İsrail İran Savaşı
-
RETRET bunu yazdı
hiç kimse iranın yıkılmasını istemiyor. aksine iranın demokratik bir ülke olmasını kimse istemez kontrol altında tutamazlar. nükleer işi iran için bitmiştir. teknolojiyi zaten geliştiremiyorlar eğitim sistemi buna müsait değil. nükleer birikimleri de ithal birikimler ve yeterli değil. iran adam gibi bir yönetim sahibi olsaydı şu anda modernize edilmiş f14 uçakları olurdu çok sayıda f14 vardı ellerinde bunların yedek parçalarını dahi imal edemediler. sadece f4 leri f5 leri düzgün uçurabiliyorlar bunlar 1960 seviyesinde uçaklar insan bir şekilde motor geliştirir rusyadan motor alarak f5 altyapısına uçak toplamak gelişmişlik değil. samand lar vardı pejo motorlu hatırlarsınız. velhasıl güzel bir coğrafya petrol gaz ne ararsan var ama islamla yönetilen her yer çöl olmaya mahkumdur. sadece rejimi besleyecek halkı aç bırakacak, kendine bağlı bırakacak, özgür irade olamaz rejimin kuruluşuna bakın suçsuz insanlar asılırken suçları yoksa allah affeder diyerek asıldı insanlar... sokayım irana. israile gelirsek bunların hristiyan bir devlet tarafından ortadan kaldırılması gerekiyor. ispanya olabilir, kısmen birleşik avrupa olabilir, israilin tümüyle haritadan silinmesi insanlık için çok hayırlı bir iş olur. abd nin yönetimini olumsuz etkileyen tek devlet şu anda israil, tüm güçleriyle lobi yapıyorlar bu lobi sadece insanları etkilemiyor uzay araştırmalarında bütçe kısıtlanmasına kadar etkili oluyor. iranda keşke nükleer bir güç olsaydı da vursaydı.
İran İslamla mı yönetiliyormuş? Büyük şoka girdim şu an
-
Zeytun-i bunu yazdıRETRET bunu yazdı
hiç kimse iranın yıkılmasını istemiyor. aksine iranın demokratik bir ülke olmasını kimse istemez kontrol altında tutamazlar. nükleer işi iran için bitmiştir. teknolojiyi zaten geliştiremiyorlar eğitim sistemi buna müsait değil. nükleer birikimleri de ithal birikimler ve yeterli değil. iran adam gibi bir yönetim sahibi olsaydı şu anda modernize edilmiş f14 uçakları olurdu çok sayıda f14 vardı ellerinde bunların yedek parçalarını dahi imal edemediler. sadece f4 leri f5 leri düzgün uçurabiliyorlar bunlar 1960 seviyesinde uçaklar insan bir şekilde motor geliştirir rusyadan motor alarak f5 altyapısına uçak toplamak gelişmişlik değil. samand lar vardı pejo motorlu hatırlarsınız. velhasıl güzel bir coğrafya petrol gaz ne ararsan var ama islamla yönetilen her yer çöl olmaya mahkumdur. sadece rejimi besleyecek halkı aç bırakacak, kendine bağlı bırakacak, özgür irade olamaz rejimin kuruluşuna bakın suçsuz insanlar asılırken suçları yoksa allah affeder diyerek asıldı insanlar... sokayım irana. israile gelirsek bunların hristiyan bir devlet tarafından ortadan kaldırılması gerekiyor. ispanya olabilir, kısmen birleşik avrupa olabilir, israilin tümüyle haritadan silinmesi insanlık için çok hayırlı bir iş olur. abd nin yönetimini olumsuz etkileyen tek devlet şu anda israil, tüm güçleriyle lobi yapıyorlar bu lobi sadece insanları etkilemiyor uzay araştırmalarında bütçe kısıtlanmasına kadar etkili oluyor. iranda keşke nükleer bir güç olsaydı da vursaydı.
