İşlerime Odaklanamıyorum...
-
Hocalar hayırlı sabahlar.
İşlerime odaklanama gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Günlerdir sabahlıyor bir parça iş yapıp zarı zoruna odaklanabiliyorum.
Kahveler, duşlar,müzikler, oda şekli değiştirme, ışık ayarları, oturuştan herşeye herşeyi denedim
Sabahlara kadar gaza gelmeye çalıştım, kitleniyorum kalıyorum yapamıyorum.
Birçok işimi aksattım. Büyük bir sorun yaşıyorum. İşlerimin aksaması inanılmaz sıkıntı.
Bunu tam bir gün içerisinde çözmem gerek. Bir gecede bütün işleri yapabilicek konumdayım
Lakin olmuyor olmuyor olmuyor...!!!! Odağım kayboldu. Kalamıyorum 5 dakikadan fazla işte.
10 satırdan fazla yazı yazamıyorum. Tutulamıyorum. Toparlanmıyor kafa.
Ne yapılabilir, çığrından çıktı artık 2 gündür kendimi paralıyorum 3-4 saatte biticek işlerin hepsi yarıda kesildi.
Tüm iş düzenim bozuldu. Bilgisayarda editörlük yapmaktayım. Yok abi konuşmaya konuşuyorsun.
Ama yazamıyorsun. İş verenlerimle sıkıntıya giricem. Bir gün sürem var. Bugun bunun çözülmesi gerek.
Nette aramadığım yer kalmadı. Kaç defa duş aldım. Kahveler içtim. Müzik açtım kapadım. Oda şeklini değiştirdim.
Ortam değiştirdim. Oda ışıklarını lcd ekran ışıklarını düşürdüm açtım. Yemek yedim. Ne ararsanız yaptım yok.
Birşey beni birkaç yazı satırından sonra kaybettiriyor. Kalıyorum ortada. Şuan bile aynı yazıları tekrarlıyorum.
Buna bile odaklanamıyorum. Onca insan var bilgisayar başında bunla başa çıkabilen olmuştur.
Planlamama göre bunu halletmek için son günüm. Bir şekilde bugun bunu aşmam gerek.
-
müdür kişilikten gelen bir sorun. birşeye kafanı takıyorsun ve pc başında iş yapamıyorsun.
helde yazı yazmak gibi sıkıcı birşey olunca hiç odaklanamıyorsun. ben düzgün gitmeyen birşey olduğunda pc başına bile geçemez oldum mk.
gidip başka işlerle uğraşıp rahatlıyorum. çözümü varmı bilemem ama insan bu tür şeylerde kendini kandıramıyor işte.
yok götümü ay ışığına karşı açayım belki ilham gelir oturur işimi bitiririm gibi çözümler işe yaramıyor.
bazen zarar bile etsen sistemi değiştirmen lazım. bu hayat sıkıntıları sıkıntı çekerek aşacak kadar uzun değil.
bu yüzden sistem değiştir derim ben. belki çok daha mutlu olursun.
ha birde insan sistem değiştirme olayını duyunca içinde bulunduğu ortamdan daha kötü olacağını ve işini kaybedeceğini düşünebilir.
ama öyle birşey yok. olmuyorsa zorlama.
-
zalimadam bunu yazdı
müdür kişilikten gelen bir sorun. birşeye kafanı takıyorsun ve pc başında iş yapamıyorsun.
helde yazı yazmak gibi sıkıcı birşey olunca hiç odaklanamıyorsun. ben düzgün gitmeyen birşey olduğunda pc başına bile geçemez oldum mk.
gidip başka işlerle uğraşıp rahatlıyorum. çözümü varmı bilemem ama insan bu tür şeylerde kendini kandıramıyor işte.
yok götümü ay ışığına karşı açayım belki ilham gelir oturur işimi bitiririm gibi çözümler işe yaramıyor.
bazen zarar bile etsen sistemi değiştirmen lazım. bu hayat sıkıntıları sıkıntı çekerek aşacak kadar uzun değil.
bu yüzden sistem değiştir derim ben. belki çok daha mutlu olursun.
ha birde insan sistem değiştirme olayını duyunca içinde bulunduğu ortamdan daha kötü olacağını ve işini kaybedeceğini düşünebilir.
ama öyle birşey yok. olmuyorsa zorlama.
Abi söz değil. Bir prensip sözü var. Sistemi yarıda kesip iş bırakamayız. Asıl bu sisteme aykırı. Her prensip verilmiş bir sözdür.
