Islam‘In, Müslümanların Ve Müslüman Olmayanların Bakışları
-
cogumuzun bildigi bi yazi ama nasil bi hazirlik yapacagina belki yon verir ben konun aciklanma seklini kullanmani tercih ederim icerik konusu ile ilgili bi sabitin olursa ustunde calismak daha kolay olur bana kalirsa yani soyleki biseyi ispatlamak istiyorsak once neyi ispatlayacagimizi anlamamiz lazim ben sahsen anlamadim
Washington Üniversitesi Kimya Fakültesi lisans öğrencilerine yazılı sınavda şu soru gerçekten soruldu:
'Cehennem ısınıyor mu, soğuyor mu? Tezinizi bir örnekle ispata çalışın.'
Öğrencilerin çoğu, teorilerini 'gazlar sıkışınca ısınır, genleşince soğur' diyen Boyle Kanunu ile desteklediler. Bir öğrenci hariç!! Öğrenci şu cevabı verdi:
'Bu soruya cevap verebilmek için ilk bilmemiz gereken, cehennem'in kütlesinin zaman içinde gösterdiği değişim. Özetle, Cehennem'e belli bir sürede ne kadar ruh giriyor, ne kadar ruh çıkıyor, bunu bilmeliyiz.
KAÇ RUH GIRIYOR ???
Hipotez olarak 'Bir ruh Cehennem'e bir kere girince bir daha çıkamaz' demek zannediyorum yanlış olmayacaktır. Demek ki, cehennem'e sürekli giriş var ama çıkış yok.
Elimizde olması gereken ikinci veri, Cehennem'e ne kadar ruhun girdiğidir. Bazı dinler 'Benim dinimden olmayanlar Cehennem'e gider' der. Buradan da herkesin (yani bütün ruhların) Cehennem'e gittiği sonucunu çıkarabiliriz.
RUH NÜFUSU ARTIYOR !!!
Şimdi, üçüncü olarak, Cehennem'in kütlesine bir göz atalım. Boyle Yasası'na göre, Cehennem'in ısısının ve basıncının aynı kalması için, hacminin yeni ruhların hacmi kadar artması gerekir. Bu durumda iki olasılıkla karşı karşıyayız:1- Eğer Cehennem, yeni gelen ruhların hacminden daha yavaş büyüyorsa, ısısı ve basıncı, Cehennem'in sağının solunun delinmesine kadar artar. 2- Eğer Cehennem, yeni gelen ruhların hacminden daha hızla büyüyorsa, ısısı ve basıncı, Cehennem buz gibi olana kadar düşer.
Peki bu iki olasılıktan hangisini doğru kabul etmeliyiz? Elimizde delil var mı??? Var :(a) Üniversiteye ilk girdiğim yıl Miss Therese Banyan'ın koyduğu şartı geçerli kabul edersek (Miss Banyan bana 'Cehennem'de soğuk bir gece yaşanmadan seninle yatmam' demişti)... (b) Ben de dört yıldır bu okulda olup hala Miss Banyan'ı yatağa atamadığıma göre... (c) Aksi ispat edilene kadar Cehennem ekzotermiktir (ısı verir).'
Yıl bitirme imtihanına girenler arasında sadece bu öğrenciye yıldızlı A notu verildi. -
hikaye ile ilgili bir şeyler yazdım ama yanlışlıkla refresh yapınca gitti :) sonuç olarak uydurma demiştim..
anlaşılmamazlığa gelince haklısın hocam daha iyi bir yol bulmam lazım anlatmak için, ingilizce tanımlamak daha zor. Mesela şöyle başlıklar olabilir
Müslüman bakış açısıyla islam
hristiyan bakışaçısıyla islam
kur'an bakış açısıyla islam
son cümle biraz tuhaf gelebilir ama iki tane din var, birisi indirilmiş din birisi uydurulmuş din. indirilmiş din olan kur'an dır. Ama maalesef günümüz müslümanları uydurulmuş dine inanıyorlar.. bir çok saftasa sokuldu islam'ın içine.. türbelere gidip çaput bağlamak, boş cüzdan koymak v.s. Allah dan istemek yerine ölmüş gitmiş bir adamdan istiyorlar kimi zaman kim olduğu bile belli olmayan adamların türbeleri oluyor bunlar.. çalışmak yerine böyle saçma sapan şeylerle istiyorlar.. bir büyüğüm derdi ki, iki çeşit dua var, kalbi ve fiili dua. kalbi dua Allah a hayırlısını nasip etmesi için yapılan duadır, manevi işdir, fiili dua ise çalışmaktır. Biz ise hiç bir şey yapmadan bir sürü şey istiyoruz, ve Allah ı bırakıp, ölmüş insanlardan medet umuyoruz, sanki bizi duyuyorlarmış gibi..
