İstanbuldaki İçkiyi Bodruma Nasıl Getirebilirim
-
torpedo_XL bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı.
ee o zaman belki biz yeni seyler ögreniriz :)
jäger biraz iyi reklamini yaptigi icin sanirim bu kadar popüler. kendisinden cok daha ucuza olup da tadi daha iyi olan likörler var bu kategoride.
Meselâ? başka bir tane daha likör içmiştim ama bu Jaeger gibi değildi. Öncekinin adını hatırlamıyorum ama. Bu Jaeger muhteşem bi'şeydi ^^"
Mesela benim bilip içtiklerim; Underberg, Becherovka, Boonekamp, Ramazzotti.
Bunlar arasında underberg ile boonekamp jägermeister'a en çok benzeyenleri. Bu tarz likörlere Kräuterlikör yani baharat/bitki likörü denir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A4uterlik%C3%B6r
https://de.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Kr%C3%A4uterlik%C3%B6r
Açıkçası senin içtiklerin, yazdığın markalar, ingilizce wiki sayfasında olan markalar da tanıdık gelmedi. Bir yerde öyle hepsini sırayla içmiştik, göz ucuyla bakmıştım markalarına ama yinede çıkaramadım.
Bi'de, " Kräuterlikör " likör deyince, benim aklıma sadece Çiçeksiz olan Ot tarzı bitkiler geliyor. Hani nasıl diyeyim, karasal tek daldan oluşan yaprağımsı ^^P` yada sucul Yosun tarzı bitkiler geliyor. Çiçekli bitkiler nedense gelmiyor.
link'lere baktım da,
" Um zusätzlich als Likör zu gelten, ist ein Zuckergehalt von über 100 Gramm pro Liter erforderlich. "
-->Belki de burada yazdığı gibi şeker içeriğinden dolayı, sevdim. Emin değilim. Ama dilimde, geniz'imde, yemek borumda bıraktığı o tad bi değişik güzeldi.
" In contrast to bitters , they have a higher sugar content, expressed as invert sugar .[1] Liqueurs of this kind normally contain 15% to 44% alcohol by volume.
The history of Kräuterlikör recipes dates back to medieval authors like Hildegard of Bingen . Mixtures of alcohol and bitter substances were 1.used as medicine to increase bile and gastric acid secretion; however, 2. the higher proportion of alcohol and sugar is not conducive to digestion . Nowadays, Kräuterlikör is ... "Yukarıda alıntıladığım ing. wiki'den 1. uzun koyu kısım için; yağların sindiriminde ve mide asit'lerinin salınımında yardımcı olduğunu söylüyor, sanırım. belkide bu nedenle sevdim. Ama arkasından gelen 2. cümle de aşırısı, sindirime yardımcı olmadığını söylüyor. Ancak bende zaten ufak bardaklarda ara ara içtim. Devamlı içilmiyor.
Neticede felaket güzel bir tadı var.
Bu Likör'ün bileşiminde kullanılan Bitkilerin bir listesi var mıdır acaba? 53 mü 56 mı tam hatırlayamadım şimdi bitki çeşidi yazıyordu şişenin üzerinde. (56'tıymış, ilk mesajdaki fotodan gördüm.)
Kräuterlikörtarifleri genelde coca-cola gibi gizli oluyor hocam. Sindirim kolaylaştırması amacıyla kullanıldığı doğru. Hatta mesela underberg ve boonekamp ın böyle çok ufak 2 yudumluk şişeleri var. Hatta underberg sadece böyle ufak şişelerde satılıyor. Bir de kendi bardağı var, özellikle et ve yağlı yemeklerden sonra bir tane bundan içince baya rahatlatıyor. Örnek olarak wiki sayfasında fotoğrafını koymuşlar.
Aynen Hocam zaten Underberg’in kutusunun üstünden güzel bir yemekten sonra yazıyor. Rossbacher ile Gurktaler var bir de bizim buralarda benim bildiğim.
-
Delegado_Zero bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı.
ee o zaman belki biz yeni seyler ögreniriz :)
jäger biraz iyi reklamini yaptigi icin sanirim bu kadar popüler. kendisinden cok daha ucuza olup da tadi daha iyi olan likörler var bu kategoride.
Meselâ? başka bir tane daha likör içmiştim ama bu Jaeger gibi değildi. Öncekinin adını hatırlamıyorum ama. Bu Jaeger muhteşem bi'şeydi ^^"
Mesela benim bilip içtiklerim; Underberg, Becherovka, Boonekamp, Ramazzotti.