Aklımın ucundan bile geçiremem. Gelecek hayatımda yapamadığım her işten kaçarak insanları yarı yolda bırakmak diye birşey olamaz.
-
olm dükkanı kapat şehir dışına kaç demiyorum. mahalleye görünmeden yangın merdiveninden kaç demiyorum.
elini ayağını yavaşça çek diyorum. her iş ve sistem değiştiren birilerini yarı yoldamı bırakıyor.
mutlu olan insanlarla uzun muhabbet ettiğinde görürsünki hep eski mesleklerinden ve başladıkları alakasız işlerden bahsederler.
iş değiştirip beden ve ruh sağlığını koruyup mutlu olan çok insan gösterebilirim sana. aynı zamanda iş değiştirip hedefine daha hızlı ulaşan insanlarda çok var.
hayat seninle istediği gibi taşşak geçiyor zaten. bırak bari işine gücünede hükmetsin.
-
EricNorthman bunu yazdı
Hocalar hayırlı sabahlar.
İşlerime odaklanama gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Günlerdir sabahlıyor bir parça iş yapıp zarı zoruna odaklanabiliyorum.
Kahveler, duşlar,müzikler, oda şekli değiştirme, ışık ayarları, oturuştan herşeye herşeyi denedim
Sabahlara kadar gaza gelmeye çalıştım, kitleniyorum kalıyorum yapamıyorum.
Birçok işimi aksattım. Büyük bir sorun yaşıyorum. İşlerimin aksaması inanılmaz sıkıntı.
Bunu tam bir gün içerisinde çözmem gerek. Bir gecede bütün işleri yapabilicek konumdayım
Lakin olmuyor olmuyor olmuyor...!!!! Odağım kayboldu. Kalamıyorum 5 dakikadan fazla işte.
10 satırdan fazla yazı yazamıyorum. Tutulamıyorum. Toparlanmıyor kafa.
Ne yapılabilir, çığrından çıktı artık 2 gündür kendimi paralıyorum 3-4 saatte biticek işlerin hepsi yarıda kesildi.
Tüm iş düzenim bozuldu. Bilgisayarda editörlük yapmaktayım. Yok abi konuşmaya konuşuyorsun.
Ama yazamıyorsun. İş verenlerimle sıkıntıya giricem. Bir gün sürem var. Bugun bunun çözülmesi gerek.
Nette aramadığım yer kalmadı. Kaç defa duş aldım. Kahveler içtim. Müzik açtım kapadım. Oda şeklini değiştirdim.
Ortam değiştirdim. Oda ışıklarını lcd ekran ışıklarını düşürdüm açtım. Yemek yedim. Ne ararsanız yaptım yok.
Birşey beni birkaç yazı satırından sonra kaybettiriyor. Kalıyorum ortada. Şuan bile aynı yazıları tekrarlıyorum.
Buna bile odaklanamıyorum. Onca insan var bilgisayar başında bunla başa çıkabilen olmuştur.
Planlamama göre bunu halletmek için son günüm. Bir şekilde bugun bunu aşmam gerek.
O "bir şey" ne ? son zamnlarda ne yaşadın sorun olarak İŞ-Aile-sevgili problemlerin oldumu ? yoksa işten soğuduğun yada bulunduğun ortamdan ?
-
zalimadam bunu yazdı
olm dükkanı kapat şehir dışına kaç demiyorum. mahalleye görünmeden yangın merdiveninden kaç demiyorum.
elini ayağını yavaşça çek diyorum. her iş ve sistem değiştiren birilerini yarı yoldamı bırakıyor.
mutlu olan insanlarla uzun muhabbet ettiğinde görürsünki hep eski mesleklerinden ve başladıkları alakasız işlerden bahsederler.
iş değiştirip beden ve ruh sağlığını koruyup mutlu olan çok insan gösterebilirim sana. aynı zamanda iş değiştirip hedefine daha hızlı ulaşan insanlarda çok var.
hayat seninle istediği gibi taşşak geçiyor zaten. bırak bari işine gücünede hükmetsin.
Abi iyi güzelde mecburiyetten yaptığım bir iş deği bunlar, O kapıları açacak işler, sen şimdi mutlu değilsin diye antalya alt yapıdan aveadan çıkabiliyormusun ? Veya işten mutlusun ama dahada mutlu olabiliceğini düşenerek işi bırakıp daha taştaşlı bir hayata geçmeyi planlayarak hareket edebiliyormusun ?
