folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Kuranlardan İş Kuracaklara Tavsiyeler



İş Kuranlardan İş Kuracaklara Tavsiyeler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    Muhasebe kısmından biraz bahsedeyim.

    Muhasebecinizi iyi seçmelisiniz , eğer adam işinin uzmanıysa verginizide kaçırır, sizi muhasebe konularında doğru yönlendirir.

    Aylık, Yıllık ve 6 aylık , üretim hedefleri koyup bunu yakalamaya çalışmakta fayda var.

    Kar oranınızı sektördeki diğer rakiplerinize göre değil ortaya çıkardıgınız ürüne göre yapın.

    Kurumsallaşma yolunda atılan adımlar,masraflar sizi her zaman ileriye götürür bunu unutmayın, bundan kaçınmayın.

    Ar-ge biriminizi mutlaka oluşturun bunun için finansman desteğiniz yoksa kendiniz elinizden geldiği kadar yapmaya çalışın.

    Sektörün geleceği hakkında araştırma yapın mutlaka , misal mısır çiğ köfte işi çıktı ilk yapanlar iyi paralar kazandı bir süre

    sonra halk doydu tıkandı bu sektör.

    Ödeme planı oluşturun , çek ile çalışıyosanız aldıgınız ürün,hammadde,hizmetleri belirli tarihlere göre çek kesin.

    3 ay, 6 ay olur , mümkün oldugu kadar cash calısmaya bakın.

    Goodyear'dan örnek vereyim bu firma ürettiği ürünleri nakit paraya satar , sizden bi ürün alıcaksa 6 ay vadeli alır , bu sistem pek bilinmez TR'de

    fakat ödemeler hiç aksamaz iyidir, candır.

    Vadeli ürün satıyosanız vade farkını koyun.

    Kargo,Ptt hizmetlerini kullanırken gönderdiğinz her şeyin ödemesini siz yapmayın.

    Örnek : X firması sizden ekstre istedi bunun ücretini siz ödemeyin, karşı taraf istediği için bırakın onlar ödesin.

    Araç alırken iyi araştırma yapın, mümkün oldugu kadar almayın kiralayın ya da bazı arac kiralama şirketlerinin , kiranın üstüne ek bi ücret daha koyup

    Vade bittiğinde araç sizin gibi olayları var bunları takip etmekte fayda var.

    Kalite yönetim sistemlerini araştırın gerekirse , İSO ve diğer kalite belgelerini alın , bu sistemleri belgeyi almak için değil de

    sistemi şirketinize oturtmak için kullanın, iş akış şeması oluşturun , reklam bütçesi oluşturun , kalite yönetim önemlidir.

    Sekreterinizi sikmeyin.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    genelde samimi oldugum insanlarla iş yapmak istedim. herzaman sonuç hüsran işler yürümüyor. hele akrabayla hiç yürümüyor. eğer ki akraba ile iş yaparsanız. aile içerisinde birisi aşırı derecede baskın olmalıki belki yol alınabilir.

    tanımadıgım sadece iş amaçlı tanısıp bir araya geldiğim kişilerle iş yapmaya kalktım. bu sefer de adama 2 ayda notunu verip hatta sabredip beklememe ragmen gene ilerleme olmadığı için gene işler yattı.

    birde bu konuların dısında işi kurmak isteyen kişide dahil olmak üzere iş yerinde çok ciddi bazı kurallar belirlenmeli.

    1. hesap kitap işlerinde cok ciddi olunmalı. Eğer muhasebe yok ise her ortağın ayrı hesap tutması duruma göre bu konu için haftalık toplantı yapılmalı.

    2. iş kuralları belirlenmeli ve çok katı kurallar olmalı. hernekadar kendi işimiz daha çok özeniyoruz felanda desek işin ciddiyeti veya sorumlulugu diğer ortaklarda aynı olmuyor. birisi daha çok emek harcarken diğeri daha az emek harcıyor. bu konu üzerinde herşey baştan konuşulmalı.

    3. öyle yada böyle ortakların veya bir kişinin sürekli olarak daha fedakar davranması gerekiyor. özellikle organize olmak, planlama yapmak görev dagılımı gibi konularda birisi bunu üstlenmeli. yada başarabiliyorlarsa ortaklar aynı anda canla başla hareket edilmeli.