Bunlar arasında underberg ile boonekamp jägermeister'a en çok benzeyenleri. Bu tarz likörlere Kräuterlikör yani baharat/bitki likörü denir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A4uterlik%C3%B6r
https://de.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Kr%C3%A4uterlik%C3%B6r
Açıkçası senin içtiklerin, yazdığın markalar, ingilizce wiki sayfasında olan markalar da tanıdık gelmedi. Bir yerde öyle hepsini sırayla içmiştik, göz ucuyla bakmıştım markalarına ama yinede çıkaramadım.
Bi'de, " Kräuterlikör " likör deyince, benim aklıma sadece Çiçeksiz olan Ot tarzı bitkiler geliyor. Hani nasıl diyeyim, karasal tek daldan oluşan yaprağımsı ^^P` yada sucul Yosun tarzı bitkiler geliyor. Çiçekli bitkiler nedense gelmiyor.
link'lere baktım da,
" Um zusätzlich als Likör zu gelten, ist ein Zuckergehalt von über 100 Gramm pro Liter erforderlich. " diyor,
Belki de burada yazdığı gibi şeker içeriğinden dolayı, sevdim. Emin değilim. Ama dilimde, geniz'imde, yemek borumda bıraktığı o tad bi değişik güzeldi.
" In contrast to bitters , they have a higher sugar content, expressed as invert sugar .[1] Liqueurs of this kind normally contain 15% to 44% alcohol by volume.
The history of Kräuterlikör recipes dates back to medieval authors like Hildegard of Bingen . Mixtures of alcohol and bitter substances were 1.used as medicine to increase bile and gastric acid secretion; however, 2. the higher proportion of alcohol and sugar is not conducive to digestion . Nowadays, Kräuterlikör is ... "Yukarıda alıntıladığım ing. wiki'den 1. uzun koyu kısım için; yağların sindiriminde ve mide asit'lerinin salınımında yardımcı olduğunu söylüyor, sanırım. belkide bu nedenle sevdim. Ama arkasından gelen 2. cümle de aşırısı, sindirime yardımcı olmadığını söylüyor. Ancak bende zaten ufak bardaklarda ara ara içtim. Devamlı içilmiyor.
Neticede felaket güzel bir tadı var.
Bu Likör'ün bileşiminde kullanılan Bitkilerin bir listesi var mıdır acaba? 53 mü 56 mı tam hatırlayamadım şimdi bitki çeşidi yazıyordu şişenin üzerinde. (56'tıymış, ilk mesajdaki fotodan gördüm.)
Kräuterlikörtarifleri genelde coca-cola gibi gizli oluyor hocam. Sindirim kolaylaştırması amacıyla kullanıldığı doğru. Hatta mesela underberg ve boonekamp ın böyle çok ufak 2 yudumluk şişeleri var. Hatta underberg sadece böyle ufak şişelerde satılıyor. Bir de kendi bardağı var, özellikle et ve yağlı yemeklerden sonra bir tane bundan içince baya rahatlatıyor. Örnek olarak wiki sayfasında fotoğrafını koymuşlar.
Aynen Hocam, zaten Underberg’in kutusunun üstünde "Güzel bir Yemekten sonra" yazıyor. RossBacher ile GurkTaler var bir de bizim buralarda benim bildiğim.
Açıkçası VAlla bilmiyorum da, bu "Kol" nasıl bir kol'sa; Doğaya,Çevreye,kendisine farklı bi' şekilde bakıyor. Ha, olumsuz yanları yok mudur, elbette vardır; lâkin olumlu yanlarından dâhâ fazla istifade ediyorlar, gibi geliyorlar bana.
Sanki içtiğim şey İlaç, ilaç gibiydi. Nasıl bir göz, nasıl bir kulak, nasıl bir burun, nasıl bir damak tadı var bu kol'un, anlamadım gitti. Bizim gözlerimiz, kulaklarımız bağlanmış gibi, ya da özelde benim.
Öyle yazasım geldi. Bu JaegerMeister burada 50cl/500ml migros'larda 100Lira/AsgariNet2000lira , sizin oralarda ne kadar? Kısaca asgari ücretin 10da 1'i fiyatında Tr'de.
RitmFarbRacourci tarafından 21/May/19 17:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam Jäger 70’lik 10-13€ arası 120’lik otomatlari da ( 60x0.02 LT) 30-33 arası falan.
Efes pilsen 50’lik 79 cent, yeni rakı 70’lik de 13,99 € gördüm bir marketin broşüründe :)
burada marketler her hafta bazı ürün gruplarına ekstra 25% indirim yapıyor mesela kimi tüm Bira çeşitlerine kimi peynire kimi baliga kimi yüksek alkollu ickilere vs. O zaman daha ucuza alabiliyorsun genelde de öyle alıyoruz zaten. Mesela bu hafta 70’lik Jäger 8€ ya düşmüş gidip bir şişe alacağım.
