folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İstediğin Gibi Mi Yaşamak, Topluma Göre Mi Yaşamak?



İstediğin Gibi Mi Yaşamak, Topluma Göre Mi Yaşamak?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2012
    Erkek

    Ne kadar istediğin gibi yaşasanda topluma uymak zorunluluğun var. Bu yüzden toplumdan uzaklaşmak gerekiyor. Bunu yapanlarada "geri kafa " gözüyle bakan milletiz. 


    İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

    Toplumun kuralları temelinde çok pis şeyler değil aslında, sadece biz değişen zamana uyarlamamakta ısrar ettiğimiz için sıkıntı yaşıyoruz.

    Hemen örneklendiriyorum.

     

    Elimizde 90 yaşında kırsal kesimden bir teyze olsun, 'evlenmeden olmaz' kafasında. Üniversite öğrencisi (diyelim ki 21 yaşında) dişi torununun erkek arkadaşı olmasına karşı olsun.

    Teyze: "Bizim zamanımızda böyle miydi sokaklarda el ele yürünmezdi evlenmeden sevişilmezdi ne ayıp ne fena nereye gidiyoruz bilmiyorum çok büyük ahlaksızlık bık bık..."

    E teyze tamam da senin zamanında toplum şöyle bir şeydi, evlilik hemen ulaşılabilir bir şeydi:

    *Erkekler, çoğunlukla liseyi bitirinceye kadar okur, askere gider, evlenir, sevişebilir. Evlenmeyi askerden önce yapan 'kafası rahat' giden çok büyük bir kesim de var. Bu durum erkeğin yaklaşık 19 yaşına tekabül ediyor, eğer daha bile küçük değilse.

    *Dişiler, şanslıysa liseyi bitirinceye kadar okur, poğaça yapmayı öğrenir, evlenir, sevişebilir. Bu da dişinin yaklaşık 17-18 yaşına tekabül ediyor.

    Bu kuralları o zamanki toplum belirledi.

     

    Şimdiki toplumun evlilik algısı ise aşağı yukarı şöyle bir şey:


    *Erkekler, lise okur, üniversite okur, yüksek lisans yapar, askere gider, iş bulur, işinde ev kurabilecek kadar para biriktirmiş olur, evlenir, sevişebilir. Bu şu anda yaklaşık 29-30 yaşına tekabül ediyor.

    *Dişiler, lise okur, üniversite okur, belki yüksek lisans yapar, iş bulur, evlenir, sevişebilir. Bu da 24-25 yaşına.

    Şu iş bulma/ev kurabilme olayı günümüz işsizliğinde bu yaşları bir iki yıl ileri de atabilir.

    Bu kuralları da şimdiki toplum belirliyor.

     

    Teyze, evlenmeden sevişmesinler ahlaksızlık diyorsun da, biyolojik gerçekler var? Bu adam 30 yaşına kadar bu kadın 25 yaşına kadar toplumu mu beklesin seni mi beklesin? Ahlaksızlık diyorsun da sen acaba kaç yaşında evlenmiştin? Efendim? 14 yaşında mı evlendirmişlerdi seni??

    E sen 14 yaşında sevişiyorsan ahlaksızlık dediğin şeyin dibine vurduysan 16 yaşında ilk çocuğunu doğurduysan şimdi hangi akla hizmet ötüyorsun?

    O zamanın koşullarına göre sen hormonların sapıtmadan önce ergenliğinin başında ya da ortasında gayet rahat yaşıyordun hissettiğin şeyleri, şimdi neden milleti kısıtlamaya çabalıyorsun? Esas senin zamanında ahlaksızdı toplum. Hangi beyin neyi tercih edeceğini bilemeyecek kadar küçük insanları toplumsal gereklilik diye bir şeylere zorlar? Sen 14 yaşında evlendiğin 17 yaşındaki kocanı kendi isteğinle mi seçtin sanıyorsun? Seni anneannen zorlamadı mı 'bu çocuğu kaçırırsan evde kalırsın iki üç yıla yaşın geçmiş olacak hadi bakalım' diye? O çocuğu amcası tutup götürmedi mi 'bak yeğen bu işlerin nasıl olduğunu öğren' diye bir yere 16 yaşında? Okuyayım mı evleneyim mi? İşimi mi kurayım, yüksek lisansımı mı yapayım, askeri mi tamamlayayım, ne yapayım bi söyleyiver bana? Birini seç ama. İkisine de tamam deyince 25-30 yaşlarında sapıtmış gençler çıkıyor ortaya.

    Ahlaksızlık dediğin şey bu değil mi aslında? Sen şu anda 21 yaşında gelmiş senle kıyaslanamayacak kadar aklı başında, eğitimini almış, neyi tercih edeceği yaşta ve donanımda sahip olan torununu nasıl yargılayabilirsin?


    Geçiniz.

     

    Toplum kuralları dediğimiz şeylerin şekillerine takılmaya devam edersek şahsi fikrimce daha çok çatışırız.

     

    edit: Hepsini okuyup anlamadıysanız rica ediyorum alıntı yapmayın sinirlerim zıplıyor.

    güzel gözlem keyifle okudum.

Toplam Hit: 7327 Toplam Mesaj: 63