İşte bu uydurulmuş dindir..
-
unbalanced bunu yazdı
hikaye ile ilgili bir şeyler yazdım ama yanlışlıkla refresh yapınca gitti :) sonuç olarak uydurma demiştim..
anlaşılmamazlığa gelince haklısın hocam daha iyi bir yol bulmam lazım anlatmak için, ingilizce tanımlamak daha zor. Mesela şöyle başlıklar olabilir
Müslüman bakış açısıyla islam
hristiyan bakışaçısıyla islam
kur'an bakış açısıyla islam
son cümle biraz tuhaf gelebilir ama iki tane din var, birisi indirilmiş din birisi uydurulmuş din. indirilmiş din olan kur'an dır. Ama maalesef günümüz müslümanları uydurulmuş dine inanıyorlar.. bir çok saftasa sokuldu islam'ın içine.. türbelere gidip çaput bağlamak, boş cüzdan koymak v.s. Allah dan istemek yerine ölmüş gitmiş bir adamdan istiyorlar kimi zaman kim olduğu bile belli olmayan adamların türbeleri oluyor bunlar.. çalışmak yerine böyle saçma sapan şeylerle istiyorlar.. bir büyüğüm derdi ki, iki çeşit dua var, kalbi ve fiili dua. kalbi dua Allah a hayırlısını nasip etmesi için yapılan duadır, manevi işdir, fiili dua ise çalışmaktır. Biz ise hiç bir şey yapmadan bir sürü şey istiyoruz, ve Allah ı bırakıp, ölmüş insanlardan medet umuyoruz, sanki bizi duyuyorlarmış gibi..
İşte bu uydurulmuş dindir..
Cat stevens ın çok güzel bir sözü var
Müslümanları tanımadan önce Kur'an'ı tanıdım. Eğer önce müslümanları tanımış olsaydım asla müslüman olamazdım...
[yusuf islam]
-
aynen öyle hocam durum maalesef.. almanyada müslüman olan biri vardı çok eski, adam diyordu türkler gelmeden önce müslüman oldum, onları tanısaydım müslüman olmazdım diye..
maalesef müslüman kimliğini avrupalılar daha çok hak ediyor, hırsızlık, tecavüz, gıybet, yalan, iftira, iş ahlakı, insana saygı, hayvanlara sevgi, bilime katkı v.s. gibi konularda.. müslümanlar ise bu konularda eksi yönde yarışıyorlar maşallah
-
unbalanced bunu yazdı
aynen öyle hocam durum maalesef.. almanyada müslüman olan biri vardı çok eski, adam diyordu türkler gelmeden önce müslüman oldum, onları tanısaydım müslüman olmazdım diye..
maalesef müslüman kimliğini avrupalılar daha çok hak ediyor, hırsızlık, tecavüz, gıybet, yalan, iftira, iş ahlakı, insana saygı, hayvanlara sevgi, bilime katkı v.s. gibi konularda.. müslümanlar ise bu konularda eksi yönde yarışıyorlar maşallah
Hiçbir din ( veya ideoloji ) yarım yaşanmaz , sıkıntı burada , İslam bütündür , istediğim kısmı alayım , istemediğim kısmı almayayım diyemezsin.Malesef hekes ben müslümanım deyip İslam'ın emir ve yasaklarına kulak tıkarsa , benim kalbim temiz diyerekkafasına göre İslamı yaşamak isterse , ortada herkesin kendikafasına göre Bir İslam ve müslümanlık çıkar.
Zaman zaman burada da yazılıyor.İslamı en iyi Türkler yaşıyor diye.Hangi İslam'ı ? İslam hukuku uygulanmıyor .Herhangi bir sistem de hukuk uygulanmazsa o sistem çöker.
Türkiyede herşey güzgün gitsin sadece hukuk çalışmasın Türkiye çöker.Hırsıza ceza verilmesin sadece vicdanen ayıplansın deyin sistem çöker.
