İştee! Bunlarda Yasak Türk Piramitleri Gözlerinize İnanamıyacaksınız!
-
expert bunu yazdı:
-----------------------------
zaten bişiyimişzde türkiyede olsun be ya valla yok mumyamız çin de o belgemiz şurda o tarihi esrrmiz burda ... olm hiç mi sahip çıkılmamış ya zamannda ya.. :(( sevindim ama bi yandanda üzüldüm anlıcağın
hacı sende haklısın ama atalarımız tarih yapmaktan tarih yazmaya fırsat bulamamışlarki ne yapsınlar. -
Benim anlamadığım göçebe haldeki türk toplulukları bi kale bile bırakmamışken nasıl olurda mumyalama gibi yüksek tıp bilgisi gerektiren bir konuda bu kadar ileri olabilir. Öte yandan çin kültürünle hiç bağdaşmayan bu yapılar yine kafa karıştırıcı...
-
bildiğim kadarıyla çin hükümeti oraya geçişi yasaklamış ve üzerini toprakla kapatıp dağ süsü vermişler..bide içerdekilern Türk olduğu kesinlleşmiş diye bilioyrm..hadi hayırlısı
-
kafkafkaf bunu yazdı:
Benim anlamadığım göçebe haldeki türk toplulukları bi kale bile bırakmamışken nasıl olurda mumyalama gibi yüksek tıp bilgisi gerektiren bir konuda bu kadar ileri olabilir. Öte yandan çin kültürünle hiç bağdaşmayan bu yapılar yine kafa karıştırıcı...
hocam uygurlar yerleşik hayatta yaşarlardı unutma ve yanılmıyorsam yerleşik hayata geçip eser veren ve matbaayı bile geliştiren ilk Türk topluluğu.Ama yazıya bakılırsa bizim bildiğimizi sandığımız bu bilgi yanlış.Benim garibime gidense uygurlar sanıyorum ki yıkılmalarına neden olan mani dinini benimsemişken ölümden sonra dirilme inancına dayanan mumyacılığı neden yapsınlar?Bi yönden dediğinde doğru,atalarımız göçebe kültürü benimsedikleri için daha doğrusu şartlar gereği göçebe yaşadıkları için eski Türk topluluklarından pek eser yok.Bunu nereden öğrendiler? -
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Ölülerini de taşıyacak halleri yok ya, nasıl ki mezarlara balbal diktilerse piramit şeklinde mezar da yapmışlardır.. Hatta araştırılırsa bu mumyaların Kağan veya Katun olduğu ortaya çıkabilir.. Asıldıkça uzayabilecek bir konu..
-
vay şerefsiz güdük çinlilere bakın ! ama bunun arkasını aramayan yetkililerede aynı şeyi demek lazım!
-
Türk milletinin ne kadar eskiye dayandığını ve büyük bir millet olduğunu anlamayanlar bunu iyi ögrensinler.Türkler ilk defa Çinin kuzeyinde ortaya çıkmışlar ve dünyayı idare etmişlerdir.Paylaşım güzel.
-
kafkafkaf bunu yazdı:
Pardon sayın arkadaşımız.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.Türklerin çok öncelerden beri şehirleri vardı.Bu Çin Bizans roma ve Arap kaynaklarında vardır.Atillanın başkenti Budapeşte. Orta Asyada Orhun Karabalasagun, Beşbalık, Talas, Kaşgar, Urumçi, Semerkant, Merv, Turkistan, Cent gibi şehirler binlerce yıllık geçmişi var.Ayrıca Rusyada Volga ırmağı Kıyısında Hazarların ve belki de onlardan önce iskitlerin başkenti olan Sarkel şehri.Bulgarların Kazan , Sibir Ufa gibi şehirleri unutulmamalıdır.Türkiyede Türkmen ve Yörükler dışında kalan Türklerin çoğunluğu Orta Asyadan yapılan göçler ile gelen Şehirli Türklerin Torunlarıdır.Bu bakımdan Türkmen veya Yörük olarak kendilerini kabul etmezler.Örnek Mevlana, Kayserideki Seyid Burhaneddin Tirmizi.Bunun gibi insanlar Orta Asyadan gelen şehirli Türklerin önderleridirler. -
siktir
-
celoron bunu yazdı:
siktir
Siktir diyerek ne ifade etmeye calıştın!?