İyi Uyumak Ve Dikkat İçin Ne Kullanıyorsunuz ?
-
fixdual alıyorum burun deliklerimi açıyor bahar alerjisine karşı kbb doktoru verdi tabi kafama göre değil.
-
Yıllardır gece nöbeti ve gece çalışmaları yaptığım için uyku düzenim uzun zamandır alt üst. Vucudum bitkin olsada yastığa kafamı koyunca beyin çalışmaya devam ediyor, uyuyamıyorum.
Bende öyle bitkisel ürünler, magnezyum vs fayda etmedi, en son doktora gittim. Şimdiye kadar 2 ilaç kullandım.
Atarax tablet = Bu normalde antihistamik, yani alerji ilaçı ama yan etki olarak feci uyku yapıyor. Kötü tarafı ertesi gün uyansan bile etkisi 4-5 saat devam ediyor. Kullanmıyorum artık.
Unisom tablet = bu doğrudan uyku için verdi doktor. Uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Normal eczanede satılan bir ilaç. Yarım tablet içiyorum, sorunsuz uyuyorum.
En güzeli hergün aynı saatte yatıp/kalkmak, fiziksel aktivite ve kafayı boşaltmak.Kısaca düzenli hayat... ama oda bende yok.
-
supplement, ilaç veya alkole gerek yok, zaten alkol aldığınızda uyku kaliteniz minimuma iner
biyolojik saati (circadian cycle) ayarlamak için her gün aynı saatte yatıp aynı saate kalkmaya özen göstermek
fiziksel aktivite
odanızın zifiri karanlık olması ( eğer karanlıkta uyuyamıyorum derseniz çok az kırımızı ışıkta olur)
uykudan 3-4 saat önceden yemeyi kesmek
ayrıca youtube'da matt walkerı takip etmenizi öneririm özellikle ted talks, rogan exp ve huberman podcast yayınlarını
-
Tranko Buskas iyi uyutacaktir seni
Arastir
-
Benim uyku sorunum yok
Ne olursam olayim , yogun argin uzgun yarra yemis ya da 60bin adim yurumus ( evet her hafta 1 gun icinde 50k++ adim yururum )
Uyuyabiliyorum uyumak istersem, uykuya dalmak istersem 1sn'ye istemezsem 2 gun uyanik kalabiliyorum. Nasil bir vucut bilemedim
Kizlarla sorun oluyordu bu cok hizli uyumam ama daima haber veririm ben uyuma modundayim bak diye.
Simdi Tranko Buskas harici zaten alerjik rinit ilaclari onerilmis ama ben tavsiye etmem abartildigi gibi etkili degil antihistaminikler ki alerjin yoksa neden kullanasin. Vucudu dayaniksiz olanlari sanirim bayiltiyor ya da mayusuk hale koyuyor. ( Gir ekşiyi oku soyle agir ilac boyle acaip bir uyku falan sisirmisler hep. )
Tranko Buskas recetesiz alamazsin ama guzel ruya gordurur uyutur ilk hapta degil 3. 4. Gun ile birlikte
Bunun dişinda Passiflora HAP da deneyebilirsin.
Ben yine de uykuya dalamayanlarin , kaliteli uyuyamayanlarin, cok sık uyananların vs.. bir cozum uretebildigini şahsi olarak gormedin. Uyku Kliniği de denenebilir belki?
-
u235 bunu yazdı
Yazdıklarınızı okudum hocalar. Sağolun tavsiyeleriniz için. Bu arada uykuya dalamamakla alakalı sorunum yok kafayı koydukdan 30 saniye sonra uyuyorum. Uykuyu güzel alamama gibi bir durum var. 9 saat de uyusam yaramıyor gibi oluyor.
Melatoninin, 5 HTP si, çinko magnezyumu hepsi içinde olan şöyle bişey buldum. Bunu alacam.
https://www.supplementler.com/urun/kingsize-nutrition-iron-dreams-520-gr-19740
https://www.youtube.com/watch?v=Es_ASif2lvg
-
İnsanların iyi uyuyamamasının ve zihnini toparlayamamasının bir kaç sebebi var. Slki gece yatmaya yakın birşeyler yemesi, uyurken düzgün nefes alamaması, üçüncüsü fazla stres vb durumlardan hatırlamasa da gece 2 defadan fazla uyanması ve son olarak malesef kafein kullanımı. Uyumadan 8-9 saat kadar önce kafeini kesmedikten sonra biraz zor, çünkü ortalama bir metabolizmada 4-5 saat yarılanma ömrü var. Yani maksimim saat akşamüstü 3-4 e kadar kafeinli bir şey tüketilebilir.
Bunların hepsi akademik bilgiler olsa dahi clickbait bilgi olacak kadar yaygınlaştı. Gel gelelim sonuç ne, çözüm ne. Malesef genellemek doğru değil sağlıkla alakalı şeylerde, ancak bana bir atımlık söz hakkı verseniz, bunun çözümü için gündüzleri spor yapıp vucudu yorarak bunun üstesinden gelinebileceğini söylerdim. Sanırım tek genelleyebileceğimiz çözüm de bu gibi.
Edit: Evli isen 5-htp kullanma, ayrıca çok üzün süre de kullanma ve bırakacağın zaman kötü moral olarak kötü bir evrede olmasın.
erebos tarafından 27/Tem/24 12:23 tarihinde düzenlenmiştir -
İyi uyku için akşam 9da pc den telden uzaklaşır bir saat kitap okuyup yatağa girmek
Dikkat içinse maruana kullanıyorum.
-
u235 bunu yazdı
Hocalar gece uykusunu iyi alabilmek için ne kullanıyorsunuz ? Uykuyu iyi almak için ne tavsiye edersiniz ? Melatonin işe yaramıyor diyorlar.
Bir diğeri de dikkat için kahve içmek istemiyorum artık. Günde 2-3 bardak zararlı geliyor. Doğal olarak buna alternatif var mı ?
Kendi tavsiyem: Çinko-Magnezyum var iyi uyumak için ama bu da uzun süre kullanımda etkisi azalıyor gibi hissettim.
Melatonin işe yarar ama sadece kalitelisini doğru şekilde kullanırsan.
Solgar ın 3mg ya da Melatonium Melatonine 3mg bulabilirsen kullan mışıl uyursun. Akşamüstü 4 den sonra kahve içme(Psikolojik olarak kendini yormaman lazım akşam 10-12 arası yatakta olman lazım v.b.)
balbazar tarafından 27/Tem/24 14:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Eğer spesifik bir durum yoksa iyi uyku için hava karardıktan sonra çay-kahve tüketmemek, genellikle bir restorasyon videosu eşliğinde güzel uyunabilir.
Eğer yine, yeterli uyku alınmışsa hafif bir yürüyüş, kahvaltısız (karbonhidrat, yağ...) bir kahve enerji verir.