    4. istikrar, sabır, performans gibi kavramlar bi noktadan sonra düşüşe geçiyor. ve tam bu anlarda aksilik çıktığında tartışmalarda yaşanınca işte  ozaman dibe vurma vakti geliyor. o yüzden asıl rolü üstlenen kişi baskın olan kişinin bu durumu sürekli organize etmesi gerekiyor.

    5. ortak yapılan özellikle 3 - 4 ortaklı bir şirkette arkadan konuşmalar, tartısmalar daha cok yasanıyor. tipik dedikodu mantığı diyebilirim.

    Aslında biraz oturup kafa yorarsam sayfalarca şey yazabilirim. ama hepsi aynı noktalara çıkıyor.

    Ama işin özeti ortakta iş yapsan herne olursa olsun yani çok fedekarda olsan birisi yine baskın olur veya olması gerekir. asla yarıyarıya ortaklık mantığı yürümüyor. yani yürüse bile her iki kişide çok fazla fedekar olması gerekiyor.

    Kesinlikle kuralcı olmak gerekiyor. Kural yoksa hiç birşey yok. sadece hayaller pof poflamalar.

    Ama işi profosyonelliğe dökersen; muhasebe işleri, satıs pazarlama işleri, iş süreçlerinin takibini anlık olarak yapmak vb. gibi şeleri istikrarı sağlanırsa, zaman içerisinde çürük olanlar dökülür. geriyede işini yapan insanlar kalır.

    son olarak iş başka dostluk başka

     


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaMyELi
    SaMyELi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek

    2 yıllık ticaret deneyimime dayanarak şunları söyleyebilirim;

     

    1-İlk olarak pazarınızı belirleyin bunun üstünde geniş çaplı araştırma yapın pazarınız olduktan sonra gerisi teferrüat.(eğer ki gerizakalı değilseniz)

    2-Para: mal satarken değil alırken kazanılır.Düşüncesiyle hareket edin.

    3-Pazarlığınızı dibine kadar yapın sınırları zorlayın karşıdaki şahsın veya şirketin nasıl bir insan bu dedirtin hiç bir şey kaybetmezsiniz emin olun.

    4-Yapacağınız işten ne kadar çok kazanırsanız kazanın illaki sıkılacaksınız bi zamandan sonra bu yüzden kendinize yeni yeni hedefler belirleyin (neden 1 tane evim var niye 2 tane olmasın,neden passatım var da porschem yok gibi vs vs) insanoğlu aç gözlüdür hedefleri bitmez dolayısıyla işinizde bitmemiş olacak ve işinize dört elle sarılmanızı sağlayacaktır ;)

    5-Bir yerlere gelmek için bişeylerden fadakarlık etmeniz gerek hepsi bi arada yürümez (Örn. Her gün kızlarla takılayım a.mın üstünden inmiyeyim hemde para kazanıp zengin olayım hayalleri yalan  ya kızlardan fadakarlık edeceksin yada paradan seçim sizin ikisi birden olmaz)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    bi otelde fotografcı olarak calısıyorum ayda 3 ila 6 bin dolar arası gelirim var . boyle giderse baya bi sürede iş yeri açmayı dusunmuyorum.ama ne iş yaparsan yap işine sahip cıkmak lazım .


    İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Aralık/2009
    Erkek

    her zaman nakit çalışın vadeyi bir tek karta yapın evrakla uğraşmayın


    Yaptık bişiler.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2010
    Erkek

    yahu bu konuda şirket kurma ve yönetme aşamalarına dair fikirlerin paylaşılması gerekmiyor mu? yorumlar bakkal dükkanı açacak birine tavsiyeden öteye geçememiş. ben mi konunun ana fikrini yanlış anladım 5 sayfa yorum yapan müridler mi bilemedim ama kendi anladığım şekilde anlatacağım. tamamen katıldığım tek yorum ŞU.

    ortak işe girmeyin demişsiniz ama güvenilir insanla ortaklık sektörde başarı getirir. yönetim yükünü azaltır. gidip akrabanla iş kurmaya kalkarsan tabi ki sıkıntı yaşarsın. adam seninle işe girerken daha en başta iş kısmını sana yıkıp para yeme kısmını kendisi üslenme niyetinde olur.
    üniversitelerin işletmeyle alakalı bölümlerinde ilk derste verilen fikir kendi işini başkalarına yaptırma, iş gördürmedir. biz yapıcaksak ve tek başına yeterli olabileceksek şirket kurmanın, çalışan almanın ne anlamı var?
    borçla borç ödenir. piyasada dönen paranın çok çok az bir kısmı sermaye. tek sıkıntısı nakit akışını becerebilecek bir yönetici gerektirir. sırf sermayeyle iş göreyim diyen bir şirket yeterince büyüyemez.
    işe erken gitmek, hedeflerin belirlenmesi ve fark yaratmaya değinenlere katılıyorum.
    e-tohum'u tavsiye etmekle birlikte şu videoyu öncelikli izlemenizi öneririm. ortaklığa bakış açınızı genişletir. http://www.etohum.com/etohum-tv/29-ocak-2011-simit-sarayi

