İTÜ Ay-Ti-Yu Olmasın
-
Paranoiattack bunu yazdı:
-----------------------------hacam ilk önce şu cömez olayını bırakalım. hani bu siteyi yeni görmesi veya yeni üye olması sende az şey bildiği anlamına gelmiyor . hani site yönetimi ile bir tartışma veya site içeriği ile ilgili birşeyler söylese tamam ama bununla hiçbir ilgisi yok...
2. olarak, çok yüzeysel bakmışssın. karşılaştırma yapıp hangimizi işe alırlar vs. burada uzun vadeli duşununce, ülkenin bütünlüğünün zedelenmesine kadar gidiyor. bir üniversitenin bütünüyle anadilini bir kenara atması sence mantıklı bir kararmı? biz birilerinin himayesi altında yaşamıyoruz. bu iş dilimizin özelliğini kaybetmesine kadar gider.
eğer iş ile bu kadar kafayı bozan biriysen ne yapıp edip ingilizceni istenilen seviyeye çıkarırsın ve iş yaşamında uygularsın (öğrenci değişim programlarına katılarak, iyi ve başarılı olduğunu kanıtlayıp bir yerden burs alarak vs. )
-----------------------------Öncelikle ben onun yeni üye olmasına çömez demiyor, çömez olduğunu düşündüğüm için vurguluyorum + çömez de diyebilirim, bu seni ilgilendirmez, kendi savunmasını yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
2. olarak konuya yüzseysellikten ziyade dar bakıyorsunuz. Lise dönemi dahil bir gence yeteri kadar saçma ders yükleniyor zaten, hatta sende iyi bilirsin ki türkçe derslerimizde hep aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar...
Üniversiteye bir genç neden gider ?
Cevap: Değişik bir dünya görüşüne sahip olmak, kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak için. Şimdi uzun vadeli düşünürsek, artık dünyada tek geçerli olan şey iletişimdir ve evrensellik. Bugün tüm forumları arat, yada tüm dünyadaki türkleri araştırırsan %90 ı, kebabcıda, pizzacıda, markette vs türevi işlerde çalışırlar. Bu işlerde çalışanları asla küçümseme amacı değil söylediğim, sadece kişi mühendislik bile okusa, iletişim kuramadı için onu işe almıyorlar. Açık konuşalım, herkez mesleğini gelecekde karlı bir kazanç sağlamak için düşünür, bu konuda da bazı tabuları yıkmamız gerekiyor.
Yıllardır bize milliyetçilik propagandası yapan insanlar, bizi içimize bağımlı ediyor, dışa dönük olmamızı bu tarz milliyetçilik oyunları ile engelliyorlar. Gün geliyor öğreniyoruz ki bu adamlar bizi uzak tutukları kişilere hizmet ediyorlar...
Hepimiz Türküz ve vatanımızı seviyoruz ama öğretim dili yıllardır türkçe ve gençlerin düzeyleri ortada, bunu farklı yerlere çekmemek gerekiyor...
-
şimdi eğer ingilizce olursa bütün dersler ingilizcemi işlenecek?
-
Türkiyenin Evrenkentlerinde (Hatta liselerinde) yıllardır İngilizce eğitim yapılıyor? Hani nerede eğitim... Sanki Türkçe Eğitim varmış gibi bir de eğitimin kötü olduğunu söylemezmisin EmirReis... Lütfen araştır biraz daha. Belki sen o dar kafalı dediğin adamdan daha da dar görüşlü bir insansındır?
-
Hep destek, tam destek. Olmasın..
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Paranoiattack bunu yazdı:
-----------------------------hacam ilk önce şu cömez olayını bırakalım. hani bu siteyi yeni görmesi veya yeni üye olması sende az şey bildiği anlamına gelmiyor . hani site yönetimi ile bir tartışma veya site içeriği ile ilgili birşeyler söylese tamam ama bununla hiçbir ilgisi yok...
2. olarak, çok yüzeysel bakmışssın. karşılaştırma yapıp hangimizi işe alırlar vs. burada uzun vadeli duşununce, ülkenin bütünlüğünün zedelenmesine kadar gidiyor. bir üniversitenin bütünüyle anadilini bir kenara atması sence mantıklı bir kararmı? biz birilerinin himayesi altında yaşamıyoruz. bu iş dilimizin özelliğini kaybetmesine kadar gider.
eğer iş ile bu kadar kafayı bozan biriysen ne yapıp edip ingilizceni istenilen seviyeye çıkarırsın ve iş yaşamında uygularsın (öğrenci değişim programlarına katılarak, iyi ve başarılı olduğunu kanıtlayıp bir yerden burs alarak vs. )
-----------------------------Öncelikle ben onun yeni üye olmasına çömez demiyor, çömez olduğunu düşündüğüm için vurguluyorum + çömez de diyebilirim, bu seni ilgilendirmez, kendi savunmasını yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
2. olarak konuya yüzseysellikten ziyade dar bakıyorsunuz. Lise dönemi dahil bir gence yeteri kadar saçma ders yükleniyor zaten, hatta sende iyi bilirsin ki türkçe derslerimizde hep aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar...
Üniversiteye bir genç neden gider ?
