Işid Ve İslam Fobisi Üzerine
-
Noyan bunu yazdı
ben de islamdan iğreniyorum.
git isveç'e bak adamlar mal gibi hala bu peşmerge kılıklılara, afrikadan göçen müslüman ölü sikicilere kucak açıyorlar.
kaç tane tecavüz vakası oluyor bir ayda.
neden bu tip mal mal din adına katliamlar Avrupa da, Amerika da sıklıkla olmuyorda 200 300 tane götlek müslüman kılıklı bir araya gelince
ülkelerde bolca ayaklanma, kan gövde, yargısız infaz izliyoruz?
Ben müslümanım. Benim dinimden nefret ettiğini söylüyorsun. Sadece şaşırıyorum. Sana kızmıyorum küfretmiyorum hakaret etmiyorum dinime kin güttüğün için.
Ama hocam neden genellemeye beni katmıyorsun?
Bak hayatımda bi kişiyi öldürmedim.
Seni veya başka türden karşıt görüşleri hep anlama yoluna gittim.
Hayır yani neden merak ediyorum.
(burdan sonra konuya cevap)
3 milyara yaklaşan belki de geçen inananı olan bir dine çok cahilce genelleme yapılıyor. Bana göre islamafobi kesinlikle bilinçsizlikle alakalı.
Okumamayla alakalı. Bakın avrupalı dediğimiz insanlar da bunu yapıyor. Tvden gördükleri şeye inanıyorlar. Üstüne defalarca bunu islam yapmadı denilse bile çivinin tahtaya bıraktığı iz misali iz kalır. (tabiki 9/11 olaylarından bahsediyorum. Hala iz temizlenebildi mi açıkca müslümanların işi olmadığı ispatlanığı halde? Hayır.)
İnsanlar kimi görse tanısa herkesi öyle zannediyor.
Bizim de komşumuz vardı küçükken kürtlerdi. Evleri çok pis kokardı. Zannederdim ki kürtler böyle pis. Sonra pkk falan okudum. Kürtler benim için bir düşman haline gelmişti. (burdaki kürtlerden özür diliyorum ama küçükken bu oldu elimde değil)
Her neyse ben bunu ancak tırmalaya tırmalaya yendim. İşte pkkyı araştırdım kürtleri araştırdım derken zaten benim bile kürt olma olasılığımın laz olma olasılığımın olduğunu gördüm. Ama kaç yıl sonra. Bunu yendim ama ne yalan söyleyim hala nerde sarıkırmızıyeşilli eski bisiklet görsem kusasım gelir tiksinirim. Hala izleri devam ediyor.
Şimdi demem ona ben misyoner olsam ya da ne bileyim islam düşmanı olsam yapacağım en mantıklı iş müslüman kılığına girip her türlü orospu çocukluğunu yapıp insanları nefret ettirmek olur. Ki karlı bi iş.
Ama müslümanım yahudi düşmanıyım. Hayatta yahudi kılığına girip de orospu çocukluğu yapmam. Çünkü müslüman olmak bunu gerektirir.
-
Gerçek islam bu değilse neden gerçek müslümanlar bu olaylar karşısında bir açıklama yapmıyor?
Mesela ülkelerin diyanet işleri başkanları, dini alimleri neden birlik olup ışid'i kınamak gibi bir açıklama yapmıyor?
Gerçek islam bu değil diyorlar ama gerçek islamı göstermek için hiçbir ortak girişim yok.
-
bu devirde herkes cebini düşünür.din 2.plandır ve araçtır.bu din için ölenler flnda hep fakirlerdir salaklardır.adamların bu işi din için yapmadıgı belli.ordaki amaç petrol para.diğer mallarda allahuekber diyip ölsünler....
-
Kutengri bunu yazdı
Gerçek islam bu değilse neden gerçek müslümanlar bu olaylar karşısında bir açıklama yapmıyor?
Mesela ülkelerin diyanet işleri başkanları, dini alimleri neden birlik olup ışid'i kınamak gibi bir açıklama yapmıyor?
Gerçek islam bu değil diyorlar ama gerçek islamı göstermek için hiçbir ortak girişim yok.
-
Holyzone bunu yazdıCosTeR tarafından 16/Haz/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir
Son veyahut uzun süredir gerçekleştirilen hadiseler ile büyük ölçüde islam fobisine sebebiyet verdi(liveleak takip edenler ilk cümlendeki uzun süredir ibaresini daha iyi anlayabilir). Olayın dibinde olan bizlerde bile gerçekten gelişen ve her gün biraz daha gelişmekte olan bir islam fobisi var, yalan değil. Neden olduğuna gelirsek aslında olay çok basit, insan psikolojisindeki klasik koşullanma.
Şöyle ki; liveleak, youtube, facebook, twitter ve nicesi yayın organından o coğrafyadaki şiddet görüntüleri hızla yayılıyor, yayılmakta.