-
hocam bu ADAM can damarını buluyor olayların. kesinlikle fikir verecektir.
http://www.youtube.com/channel/UCymfGeNOzlW9TxJvblTWxBw
bunun dışında Kuran, hristiyanlar hakkında genele vurursak iyi şeyler söylüyor.
Fikir açısından =>
-"İncil bağlıları Allah'ın onda indirdiğiyle hükmetsinler. Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler sapıkların ta kendileridir." (Maide 47),
-"Şu tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere en şiddetli düşmanlık duyanlarını, Yahudilerle şirke batanlar bulursun. Şu da tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere sevgide en yakın olanlarını "biz Hıristiyanlarız" diyenler bulursun. Bu böyledir. Çünkü o Hıristiyanlar içinde derin araştırmalar yapan keşişler, kendini Allah'a adamış rahipler vardır. Ve onlar, kibre sapmazlar." (Maide 82),
Hemen sonra ki Maide 83-84'de hristiyanların Muhammed peygambere indirilenleri okumasına teşvik edici ayet var =>
-"Resule indirileni dinlediklerinde farkına vardıkları gerçekten dolayı gözlerinin yaşla dolup taştığını görürsün. Şöyle derler: "Ey Rabbimiz, iman ettik. Artık bizi de gerçeğin tanıklarıyla birlikte kaydet." (Maide 83)
-"Rabbimizin bizi barışseverler arasına koymasını umup dururken, Allah'a ve Hak'tan bize gelene neden inanmayacakmışız?" (Maide 84)
-"Böyle söyledikleri için Allah onları, altlarından ırmaklar akan cennetlerle lütuflandırdı. Sürekli kalıcıdırlar orada. İşte budur güzel davrananların ödülü." (Maide 85)
İsa peygamberin çarmıha gerilmediğini, onlara öyle gözüktüğü ile ilgili ayetleri vb.. de yerleştirirsen çok güzel şeyler ortaya çıkabilir.
attackatak tarafından 06/Kas/14 11:49 tarihinde düzenlenmiştir
Eğer yapabileceğim en ufak bi destek bile olursa, söyleyebilirsin hocam. Hatta hazırlıkların bittikten sonra öğretmenine göndermeden, bana da bakma fırsatı verirsen çok sevinirim. -
Hocam "Kuran ne der" ve "Müslüman geçinenler ne der" konularında Edip Yüksel isimli bir insan var, konudan sapıp siyaset yapmadığı sürece severek takip ediyorum. Çarpıcı belgeler sunuyor kurandan ve çevirisi sanırım en pürüzsüz, yorumsuz, orjinale yakın çevirilerden. Bunu incelemeni tavsiye eDerim. 19.org sitesi var , yutup kanalı var, feysbuk grubu var. Paylaşımlarını genelde videoda anlatarak kendini çekip youtube ve faceobok üzerinden paylaşıyor.
"Kuran çevirilerindeki hatalar" diye bir kitabı var mesela -ki diğer kitaplarını da incele- tam senin konuya cuk oturan kitaplar.
Amerikada yaşıyor kendisi, bu sebepten ingilizcesi de iyi. kitaplarını iki dilde çıkarıyor. Hatta sanırsaM ingilizce versiyonlar daha dolu oluyor içerik açısınDan.
Kolay gelsin :)
-
Tüm mesajları okuyamadım lakin 2 ve 3 numara yani günümüz müslümanları ve gayrimüslimlere ne kaynak göstericem demişsin,
2 numarayla işin çok kolay. Kuranın kendisinden başka her şeyi ama her şeyi kaynak alıyor bu insanlar. Kuran okumaya kalkanlara aman okuma yanlış anlarsın deyip tefsir tavsiye ederler. Hadisleri çok önemlidir peygamberleri sübyancı, azgın ve manyaktır onların. Deve sidiği içirir mesela. ( hadis okudukça sinirleniyorum, bi de onları savunmaya çalışanlar iyice çileden çıkarıyor beni )
ondan sonracığıma mesheplerin kendi kitapları vardır. Efendime söyliyim ncemaatin risalei nur ları gibi. Şeyh sistemleri olanlar vardır şeyhin eli öpülünce cennete gidilir ayağı yalanırsa peygamber seviysine erişilir. Şeyhin ağzından çıkanlar Allahın kuranda söylediklerinden çok daha önemlidir. Bazıları kuranı öyle inceler ki sonradan gelen bazı ayetler öncekilerin hükmünü kaldırIr. yani inandıkları tanrıyı öyle aciz düşünürler ki gönderdiği emirden bi süre sonra vazgeçebilir :D
efendime söyliyim Kuranda mecazi olarak misalen şunu şunu yaparlarssa (görüşmeyi) kes emrini okurlar ALLAAHU EKBER deyip birileinin kafasını keserler.
