İstanbul İçin Yol Tarifi(Sabiha Gökçene Işınlanma Yöntemi) Verebilecek?
-
Biyoteknoloji ve kutengi aynı yolu söylemiş. Bunları kullan. Zamandan tasarruf edersin.
-
Pikacu bunu yazdı
Biyoteknoloji ve kutengi aynı yolu söylemiş. Bunları kullan. Zamandan tasarruf edersin.
sağolasın hocam, yarın hepsini yeniden gözden geçireceğim.
İyi geceler herkese, ayrıca teşekkürler. ben yatar.
-
hiiiç acele etmeden, güle oynaya hoplaya zıplaya istanbul'un keyfini çıkararak gidersin. güzergahın pîri olarak yazayım (:
öncelikle bir istanbul kart al, dursun, ömrün olurda bir daha istanbul'a gelirsen de işine yarar (: istanbul kartın yoksa istanbul'da ulaşım adamı güzel öper..
saatleriyle birlikte yazıyorum:
özeti:
16:00' sınavdan çıktın beyazıt kampüsünden yürüyerek 20-25 dk'da, tramvayla 10 dk'da eminönüne geldin.
16:40: hareket ile kadıköy vapuruna bindin (20dk'da bir var) 20-25dk'ya kadıköye yanaşırsın.
17:30 kadıköy'den E-11'e bindin (20dk'da bir var)
normal şartlarda 50 dk'da, trafiğin tillahı olsa 1 saat 15dk'da, yani en geç 18:45'te sabiha gökçendesin..
hikayesi:
abi sınavdan çık, at ellerini cebine, dal kapalı çarşıya sağa sola bakınıp gezerek çık mahmutpaşa kapıdan (mahmutpaşa kapısını sorarsın dünya kapısı vardır kapalı çarşının)
vur yokuş aşağı keşfet tahtakaleyi, gel denize al oksijeni, martılara simit at, balık ekmek ye, sor kadıköy vapuru nerden kalkar diye vakti gelince bin.
şöyle üst katlara çık istanbulu seyret, boğaz havası al, topkapı sarayı, galata kulesi camiler, manzaran hoş.
kadıköye gelince E-11 sabiha gökçen otobüsü nereden kalkar otobüs şoförlerine sor, mekanı öğrenince kafaya yazıp ayrıl,
sahilde biraz yürü haydarpaşayı süz, çiçek satan çingenelerden bi gül al, sempatik bi kız çocuğuna ver.
vakti gelince bin otobüsüne, istanbul'dan ayrılışın hüznü ile camdan dışarıyı seyrederek sabiha'ya var.
not (E-10'a binme, trafik ağlatır, E-11 express hattır, temden basar gider durmaz, ikisi de aynı yerden kalkıyor, ikisinin de önünde sabiha yazar, numaraya bak yani)
not2: vapur ve e-11 dediğim gibi 20dk'da bir var. dolayısıyla esnetebilirsin, bir sonraki vapura, bir sonraki E11'e binebilirsin. her halükarda 19:45 uçağına yetişirsin.
muaythaist tarafından 30/Eyl/16 01:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Kutengri bunu yazdı
Sınavdan sonra Sirkeci'ye git Marmaray'a bin. 14
Marmaray 'dan Ayrılık Çeşmesi'nde in. Kadıköy-Kartal metrosuna bin.
Kartal'da in, havalimanı taksiye bin. 15-20 tl yi geçmez.
Olabildiğince yeraltı ulaşımını yazdım, trafikle falan uğraşma diye. Totalde 1.30 saat sürer max bütün bunlar.
Hocam o hattı defalarca kullanmış biri olarak @Kutengri müridin söylediği güzergahı kullanman senin için faydalı olacaktır.
Ayrıca okulun orda metro var vezneciler durağı kampüse yakın olan duraktır ona binip yenikapıdan direk hiç dışarı çıkmadan marmaraya aktarma yapabilirsin.
Vezneciler-Yenikapı 2-5 dk civarı ( Metroya inmek için kesinlikle asansörü kullan yoksa yürüyerek çok vakit kaybedersin :D )
Yenikapı - Ayrılıkçeşmesi 10-15 dk civarı
Ayrılıkçeşmesi - Kartal 25-max 30 dk
-
hocam çıktığında metroya bin iünun orda yenikapıya git bi durak sonra zaten ayrılıkçeşmesinden metroya bin ya kadıköyde in yada kadıköye hiç binmeden yürü yada yine kartal metrosuna binip yenisahrada in havaşa bin kadıköy veya yenisahra rahatlıkla yetişebilirsin
yalnız check-in i internet üzerinden yapıp mobil barkodu veya kağıt biniş kartını almayı unutma.
