İş Konusunda Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

yumurta deliğe dayanmış 

....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Hocam,

Doğrudan lafa gireyim: Bildiğin b.ka batmışsın; mevzu içinde olduğun durum değilde düşünce yapın.

Ne yaparsan yap şu an ki okul dönemini  bitir; hatta aynı tempoyla okulunu bitir.

Şu ana kadar sahip olduğun hayat, deneyimlerin şu haliyle seni daha çok batırır. Hepsini bırak; unut.

Kafanın karışık olduğunu zannettiğin durum aslında hayatında bir şeyleri artık daha fazla üst üste koyamayacağın ve taşıyamayağın anlamına geliyor.

Geçmişte başardığını zannettiğin her şey sana gerçekte sana ait değil; sen artık lisedeki çocuk değilsin.

Hayata karşı duruşunda hayat denilen şeyden hep gol yiyorsun. Bu halinle iş aramaya kalkarsan, hele kariyer.net gibi yerler üzerinden,  görüşmeye bile çağrılacağından kuşkuluyum. Sonuç hüsran olur.

Hayattan çok gol yemiş ve yemeye devam eden ben dinazoru dinlersen kafandaki her şeyi bir kenara bırak; elindekiyle (okulun; evet senin okulun) yoluna devam et.

Kafanda her şeyi taşımak için ayırdığın o kadar yeri boşaltırsan düşünmeye yerin ve zamanın olacak.

İşte ancak o zaman geçmiş hayatını yeniden değerlendir; eminim başarı olarak gördüğün neredeyse her şeyin aslında başarı olmadığını, önemsemediğn ve görmezden geldiğin ne kadar çok şeyin olduğunu göreceksin.

Ancak o zamandan sonra geleceği, projelerini düşün.

Daha önce sana hitaben söylemiştim ve yine söylüyorum: sen ve senin durumunu özel kılan hiç bir şey yok. Sen deha değilsin; öyle bile olsan bu kafa karışıklığıyla kendine hayrın dokunmaz.

Bir çok insan  buna benzer dönemler geçirmiştir. Allah sağlık versin, her şeyi yapabilirsin. Ve bunu herkes yapabilir.

Yeter ki ne olduğunu ve olmadığını bil: kendini tanı.

Enseyi karartma; tek bir şeyle (evet yine okulun) devam edersen kafanı toparlamak için zamanın olacaktır ve umuyorum ve inanıyorum ki her şey yoluna girecektir.

Başka türlü her çaba beyhude olur.

Benim sana veya başkalarına akıl verecek haddim yok elbette; kendi bilebildiğim kadarıyla (bence bu dinazorun bildiklerini yabana atma :) ) fikrimi söyledim.

Hakikat budur diye bir iddiam yok.

Son bir şey daha: ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar. Anacığını üzmemeye çalış.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

