Isınma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

şu an kombiyi açmaya gitmeye üşendiğimden ufoyu açtım, abi ufa felan kullanma.. sol yanım şuan gayet ısındıda sağ yanım donuyo.. ayaklar desen buz.. böle ısınma mı olur :D eve alttan ısıtma da döşeyemeyeceğine göre en uygununu yapmışsın soba kurmakla.. soba dan zehirlenmekten felan korkmasam valla bende yakarım şu dakka, en güzel ısıtan şey o namızsız.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

çaya beklerim hacılar, bu arada şuanda sobasız dışarsı evin içinden daha sıcak he. (balkon)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    Kara_Mc bunu yazdı
    Ogrenci evinde yaptgm sonradkendi evimde uyguladigim bisey var soyliyim.odanin buyuklugune gore 1veya 2 silikon.. Olculere gore foamboard(kopuk straforla karistirmayin daha sert bi madde).. Foamboardun bi tarafina siliko surup yapistirin.. Eger duzgun bi is cikartirsaniz benim gibi bilgisayar kasasiyla bile isinirsiniz.. Ufo kapanmazdi bu islemi yapmadan once, yaptiktan sonra yarim saatte 3-4dakika calisip kapanmaya basladi kendiliginden.. balikesir sogugunda yaptim bunu.. Yasayan bilen bilir.. Izmirli olarak totom donardi.

Şu olayı biraz daha aç bakalım ne neymiş nasıl yapılıyormuş ben tam anlayamadım :)

1-2 kutu foamboard alıyosun kardeşim.. 1-2 tüp te silikon..

suruyosun foamboardun bi tarafına biraz silikonu, yapıştırıyosun duvara..

birbirine geçişli foamboardlar var , ben onlardan kullanıyorum...

işlem basit, ölçülere göre kesip biçmen problem sadece..

40-50 civarı bi kutu foamboard...

benim gibi üşüyen insan için gayet iyi bişey..

dediğim gibi saatlerce kapanmadan çalışan ufo yarım saatte 3-4 max 5 dakika çalıştı..

kendi evimde eski kasanın sıcaklığıyla odanın ısındığını iyi bilirim..

foamboardlar çıkartılınca duvarda kalan silikonları bekletmeden çıkartırsanız sorun yaşamazsınız..

en fazla bi kutu boya parası çıkar cebinizden..

bu h.sonu odayı döşemeyi düşünüyorum fırsat bulursam.. fotoğraf çeker yollarım...

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Kara_Mc bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    Kara_Mc bunu yazdı
    Ogrenci evinde yaptgm sonradkendi evimde uyguladigim bisey var soyliyim.odanin buyuklugune gore 1veya 2 silikon.. Olculere gore foamboard(kopuk straforla karistirmayin daha sert bi madde).. Foamboardun bi tarafina siliko surup yapistirin.. Eger duzgun bi is cikartirsaniz benim gibi bilgisayar kasasiyla bile isinirsiniz.. Ufo kapanmazdi bu islemi yapmadan once, yaptiktan sonra yarim saatte 3-4dakika calisip kapanmaya basladi kendiliginden.. balikesir sogugunda yaptim bunu.. Yasayan bilen bilir.. Izmirli olarak totom donardi.

Şu olayı biraz daha aç bakalım ne neymiş nasıl yapılıyormuş ben tam anlayamadım :)

dediğim gibi saatlerce kapanmadan çalışan ufo yarım saatte 3-4 max 5 dakika çalıştı..

foamboardlar çıkartılınca duvarda kalan silikonları bekletmeden çıkartırsanız sorun yaşamazsınız..

bu h.sonu odayı döşemeyi düşünüyorum fırsat bulursam.. fotoğraf çeker yollarım...

kaç gayme bu foamboard dediğin zımbırtı, boş bi ev var tüm evi içten yapsammı acaba böyle , ama tabi bide üzerine alçı çekip boyasak bişey olmaz demi:D

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

elektrik fiaytları aldı başını gitti hacılar..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    Kara_Mc bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    Kara_Mc bunu yazdı

kaç gayme bu foamboard dediğin zımbırtı, boş bi ev var tüm evi içten yapsammı acaba böyle , ama tabi bide üzerine alçı çekip boyasak bişey olmaz demi:D

zaten binalara yalıtım dedikleri madde bu olmuş oluyo ama tabi daha kaliteli şekli.. bi kutuda (100x200cm civarı) 18 veya 20 tane vardı yanlış hatırlamıyorsam 40-50 lira civarı.. ben 3 senedir kullanıyorum.. temiz tutarsan sorun yaşamazsın..

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

dayı alacaksın ihlasın küçük elektrikli buharlı sobalarından = mis

ufoyu kapat = buz

ufo = 2000-3000 wat 

elektrikli soba = 800 wat 

ufo = 1 saat --> elektrikli soba = 3 saat ;)

not: googledan buldum xD

Arkadasin bekar evinde bu var odayi komple isitmasa da usutmuyor, bazen cami bile acabiliyoruz, direk karsisinda oldgumuzda zaten mis :)

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Elektrik zamanlana zamlana  ne hale geldi. Küçük bir odan varsa katalitik tavsiye ederim. Ufo baktığı yönü ısıtıyor katalitik alan ısıtması yapıyor. Katalitik çok daha ucuza gelir hem. Evkurlardan 2.elini uygun fiyata bulabilirsin.

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Söylendimi bakmadım ama gaz sobası da alternatif olabilir hocam kömür odun taşımada zorlanırsan.

İlk alım maliyeti ne kadardır o kısmı bilmiyorum ama kullanımı baya kullanışlı, hamam gibi yapar.

Ödemişte sorun olmaz, rahat rahat geçirirsin günlerini...

Kolay Gelsin.

Not: Elektrikli sobalar,ufolar falan hiç sevmiyorum, verimli olduğunu da düşünmüyorum. 

AnaMuhalefet tarafından 29/Kas/12 23:03 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 4852 Toplam Mesaj: 50