-
Kadıköy'e vapur mu metrobüs mü en hızlı nasıl ulaşırsın bilmem oradan E11 ile gidebilirsin.. E10 da gidiyo ama E11 ekspress hat biraz trafiğe takılsa da çok sürmüyor.
-
cevaplar için teşekkür ederim beyler.
Peki vapurla falan kadıköye geçsem, haritadan bakınca havataş otobüsleri hemen iskelenin yanında görünüyor, bu şekilde de hızlı olmaz mı? havataş en azından 2-3 durağa uğrayıp doğrudan havalimanına gider herhal. sizce nasıl olur?
-
muaythaist bunu yazdı
hiiiç acele etmeden, güle oynaya hoplaya zıplaya istanbul'un keyfini çıkararak gidersin. güzergahın pîri olarak yazayım (:
öncelikle bir istanbul kart al, dursun, ömrün olurda bir daha istanbul'a gelirsen de işine yarar (: istanbul kartın yoksa istanbul'da ulaşım adamı güzel öper..
saatleriyle birlikte yazıyorum:
özeti:
16:00' sınavdan çıktın beyazıt kampüsünden yürüyerek 20-25 dk'da, tramvayla 10 dk'da eminönüne geldin.
16:40: hareket ile kadıköy vapuruna bindin (20dk'da bir var) 20-25dk'ya kadıköye yanaşırsın.
17:30 kadıköy'den E-11'e bindin (20dk'da bir var)
normal şartlarda 50 dk'da, trafiğin tillahı olsa 1 saat 15dk'da, yani en geç 18:45'te sabiha gökçendesin..
hikayesi:
abi sınavdan çık, at ellerini cebine, dal kapalı çarşıya sağa sola bakınıp gezerek çık mahmutpaşa kapıdan (mahmutpaşa kapısını sorarsın dünya kapısı vardır kapalı çarşının)
vur yokuş aşağı keşfet tahtakaleyi, gel denize al oksijeni, martılara simit at, balık ekmek ye, sor kadıköy vapuru nerden kalkar diye vakti gelince bin.
şöyle üst katlara çık istanbulu seyret, boğaz havası al, topkapı sarayı, galata kulesi camiler, manzaran hoş.
kadıköye gelince E-11 sabiha gökçen otobüsü nereden kalkar otobüs şoförlerine sor, mekanı öğrenince kafaya yazıp ayrıl,
sahilde biraz yürü haydarpaşayı süz, çiçek satan çingenelerden bi gül al, sempatik bi kız çocuğuna ver.
vakti gelince bin otobüsüne, istanbul'dan ayrılışın hüznü ile camdan dışarıyı seyrederek sabiha'ya var.
not (E-10'a binme, trafik ağlatır, E-11 express hattır, temden basar gider durmaz, ikisi de aynı yerden kalkıyor, ikisinin de önünde sabiha yazar, numaraya bak yani)
not2: vapur ve e-11 dediğim gibi 20dk'da bir var. dolayısıyla esnetebilirsin, bir sonraki vapura, bir sonraki E11'e binebilirsin. her halükarda 19:45 uçağına yetişirsin.
Bunu yazmaya gelmiştim.
Birkaç tane protip vereyim: E11'de online chackin yap ki uçağa geleceğim beni bekleyin mesajı ver. Vapura ilk binip hemen nescafe ve kurabiye ikilisini alıp üst kata çık ve en arkadaki oturma yerine geç. Orası istanbulun en güzel yeridir. Benim önerim çok gezinme. Evet vaktin yetişmek için bol ama burası istanbul. Her an herşey olabilir.
-
Kutengri bunu yazdı
Sınavdan sonra Sirkeci'ye git Marmaray'a bin.
Olabildiğince yeraltı ulaşımını yazdım, trafikle falan uğraşma diye. Totalde 1.30 saat sürer max bütün bunlar.
Kartalla pendigin tam ortasinda yasiyorum en hizli bu sekilde gelebilirsin tam olarak aynisini yazacaktim kafan rahat en hızlı bi sekilde yoksa bindiginde acaba trafik varmidir diye dusunursun
-
sunyy2003 bunu yazdıKutengri bunu yazdı
Sınavdan sonra Sirkeci'ye git Marmaray'a bin.
Kartalla pendigin tam ortasinda yasiyorum en hizli bu sekilde gelebilirsin tam olarak aynisini yazacaktim kafan rahat en hızlı bi sekilde yoksa bindiginde acaba trafik varmidir diye dusunursun
hocam kartaldan havalimanı kaç km, daha doğrusu taksi ne kadar yazar?
Kutengri 15-20 demiş, ardından kaygusuz 50 tl demiş. arada uçurum var. İstanbul-İzmir uçak biletini 80 e aldım, taksiye 50 verirsem sağlam koyar bana :)