Bende sen gibi düşünüp ünileri (ünileri diyorum :}) bırakıp ben hayata başlayacağım uleyn triplerine girip okumaktan nefret ettiğim Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Reklam ve Grafik Tasarım bölümünü bırakıp işe başladım o zamanlar (benim işe girdiğimde) sertfika muhabbetleri dönmüyordu işi bilen adamı havada kapıyorlardı aradaki fark üni mezunu olup diplomasını duvara asan adamdan biraz daha az para veriyorlardı. Ardından çalışıp okumak fikriyatı geldi Açıköğretimle falan olacak iş değil dedim ÖSS' ye girmeden denkliği olmayan Norveç' te okudum genellikle orda kaldım buradaki işi bıraktım. Telekominikasyon firmasında çalışıyordum orada ve aldığım 1 aylık para bana 3 ay krallar gibi yetiyor kısmındaydı ardından okul bitti TR' ye geldim geldiğim gibi paket oldum askerlik denklik olmadığı için en uzunundan yaptım ardından geldim iş başvuruları falan yaptım denklik olmadığı için diplomamın yüzüne bakmadılar kısa sürede aldığım sertifikalara bakmadılar bile her sektörde olduğu gibi bu sektörde de tanıdık eş dost referansı oynuyormuş ardından bi distribütör firmada işe başladım EGE Bölgesine notebook pazarladım 4 ay ardından küçük çaplı bir mağaza maceram oldu (açtım ve battım muhabbeti) ardından nasıl olduysa hiç torpilsiz bir anlık boşluktan faydalanarak bir resmi hastanede proje müdürü oldum 4 yıl çalıştım bu ocak ayının başında işi bıraktım bu zamanda internet gelirlerine sırtımı dayadım en azından birşeyler kazanıyor moduna girdim ajans açmayı düşünüyordum ancak kiraların yüksek olması kalifiye eleman bulunmaması gibi sebeplerden olmadı olamadı malesef ardından bir özel hastanede yine proje ile (bu benim projem alın beni sizin için kullanalım muhabetti) sunumu mu yaptım ardından 4-5 gün sonra beni arayacaklarını söylediler ve eve gönderdiler ardından 2 saat sonra gel başla dediler. Şu an özel hastanede Tasarım ve Reklam Departmanının yöneticiliğini yapıyorum alanımdaki tüm işlerde başından sonuna kadar kendim ilgileniyorum 1 ay oldu henüz başlayalı kendime ait bir odam (burada en büyük sıkıntı oda personel çok idari büro sayısı az)  ikili (başhekim ve hastane direktörü) ilişkilerim süper. Sözüm o bunları yazarken neden yazdım o denkliği olan bir sikik kağıt parçam olsaydı ben hiç boş kalmadan istediğim yerlere gelebilirdim ama olmadı (kaldığım şehirin etkiside büyük) benden tavsiye önce bi okulu temizle ardından 3-4 ay kadar hatta 6 aya kadar bi sertifika kas ardından sadece firmalara faks çekersin CV' ni bu kadar basit.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

aç bi dükkan fatura ödeme ve parça kontur olarak.. sonra bayilikler ver. sağlam calıs deli para var. internetten cartdan curttanda anlıyosun sonucta tamamdır işte

NesTo | same shit diffirent asshole
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Hayallerinin peşini bırakma. Sonuç alamazsan bile denedim dersin. sonuç alırsanda tadından yinmez

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:
    -----------------------------

aç bi dükkan fatura ödeme ve parça kontur olarak.. sonra bayilikler ver. sağlam calıs deli para var. internetten cartdan curttanda anlıyosun sonucta tamamdır işte

Adam dünyayı değiştiricem diyo sen fatura bayii aç diyosun vay amk neyin kafası bu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:

abicim yaşam kolay. Bir ağaç bile yaşayabildiğine göre yemek, besin oldumu tamam. Derdim ferrarilerim, kapımda bir sürü kul köle olacak insanım ; sağlam hatunlarım olsun değil.

Marangozda çalışırım, avrupaya gidip benzin pompacılığı yaparım, yine iş olur. Hindistana gider, orda teknoloji şirketlerinde iş bulurum. Birşey yaparım sıkıntı değil.

Sorun şu ; beni tatmin etmeyecek olması. Elimde teknoloji var ; herkesden önce teknolojiyi takip ediyorum. Yapabileceğimi biliyorum. Beni tatmin edecek birşey değil. İnsanlara yararlı olmak varken parça kontör'ü satıp ne yapıcam ? Parça kotör'ü bulan adam olmalıyım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

şu anda okulu bitirmeye kararlıyım. Fakat aileme sırtımı dayayıp değil, kendi paramı çıkartmam gerek. Yani kendi harçlığımı çıkartsam başta yetecek. Bunu site satarak bile sağlayabilirim.

Fakat birşey gördüm; projeler kısmım yok. Elimde tonla proje var, aktif yok. 3 sene önce tarcanbotusadece açık tutsam, şimdiye kadar reklam döndürüp belki 3-5 birşey kazanmıştım. Ynai kapatıyorum.

Yine para kaygısıyla değil ; dünyayı değiştirmek için elimdeki şeyleri tamamlayıp, geri kalanının geliştirip ; yayına sokacağım. Ardından bu işten güzel şekilde para kazanabilirmiyim bakıcam.

İnsanlara gitmek gerektiğini bilyiorum. Yani uygulama (telefon vs.) ve normal hayata etki eden şeyler olmalı. Şehirlerdeki fırsatlar bunlara güzel örnek.Tabi ben mekanla ilgili birşey yapmam. O yüzden daha güzel birşey bulmam gerek. Yerli yerine oturacak.

