folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Işığın Hızını Nasıl Ölçersiniz

Işığın Hızını Nasıl Ölçersiniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By1GKaL
    By1GKaL's avatar
    Erkek

ibrahim_c

saol bu işime yaraya bilir

herkese saygılar 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    bisi deil nedemek

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    bisi deil

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniphacker
    sniphacker's avatar
    Erkek

---

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By1GKaL
    By1GKaL's avatar
    Erkek

sniphacker  saol böyle bişeyi daha önce söylemiştim dünya ile güneş arasındaki uzaklığın o kadar olduğunu nasıl ispatlarsın dedi bu sefer bi de ne kadar zman da geldiğini de ispatlamamı istiyor   güzel bi fikir di saol yine de

ama şu an a kadar en iyi cevap ı ibrahim_c verdi kanımca (daha doğrusu benim işime yaraya bilecek bişeyler söyledi )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    sniphacker bunu yazdı:
    -----------------------------

Cevabı çok basit:

hız= yol/zaman  (V=x/t)

o halde;

Güneşin dünyadan uzaklığı: 90.000.000 km diyelim.(Aslını araştır bulursun.)

Güneş ışıklarının dünyaya gelme süresi: 5 dakika diyelim.(Aslını araştır bulursun.)

(Tam çıkması için değerleri salladım.)

mks sistemine göre değerlerimizi metreye ve saniyeye çevirelim:

90.000.000 km = 90.000.000.000 m

5 dk = 300 sn

Sırada hızımız var.

90.000.000.000 m /300 sn = 300.000.000 m/s = Işık Hızı

Yani saniyede 300.000.000 metre yol alır.

Bu da demektir ki -kilometreye çevirirsek- saniyede 300.000 km yol alır demektir.

Vışık = 300.000 km/sn

-----------------------------
     sniphacker ın kini yaz lisedeysen  :)

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ibrahimcik demiş ki : einsteinin e =mc kare formulune gore enerji maddeye donusebilir

buna gore bize gerekenler :

1- Isık hızının formule etkısı kı bu elımızde yok bunu bız bulacagız

2- Isık yani fotonu olusturan elektron ve pozıtronun kutleleri kı bunlar bir protonun 2000 de 1 i dir .

3-elektronun ve pozıtronun kafa kafaya carpısarak foton olusturması ıcın gereken enerji kı bunun birimini ben bilmiyorum

Fotonu oluşturan elektron ve pozitronun kütleleri mi? Foton bildiğim kadarıyla kütlesizdir yavrum. Ayrıca fotonu(bu arada foton bir teoridir) oluşturabilen daha 100lerce şey var. Isı , elektrik akımı , radyo dalgaları... Işığın hızını e=mc2 ile ispatlamanız ayrı bi saçmalık zaten(kurama dayalı ispat yapıyonuz çünkü). Işığın hızını hesaplayabilmek için yapılmış zekice yöntemler var mesela :

1849 yılında Fizeau dönen bir dişli kullanarak ışığın hızını 3,15.108 m/s olarak hesapladı. Fizeau hızlı dönen bir dişlinin iki dişi arasından ışığı geçirip 8 km ötede duran aynadan ışığın geri yansımasını sağladı. Fizeau dişliyi yeterince büyük bir hızla dönderip, aynadan yansıyan ışığın bir sonraki boşluktan geri gelmesini sağladı. Fizeau dişli ile ayna arasındaki mesafe ve dişlinin dönüş hızını bildiğinden ışığın hızını rahatlıkla hesapladı.

http://www.kolektifler.com/index.php?bolum=liste&no=42 diğerleri de burada

Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Anaaa Kronometre yada Kardeşini kullanmana gerek kalmadan da yada Nasa gibi bi üst kurmaya gerek kalmadan da Yine Matematiksel Denklemler le çözülebilen bir olaymış. Vay be, demekki Hoca Saçmalamamış bizsaçmalamışız bu durumda. Özür, Dostum. ;)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By1GKaL
    By1GKaL's avatar
    Erkek
    saol arkadaşlar walla int bulamıyınca ümidi kesmiştim gerçekten bana çok yardımcı oldunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Işık kaynağının karşısına bir ayna koyarsın ve ışık kaynağını açınca kronmetreye basarsın ışığı aynada görüncede kronemetreden elini çekersin :p en basit yolu budur fakat bunun için ayna ile ışık kaynağı arasındaki mesafenin biraz fazla olması lazım sanırsam veya çok hızlı reflekslere sahip olman gerek :D... Ama bööle ölçüyorlar, genelde aya veya diğer gezegenlere reflektör koyarak ölçüyorlar....

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
Toplam Hit: 5673 Toplam Mesaj: 33