     

    ulquiorra tarafından 10/Eki/12 00:24 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2010
    Erkek

    benim peder zamanında amcamla ortak esenlerin en büyük spor salonunu açtılar, şuan dünya kadar para kazanıyor mekan.


    Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2009
    Erkek

    Arkadaşlar merhaba.

    Öncekle sermayesi olmayan veyahutta bir türlü fırsat bulamayan arkadaşlara tavsiyem var . İşkurdan devletin sunduğu fırsatlardan yararlanın bir çok projeler var şehirlerde .Hem memur olma yolunda bazı iyi fırsatlar cıkabiliyor karsımıza bu sayede kadroya geçme gibi . hemde İş kuracaklara karsılıksız veya faizsiz kredi bunları cogu kişi biliyordur tabiki ama çok kapsamlı kurslarıda var araştırın derim . heleki büyük sehirdeyseniz boştaysanız güzel kurslara başvurabilirsiniz .


    Ben bu insanları anlamıyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2012
    Erkek

    *Herkesin bahsettiği gibi ben de kesinlikle akraba ile iş yapılmaması taraftarıyım.

    *Ayrıca yapılacak işe bağlı olarak Ortak alınabilir, eğer belli bir ideal üzerine yola çıkılmışsa zaten bu şarttır.

    *Kazandığınız miktarda kapalı zarf usulü çalışanlara gelirden bir miktar verilebilir.

    *Güzel bir atmosfer yaratma açısından haftanın bir günü özel bir gün ilan edilebilir (hafif esneklik, beraber etkinlik vs.)

    *Çalışanlarla iş ilişkisi dışında arkadaş ilişkisinde dahi abi pozisyonunda olmak her daim iyidir.

    *En önemli kısım ise hesap kitap işleri, akla gelebilcek her gelir-gider kayıt altında olmalı...

    *Arada sadaka verin hem içiniz rahatlar hem bir kişiye az da olsa yardımınız dokunmuş olur... (Çok söz yalansız,çok para haramsız olmaz.)


    Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    iş kuracak esnaf adayları için çok iyi haber. fikrim var sermayem yok diyorsanız değerlendirin.

    30 bin lirası hibe şeklinde verilecek kredinin, 70 bin lirası ise  ödemesi 2 yıl sonra başlamak üzere, sıfır faizle 4 yılda ödenecek.

    http://www.haber7.com/ozel-haber/haber/938106-esnafa-30-bini-hibe-100-bin-lira-kredi

     

    aşağıda tavsiye edeceğim kredi imkanlarından bahsetmiş mürid arkadaşlar. şu ana kadar türkiye'de girşimciliğe bu denli destek verilmemişti. Mutlaka değerlendirin arkadaşlar.

     

    MiLK bunu yazdı

    Ben kosgebe başvurdum uygulamalı girişimcilik eğitimine mülakatı kazandım ve eğitim gördüm sertifikamı bekliyorum ilerde yazcam :)

    OzanEmre bunu yazdı

    Arkadaşlar merhaba.

    Öncekle sermayesi olmayan veyahutta bir türlü fırsat bulamayan arkadaşlara tavsiyem var . İşkurdan devletin sunduğu fırsatlardan yararlanın bir çok projeler var şehirlerde .Hem memur olma yolunda bazı iyi fırsatlar cıkabiliyor karsımıza bu sayede kadroya geçme gibi . hemde İş kuracaklara karsılıksız veya faizsiz kredi bunları cogu kişi biliyordur tabiki ama çok kapsamlı kurslarıda var araştırın derim . heleki büyük sehirdeyseniz boştaysanız güzel kurslara başvurabilirsiniz .

     

    kuytul tarafından 10/Eki/12 08:31 tarihinde düzenlenmiştir

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 16138 Toplam Mesaj: 111