-----

@ AsortiC : şu işleri bi yoluna koyayım, sana dönücem hocam. 1 aya kadar unutursam bi yoklarsın beni.

@ KaptanMagaraAdami : Maaleef. Kafa karışıklığı durumu değil. Şunu fark ettim, hayal var, hayale ulaşmak için adım yok. Hayalperestlik sadece. Bu durumu düzelmtmem gerek.

@ sRcN : Hocam benim istediğim işler ar-ge ile ilgili olanları. Bu konuya yönvericem. Tamam ses tanıma gibi bazı önemli işlerde mühendislik önemli. Fakat ar-ge demek geniş vizyon, dünyyı değiştirmeyi kavramak demektir. Eğer sırf diplomaya güvenen bir şirket varsa ; onda sağlam ar-ge olacağından şüpheliyim.

Benim eksiğim ; diploma yoksa bile, proje sunabilmek. Bunu yapabilmeliydim. Şimdiden sonra bunu yapıcam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Zumsuk şimdi yazacaklarım seni rahatsız edecektir ama rasyonel bir görüşe ihtiyacın var.

Yazdıkların cümle cümle çürütülecek şeyler. Bir kere kafandaki kendinle ilgili algıyı yık. "Hep dünyayı değiştirmek istemişimdir" ne demek? Böyle beylik cümleler kurmak neyin ihtiyacı? İnsan kendini bilmeli, hedefleri yüksek olmalı ama daha taş üstüne taş koymamış bir insan bunu söylediğinde nasıl komik olduğunu göremeyecek kadar köreldin mi? Sana baktığımda daha okul eğitimini tamamlayamamış ne yapacağını şaşırmış bir adam görüyorum. Emin ol o okulu bıraktığında kimse sende benim gördüğümden fazlasını görmeyecek.

Üniversite eğitimi mi boş? Belki ama zaten üniversite kimseyi alim yapmaz. Herkes kendini alim yapar, üni sana nasıl öğreneceğini öğretir. Gerisi sana kalmıştır. Fanboyluktan mı hayalcilikten mi çıkaramadım ama üniversite eğitimi olmadan büyük işler yapan adamları istatistiğe vurursak (özellikle teknik bir konuda) on binde bir olursa şaşırma. Basit ve gereksiz gördüğün üniversite eğitimini bile tamamlayamıyorsun ama küçümsemekten geri kalmıyorsun.

Yine kızma ama ben buradaki arkadaşların aksine zeki olduğunu düşünmüyorum. Tabii bu büyük birşeyler yapamayacağın anlamına gelmiyor. Bu zeka değil, çalışmak ve inanmakla ilgili bir durum. Projelerinin olması güzel. Ne kadarı başarılı olur, ne kadarı tutar ayrı konu. Ama bunları gerçekleştirmek için dibe batman gerektiğine falan mı inandırdın kendini? Kendini garantiye aldığında da bunlara devam edebilirsin.

Kendi! yolunu çiz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

şu anda okulu bitirmeye kararlıyım. Fakat aileme sırtımı dayayıp değil, kendi paramı çıkartmam gerek. Yani kendi harçlığımı çıkartsam başta yetecek. Bunu site satarak bile sağlayabilirim.

Fakat birşey gördüm; projeler kısmım yok. Elimde tonla proje var, aktif yok. 3 sene önce tarcanbotusadece açık tutsam, şimdiye kadar reklam döndürüp belki 3-5 birşey kazanmıştım. Ynai kapatıyorum.

Yine para kaygısıyla değil ; dünyayı değiştirmek için elimdeki şeyleri tamamlayıp, geri kalanının geliştirip ; yayına sokacağım. Ardından bu işten güzel şekilde para kazanabilirmiyim bakıcam.

İnsanlara gitmek gerektiğini bilyiorum. Yani uygulama (telefon vs.) ve normal hayata etki eden şeyler olmalı. Şehirlerdeki fırsatlar bunlara güzel örnek.Tabi ben mekanla ilgili birşey yapmam. O yüzden daha güzel birşey bulmam gerek. Yerli yerine oturacak.

-----

@ AsortiC : şu işleri bi yoluna koyayım, sana dönücem hocam. 1 aya kadar unutursam bi yoklarsın beni.

