Istanbuldaki Konut Fiyatlarinin Artmasi
-
gülü seven dikenine katlanır
yaşama kardeşim o zaman istanbulda
memlekette başka şehir mi yok
istanbulda iyi bir muhitte evler zaten 1 milyondan başlıyor
millet alıyor taksit taksit ödüyorlar ne olacak
bankalar deli gibi kredi verio kaç senedir millete
güvenlikli siteler yüksek binalarda cazip gelio tabi
millet böyle bir ölü yatırıma yönlendirildi işte
beklenen büyük marmara depreminde yıkılınca görecez hepsini... -
Dostum olayi suriyelilere cekme diyorsun ama bagcilar gibi bir yerde 100.000 suriyeli 3+1 ev ariyorsa fiyat dusmelimi , cıkmalımı....bu butun ilceler icin gecerli...
-
1.herkes fakir olmak zorunda değil. Şöyle düşün ist kaçtane kuyumcu . fabrikalar . Doktor Dişçi .avukat . Yönetici . Varsa bunların alayı zengin zaten. genelde ticaretle uğraşanlar baya bi zengin işte. ... bide bakma bizde havadan para kazanan da çok. Ayrıca yabancıya konut satışı kısmında unutmamak lazım.
2. Onu bende anlamadım bizim evin alt sokağın 6 katlı ev yaptılar . Ev in cephesi ters poyraz bakıyor bir tarafı çıkmaz sokağa bakıyor. Gelelim fiyata 4.kat 500.000 tl 3.kat 500.000tl ye satıldı . Ohhhhh la bizim bura neymiş be abi dedim. Fiyat tamamen pompa abicim 100 e mal ettiğini millet nede olsa alıyor die cakabildiklerine cakiyorlar. Pazar günü Milliyet gazetesinde vardı XXX firma Newyork ta proje yapıyormuş metrekare si 30.000 dolar ????? Pehhhhhh
Bunları gördükçe duyduk ca kendimi daha bi fakir hissediyorum
-
Ev fiyatları kesinlikle şişirilmiş fiyatlar. Bekleyin en ufak bir ekonomik sallantı gelsin bi %10lık kesim işten çıksın geri kalan ekonomi domino taşı gibi devirecek mevcut düzeni.
O zaman elinizde birikmiş döviziniz olsun 120.000 den toplayın o 400.000 lik evleri.
Neye göre söylüyorsun dersen aynısının tıpkısı Amerikada yaşandı. Bütün amerika mortgage a sırtını dayayınca bir işsizlik gelince bir kısım kiişi de ödeyemeyince şöyle oluyor. Ev fiyatları düşüyor. Ondan sonra mortgageini ödeyebilen adam da bakıyor ben gerizekalımıyım 400.000 ödüyorum 200.000 e düşen eve diyor. Ödemiyor, ödediği kalanını çekip (hatta hiç para alamasa bile karda) gidiyor 2 tane 200.000 lik evi almaya başlıyor. Bu defa parası ödenmeyen evler bankalara kalıyor. Bankalar sandığınız gibi emlağın üstüne konmaya ve emlak alıp satmaya çok hevesli değilller. Onların işi zaten en kaymak iş onlarda satabildiği en ucuzdan satıyor ve zincirleme ev fiyatları hayal edemeyeceğiniz paralara düşüyor.
bekleyin yine holye malum olduydu dersiniz.
-
şöyleki ülkede hala ciddi oranda konut açığı var. geçen habertürkte izlediğim bir programda bundan bahsediyorlardı özellikle kayaşehir esenturt ve beylikdüzündeki projelerde ciddi oranda arap yatırımcı ev almakla meşgun totale vurduğunuzda çok az bir rakam yabancı yatırımcıya ait (1.5 milyon konuttan 210 bini dendi sanırım). Hatta alabildiğiniz kadar ev alın yakın zamanda dahada artacak fiyatlar dendi. Ülkede kimse ses çıkartmasada ciddi oranda bir ekonomik kriz var 2010 yılında 1.5tl olan dolar bgün 2.7 seviyelerinde. arada geçen sürede bizim paramız %80 deger kaybına uğramış neredeyse buna bakarak bile emlak fiyatlarının iki katı olması normak. kaldıki bu dönemdeki birleşik enflasyon ve doğal kaynak değerlerine baktığımızda ileride ev almanın ütopik bir hayal olacağını söylemek çok zor olmaz.
Yinede ben ev alacağım diyorsan daha merkezde mutlaka o paraların altına ev bulursun. b.paşada tramvaya 500metre 3+1 110m2 net kullanımı olan daireyi 2 ay önce 165bine sattılar bina 12 senelik birde böyle bakmak lazım olaya. internetteki yada projelerdeki konut fiyatlarına kanmayın araştırın mutlaka ekonomik çözümler bulacaksınız.
-
Pawlow bunu yazdı
şöyleki ülkede hala ciddi oranda konut açığı var. geçen habertürkte izlediğim bir programda bundan bahsediyorlardı özellikle kayaşehir esenturt ve beylikdüzündeki projelerde ciddi oranda arap yatırımcı ev almakla meşgun totale vurduğunuzda çok az bir rakam yabancı yatırımcıya ait (1.5 milyon konuttan 210 bini dendi sanırım). Hatta alabildiğiniz kadar ev alın yakın zamanda dahada artacak fiyatlar dendi. Ülkede kimse ses çıkartmasada ciddi oranda bir ekonomik kriz var 2010 yılında 1.5tl olan dolar bgün 2.7 seviyelerinde. arada geçen sürede bizim paramız %80 deger kaybına uğramış neredeyse buna bakarak bile emlak fiyatlarının iki katı olması normak. kaldıki bu dönemdeki birleşik enflasyon ve doğal kaynak değerlerine baktığımızda ileride ev almanın ütopik bir hayal olacağını söylemek çok zor olmaz.
