İşte Başbakanın Çılgın Projesi !
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------
senator25 bunu yazdı:
Neydi CEHAPE'nin projesi bir tas çorba bir dilim ekmek mi ?
kanal projesi gerceklesir veya gerceklesmez,ama 50 cente muhtac Turkiyenin boyle dev projeleri hayal edebilir noktaya gelmesi umut verici:)
-----------------------------bunca yıldır internetteyim senin gibi trollünü ilk defa görüyorum.
-----------------------------kanalı, kan, alı, ana... nı... Neyse daha ağır konuşacaktım.
-
Dark_Elf bunu yazdı:
hocam az önce izledim. canlandırmada kalır o
-----------------------------aynen.. 2023'e kadar daha 3 seçim gerçekleşecek. tabi tayyipgiller bu seçimleri kaldırıp "demokratik saltanat" diye ılımlı bir sikim şey çıkarırlarsa iş değişir.
-
senator25 bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
senator25 bunu yazdı:
Neydi CEHAPE'nin projesi bir tas çorba bir dilim ekmek mi ?
kanal projesi gerceklesir veya gerceklesmez,ama 50 cente muhtac Turkiyenin boyle dev projeleri hayal edebilir noktaya gelmesi umut verici:)
-----------------------------bunca yıldır internetteyim senin gibi trollünü ilk defa görüyorum.
-----------------------------kanalı, kan, alı, ana... nı... Neyse daha ağır konuşacaktım.
-----------------------------"artislik yapma lan ananıda al git!":) harbi arkadaşın dediği gibi trollsn
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------ülkenin menfaati mi? yandaşın menfaati olmasın?
köşemize sinelim diyen olmadı. ama şehide kelle teröriste sayın diyen birini biliyorum.
düşünebilir tabi ama düşünmek yetmiyor malesef. ayrıca tarihi bir şehrin coğrafi yapısını değiştiriyorsun, ordaki ekosistemin yiyeceği organların farkında mısın? bu kadar gereksiz bir projenin maaliyeti de ayrı bir tartışma konusu.
"45-50 km uzunluğunda bir kanal yapıyoruz"
45km alıyorum uzunlugunu. 45000metre.
"Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak, su yüzeyinde genişlik 145-150 metre olacak"
derinlik 25 m. kıyılarda derinlik bu kadar olmayacagından kaba bir ortalamayla 20m alalım derinliği.
genişlik 150 m.
45000*20*150=135000000m3 hafriyat.
sırf şu fazlalığı bir yerden bir yere taşımak için harcayacagımız tutarı eğitime, bilime harcasak tayyip başbakan olamaz zaten.s.kilen ekosistemin değerini hesaplamak da imkansız tabi.
-----------------------------ne ekosisteminden bahsediyorsun hoca sanki kıtaları ayırıyorsun. 25 metre derinlikte 50 km uzunluğunda hendek açıyorsun.
önce panama kanalının nasıl yapıldığına bi bakarsan daha iyi anlarsın durumu. adamlar okyanus üzerinde böyle bişey yapıp ekosisteme zarar vermiyorlarsa o dönemde, biz iki denizi birbirine bağlayınca mı sıkıntı olacak bu zamanki teknolojiyle ?
projenin gereksizliği konusunda şuanda bi yorum yapman saçma gerekli veya gereksiz olduğunu zaman gösterecek.
nasıl olsa ölcez yaşamaya ne gerek var hadi ölelim gibi mantık yürütüyorsunuz :)
-
Abizittin bunu yazdı:
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------ülkenin menfaati mi? yandaşın menfaati olmasın?
köşemize sinelim diyen olmadı. ama şehide kelle teröriste sayın diyen birini biliyorum.
düşünebilir tabi ama düşünmek yetmiyor malesef. ayrıca tarihi bir şehrin coğrafi yapısını değiştiriyorsun, ordaki ekosistemin yiyeceği organların farkında mısın? bu kadar gereksiz bir projenin maaliyeti de ayrı bir tartışma konusu.
"45-50 km uzunluğunda bir kanal yapıyoruz"
45km alıyorum uzunlugunu. 45000metre.
"Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak, su yüzeyinde genişlik 145-150 metre olacak"
derinlik 25 m. kıyılarda derinlik bu kadar olmayacagından kaba bir ortalamayla 20m alalım derinliği.
genişlik 150 m.
45000*20*150=135000000m3 hafriyat.
sırf şu fazlalığı bir yerden bir yere taşımak için harcayacagımız tutarı eğitime, bilime harcasak tayyip başbakan olamaz zaten.s.kilen ekosistemin değerini hesaplamak da imkansız tabi.
-----------------------------ne ekosisteminden bahsediyorsun hoca sanki kıtaları ayırıyorsun. 25 metre derinlikte 50 km uzunluğunda hendek açıyorsun.
önce panama kanalının nasıl yapıldığına bi bakarsan daha iyi anlarsın durumu. adamlar okyanus üzerinde böyle bişey yapıp ekosisteme zarar vermiyorlarsa o dönemde, biz iki denizi birbirine bağlayınca mı sıkıntı olacak bu zamanki teknolojiyle ?
projenin gereksizliği konusunda şuanda bi yorum yapman saçma gerekli veya gereksiz olduğunu zaman gösterecek.
nasıl olsa ölcez yaşamaya ne gerek var hadi ölelim gibi mantık yürütüyorsunuz :)
-----------------------------ula sıktıgın götü boklu parfüm bile ozon tabakasına zarar verirken açacagın 50 km lik bir alanda olabilecek zararlı atık vs. kanala suyu verdiginde havaya uçmicak. oldugu gibi denize karışacak. olurda yapılır ise bu proje kanal açıldıgında istanbul bogazının ne hale gelecegini göreceksiniz.
