam gerektiğini anlatabilir mi ? kariyer.net le falan olacak iş değil gibi.
-----------------------------Hocam düşündüğüm ve global anlamda ihtiyaç duyulan ve eksikliği hissedilmeye başlayan bir proje var istersen sana anlatmak isterim inanırsan bu projenin tutabileceğine beraber yapabiliriz.