İTÜ Ay-Ti-Yu Olmasın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek

egitim dili 100% yabanci dil olan bir bolumde okuyorum, dersler turkce olsa cok rahat gecilebilecek bir bolum ama farkli dilde oldugu icin kasiyor..

Avantajlari bazi buyuk sirketlerin sirf dil faktoru yuzunden mezunleri toplamalari. Cunku sirket icinde kullanilan terimlerde genelde o dilde. Ki bu sirketler dunya devleri..

Yurtdisini ornek verenler olaya su yonden bakmayi denesinler: bir almanya, fransa, ingiltere degiliz. Garsonluk yaparak saygi goremez, hayati dilediginiz gibi yasayamazsiniz. Gelismekte olan, rekabet icerisindeki bir ulkeyiz. Bu yuzden sizi one gericerecek en ufak sey bile mubahtir.

Teknik derslerin disindaki dersler ingilizce olmasin diyenler icin soyle soyleyeyim: herhangi bir muhendis teknik dile cok iyi hakim olabilir, ama bir muhendis sadece teknik bir insan degildir, ayni zamanda bir yonetici adayidir. Yonetimsel yada iktisadi terimlerle de hasir nesir olmak zorundadir. Ozellikle yurt disina calisan bir sirkette ise.

100% ingilizceye gecisi protesto etmekte, desteklemekte kisinin ne ilerici ne de gerici oldugunu gosterir. Kucuk / buyuk Amerika olayi zaten tartisilmayacak bir konu. Ama eger ulkenizi temsil edecek buyuk beyinler yetistirmeyi amacliyorsaniz, malesef rakiplerinizin silahlarini kullanmaniz gerekir. 

Egitim 100% olur olmaz, herkes ingilizce konusur konusmaz. Ama dil 100% turkceyken kim ne kadar ogrenebiliyor ki? Degisen ne olacak? Zaten ogrenebilen yine ogrenmeye devam edicek, digerleri de ayni sekilde.

Kisa vadede egitim dili ingilizceye donmus olabilir, ama uzun vadede Turkiye'yi daha ileriye tasiyip, uluslararasi arenada saglam, sozu dinlenen bir konuma getirip, sayginligimizi kazanmak varken, protesto ile vakit kaybetmek niye?

Kuzu olmak muhabbetine girmeyede gerek yok, ingilizce olmasini engelleyebilecek misiniz? hayir. O zaman simdilik sineye cekip, cocugunuz icin olmasa bile en kotu ihtimalle torununuz icin calisin, ona daha guzel bir Turkiye birakin... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

yazdıklarına bikaç yer dışında tamamen katılıyorum.cok güzel yazmışsın eline sağlık.Ama burda birşeyi anlamak çok önemli.Yazılanların hepsini baştan beri okudum.''Reis'' dışında %100 körü körüne savunan kimse görmedim tahribat müridlerinden de beklediğim ya da umduğum buydu.Bir Üniversitenin eğitim dilinin %100 olması inglizce öğrenme açısından getirisi vardır bu inkâr edilemez.Ama ya götürdükleri?....Burda kimse inglizce öğrenmesin demiyoruz ki ,aksine çok iyi bir ingilizce eğitimi verilmeli ama bu hazırlık sınıfı ile değil ama bu %100 yabancı dilde eğitim ile değil.Avrupada ki insanların hepsi çok iyi inglizce konusuyor,Avrupa'da bir sempozyuma gittiğimde bu ezikliği yaşadım diyorsunuz.Peki Avrupa'daki insanlar ingilizceyi böyle mi öğrenmişler?.Teknolojiyi onlar üretiyor demişsiniz peki ya Japonya?.. Tokyo Teknik Üniversitesinin(adını sallıyorum)dilinin ingilizce mi olduğunu sanıyorsunuz?peki japonlar cok mu geri teknolojide?...Aslında bende birkaç seneye kadar şimdiden farklı düşünüyordum ama biraz okuyarak biraz kendi'' yobazlığımı''kırarak ve  bu konuda okumuş ve bilgili arkadaşlarımdan fazlasıyla aldığım bilgilerle düşüncelerim değişti.Baştada dediğm gibi burda bişeyi anlamak çok önemli o da %100 yabancı dilde eğitime karşı olanlarlar ingilizceye karşı deiğildir.

Bundan sonra hala yok ingilizce önemli yok ingilizcesiz Avrupa'da dünyada iş yapmayız diyenler olursa o zaman onları hakkatten kaybetmişiz demektir,yukarda yazdıklarımı birde ingilizce yazarsam anlarlar ozaman belki...

Saygılar...İyi geceler.

Boş sayfaya imza atmam!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    iyide arkadşım %100 ingilizce olması bizim işimize gelir çünkü bi konuda aldığın eğitimi beynine 2 dilde yerleştiriyosun.İngilizce öğrendiklerini beyninde TÜRKÇE teleffuz edemeyecek misin sonunda edeceksin.Aslında bana göre mantıklı..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trk
    trk's avatar
    Erkek

rbtx bunu yazdı:
    -----------------------------

egitim dili 100% yabanci dil olan bir bolumde okuyorum, dersler turkce olsa cok rahat gecilebilecek bir bolum ama farkli dilde oldugu icin kasiyor..

Avantajlari bazi buyuk sirketlerin sirf dil faktoru yuzunden mezunleri toplamalari. Cunku sirket icinde kullanilan terimlerde genelde o dilde. Ki bu sirketler dunya devleri..

