folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Işığın Hızını Nasıl Ölçersiniz

Işığın Hızını Nasıl Ölçersiniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By1GKaL
    By1GKaL's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Bizim Fizikçi bi ödev verdi eğer bulabilirsem karneye direk 5 düşecek ödev şu

ışığın hızı 300.000 km\sn bunu herkez biliyor zaten peki bunu bana nasıl ispatlasınır bi deney veya ona benzer bişey yaparak.ben bişey bulamadım sizin aklınıza bişey geliyormu?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    sana bir ipucu "Galileo"

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

şunlar belki işine yarayabilir

http://tr.wikipedia.org/wiki/I%C5%9F%C4%B1k_h%C4%B1z%C4%B1

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=4&soru_id=1057

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek

adam bu deneyi yapıp kanıtlıyarak nobel ödülünü aldı. Fizikçiniz güzel taşak geçmiş senle. Ulan bir düzgün fizikçisi olan yok mu burda? =) benimkiside 44 te bırakıyor..

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek
    olm bzm fizikcie laf yk kendisi bu sene unesco tarafndan yılın fzkcisi secldi (H) -> tabi bizi keklemediyse :D abi ısık hızı konusuna gelince hocan sana ölc mü dedi yoksa mantıken bi yol mu istedi?eger yol istediyse bu senin yaratıcılıgına baglı ama yine de aklıma gelen bi fikri söliim git bi kagıt kalem al bi tarafa bi fener ciz 1 metre ileriye de bi alet ciz bu sora da bi düzenek kur fener acılınca bi sayac harekete gecsin ve saniye ya da sanise olarak saysın.Işık alete ulaşınca sayac dursun böylece 1 metreyi kac birimlik zamanda gittigini bulursun orantıyla da bi saniye de ne kdr yol gttigini bulabilrsn :)

en cok nick dei$tiren mürid
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Osiris e katılıyoum fizikçilerin alayı psikopat oluor :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mesut589
    mesut589's avatar
    Erkek

atomlardan kanıtlanıyo bildigim kadarıyla ama tam emin deilim vizede cıkmıstı bu bize fizikci olarak burada barthez var bildigim kadarıyla o iii bilir barthez bana magnetizma,gauss falan bi ogretsene kalacaz bu fizik2 den:D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    ertan bunu yazdı:
    -----------------------------

şunlar belki işine yarayabilir

http://tr.wikipedia.org/wiki/I%C5%9F%C4%B1k_h%C4%B1z%C4%B1

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=4&soru_id=1057

-----------------------------
    Eyw Hoja

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    arkadaşım varya optik elektronik dersinin ders notunun ilk sayfasında vardı kareköklü bi sayıydı arkadaşlara soracam göndersin bana bakacaz artık bende hocaya yazdım derste vizede 10 puan vercem dedi yazdım o gün sonrasında noldu elimle oynarken kağıt düştümü ilk sayfası yaaa

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek
    Yöntem biraz zor ama kesin sonuç:
    Şimdi hocanın evinin önünde bi tane atom bombası patlatcan.sona ortaya çıkan enerjinin,bombanın kütlesine oranını bulacan.sonuç:ışık hızı(c)

E=MC^2

never say never...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Hoca bana bu Görevi verseydi, Direk Cevabım şu olurdu Hocam benim Nasanınkine benzer bi uzay üstümmü varki Koca evrende Işığın gidiş Hızını sana ölçüp getiriyim, Kesin Hoca merkak etmiştir bu nasıl ölçülüyor diye, seni yol bulman için görevlendirmiş çaktırmadan. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 5903 Toplam Mesaj: 33