Cevap: Değişik bir dünya görüşüne sahip olmak, kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak için. Şimdi uzun vadeli düşünürsek, artık dünyada tek geçerli olan şey iletişimdir ve evrensellik. Bugün tüm forumları arat, yada tüm dünyadaki türkleri araştırırsan %90 ı, kebabcıda, pizzacıda, markette vs türevi işlerde çalışırlar. Bu işlerde çalışanları asla küçümseme amacı değil söylediğim, sadece kişi mühendislik bile okusa, iletişim kuramadı için onu işe almıyorlar. Açık konuşalım, herkez mesleğini gelecekde karlı bir kazanç sağlamak için düşünür, bu konuda da bazı tabuları yıkmamız gerekiyor.
Yıllardır bize milliyetçilik propagandası yapan insanlar, bizi içimize bağımlı ediyor, dışa dönük olmamızı bu tarz milliyetçilik oyunları ile engelliyorlar. Gün geliyor öğreniyoruz ki bu adamlar bizi uzak tutukları kişilere hizmet ediyorlar...
Hepimiz Türküz ve vatanımızı seviyoruz ama öğretim dili yıllardır türkçe ve gençlerin düzeyleri ortada, bunu farklı yerlere çekmemek gerekiyor...
-----------------------------işta asıl sorun ilk ve orta öğretimde. o kadar yetersiz ve işe yaramayacak bilgiler öğretiliyorki, bence (hele ki lise dönemi)kayıp zamanımız. tabi bunu duz liseler için söylüyorum bazı okullar gayet başarılı. eğer butun okullarımızın eğitim seviyesi üst noktada olsaydı bu sorunlar büyük ölçüde çözümlenmiş olacaktı.
sana söyle açıklayayım; ben thy dış hatlarda çalısıyorum ve düz liseden mezun olup üniversiteye girdim. ingilizcemi kendi imkanlarımla belirli bir seviyeye getirdim. bir diğer arkadaşım ise 20 yaşında olmasına rağmen ingilizce ve almancayı anadili gibi bilmekteydi. tabi nasıl başardığını sorunca kendim öğrendim dedi. hangi liseden mezunsun dedim, kabataş mezunuyum dedi. yani dil için gerekli eğitimi lisesinde almış. hemde ana dili turkcenin yanında. yani sorunun kaynağı aşağılarda . üniversiteyi ingilizce yapmakta değil.
-
hiçbir konuyu kendi anadilinizdeki gibi öğrenemezsiniz. Boş konuşmuyorum %100 ingilizce kimya, fizik, matematik v.s. ders gören biriydim. :)
lafın özeti şudur. 1-2 senelik ingilizce hazırlık öğrenip sonrada o bilgilerle %100 ingilizce eğitim görmek demek matematikde formüllerle uğraşmak yerine en/tr sözlükle uğraşmak demektir. varın mukayeseyi siz yapın.
-
Armigerovs bunu yazdı:
-----------------------------Zamanında acele 1 karar ile Osmanlıca'yi terk ederek latin alfabesine geçip,halkını ülkesine yabancılaştıran ve ilime bilime ırak eden zihniyetle bu zihniyet arasında bir fark göremiyorum...
-----------------------------acil kan ve oksijen ünitesi istiyorum O.o
-
İngilizce olan makro iktisadi analiz dersini veren hocamız şöyle demişti ders bitişinde..
Şakayla karışık,Sakın Almanya ya ingiltere'ye gittiğinizce burda duyduğunuz gurur gibi bizim derslerimiz ingilizce,ingilizce eğitim alıyoruz demeyin sizlere götleriyle gülerler demişti.Ardından TR de yapılan sistemin yanlışlığını anlatmıştı.
İngilizce bilmek ile üniv.de ingilizce ders işlemek farklı şeyler..Bir çok insan var ing. üniv bitirip kıbrıs vs..I love you diyemeyen..İngilizce tabiki bilinmeli ama ingilizce eğitim daha farklı bir kavram..kampanyayı destekliyorum o açıdan..
-
Bu kampanyaya sonuna kadar destek... Ünide daha yeni sayılırım fakat anadilde egitim ile yabancı dilde egitimin farkını kavramak için zeka küpü olmaya gerek yok... İngilizce egitimi savunanlara hakaret etmeyecegim zira onlar teknik ingilizcenin falan yalnızca dersleri %100 ingilizce göstererek ögrenilebilecegini savunuyorlar... Alternatif fikirlerden yoksun beyinleriniz pas tutmuş arkadaşlar yabancı dili ögrenmenin tek yolu o dilde egitim yapmak degildir... Zaten bizim ülkemizdeki yabancı dil stilinin ta aq. millet avrupada daha liseyi bitirdiginde 3 dil biliyor. bunlar ne yapıyor ortaokulu baska dil liseyi baska dil egitim yaparakmı ögretiyor bu dilleri? hayır tabiki tamamen sistemin sayesinde... Yurtdışına gidin, özellikle fransız birine , ingilizce şöyle böyle dünya dili bik bik bik diyin bakalım ne olcak sonucunuz :)
Yazık diyorum anadilde egitimin önemini kavrayamayan beyinlere
-
benim düşünceme göre her üniversitede yabancı dil şart. bu ingilizce olur, fransızca olur başka dilde olabilir. yabancı dille eğitim kısmı %30, anadille eğitim kısmı %70 gibi oran güzel olur.
birde şöyle bir şey var. artık kabul etsekte etmesekte ingilizce şart oldu. özellikle güncel makeleleri takip etmek için, kendi geliştirmesi için ama gelin görünki üniversitedeki hocaların büyük çoğunluğunda böyle bir gayret yok.
tamam anadille eğitim yapalım ama nerde kaynak? buda bir başka soru....