folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Işid Ve İslam Fobisi Üzerine

Işid Ve İslam Fobisi Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Son veyahut uzun süredir gerçekleştirilen hadiseler ile büyük ölçüde islam fobisine sebebiyet verdi(liveleak takip edenler ilk cümlendeki uzun süredir ibaresini daha iyi anlayabilir). Olayın dibinde olan bizlerde bile gerçekten gelişen ve her gün biraz daha gelişmekte olan bir islam fobisi var, yalan değil. Neden olduğuna gelirsek aslında olay çok basit, insan psikolojisindeki klasik koşullanma.

Şöyle ki; liveleak, youtube, facebook, twitter ve nicesi yayın organından o coğrafyadaki şiddet görüntüleri hızla yayılıyor, yayılmakta.

Allahu ekber yahut islami bir öge(nötr uyarıcı) -> şiddet içerikli görsel (koşulsuz uyarıcı)-> akabinde oluşan korku, tiksinme, iğrenme(koşulsuz tepki)

işlemin ikinci basamağ;

Allahu ekber yahut islami bir öge(koşullu uyarıcı) -> akabinde oluşan korku, tiksinme, iğrenme(koşullu tepki)

dediğim gibi, olayın en yakınında olan bizler bile o coğrafyadan tiksinmeye, nefret etmeye başladık, elin avrupalısının, amerikalısının islam karşıtı tepkiler vermesi ne kadar yanlış ki? unutmayalım ki, 100 kişilik kalabalığın içerisinden 5 kişi bağırsa sesleri kalabalıktaki 95 sessiz kişiden daha fazla çıkar. fakat geri kalan 95 kişiden o 5 kişinin hayvanlığından dolayı nefret edemeyiz, tiksinemeyiz.

dipnot: konu bir analiz konusudur, din konusu değildir, yorumunuzu ona gören yapın.
    dipnot 2: kesinlike islamcılık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, zaten beni biraz tanıyanlarınız bunu yapmayacağımı tahmin edebilir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

Güzel tespitte hocam islam dinin bir lideri olmalı artık , en son liderlik Türklerde son buldu sonra  herkes kafasına göre meshep kurdu.

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Osmanlıyla başladı bu süreç. Ele geçirdiği yerlere müslümanlığı alevilik-bektaşilikle yayan osmanlı kendi sarayında yaşadığı sünni inanışla(osmanbey,orhanbey hariç) tebasını soğutmuştur dinden ama monarşi olan ülkede düşünce özgürlüğü olmayan ülkede tepki direk gelemiyor bilmem kaç yıl sürüyor işte. Ve yine şimdiki çağda hala insanlara müslümanlığı yada genel olarak söyleyelim dini ''cennet güzellikleri ve cehennem korkusuyla'' öğretmeye çalışıyorlar.Doğal olarak insanlar soruyor ''e sen bu kadar seviyosan Allah'ı niye karşılıksız değilde vaatleri için seviyorsun?'' cevapta eee ıııı ooo oluyor tabiki. Tasavvuf dini anlamanın en temek yoludur.

He ışid konusuna gelince;böyle insanlar bulundukları sosyal ortamlarda veya bulundukları yerin ekonomik bağlamında hep alt tabakalarda yaşıyorlar ve tabiki bir şekilde insanlara kendilerini kanıtlama ihtiyacı duyuyorlar ego gereği her insan bunun ihtiyacını duyar. Ya susarsın yada hararetlendirir kendini güçlü göstermeye calısırsın. Bu adamlar 2. şıkkı iyi beceriyorlar.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

Bende işid islam degil kürt fobisi başladı,telaferde sizi korucaz diyip silah bıraktıran peşmergenin kacması artık hainlikleri belli etmeleri bardagı taşıran son damlaydı,amına kodumun mısırlısına aglayan başbakanı nerde uyuyor mu yatagında gavat..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Abi din kimliği olarak değilde coğrafi bölgenin şekilllendirdiği yerel ırk profillerini ele alarak yorumlamalı bence, ortadoğu insanının doğasında hayvanoğlu hayvanlık var, doğu türkistanda, afrikanın çoğu fakir ülkesinde, güneydoğu asyanın kalabalık nüfuslu ülkelerindede var islami cihad hareketi el-kaideden bağımsız olan örgütler, onlarda bunlar gibi sapık mezhepçi müritçi şeyhçi putçu ama bunlar kadar gaddar değil.