İslamic Republic of Iran ? Niye şaşırdın ki ?
-
garga bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıRETRET bunu yazdı
:)) Akpartinin açılımı da Adalet ve Kalkınma, Hatta illuminatenorden hareketlerin kökenine de onlar "aydınlanma hareketi" diyorlar, dünyanın ne kadar karanlıkta olduğunu göstermemize gerek yok sanırım :) İran Şia devletidir ve şia islami bir form değildir bir formun islam yönetimi yani şeriatla yönetilebilmesi için zaten tek devlet mezhebi hanefi olması lazım onun haricinde hukuki olarak mecelleler kanunlar yazan başka bir oluşum yok dünyada :) He ama ismini islam of ripopleak yapınca islam oluyorsa ne mutlu be :)) Adamlar, islamla hayatları boyunca savaşmış israille amerikayla kucak kucağa gezmiş, hameneyin nasıl geldiğini bir araştırın konuyu çözersiniz, bizim gençliğimizde Ahmedi nejat vardı her sabah uyanıp bugün israili bombalayacağım diye sözüm ona sert çıkışlar yapıyordu :))
-
Futbolda 2. Yarıda takımlar nasıl yer değiştiriyorsa israil ve filistin o sekilde ükle değistirseler herkesin işi çözülürdü
-
Ya abiler biz biraz toplumca kendimizi bi sikim saniyoruz, az da yuzumuz batiya donuk ya kendimizce!? O az batililik ve gönülde batı yanlısı olmayi muhtesem ilim bilim sahibi olmak, modernlik falan saniyoruz. Otomatik skill yükleniyor gibi kendimizi üst bir mertebeye konduruyoruz.
Yorumlara goz gezdiren birkac ozet sonuc yakalar, teki de İran genel kurmay baskanini kumandanlari siktiler dk 1 hahaha hoho gibi. Sikten ulke kagittan kaplan yapboz ejderha bilmem ne bilmem ne .....
Aga bizim genel kurmay baskanina domuz bağı attılar nereye goturduler belli degil? :D
O vaka lardan sonra da SENELERCE görev yaptı?
Sizce de fazla atip tutmuyor muyuz , ar'lanmadan? Özeleştiri, boy aynası?İsrail tarihinde, kara ordusu dahi kullanılmadan en buyuk zarari almis. Hem de en ovundukleri demir kubbe teknolojisine ve ABD ye ragmen. Resmen karaköyün ucuz fahişwsi gibi aşağıladılar demir kubbelerini ( İsrail - ABD ortakliginda gelistirilen son teknoloji sistem ki birebir aynısını ABD de kullanıyor. Sistem çokca güncel :D ) Sikilmiş anası, 50 yildir ama oyle ama boyle ambargo, stratejik her tur maden ve kaynaktan yoksun birakilan, suikastlerle bezeli ve ayak oyunlari yiyen topal denilebilecek kıvamda aksak ulkenin teknolojisiyle. İsrail gotten yemis durumda?
Eleştirdiğiniz mollalar, senden benden bizden daha çok stratejik teknolojiye yoğunlaşıklar. Silah teknolojisinden denizaltı na oradan KENDİ Nükleer santrifüj üretmeye zenginleştirmeye ama teknolojik ama sağlık ama silah kapsamında hem de.
Ve adamlar kendi Uranyum unu da çıkarıyor ORTA KALİTE de uranyum içerir iran toprakları, yine de bu çok zor ve masraflı bir madenciliktir.
Keza kendi enerjisini de çıkartıp satıyor bu teknolojiye de haizler.
Çin ve Rusya'nın demesine göre de, bizden hava savunma denjz savunma sistemleri de almadılar. Geçmiş yıllarda Onca teklifimize ticaret yapma çabamıza rağmen dediler.
Demek alsalar neler olacakmış?