-
-
Delegado_Zero bunu yazdı
Hocam Jäger 70’lik 10-13€ arası 120’lik otomatlari da ( 60x0.02 LT) 30-33 arası falan.
Efes pilsen 50’lik 79 cent, yeni rakı 70’lik de 13,99 € gördüm bir marketin broşüründe :)
burada marketler her hafta bazı ürün gruplarına ekstra 25% indirim yapıyor mesela kimi tüm Bira çeşitlerine kimi peynire kimi baliga kimi yüksek alkollu ickilere vs. O zaman daha ucuza alabiliyorsun genelde de öyle alıyoruz zaten. Mesela bu hafta 70’lik Jäger 8€ ya düşmüş gidip bir şişe alacağım.
TL'ye vurduğunda; Fiyatta düşük ,litre'de yüksek çekiyor sizin oralar.
Ben, bizim Tr için yanlış söylemişim; 50cc/500ml lik jager, migros'larda herhangi bir gün için 100TL. Net Asgari'ye de vurduğunda ben hatalı yazmışım; Aylık olarak Net Asgari Maaşın 20de 1i oluyor.
Sizin oralarda saatlik ücretler ile Aylık toplam Net asgari ücret, Euro olarak ne kadar'a denk geliyor? net'ten bakmak istemedim, doğrudan soruyorum, Almanca konuşulan yerler için. Coğrafya önemli değil, ne diyorsan o olacak benim için.
----
@Do_Som ^^D sözlerini hiç anlamadım. altyazısını bi paketlesene bakayım. Ama ritm'i ahengi ezgisi melodisi hoşuma gitti. Bi Lubricate mi diyor nedir onu, ve F..kmal mı diyor nedir onu duydum.
Hatta dur, özelden pm'den geliyorum.
RitmFarbRacourci tarafından 22/May/19 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Delegado_Zero bunu yazdı
Hangi market o?
-
torpedo_XL bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Hangi market o?
Spar
-
Başlığı okuduğumda dedim herhalde 1 tır dolusu içki götürecek : )
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Dostum, Jäger 70’lik 10-13€ arası 120’lik otomatlari da ( 60x0.02 LT) 30-33 arası falan.
Ben, bizim Tr için yanlış söylemişim; 50cc/500ml lik jager, migros'larda herhangi bir gün için 100TL. Net Asgari'ye de vurduğunda ben hatalı yazmışım; Aylık olarak Net Asgari Maaşın 20de 1i oluyor.
Sizin oralarda saatlik ücretler ile ***Aylık toplam Net asgari ücret, Euro olarak ne kadar'a denk geliyor? net'ten bakmak istemedim, doğrudan soruyorum, Almanca konuşulan yerler için. Coğrafya önemli değil, ne diyorsan o olacak benim için.
---
*** Şu link'teki yoruma göre; https://eksisozluk.com/entry/90533739 Aylık Asgari net maaş 1500 Euro.
1500 euro (Ay.As.NetMaaş) / 13 euro (70lik normal gün etiketli jaeger birim fiyatı)=~ 118 tane ediyor @.o,)
Vayamk aylık maaşa 20 adet Jaeger nere, 118 tane nere.. yaklaşık 6 katı. {diğer durumlar sabit ya da görmezden gelinmiştir. }
RitmFarbRacourci tarafından 26/May/19 17:00 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıDelegado_Zero bunu yazdı
Dostum, Jäger 70’lik 10-13€ arası 120’lik otomatlari da ( 60x0.02 LT) 30-33 arası falan.
Sizin oralarda saatlik ücretler ile ***Aylık toplam Net asgari ücret, Euro olarak ne kadar'a denk geliyor? net'ten bakmak istemedim, doğrudan soruyorum, Almanca konuşulan yerler için. Coğrafya önemli değil, ne diyorsan o olacak benim için.
---
*** Şu link'teki yoruma göre; https://eksisozluk.com/entry/90533739 Aylık Asgari net maaş 1500 Euro.
1500 euro (Ay.As.NetMaaş) / 13 euro (70lik normal gün etiketli jaeger birim fiyatı)=~ 118 tane ediyor @.o,)
Vayamk aylık maaşa 20 adet Jaeger nere, 118 tane nere.. yaklaşık 6 katı. {diğer durumlar sabit ya da görmezden gelinmiştir. }
mukayese.de isimli instagram kanalına bak hocam
orda bu şurda bu fiyat demiyor sadece orada çalışan ayda kaç tane alır burdaki kaç tane alır gibi mukayese ediyor