Hristiyan rahibelerden kapanmayı alırlar farz derler
yahudilerden mısırlılardan sünneti alır pipimizi kestirirler, Muhammed sünnetli doğmuştu derler. Kimisi beynini o denli yemiştir ki kız çocuklarını da sünnet eder,
sonracığıma peygamberleti sübyancıdır, yani buna inanırlar, onun için 40 yaşındaki adama 10 yaşındaki kızını gönül rahatlığyla veren orospu çocuğu babalar vardır
yani hacı günümüz müslümanları pek müslüman değiller. İşid e falan girmiyorum bile. Muhemelen orada farklı olaylar dönüyor dünyaya müslüman olduklarını inandırmak için. Allah sonumuzu hayreylesin
-
mesajları yeni gördüm :)
edip yüksel i ben çok eskiden tanıyorum, bi arada selam verip de almadığı için konuşmamıştım onunla
güzel tespitleri var ama yanlış tespitleri de var. başkalarına çok çabuk iftirada ya da önyargıyla yaklaşabiliyor bu hiç iyi bir özellik değil. insanları tanımadan dinlemeden sen kesin böylesindir bakışı var ya da onun yolundan gidenlerde çok gördüm sen bilmezsin biz araştırdık en doğrusunu biz biliriz tarzı bir yaklaşım var o yüzden seni dinleme zahmetine bile girmiyorlar. o gruptan çok insanla konuştum biliyorum :)
sitesine bakarım aslında verdiğin fikir güzel yani kur'an dışında uyulan şeyleri ele abilirim.. ama bir yandan da müslümanları çok karalamak istemiyorum bunu daha uygun konular seçerek yapmaya çalışırım..
peki 3. kısım olan müslüman olmayanlar ne düşünür konusunda hangi kaynaklara bakmalıyım? sonuçta bir sürü toplum var müslüman olmayan. mesela hristiyanların islam hakkındaki fikirleri, ya da şintoistlerin, budislerin v.s. bunları edinebileceğim bir kaynak var mı bildiğiniz
-
unbalanced bunu yazdı
mesajları yeni gördüm :)
edip yüksel i ben çok eskiden tanıyorum, bi arada selam verip de almadığı için konuşmamıştım onunla
güzel tespitleri var ama yanlış tespitleri de var. başkalarına çok çabuk iftirada ya da önyargıyla yaklaşabiliyor bu hiç iyi bir özellik değil. insanları tanımadan dinlemeden sen kesin böylesindir bakışı var ya da onun yolundan gidenlerde çok gördüm sen bilmezsin biz araştırdık en doğrusunu biz biliriz tarzı bir yaklaşım var o yüzden seni dinleme zahmetine bile girmiyorlar. o gruptan çok insanla konuştum biliyorum :)
sitesine bakarım aslında verdiğin fikir güzel yani kur'an dışında uyulan şeyleri ele abilirim.. ama bir yandan da müslümanları çok karalamak istemiyorum bunu daha uygun konular seçerek yapmaya çalışırım..
peki 3. kısım olan müslüman olmayanlar ne düşünür konusunda hangi kaynaklara bakmalıyım? sonuçta bir sürü toplum var müslüman olmayan. mesela hristiyanların islam hakkındaki fikirleri, ya da şintoistlerin, budislerin v.s. bunları edinebileceğim bir kaynak var mı bildiğiniz
Yutupda bir sürü video var, islamofobi yazsan çıkar mesela, çok detaylı değiller ama şunun gibi;
çeşitli ülkelerde iki veya bir grup insan, biri yerel halk biri spesifik müslümanlıkla bağdaşmış kıyafetler giyiyor kimi zaman uzun sakallı oluyor falan, mobbing yahut terörist yakıştırmadı yapıp insanları kışkırtmaya çalışıyor biri. İnsanların tepkilerini inceleyebilşrsin. İslamofobi diye aratsan çıkar muhtemelen