Mollaya şöyle gotten, hacıya boyle ağizdan sokim vs.. deyip kendinizce bu geri kalmışlığı, ortadoğululuğu vs... Eleştiriyorsunuz da
Vatanını seven Türkiye'sini seven İran da değişiklik asla istemez.
Duygusallığı bırakın, stratejik fırsatçı bakın. Sanane İran daki karının başörtüsüne sokulmasından biladerim yahu? Başkası bizim ülke hakkında fikir beysn edip, müdahale edince kuduruyorsunuz ama?
Bir sorun varsa İran ın iç sorunudur.
Abd ve Netanyahu dolayisiyla İsrail, yönetime aday olarak adam seçmisler ŞAH'IN bilmem kaçıncı karısının İntihar etmeyip hayatta kalmış oğlu. Sikinin kılları kaçmakla ve batı abilerine sığınmakla pismaniye olmuş hicbir yonetim tecrubesi olmamis piyon.
Netanyahu nuj kanbağı ile , yahudiler ile kız almış kız vermiş herif.
Özetle yahudi gudumunde eleman, İsrail ile muhakkak Türkiye birgün kafa kafaya gelecek zira adamların Fırat Nehiri hayalleri var.
O gün geldiğinde Yahudinin yönettigi İran, Yahudi İsrail mi arzu ediyorsunuz da. Molla soyle molla boyle
Molla ne olursa olsun Türkiye'nin yararına tek opsiyon.
Bu şah ın oğlu işi tutmazsa da, İsrail ordu kokenli biri koyar başa eğer İran Molla larını yıkarsa 3 5 plan hazırdır yani.
Asker kökenli biri = MISIR ÖRNEĞİ ortada, yürüyor da sistem. Gayet süFer
Ve bize Akdeniz de neler yaptıkları da ortada misal.
Yahudi nin İran, Yahudi İsrail, Mısır zaten belli duruşu Baştaki Asker İsrail in adamı, batıda Yunan istiyor bazı yerleri Akdenizimizden ülkemizin batısına.
E zaten İsrail ülkemizin batısıyla işi yok gayet Yunanla koalisyon kurulur pratikce. Adamların tutkusu Fırat Nehrine Dicle'ye göre çizilmiş. Yunan ve İsrail çıkar çatışmasına düşmüyorlar bile keza Mısırla da düşmüyorlar.
Ne istiyorsunuz Molla'nın, biyikli anneannesini sikelim pis geri kafalilar orumcekler vs vs 2025 dunyasi ne Allahı ne dini ne şeriatı ne doğu'nun ortadoğu'nun adeti inancı hepsi kolpa GERİCE. Gelsin modern gelişmiş batı İran a mı? Yahudi İran?
-
Zeytun-i bunu yazdıgarga bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıRETRET bunu yazdı
:)) Akpartinin açılımı da Adalet ve Kalkınma, Hatta illuminatenorden hareketlerin kökenine de onlar "aydınlanma hareketi" diyorlar, dünyanın ne kadar karanlıkta olduğunu göstermemize gerek yok sanırım :) İran Şia devletidir ve şia islami bir form değildir bir formun islam yönetimi yani şeriatla yönetilebilmesi için zaten tek devlet mezhebi hanefi olması lazım onun haricinde hukuki olarak mecelleler kanunlar yazan başka bir oluşum yok dünyada :) He ama ismini islam of ripopleak yapınca islam oluyorsa ne mutlu be :)) Adamlar, islamla hayatları boyunca savaşmış israille amerikayla kucak kucağa gezmiş, hameneyin nasıl geldiğini bir araştırın konuyu çözersiniz, bizim gençliğimizde Ahmedi nejat vardı her sabah uyanıp bugün israili bombalayacağım diye sözüm ona sert çıkışlar yapıyordu :))
ohoo bu tanimina kalirsa o zaman bi saudi arabia islamla yonetiliyo, onun disindaki hic bi islam da gercek islam degil?