Benimde böyle işte, Şuan var olan tek geleceğim bunlar, O kadar yattım ki aylık bin lira koysaydım ki biriktirici biriyimdir, 80-90 bin tl para kazanmıştım yattığım vakit boyunca, şimdi var olan şans kapılarımı huzursuzum diye geride bırakarak nasıl yeni bir kapı açmaya düşünebilirim ?
Kaldiki ben aynı anda birden fazla işi yapabilen biriyim, aynı anda çok kullanışlı isviçre çakısı olmak sana hep bilinen
" Çok amaçlı isviçre çakısı " olarak ad vermiştir dimi ?. Benimde böyle olmam gerek. Senle aynı dili konuşmak istediğimden
" Sikerim işini gücünü huzurum sağlığım mutluluğum kalmadı " diyerek bırakırsam bu işleri paradoxları sayayım mı ?
Aylardır çalışmak için aldıgım üper bilgisayarın ekranını öyle mal mal bakarım çünkü ne eğitim görmek istediğim 3D-Max kursuna parak kazabilir,
Nede evde kendi sigara paramı kazabilir, nede evde çalışmak için eğitim setleri kazabiliceğim bir para kazanabilir,
Ne aileme muthaç olmadan ayakları üzerinde duran, parasını kazabilen ve gece saatleri çalışarak günün kalan tüm saatlerini kendini geliştirmeye çalışan eksilerini artılarını ayarlayan planlı ve programlı çalışan biri olarakNeler kaybedeceğimi düşünüyorumda, bu mesele hem prensip hem gelecek abi
Şimdi mikseler bir parça işi bırakmam, muhtaçmıyım ? Bana iş veren herkese muhtacım. Olmak zorundayım.
Neyim ? Kime göre kimim ? sikerim işini gücünü daha iyi birşey bulucam diyene kadar kat ediceğim yollar ve kimlere göre ne konumda olucagımı düşündün mü ? Hiçbirşeyim... Ama mikmesem işini, her günümün her saatini köpek gibi çalışırsamSeninde o çok yazmak istediğin ve yapmak istediğim " Makale " işi varya abi, birgün sanada ekmek kapısı olabilirim.
Bir işte sanada yardımcı olur belki sanada evinden daha kolay para kazanma kapısı açabilirim !
Bu sayede bugun işini mikmeyen adam, yarın sana bir güzellik yapabilir ufak bir teşekkür alabilir, güzel abisinin gönlünü hoşnut edebilir.Bu çocuk geleceğini dediğin gibi mikik işlerden kazabilir, bu işler sayesinde hayallerine ulaşabilir, bir şekilde istediği konuma gelebilir.
Sende biliyorsun ki abi hiçbir ödül bedava değil. İşini mikmem sağlığımı huzurumu mikerim. Kaybettiğim şey o kadar büyük ki.
Kendimi bile harcamaya razıyım. Sende mikme işlerimizi ben senle daha ortak çalışıcam sözüm var .) Böyle göründüğü gibi sıkıntılıda değil .)
Aksine eğlenceli iş, sadece dediğin gibi ruhsal sorunlar yaşayan biri için oldukça engel teşkin eden problemlere sebep olabiliyor
Unutmadan iki amaç için işlere ve iş verenlere sadığım ; Bir prensipte söz olduğu için. Diğeride geleceğimde her bir el olduğu için. -
ArmadA bunu yazdıEricNorthman bunu yazdı
O "bir şey" ne ? son zamnlarda ne yaşadın sorun olarak İŞ-Aile-sevgili problemlerin oldumu ? yoksa işten soğuduğun yada bulunduğun ortamdan ?
Merhaba hocam, aslında bir ufak bir problem yaşandı iş konusunda huzurlu müzik dinleyim " çok sevinçliyim uleen hemde sebepsiz " diyebilecek
Kıvamdayken bir anda yerini sukinet aldı. Birkaç gündür tat tuz yok. Yani keyif alamıyorum. Odaklanmaya çalışırken zihnimde birşey dönüp dolaşmıyor. Ama ne okduğumu anlayabiliyorum. Nede yazabiliyorum. Böyle yorulursunda fiziksel olarak gücün vardır zihinselde lakin
Boynun en dip kısmında bir ağırlık vardır o hem fiziksel hemde zihinsel bir ağırlık yaşatır sanki orayı masaj yapsalar geçicikmiş gibi olur.
