Istanbuldaki Konut Fiyatlarinin Artmasi
-
Adam güzel bir soru sormuş, bence trolleyip durmayın.
Bir insan 400 bin birikimi nasıl yapıyor ?
Bende canlı örnek istiyorum.
Ne yaptında 400 500 binlere oynadınız.
-
JahR bunu yazdı
Suriyeliler.
verdim Suriyeliler dedi. teori de ve pratik te.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Bankalar konut kredisi vermek için sırada. Millet evlerin taksitleri bitsin bu sefer araba alıp onun taksitlerine başlayacak. O zaman görün siz İstanbul trafiğini.
-
2sene once abim aldi 118 bine 70m2 avcilarda suan piyasasi 200 250
-
zeybekustasi bunu yazdı
ishin komik yani bu konutlar site tarzi 2 bin + aile vs ve suan nerdeyse hepsi tukenmis 1+1 inden tut 4+1 ine kadar abi bukadar cok kisinin bukadar parayai cikarmasi nasil mumkun oluyor tek bir proje degil ki bu git her projede toki vs olay bu sekilde 400 e evler yok satior
kredi cekiorlar okeyde kredide odenior abi 400 un kredisi kol gibi girer 200 ceksen 10 yilda 390 oduorsun salliyorum nasil oluyor bu is
Absolut tarafından 01/Haz/15 01:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam . Olay bu para nerden geliyorsa. 400 bin TL PARA DEĞİL. (400 binim yok)
Üstelik istanbul gibi bir şehirde.
Açıkcası maaşlı çalışan kimse kolay kolay bu parayı kazanamaz. Bizim insanımız 1200 lira alsa e eşide çalışsa 1000 lira alsa 1000ini 10 sene krediye veriyor. Sonra 1200 lirayla geçinemiyor.
İnsanların artık ihtiyaçlarına göre yönelmesi lazım. İstanbul gibi pahalı bir şehirde yaşayamıyorsa hayat standardını ve yönünü değiştirmeliler.
1200 lira para alan adamın gerçekten mesleği yoktur. Varsada ya o meslekte yeteneksizdir yada çok ihtiyacı vardır. Olay bu noktaya gelmeden hayatının 10 sene sonrasını düşünmesi lazımdı. Yani demem o ki bu adam başka ve daha ucuz bir şehirdede hayatını devam ettirebilir gayet rahatta eder ama işte. Ayranımız yok içmeye.
Neyse dünya kadar metin düzenledim. Kafa beyin kalmadı. Karışık yazmış olabilirim ama ufak bir örnek vereyim.
Maaşlı çalışıyorsanız işinizde en iyisi olun çalışmıyorsanız ticaretten başka bir şekilde bu kadar parayı sıkıntı çekmeden kazanmak ancak babadan dededen kalma bir şekilde olur.
Geçtiğimiz yaz çakma ayakkabı satıyorduk. Ayakkabı başına 40-60 arası değişen bir kar oranı var. Günde 5 adet ayakkabıdan aşağı düşmedik. Buda demek oluyorki günde 200 lira. Bunun bayramı var ay başı var 10 adet sattığımızda oldu arefede birgünde 2k ya yakın geldiğide.
O dönem bizde çalışıyorduk maaşlı bir işte. Ama iftardan yarım saat önce eve geliyorduk iftarı yapıp dışarı çıkıyorduk. Ramazan boyunca bu iş devam etti. İftardan gece 1'e kadar tezgahta takılıyorduk.
Yani demem o ki bu saçma işten bile tek başınıza yaparsanız istanbul gibi kalabalık biryerde işin yolunu yordamını bilirseniz bu parayı kazanırsınız.
Sorun istanbulda değil istanbulu kullanamayanlarda. O tarafın yerlisi nasıl alıyor birde sen düşün :) sadece legal birşey söyledim. İllegal yollardan bu para yaklaşık 1 ayda toplanabilir bir para. Alınan risk oranı süreye ters orantılı.
-
merkez kaydırma ve zengin etme proceleri + kanal istanbul safsatası metro gibi ulaşım ağı. 3. köprü bağlantıları. bakmak lazım
-
Millet kafayı yemiş istanbul'da yeminle.
Ağzını açan 250 bin diyor.
O yeni yapıları alanlar da banka kredisi ile alıyor, bi ödeyemezlerse ülke boku yedi :)
O yüzden birazda ekonomik kriz kapıda diyorlar.
-
cuneyd bunu yazdı
Millet kafayı yemiş istanbul'da yeminle.
Ağzını açan 250 bin diyor.
O yeni yapıları alanlar da banka kredisi ile alıyor, bi ödeyemezlerse ülke boku yedi :)
O yüzden birazda ekonomik kriz kapıda diyorlar.
Amerikan morgıç sistemi..amerika krize bole girdi.millet cekti kredileri aldilar evleri sonra odemeye gelince tikandilar.e bankada evlere haciz getirdi.evleri alan banka satmaya kalktida kimse odeyemeyince ev alanda olmadi.sonra hop bankalar batti.
Bizde de herkes eve cikmaya calisior krediler cekilior bi odenmezse....
Sahsen 10 yil kredi odeyecegime kirada oturmak daha mantikli gelio bana.tabi yanlista olabilirim fakat 10 yil kole gibi calisacaksin ac ac gezeceksin bi evim olsun diye sonra bi bakmissin geclik gitmis.ha bide isten cikarilmadigini varsayiyorum
-
400 bin lira bir eve bayılmak... Gider anadoluda bir şehre yerleşirim. O parayla bir ev bir araba bir de işyeri oh mis. 4 duvar için bu kadar para vermek aptallıktır bence.
Kıyaslama yapacak olsak bugün 400 bin liraya alınan dükkan kiraları ev kiralarını semte göre değişmekle birlikte en kötü 2ye 3e katlar. O parayla dükkan alıp kirada oturmak daha mantıklı sanki.
edit: 400k parayı kredi yoluyla temin edip 10 yıl vade yaptığımızda aylık taksit 5.5k yapıyor. Vay amk.
edit2: gözlemlerime dayanaraktan bu emlak artışı Türkiye'nin birçok şehrinde var. Sebebi nedir bilen yok. Açıklama yapan bir allahın kulu yok. Durum çok ilginç.
1049 tarafından 01/Haz/15 03:16 tarihinde düzenlenmiştir