Yinede ben ev alacağım diyorsan daha merkezde mutlaka o paraların altına ev bulursun. b.paşada tramvaya 500metre 3+1 110m2 net kullanımı olan daireyi 2 ay önce 165bine sattılar bina 12 senelik birde böyle bakmak lazım olaya. internetteki yada projelerdeki konut fiyatlarına kanmayın araştırın mutlaka ekonomik çözümler bulacaksınız.
ev almak gibi derdim zaten yok olsada o paralari gommem eve o programi bende izlemistim istanbul ilerleyen zamanlarda londra paris vs gibi olucak sadece parasi olanin yasadigi yer olucak dediydi eleman
eyw olsun istanbulda yasama meraklisi zaten degilim bazi kisiler olayi cok yalnis anladilar ben istanbulda ish cikisinda 1 iett ye 300 kisinin bindigi bu mekanlarda bu adamlar bu evlere bu parayi nasil gomuyor anlamiyorum
adam iettye 300 kisi binecek durumda ancak 400 bine ev alior ak gelde cik bu isin icinden
-
1.5 yil önce Zümrütevler taraflarinda 220 bin liraya 90 m2 krediyle ev almistik. Simdi degerlenmistir acaba daha da oralar?
-
HolyOne bunu yazdı
Ev fiyatları kesinlikle şişirilmiş fiyatlar. Bekleyin en ufak bir ekonomik sallantı gelsin bi %10lık kesim işten çıksın geri kalan ekonomi domino taşı gibi devirecek mevcut düzeni.
O zaman elinizde birikmiş döviziniz olsun 120.000 den toplayın o 400.000 lik evleri.
Neye göre söylüyorsun dersen aynısının tıpkısı Amerikada yaşandı. Bütün amerika mortgage a sırtını dayayınca bir işsizlik gelince bir kısım kiişi de ödeyemeyince şöyle oluyor. Ev fiyatları düşüyor. Ondan sonra mortgageini ödeyebilen adam da bakıyor ben gerizekalımıyım 400.000 ödüyorum 200.000 e düşen eve diyor. Ödemiyor, ödediği kalanını çekip (hatta hiç para alamasa bile karda) gidiyor 2 tane 200.000 lik evi almaya başlıyor. Bu defa parası ödenmeyen evler bankalara kalıyor. Bankalar sandığınız gibi emlağın üstüne konmaya ve emlak alıp satmaya çok hevesli değilller. Onların işi zaten en kaymak iş onlarda satabildiği en ucuzdan satıyor ve zincirleme ev fiyatları hayal edemeyeceğiniz paralara düşüyor.
Şeyhim hikmetinden sual olunmaz, ama Kemal Derviş amca böyle demiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=4kUiFEWmG-M
Tamamı:
https://www.youtube.com/watch?v=v7O6zljvRXI
-
pcdoktor636 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Şeyhim hikmetinden sual olunmaz, ama Kemal Derviş amca böyle demiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=4kUiFEWmG-M
Tamamı:
https://www.youtube.com/watch?v=v7O6zljvRXI
Hem seh hemde dervis dogru soluor.soleki uzun vadede bi skinti yok ama gerileme var.fakat gerileme arttikca hizi artacak.atiyorum 1 senede 3 buyume varsa 5 gerileme olacak, 2 buyume oldugunda 7 gerileme olacak.tabi buna bagli olataktan millet panige bir kapildiginda,supekilasyonda olabilir, bir anda sehin durumuna gelecek isler.ben bu olayi bekliyorum turkiyede.herseyi gomduler insaata.simdi durdu.bunun ornegi morgıç.ihtiyac vardi fakat bu denli delice parati insaata gommek buyuk hataydi fakat akp politikalari gelecekten cok gunlul ekonomi oldugu icin birazda, secim agirlikli oldugu icin gunluk ekonomi islerine geldi
-
Nüfus ortalama bir ülke düzeyinde. Şehrin en varoşu bile değerli hale gelmeye başladı.
Yurt içi göç yanında sığınmacılar da şehri doldurmaya başladı. Daha yurt içindeki göçe çözüm bulamadan bilmem kaç yüz bin kişi şehre doldu. Tıpkı işçi mantığındaki gibi, ne kadar talep varsa satanın eli o kadar kuvvetli hale geliyor.
Herkes inadına mega kent diyip İstanbul'a akın etmeye devam ediyor. Buna da göz yumuluyor. Şehre çok acil bir önlem ve yaptırım yapılması lazım. Ama o zaman da bize karışıyor, özgürlüğü kısıtlıyorlar diyorlar.
Nüfusun fazlalığı hava kirliliği, yaşam kalitesi dışında doğal afetlerde de risk faktörü oluşturuyor. Herkesin bildiği gibi İst. deprem hattı üzerinde konumlanıyor. Olası bir felakette kayıplar çok büyük olacak.
Austen tarafından 01/Haz/15 11:46 tarihinde düzenlenmiştir