@ KaptanMagaraAdami : Maaleef. Kafa karışıklığı durumu değil. Şunu fark ettim, hayal var, hayale ulaşmak için adım yok. Hayalperestlik sadece. Bu durumu düzelmtmem gerek.

@ sRcN : Hocam benim istediğim işler ar-ge ile ilgili olanları. Bu konuya yönvericem. Tamam ses tanıma gibi bazı önemli işlerde mühendislik önemli. Fakat ar-ge demek geniş vizyon, dünyyı değiştirmeyi kavramak demektir. Eğer sırf diplomaya güvenen bir şirket varsa ; onda sağlam ar-ge olacağından şüpheliyim.

Benim eksiğim ; diploma yoksa bile, proje sunabilmek. Bunu yapabilmeliydim. Şimdiden sonra bunu yapıcam.

dostum gönül isterdi ki ailen bu hayallerinde daha anlayışlı olsun çünkü çalışma ve okuma olayını bir arada yapmak herkesin harcı değil ama eğer ailen sana sunduğu maddi desteği geleceğine yön vermende koz olarak kullanıyorsa aileyi aradan çıkarmak adına çalışman gerekiyor. Bu özgürlük cidden adama farklı bir psikoloji katıyor belki okuluna bağlanmanı bile sağlar. Biliyorsun freelance site olayı mesai gibi değil adamı cidden yoruyor ama önce bir yorulman gerek. Batıracaksın bir çok şeyi belki 45 yaşına kadar götü doğrultamayacaksın insanlar başta ailen ve akrabaların sana diyecekler "biz demiştik kem küm" diye. Aldırma onlara onlar hep konuşur boş konuşur, senin aklında bir hedef varsa ölene kadar ona doğru ilerleyeceksin bu kadar basit.

Öncelikli olan özgürlüğünü kazan, psikolojin rahatlayacak herşey yerli yerine oturacak azda olsa, ardın gerekli adımlarını at, sen zaman geçirdikçe diğer insanlar senin projeni yapmaya başladılar bile hatta yayınlayacaklar yakında. İstanbulda olsan seni bu gün evime davet ederdim bir rakı sofrası kurardık alırdım şeytanını.

@serdar

dostum son konuşmamızdan sonra gördüğüm şu realizme yenilmişsin. Dostum neyin garantisi ? diploma ve onun sana sağlayacağı hayat garanti doğru, ama bu garanti doğru mu ? Şu an okuyan bir çok mürid bana şiddetle karşı çıkıyor ama bu gün tarihe geçen adamlar zamanında hor görülenler, karşı çıkılanlar değil mi ? Bak biz ölümü unutuyoruz. zumsuk belki de bana alıntı yapacakken ölecek birazdan, hiç belli değil, ucu açık bulmaca. Düşün biz bunları tartışırken, zumsuğu siktir et, emrenin hayatı SONSUZA KADAR son buluyor, hop defter kapanıyor. O zaman bu garantinin bir önemi var mı ? aston martin yerine lada niva ya bindim diye hayıflanmanın anlamı var mı? yok. Bunlar tabu, öğretilmiş gerçek, bizi oyalayıp oyalayıp öldürüyorlar. Aç kal, sokakta kal, bok sat para kazanırsın hatta örneği var, beyazıtta elemanın biri yerden birkaç avuç toprak aldı, farklı farkı poşetlere koydu, üzerine kastomu toprağı, rize toprağı yazdı ve sattı, alan da "aynı memleketim kokuyor" diyor amk. Para sıkıntı değil, kadında sıkıntı değil, ama kaybettiğin her saniye sıkıntı çünkü geçen her saniye içinde %50 ölüm şansı barındırıyor eğer ölmessen sana ölüme yaklaşmayı %100 garantiliyor, o korkunç sonsuza doğru yani.

çok zor, gerçekten 7 milyar kar tanesini barındıran bir çığ üzerindeyken sen bir su damla olarak sen aramızda donmaya mahkumsun diyorlar ve düşün bir mucize olmadığı sürece donarsın. Mucize kısmında sen devreye giriyorsun, önce buharlaşacaksın etrafa dağılacaksın belini doğrultamayacaksın ama sonra fırsatını bulupta yoğunlaştığında tek bir damla olarak kendini bütün çığın üzerinde bulacaksın. Tek bir damla, bütün çığı siker atar.

Toplam Hit: 4762 Toplam Mesaj: 41