Dünya üzerindeki avrupa/amerikan kökenli yeni müslüman olan insanların çoğu arap ekolünü alarak bi din yaşıyor, youtube ta falan denk gelirsiniz yeni müslüman olmuş uzun sakal bırakmış amerikalı, alman, ingiliz ,fransız vs müslümanlar çevresine islamı öğretmeye anlatmaya çalışırken kurandan çok hadis/sünnet odaklı eğitim veriyorlar ee şimdi yanındaki bu adamlardan bu şekil dini öğrenen ateist,agnostik yada hristiyan bi avrupalı/amerikalıda diğer tüm batı medeniyeti gibi dini bu şekil algılıyor islam dinini anlamaya çalışma niyeti varsada hepten ortalığın amına koyan bu dingiller yüzünden yanlış yorumluyorlar.

her mevzusu geçtiğinde gülerim hep şu ekşisözlük jargonuna

"gerçek islam bu değil"

"gerçek islam bu değil bu değil buda değil"

"gerçek islam buda değilmiş gene yanlış anons beyler" vs..

ama harbiden öyle bi coğrafyaya gönderilmişki böyle bi kitap herkes farklı bi yerden pimi çekip patlatıyor, yazacak şey çokta saat geç oldu..

Zodiac tarafından 16/Haz/14 02:51 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bu ve benzeri kafada olan kafirler yüzünden islam = terörizm olarak algılanıyor. Oradan yayın yapan bir kaç medya kuruluşu var ve tüm dünyaya onlar istediği şekilde servis yapıyor. Ve insanlar islam'ı sadece bu yönüyle görüyorlar.. İnanın bana bir müslüman olarak islam deyince benim aklıma hemen uzun sakallı silahlı adam geliyor... Bu kafada olan insanlar türkiye'de de var maalesef.. Ancak işin açığı bunlar çok azınlık ama bize medya çok büyükmüş gibi aksettiriyor.. Beyin yıkamak çok kolay.. İnsan öldürmek de onlar için kolay.. 

Lakin hesaba katılmayan şey kendilerine müslümanım diyen bu cellatların Allah ın dinine verdikleri zarar.. Bir çoğunun dış destekli olduğunu düşünüyorum. Bunla ilgili bazı şeyler okudum v.s. Mesela nijeryada boko haram örgütünün kesinlikle islam dışı güçler tarafından yönetildiğine eminim.. işid hakkında bilgim yok ama.. 

Bir anda bela oldular adamlar ve türkiyedeki gazetelere bakınca bazıları acayip korkutucu şekilde gösteriyorlar yani çabuk yayıldığı güçlendiği, sanki 2 gün sonra dünyayı kontrol edebileceği şekilde lanse ediyorlar.. Hayırlısı bakalım..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bu ve benzeri kafada olan kafirler yüzünden islam = terörizm olarak algılanıyor. Oradan yayın yapan bir kaç medya kuruluşu var ve tüm dünyaya onlar istediği şekilde servis yapıyor. Ve insanlar islam'ı sadece bu yönüyle görüyorlar.. İnanın bana bir müslüman olarak islam deyince benim aklıma hemen uzun sakallı silahlı adam geliyor... Bu kafada olan insanlar türkiye'de de var maalesef.. Ancak işin açığı bunlar çok azınlık ama bize medya çok büyükmüş gibi aksettiriyor.. Beyin yıkamak çok kolay.. İnsan öldürmek de onlar için kolay.. 

Lakin hesaba katılmayan şey kendilerine müslümanım diyen bu cellatların Allah ın dinine verdikleri zarar.. Bir çoğunun dış destekli olduğunu düşünüyorum. Bunla ilgili bazı şeyler okudum v.s. Mesela nijeryada boko haram örgütünün kesinlikle islam dışı güçler tarafından yönetildiğine eminim.. işid hakkında bilgim yok ama.. 

Bir anda bela oldular adamlar ve türkiyedeki gazetelere bakınca bazıları acayip korkutucu şekilde gösteriyorlar yani çabuk yayıldığı güçlendiği, sanki 2 gün sonra dünyayı kontrol edebileceği şekilde lanse ediyorlar.. Hayırlısı bakalım..

aynen öyle hocam.

Holyzone tarafından 16/Haz/14 03:00 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Adamlar Age of Empires oynar gibi ülke kuruyor amk. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Elbette benden daha bilgililer vardır ancak ben toplumun, insanların vs bilerek yanlış yönlendirildiği kanısındayım. 

Yalnızca dini kastetmiyor, genel anlamda konuşuyorum. Ülkemiz için konuşacak olursak, mesela ben bugün medyaya hakim, her iş kolunda at koşturan, her yerde sözü geçen biri olsam (başbakan olmak da yeterli gerçi) trafik polisinin rutin kontol amaçlı durdurduğu bir taşıt için bomba yüklü araç ele geçirildi haberi yapabilirim. İki sıradan vatandaşın sözlü veyahut şiddete dayanan kavgasını dincilik, particilik boyutuna taşıyabilirim. Haber ajanslarına bu şekilde düşecek olan bu bilgileri saçmasapan videolarla vs destekleyip servis edebilirim. 

Peki bu olayın aslının astarının böyle olmadığını nasıl anlarız? Gerçekte araç bomba yüklü değil ama bu gerçeği kim biliyor? 

Yani sözüm ona duyduklarınıza inanmayın, gördüklerinizin de yarısına inanın sözü harbiden de her yere uyan bir söz.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

herkes terörist!

bende ülke kuracam!

=)
Toplam Hit: 4363 Toplam Mesaj: 32