folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Istanbuldaki Konut Fiyatlarinin Artmasi

Istanbuldaki Konut Fiyatlarinin Artmasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

Aslında kimse tam sebebini bilmiyor. Bir deli taş attı kuyuya herkes peşine atlıyo.kredi faiz oranları düştü diyenler biraz daha mantıklı baksın. 100 çekiyosun 180 ödüyosun zaten 100e ew de alamıyosun. En boktan ewler 200den başlıyo en az ödeme 2500tl. İstanbul en pahalı şehirlerden biri. Seçimden sonra düşecek diyolar da ona da inanmıyorum. Kocaeli de bile 50 60binlik ewler 120ye çıkmış. Ne kadar kabul edilmese de suriyeli hazır maaşlı insancıkların katkısı büyük

dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

belki seninde mitoz bölünmen yaklaşmıştırda kafan basmıyordur ? 

yanılıyormuyum ?

Mevzu derin | Papikolas Planet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

Millet kafayı yemiş bende geziyorum bazen inşaatlarda alacağımdan değil.  Sizin tabirle varoşlarda yaşıyorum sultangazi habiblerde varoş maroş ben burdan memnunum burda fiyatlar sapıtmış az düzgün bir dairenin fiyatı 200-250 bin arası 100 bin peşin olsa 150bin e kredi çeksen muhtemelen 250 bin e gelir faiziyle buda ortalama 2300 tl ayda ödeme gerektirir bir insan bu krediyi ödeyebilmek için en az  4 bin lira geliri olması lazım oda en az asgari ücretin 1000 lira civarında olduğu memlekette bizim buralarda ortalama maaşların 1500 lira olduğunu düşündüğümüzde bu daireleri bu insanlar nasıl satın alır? Manyak mı bu millet? Yada millet çok akıllı da biz mi manyağız? Bazen muhabbet ediyoruz arkadaşlarla özellikle evi olanlarla 700 kira vereceğine ev al diyorlar ulen 700 kira nere 2000 lira taksit ödemek nere? Birde peşin 100 bin verdikten sonra 2000 lira taksit ödeyeceğiz.  Burda fiyatların artmasının nedeni mütaİT ler toprak sahibinden arsayı almak için %50 bazı yerlerde %60 veriyorlar sonra elinde kalan %40 lık paydan hem binayı hem karını çıkartmaya çalışıyor gerçi çıkarıyorda biten bina birgün boş kalmıyor kiralık ev arıyordum bi ara herif memurmusun diyor. Vel hasıl kiralar pahalı evler pahalı ama halen  ne boş ev var nede kiralık ev var.  

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    karakutu bunu yazdı

yanılıyormuyum ?

sana noluyo lan degisik 

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lacuradeamore
    lacuradeamore's avatar
    Erkek
    irwa bunu yazdı

Aslında kimse tam sebebini bilmiyor. Bir deli taş attı kuyuya herkes peşine atlıyo.kredi faiz oranları düştü diyenler biraz daha mantıklı baksın. 100 çekiyosun 180 ödüyosun zaten 100e ew de alamıyosun. En boktan ewler 200den başlıyo en az ödeme 2500tl. İstanbul en pahalı şehirlerden biri. Seçimden sonra düşecek diyolar da ona da inanmıyorum. Kocaeli de bile 50 60binlik ewler 120ye çıkmış. Ne kadar kabul edilmese de suriyeli hazır maaşlı insancıkların katkısı büyük

İyi güzel diyorsunda 10 yıl içinde evin değerinin ne kadar artacağınında hesaplanması gerekiyor. Benim arkadaşım 2 sene önce bağcılardan ev aldı 120 bine (40 bin peşinat, 80 bin kredi ,52 bin lirası faiz suan satmaya kalksa  ev 180 bin tl

Ben veremden öldüm Belki ölmezdim Sıkıntım olmasa Paradan yana.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Akıllı olun eski fakat sağlam ev alın, etüt yaptırmak pahalı değil. Eski binaların arsa payları da daha büyük olduğu için yıkılıp yeniden yapılacağı vakit daha çok kâra geçeceksiniz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek
    irwa bunu yazdı

Bu bahsettiğin bir delinin kuyuya taş atması ve herkesin peşinden gitmesi literatürde Daha Enayisi Teoremi olarak bilinir. O bölgede fiyatlar artacak beklentisi ile gerçek değerinin üstüne para verip evi satın alırısın, senden daha enayisine itelemeye çalışırsın. işin sonunda o emlak balonu patlayacak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_fool_theory

Blue Screen of Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı
    karakutu bunu yazdı

yanılıyormuyum ?

sana noluyo lan degisik 

şaşıramadım, insanları sınıflandırmak senin ne haddine cahil tutmuşsun birde konut fiyatlarının artışını sorguluyorsun. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 4834 Toplam Mesaj: 49