folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder "İsrail, İran"A Operasyon Konusunda Ciddi""

"İsrail, İran"A Operasyon Konusunda Ciddi""

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Hacılar İsrailde yeni hükümeti kuracak olan Netanyahu, Hamas'ı kökten temizleyeceğini vaad ederek başa geldi yani bu kararlı kadın sizce İran'a operasyon düzenler mi? Eğer böyle bir operasyon düzenlerse İranla arasında çıkacak olan savaşta İsrailin durumu ne olur?

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in İran'a askeri operasyon düzenleme konusunda ciddi olduğunu yazdı.

http://img.sabah.com.tr/im/2009/03/05/03DA5DAE2C00304EB08E3FFBr.jpg

Gazetede Washington muhabiri Hilary Leila Krieger'in imzasıyla yayımlanan haberde, üst düzey Amerikalı siyasetçiler ve uzmanlar tarafından hazırlanan bir rapora dayanılarak, İran'ın nükleer çalışmalarını engellemek için İsrail'in tek taraflı bir askeri operasyon düzenlemeyi ciddi olarak düşündüğü belirtildi.
    Düşünce kuruluşu ''Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü'' (WINEP) tarafından hazırlanan raporda, İsrail'in bu operasyon için düşündüğü zamanın yaklaştığı görüşüne yer veriliyor.

Rapora göre, İsrail'in bu kararında, İran'ın nükleer çalışmalarını geliştirmesinin yanı sıra Tahran'ın hava savunma sistemini iyileştirme ve nükleer programını başka bölgelere de kaydırma ihtimalleri etkili oldu.

Söz konusu raporda, Amerikalı Orta Doğu uzmanı Dennis Ross, Senatonun İstihbarat Komitesinden Evan Bayh, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Orta Doğu alt komitesi başkanı Gary Ackerman'ın da aralarında bulunduğu bir grup üst düzey siyasetçi ve uzmanın imzası bulunuyor.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    netanyahu'ya kadın demişim :) kadın olan Tzipi Livni imiş :) ama olsun hepsi aynı b.k

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek

Bence böle bir savaş olmaz... ama olursa iran ortada israil filan bırakmaz...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    iranı filistin gibi zannediyorlarsa yanılıyorlar Ama ABD desteği var israilin..

Merhabaaaaa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    DreamNatreX bunu yazdı:
    -----------------------------
    İranın da rusya desteği var :D

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    akrabalarımdan bazılarının 18 sene iranda çalışmasından da biliyorum emin olabilirsiniz ki iran ortadoğı ülkeleri arasında türkiyeden sonra en büyük askeri güce sahip ülke kara savaşında da çok etkili ve cofrafyanında buna elverişli olması sebebiyle abd desteğiyle olsa bile israilin böyle bir operasyonu düşünmesi hayal bile edilemez kaldı ki israil irana saldırsa bile büyük konuşuyorum 24 saat içinde sonu gelir

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

NetBABA bunu yazdı:
    DreamNatreX bunu yazdı:
    İranın da rusya desteği var :D

ABD nato desteği var :)

yani arada bizde kaynaya biliriz.

Merhabaaaaa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Türkler nasıl Osmanlı İmparatorluğu torunlarıysa

İranlılar da Pers İmparatorluğu torunlarıdır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    ya aklınız alıyomu sizin böyle bişeyi. israilin bi kere nüfus olarak asker sayısı böyle bişey müsade etmez. akıl dışı bişey bu

Ayrıca çok şekersin :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    stillalive bunu yazdı:

Türkler nasıl Osmanlı İmparatorluğu torunlarıysa

İranlılar da Pers İmparatorluğu torunlarıdır.

ee ne alaka ?

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 8977 Toplam Mesaj: 73