-
Antikky bunu yazdıend bunu yazdıh0rtl4kk bunu yazdıReal_Love bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Savaş bitmiş XD
İranlı üst düzey bir yetkili: "Bize herhangi bir ateşkes teklifi sunulmadı." diyor
Tahran'daki Mehrabad Uluslararası Havaalanı bombalaniyor.
İran’ın ateşkes teklifi almadığı iddialarının ardından, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance:
"İranlıların kamuoyuna yansıttıkları ile özelde söyledikleri arasında büyük farklar olabiliyor." diyor
At izi it izine karisti.Bundan sonrasi cok onemli viraj.
Reisinin helikopteri düştüğü zamanda bizden yardim istemişlerdi. IHA ile helikopterin enkazı bulunmuştu. Sonra iranlılar biz yardım istemedik kendi ihamız buldu filan demişlerdi.
Vance haklı olabilir.Bu İranlılar niye böyle kancıklar hep?
Mollolar kancık, Iranlılar insan evladıdır.
Mültecilik için hristayanım diyen sınırdan çıkartıp Türkiye'ye soktukları için en büyük PKK diyen İranlılar gayet kancıktır
-
Chaoser bunu yazdıAntikky bunu yazdıend bunu yazdıh0rtl4kk bunu yazdıReal_Love bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Savaş bitmiş XD
İranlı üst düzey bir yetkili: "Bize herhangi bir ateşkes teklifi sunulmadı." diyor
Tahran'daki Mehrabad Uluslararası Havaalanı bombalaniyor.
İran’ın ateşkes teklifi almadığı iddialarının ardından, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance:
"İranlıların kamuoyuna yansıttıkları ile özelde söyledikleri arasında büyük farklar olabiliyor." diyor
At izi it izine karisti.Bundan sonrasi cok onemli viraj.
Reisinin helikopteri düştüğü zamanda bizden yardim istemişlerdi. IHA ile helikopterin enkazı bulunmuştu. Sonra iranlılar biz yardım istemedik kendi ihamız buldu filan demişlerdi.
Vance haklı olabilir.Bu İranlılar niye böyle kancıklar hep?
Mollolar kancık, Iranlılar insan evladıdır.
Mültecilik için hristayanım diyen sınırdan çıkartıp Türkiye'ye soktukları için en büyük PKK diyen İranlılar gayet kancıktır
Hocam Avrupa'da tanıştığım İranlı arkadaşlarımın geneli çok iyiydi hem modern hem de Avrupalı arkadaşlarımıza göre sıkıntılarımızı daha iyi anlıyorlar. İranlı Kürt bir arkadaşın hakkımızda yanlış düşünceleri vardı, ona da öğrettim. Bir kıza Türk'e benzediğini söylediğimde teşekkür etmişti :-) genelini aynı düşünmek yanlış insanların. Ukrayna'da da birkaç sene önce İranlı taksici bir arkadaşla tanışmıştım, orada diş hekimliği okuyordu. Biraz sohbetten sonra benden hiç para almamaya çalışmıştı 15-20 dklık yol için.
-
İran ve israil meselesinden dünya savaşı çıkmaz çünkü iki tarafında destekçileri adı geçen devletler için askerinin ölmesini istemiyor. İkisi de din merkezli saçma sapan devletler. İran ve israil bir gün öyle ya da böyle bölünecek. İkisinden de yeni sömürülmeye hazır devletçikler çıkacak. Çıkan devletçikler de her iki bloğu da mutlu edecek şekilde sömürge paylaşımına sokulacak. Beluciler Çin'e, Güney Azerbaycan Türkiye ve Abd'ye, kürtler Rusya'ya verilecek herkes mutlu mesut olanları kabul edecek. Sırada hangi devletin parçalanacağına ise tarih karar verecek.
-
Danışıklı dönüşüklü işler oldu. Olay kapandı şimdi .
i̇srail füze savaş yahudi hitler heil hitler 3. dünya savaşı i̇ran