-
seçimlerde yaklaşıyor tesadüfe bak :) durmuş durmuş şimdimi aklına gelmiş çılgın proje :) Akp bişey yapıyorsa eğer bunun kendilerine çıkarı 1 tane değildi.zaten 1 tanesi seçim öncesi onu biliyoruz.ikincisi genel çoğunluğu hazineye ait olan toprakların yabancılara peşgeş çekilmesi birilerinin ceplerinin yine fazlasıyla dolması.daha bakalım ne çılgın projeler çıkacak.ama 1 tanesi varki vazgeçilmez " TÜRBAN " her seçimde konuşulan ama bir türlü adam akıllı halledilemeyen , millletin dini duyguları üzerinden siyaset yapan Tayyüp efendi.Kemal Kılıçtaroğlunun yerinde olsam başladığım cümleyi sülalesi ile birlikte bitirirdim.
-
IRET bunu yazdı:
Boğazdan kuru yük gemilerinin geçişini nasıl engelleyecek? Hangi kanuna hangi uluslararası anlaşmaya uyduracak? Rusyaya söz geçirebilecek mi? Montrö boğazlar sözleşmesi bu işe nasıl adapte edilecek? Somut şeyler görmek isteriz.
-----------------------------Türkiyede hiç boğaz köprüsü olmasa ve ilk kez bu çılgın projede boğaz köprüsü yapıyoruz deseler onada bok atma çabaları eksik olmaz. Bu projenin asıl amacını kimse bilmiyor boş boş yorumlar yapılıyor. istanbul boğazından montrö anlaşması gereği geçiş ücreti alamıyoruz kanal yapıldığında boğazdan geçen gemiler kanala yönlendirelecek ve montrö devre dışı kalmış olacak böylece geçiş ücreti alınacak bu çok büyük para demek sadece süveyş kanalından yıllık 5 milyar dolar gelir sağlıyor diğer ülkeler bu kanal yapılarsa dünyanın en yoğun boğazının da istanbul olduğu düşünülürse (asya ve avrupanın birleşme noktası) yıllık minimum 15 milyar dolar gelir demek bu müthiş bişey türkiye için.. Şimdiye kadar türkiye jeopolitik yerinin değerini bilmedi. Proje çılgın değil MUHTEŞEM!
-
ülkeler için en tatlı gelirlerden 1. si petrolün vardır. satar satar para basarsın. biz o hakkı lozanda kazanamadık. dediler ingilizlerle aranızda halledin, batumu kaybettik. 2. si de yabancı ülkelerden vergi alma fırsatıdır. bunuda lozandaki maddelerden ticaret gemileri boğazlardan serbestçe geçecektir hükmünden dolayı kazanamadık. şimdi iş kitabına uydurulup birleşmiş milletlerin desteği alınarak yüzümüze gözümüze bulaştırılmadan yapılabilirse, helal olsun dan başka söz söylemem ben. ama bu kanaldan geçen ülkelerden vergi alamayacaksak hiç kalkışılmamalı böyle bişeye.
-
kartalkethuda bunu yazdı:
ülkeler için en tatlı gelirlerden 1. si petrolün vardır. satar satar para basarsın. biz o hakkı lozanda kazanamadık. dediler ingilizlerle aranızda halledin, batumu kaybettik. 2. si de yabancı ülkelerden vergi alma fırsatıdır. bunuda lozandaki maddelerden ticaret gemileri boğazlardan serbestçe geçecektir hükmünden dolayı kazanamadık. şimdi iş kitabına uydurulup birleşmiş milletlerin desteği alınarak yüzümüze gözümüze bulaştırılmadan yapılabilirse, helal olsun dan başka söz söylemem ben. ama bu kanaldan geçen ülkelerden vergi alamayacaksak hiç kalkışılmamalı böyle bişeye.
-----------------------------aynen 25 milyar$ a mal olacağı söyleniyor. eğer dediğin gibi geçişlerde para alınmayacaksa hiç gereği yok.
ama alınırsada,yıllık 5 milyar$ a yakın paradan söz ediliyor :D
-
NiGhT_SouL bunu yazdı:
seçimlerde yaklaşıyor tesadüfe bak :) durmuş durmuş şimdimi aklına gelmiş çılgın proje :) Akp bişey yapıyorsa eğer bunun kendilerine çıkarı 1 tane değildi.zaten 1 tanesi seçim öncesi onu biliyoruz.ikincisi genel çoğunluğu hazineye ait olan toprakların yabancılara peşgeş çekilmesi birilerinin ceplerinin yine fazlasıyla dolması.daha bakalım ne çılgın projeler çıkacak.ama 1 tanesi varki vazgeçilmez " TÜRBAN " her seçimde konuşulan ama bir türlü adam akıllı halledilemeyen , millletin dini duyguları üzerinden siyaset yapan Tayyüp efendi.Kemal Kılıçtaroğlunun yerinde olsam başladığım cümleyi sülalesi ile birlikte bitirirdim.
-----------------------------seçim öncesi diyorsun da hocam, nasrettin hocanın üzerine bindiği eşeği saymadığı gibi düşünüyorsun. chp bu ülkeye iktidar olduğunda yapmadıklarını neden şimdi vaad ediyor ona bakarsan? türban demişsin. türbanı unutmuşken gündemde yokken kılıçtaroğlu demedimi türbanı çözcem diye?