Allahu ekber yahut islami bir öge(nötr uyarıcı) -> şiddet içerikli görsel (koşulsuz uyarıcı)-> akabinde oluşan korku, tiksinme, iğrenme(koşulsuz tepki)işlemin ikinci basamağ;
Allahu ekber yahut islami bir öge(koşullu uyarıcı) -> akabinde oluşan korku, tiksinme, iğrenme(koşulsuz tepki)
dediğim gibi, olayın en yakınında olan bizler bile o coğrafyadan tiksinmeye, nefret etmeye başladık, elin avrupalısının, amerikalısının islam karşıtı tepkiler vermesi ne kadar yanlış ki? unutmayalım ki, 100 kişilik kalabalığın içerisinden 5 kişi bağırsa sesleri kalabalıktaki 95 sessiz kişiden daha fazla çıkar. fakat geri kalan 95 kişiden o 5 kişinin hayvanlığından dolayı nefret edemeyiz, tiksinemeyiz.
dipnot: konu bir analiz konusudur, din konusu değildir, yorumunuzu ona gören yapın.
dipnot 2: kesinlike islamcılık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, zaten beni biraz tanıyanlarınız bunu yapmayacağımı tahmin edebilirne diyorsun hocam ? alevi diye milletin kafasını kesiyorlar bundan mı tiksinmiyecegiz ? yada her allahu akbar sesinden bir bomba sesi yada bir kan mı görücez bunlardan mı tiksinmeyelim kimse kusura bakmasın net bir şekilde tiksiniyorum !
-
Hristiyanlıkta en az İslam kadar yıkıcı bir ön yargıya sahip. Fakat son yıllarda bu kadar göze batmama sebebi dinin kendini günümüz şartlarına bir şekilde adapte edebilmesi diyebiliriz. Fakat İslamiyette bu durum böyle değil. Bilindiği kadarıyla Muhammed sonrası her devirde illaki bu tip İslami kaynaklı (ya da öyle olduğu söylenen) bir sapkınlık bir kaybolmuşluk söz konusu. Her şeyin zamanında kurallandırıldığı gibi yaşanmasını istiyorlar ve bunu baskıyla diretmeye çalışıyorlar. Fırsatı bulunsa herkesin Muhammed gibi giyinmesini, içmesini, aynı şekilde yemek yemesini, aynı evlerde oturmasını sağlarlar.
Bu durumu bir lidere ya da tek bir çizgiye sahip olmamarına mı yormak lazım orasını tam olarak kestiremiyorum. Sonuçta Hristiyan dünyasının öyle ya da böyle sembolik bir makamı var, ona saygı gösteriyorlar o adam bir lider gibi akıl isteyenlere akıl dağıtıyor yönlendiriyor. İslamiyet bir ağaç misali dallandı, budaklandı ama her dal kendi özerkliğini ilan etmek niyetinde. Esas kaynak olarak gösterilen Kuran dahi göz ardı edilmeye, bazı hoca ve ehil olduğu söylenen adamların ya da parayla cemaat toplayanların oyuncağı haline geldi. İslamiyetin merkezi sayılan yer dahi finansal bir merkez halini aldı. Dünyada İslam ülkelerinde bu kadar problem varken dünya üzerinde her gün onlarca, yüzlerce Müslüman öyle ya da böyle ölürken sesini çıkartmayıp çıkarına odaklanan bir merkeze sahipler. Yaprak misali rüzgarın savurduğu yere gidiyorlar. Bu boşluğu fırsat bilenler de istediği gibi asıyor, kesiyor, gürlüyor. Hani bir geyik var "gerçek İslam bu değil" diye. Ben kimsenin gerçek İslamın ne olduğunu bildiğini zannetmiyorum.
Işid meselesine bir "İslam devrimi" demek ne denli doğru bilinmez. Göründüğü kadarıyla İslamı kullanıp bir şeyler yapmaya çalışan bir topluluk. Komplo teorisyenliğine de girecek olursak belki de bilerek, isteyerek, amaçlı bir şekilde örgütlendirilen bir oluşum.
Batı İslamiyeti istemiyor daha doğrusu artık dinlerin eskisi gibi olmasını istemiyorlar. Medya gücü ve propaganda baskınlığı batıda olduğu ve Müslümanlar da böyle gafletlere düşüp kendi resimlerini bu şekilde resmettirmeye devam ettikleri müddetçe islamofobi gittikçe yayılmaya devam edecek.
-
Lenin stalin mussolini hitler'in avrupada yaptıkları sırbistanın bosnada yaptıkları israilin filistinde yaptıkları çinin Dogu türkistanda yaptıkları avrupalıların afrikada yaptıkları katliamlar soy kırımlar meshep çatışmaları katalanların ispanyollara yaptıkları vs. Hiç biri hristiyanlıga yahudilige leke sürmezken ufak çaplı kaosların başlangıcı olan sözde islami örgütler neden islamiyeti lekeliyo tartışılır
-
HolyOne bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=TNxIi9lk1R8
Hocam ben anlamıyorum herkesin okuduğu kuran aynı kuran değilmi, bunlar neden başka anlam çıkarmış?
hata genel itibariyle kuran hatası değil, benim şahsımca saçma bir biçimde gazlanmaları. tabi biraz da salak olunca kendileri, kendi coğrafyalarında kendi kardeşlerine soykırım yapıyorlar.
-
livane bunu yazdı
Düzeltme yapayim. Analizinde ki ikinci asamada ki kosulsuz tepki değil kosullu tepki olacak.
düzelttim hocam.
-
Bu IŞİD'li hayvanların haçlılardan farkı yok. Vahşet aynı vahşet, zihniyet aynı zihniyet.