Şuan hem oramda hemde kafamda öyle bir algı var hocamSevgili olayım yok hocam onu atlatmak için 2 ay günde 18 çalışarak tek celsede sildim. Sosyal hayat mutlu bir sıkıntım yok.
Hatta azmimim çoğu sosyal hayatımda kırgınlıklarıma bağlı. Ailevi kesinlikle birşey yok. Odam ve yan odalar huzurlu bir aileye mensup -
Çözüm bulmayı dene, bulamazsan Ritalin 10 mg.
sakın atlamayın ilaç mı önerilir hemen hede hödö diye. Adamın yazdıklarıyla benim hayatım bire-bir. her insan aynı olmaz diye adamın ya da benim fazladan bir kolumuz ya da 28 parmağımız yok sonuçta.
öte yandan uyarmadan geçmeyeyim. Modiodal(2 yıldır) ve ritalini(2 haftadır başladım) aynı zamanda kullanıyorum ve benim sistem yakında mavi ekran verebilir. Sürekli kullanmanı tavsiye etmiyorum hiç bir şekilde. modi çok değişik bi hadise de, ritalini dikkatini hiç toparlayamadığın zamanlarda alabilirsin mesela, haftada bir-iki atıyorum.
-
SweetyVolty bunu yazdı
sakın atlamayın ilaç mı önerilir hemen hede hödö diye. Adamın yazdıklarıyla benim hayatım bire-bir. her insan aynı olmaz diye adamın ya da benim fazladan bir kolumuz ya da 28 parmağımız yok sonuçta.
öte yandan uyarmadan geçmeyeyim. Modiodal(2 yıldır) ve ritalini(2 haftadır başladım) aynı zamanda kullanıyorum ve benim sistem yakında mavi ekran verebilir. Sürekli kullanmanı tavsiye etmiyorum hiç bir şekilde. modi çok değişik bi hadise de, ritalini dikkatini hiç toparlayamadığın zamanlarda alabilirsin mesela, haftada bir-iki atıyorum.
Merhaba hocam ritalin kullanmayı inan bende çok istedim, Yalnız kırmızı reçeteyle verilmekte ve bende sadece yeşil reçete var ve bu 1-2 yıl önceydi. Modiodalı kullanmadım hiç lakin çok pahalı değilse ve reçetesiz alım sağlayabiliryosam gider alırım acımam. Ama birgünde etki edicek sonuçar gerek zamanım daralıyor, + supradyn all day va lakin bir halta yaramadığını her içtikten sonra anlıyorum
-
EricNorthman bunu yazdıSweetyVolty bunu yazdı
Merhaba hocam ritalin kullanmayı inan bende çok istedim, Yalnız kırmızı reçeteyle verilmekte ve bende sadece yeşil reçete var ve bu 1-2 yıl önceydi. Modiodalı kullanmadım hiç lakin çok pahalı değilse ve reçetesiz alım sağlayabiliryosam gider alırım acımam. Ama birgünde etki edicek sonuçar gerek zamanım daralıyor, + supradyn all day va lakin bir halta yaramadığını her içtikten sonra anlıyorum
Devlet hastanesi => Pskiyatr => kırmızı reçete. ikinci kutumu aldım bugün. hiç zor değil valla.
Modiodal ise yarım saat içerisinde etki gösteren 12 saat sonra ise etkisini kaybeden bir ilaç, muadilini veriyorlar artık modiodal ithal edilemediği için fiyatı yaklaşık 100 lira kadar birşey olması lazım ama sağlık ocağına bile gitsen yazdırırsın. -
SweetyVolty bunu yazdıEricNorthman bunu yazdıSweetyVolty bunu yazdı
Devlet hastanesi => Pskiyatr => kırmızı reçete. ikinci kutumu aldım bugün. hiç zor değil valla.
Modiodal ise yarım saat içerisinde etki gösteren 12 saat sonra ise etkisini kaybeden bir ilaç, muadilini veriyorlar artık modiodal ithal edilemediği için fiyatı yaklaşık 100 lira kadar birşey olması lazım ama sağlık ocağına bile gitsen yazdırırsın.Hocam biraz zor diye biliyorum bilerek isteyerek vermiyorlar artık reçete olayını ama denemekte fayda var
Veririm eğer gerçekten etkisi olucaksa modiodal'ı alır harbidende kullanırım hastane işlerinden pek anlamam sağlık ocağına gittiğimde ssk bundan yararlandırmıyor heralde dimi sadece reçete ile almam sağlanıyor sağlık ocağına gidersem