Yurtdisini ornek verenler olaya su yonden bakmayi denesinler: bir almanya, fransa, ingiltere degiliz. Garsonluk yaparak saygi goremez, hayati dilediginiz gibi yasayamazsiniz. Gelismekte olan, rekabet icerisindeki bir ulkeyiz. Bu yuzden sizi one gericerecek en ufak sey bile mubahtir.

Teknik derslerin disindaki dersler ingilizce olmasin diyenler icin soyle soyleyeyim: herhangi bir muhendis teknik dile cok iyi hakim olabilir, ama bir muhendis sadece teknik bir insan degildir, ayni zamanda bir yonetici adayidir. Yonetimsel yada iktisadi terimlerle de hasir nesir olmak zorundadir. Ozellikle yurt disina calisan bir sirkette ise.

100% ingilizceye gecisi protesto etmekte, desteklemekte kisinin ne ilerici ne de gerici oldugunu gosterir. Kucuk / buyuk Amerika olayi zaten tartisilmayacak bir konu. Ama eger ulkenizi temsil edecek buyuk beyinler yetistirmeyi amacliyorsaniz, malesef rakiplerinizin silahlarini kullanmaniz gerekir. 

Egitim 100% olur olmaz, herkes ingilizce konusur konusmaz. Ama dil 100% turkceyken kim ne kadar ogrenebiliyor ki? Degisen ne olacak? Zaten ogrenebilen yine ogrenmeye devam edicek, digerleri de ayni sekilde.

Kisa vadede egitim dili ingilizceye donmus olabilir, ama uzun vadede Turkiye'yi daha ileriye tasiyip, uluslararasi arenada saglam, sozu dinlenen bir konuma getirip, sayginligimizi kazanmak varken, protesto ile vakit kaybetmek niye?

Kuzu olmak muhabbetine girmeyede gerek yok, ingilizce olmasini engelleyebilecek misiniz? hayir. O zaman simdilik sineye cekip, cocugunuz icin olmasa bile en kotu ihtimalle torununuz icin calisin, ona daha guzel bir Turkiye birakin... 

-----------------------------

Güzel yazmissin Ümit, ellerine saglik.
    Yurt disinda yasayan birisi olarak, yaz aylarinda Türkiye'ye gittigim zaman, üniversite bitirmis insanlarin ingilizcesinin ne kadar kötü oldugunu, iki üc cümleyi bir araya getirirken ne kadar zorlandigini gördüm.

Avrupa'daki üniversitelerde bazi bölümler komple Ingilizce egitim veriyor. Böyle olmasi daha iyi olacaktir. Ama Türkiye'de Ingilizce egitim kalitesinin muhakkak artmasi gerekiyor.

Burada 14-18 yaslari arasinda bir kisi Ingilizce yaninda baska bir dil daha ögreniyor. Fransizca, Latince, Italyanca, Ispanyolca vs.vs. Secme hakki var.
    Kalitenin cok düsük oldugunu görüyorum ne yazik ki.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

Şimdi herkes içinden geçenleri söylemiş herkese saygım sonsuz,işin içinde olan biri olarak avantaj ve dezavantajları var ingilizce eğitimin.

Fizik 101 i ingilizce aldım ve final sınavında prof'tan daha kazık problemler ile karşı karşıya kaldık.Soruyu anlayamadığım için saçma bi çözüm yapmak zorunda kaldım,hakkaten de kaldım.

Şahsi fikrim,üniversitede mesleki derslerin ingilizce işlenmesi.Bunun dışında ekonomi,kimya,fizik gibi giriş derslerinin ingilizce olması bizi sadece zorluyor ve yararını göremedim.Gerekli olan şeylerin ingilizcesini zaten bilmek zorundayız,ITU için konuşuyorum.Hocaların %90 ı inglizce kaynak takip ediyor biz de ders türkçe olsa bile ingilizce olarak bakıyoruz,buna lafım yok ama ekonomi gibi benim anadalım olmayan ve bana ileride faydası olmayacak bir dersi neden ingilizce almak zorunda olayım ki???

Ben deniz teknolojisinde okuyorum ve sektörde Türk birine bir iş yapsak bile İngilizce konuşuyoruz.Terimlerin çoğu zaten ingilizce,olayı katletmeye gerek yok tamamen ingilizce devam ediyoruz,okulda da bu yönde eğitime karşı değilim,destekçisiyim.

Benim karşı olduğum şudur.İnorganik kimya,ekonomi,mat1,fiz1 gibi dersler neden ingilizce okuyalım???Kaynaklar zaten ingilizce,sınav sorusunda geçen her alet edevatın ingilzce karşılığını bilmek zorundamıyım arkadaş?

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyKo
    HyKo's avatar
    Erkek
    yazıklar olsun ingilizce 100 de 100 egitime destek verenlere. bilhassa emirreis e. bir de gelmiş haklıymış gibi karşısındakilere dar kafalı gibi sıfatlar koyuyor. 10000 tane sen 1 tane oktay sinanoğlu etmessin o yuzden o adamı arastır öyle konuş. yazıklar olsun bu denli türk benliğini kaybedenlere emirreis gibi. şimdi sorsan kendisine ben senden daha milliyetçiyim der hatta ülkücü bile çıkabilir. gerçi suç sende de değil emirreis. sizin gibileri sinsi bir planla yıllardır gitgide bu düzeye indirgeyenlerde...

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Eğitimin %100 İngilizce olması yetmez daha güzel bir hayat için Amerika'nın eyaleti olalım herkes rahatlasın! Böyle birşey olursa "Amerika'nın eyaleti olduysak ne oldu topraklarımızdan atmadılar ya bizi daha güzel bir yaşamımız olacak" diyerek karşı çıkanları da gericilikle suçlarsınız.
Toplam Hit: 8628 Toplam Mesaj: 38