Istanbulda Starwars7 İ İzleyebilecegim En İyi Sinema Salonu?
-
Demirören avm'deki salon hem 5k sony hemde koltuklar kesinlikle çok çok rahat.
-
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bi' tek IMAX'ler 2k dan yüksek çözünürlük sağlıyor (3k,4k).. Diğer salonlar 2k görüntü verir, projektörün 4k,5k olmasının pek bir önemi yok çünkü dağıtım 2k yapılıyor. Bir sene önceye kadar felan böyleydi, sanmıyorum ama belki de değişmiştir, bilginize.
-
RockZs bunu yazdı
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bi' tek IMAX'ler 2k dan yüksek çözünürlük sağlıyor (3k,4k).. Diğer salonlar 2k görüntü verir, projektörün 4k,5k olmasının pek bir önemi yok çünkü dağıtım 2k yapılıyor. Bir sene önceye kadar felan böyleydi, sanmıyorum ama belki de değişmiştir, bilginize.
Hocam tbi ki dağıtımın 4k olması gerekiyor ama artık çoğu popüler film 4k olarak uyumlu sinemalarda gösteriliyor. Hatta dolby atmos ses sistemi de aynı şekilde uygun olan filmlerde sunuluyor.
Tahminim Star Wars'da 4k olarak dağıtımı ve seyri yapılacak bir film olacaktır.
-
torpedo_XL bunu yazdıRockZs bunu yazdı
Hocam tbi ki dağıtımın 4k olması gerekiyor ama artık çoğu popüler film 4k olarak uyumlu sinemalarda gösteriliyor. Hatta dolby atmos ses sistemi de aynı şekilde uygun olan filmlerde sunuluyor.
Tahminim Star Wars'da 4k olarak dağıtımı ve seyri yapılacak bir film olacaktır.
selamlar, bana kalırsa filmlerin çözünürlüğü bellidir, onu bir şekilde oynatırsın, dolayısıyla 4k uyumlu projektör olur hocam ama 4k uyumlu film olmaz gibime geliyor. aslında tbt de sinemada çalışan (hatta makinist olan) birisi vardı, o görürse filmlerin 4k dağıtımının yapılıp yapılmadığını bilir gibime geliyor (yoksa sen miydin hocam, torpedo_XL :) İnternette aradım ama 4k dağıtım yapıldığını gösteren birşey bulamadım, bugün Cumartesi telefonla arayıp sormak da olmaz.
inşallah 3k-4k dağıtımlar olur, hatta HFR (Yüksek Çerçeve Oranı, High Frame Rate) olur çok merak ediyorum HFR filmleri, de artık HFR film çıkmıyor sanırım, Hobbit'le bitti bu HFR furyası da.
-
İstanbul'da klavyesinden monitörüne en kaliteli, en yeni, en pahalı, en teknolojik bileşenleri kullanan, gerekirse oyuncu ekipmanlarına sahip (direksiyon, pedal vb.) kaliteli yiyecek-içecek, teras, lobi, lavabo imkanlarına sahip, temiz ve hijyenik, çocuk çoluğun giremediği internet cafe bilen kimse var mı?
-
istinye park imax de doya doya izlersin.
-
seriyi izlemeyi az once bitirdim konuyu takıpteyım
üşenmessem bursadan bu iş için istanbula gelebilirim..
-
Filmden önce bi mağazaya git poset ıste sonra yardir migrosa ardından sinemada yapistir aldıklarını mis :D
-
Param olunca Alanya da sinema açıcam amk. Film çıkıyor izleyecek sinema yok.
-
Nerde izliyoruz şimdi Demirören mi İstinye mi?