İzmir Halkına Helal Olsun. Tebrik Ediyor Ve En Derin Saygı, Sevgilerimi Sunuyorum.
-
Noneyim bunu yazdıBen de izmirliyim ve gavur izmire gavur izmir derim hocam tabiki herkesi ayni kefeye koyamazsin ama misal burda ramazanda kimse oruc tutmaz sokakya yemek yiyene ters bakmaz, hosgoruden degil ramazan oldugunu bilmediklerindendir. Bakkala girerim selamun aleykum derim icerde 1 bakkalci 2 musteri vardir, 3u de ters ters bakar en sonunda bakkal tesekkur ederim der bana, bundan ote gavurluk mu var? Cok yasiyorum bu tip olaylari bu birinci sebep. İkincisi hakiki izmirlilerin cogunun kokeninin yunanistana ve rumlara dayanmasi, illa ki duymussunuzdur. Ucuncusu de izmirde zerre kadar gelisme olmamasina ragmen yillardir chpde. Adamlarin hic bir faydasi yok, izmirli anca bi olay oldu mu itiraz eder, bu ne boyle der, ama iki saat gecti mi koyun gibi hayatinda devam eder. Cogu aksaklik mustehak yami buraliya. Misal, onlarca seneden sonra ulastirma bakanliginin el atmasiyla izban geldi, insanlar kapidan iceri sigmiyor, bi zamanlar bi cin metrosu videosu vardi guvenlik gorevlilerinin iterek insanlari iceri soktugu, onun kadar fena halde olmamiza ragmen kimse mi itiraz etmez, herkes birbirine dayayarak gidiyor metroda erkek erkege bayan bayana..
kan vermek icin seferber olmaya geldik mi , nufusu kalabalik her ilden boyle bi cagriya 4bin kisi cikar. Gidenlere helal olsun, ve insallah o hengamenin arasinda kimsenin hastaligi kimseye bulasmamistir, kullanilmis malzemelerin yanlislikla veya bilncli olarak malzeme azligindan tekrar kullanilmasindan oturu...La ben başka yerde mi yaşıyom yoksa sen başka yerde mi nasılda utanmadan sallamışsın oh oh yazık valla.Bakkal sen sa diiyince dik dik baktı diye İzmirliler gavur oluyo ki bakabilirde belki o adam sa denmesinden hoşlanmıyor ne bileyim belki o an ruh hali öyleydi, oruç tutmuyolar diye dışarda yemek yiyorlar diye ramazanı bilmez olup gavur oluyorlar bide üstüne ters bakılmasını istiyorsun da falanda filanda he maşşallah yavruma :D
Gerçi sen bunları diyosan sana cevap yazmam hata burda bitsin.
dyrnade tarafından 09/Ağu/12 15:17 tarihinde düzenlenmiştir -
PyramiD bunu yazdıNoneyim bunu yazdıBen de izmirliyim ve gavur izmire gavur izmir derim hocam tabiki herkesi ayni kefeye koyamazsin ama misal burda ramazanda kimse oruc tutmaz sokakya yemek yiyene ters bakmaz, hosgoruden degil ramazan oldugunu bilmediklerindendir. Bakkala girerim selamun aleykum derim icerde 1 bakkalci 2 musteri vardir, 3u de ters ters bakar en sonunda bakkal tesekkur ederim der bana, bundan ote gavurluk mu var? Cok yasiyorum bu tip olaylari bu birinci sebep. İkincisi hakiki izmirlilerin cogunun kokeninin yunanistana ve rumlara dayanmasi, illa ki duymussunuzdur. Ucuncusu de izmirde zerre kadar gelisme olmamasina ragmen yillardir chpde. Adamlarin hic bir faydasi yok, izmirli anca bi olay oldu mu itiraz eder, bu ne boyle der, ama iki saat gecti mi koyun gibi hayatinda devam eder. Cogu aksaklik mustehak yami buraliya. Misal, onlarca seneden sonra ulastirma bakanliginin el atmasiyla izban geldi, insanlar kapidan iceri sigmiyor, bi zamanlar bi cin metrosu videosu vardi guvenlik gorevlilerinin iterek insanlari iceri soktugu, onun kadar fena halde olmamiza ragmen kimse mi itiraz etmez, herkes birbirine dayayarak gidiyor metroda erkek erkege bayan bayana..
kan vermek icin seferber olmaya geldik mi , nufusu kalabalik her ilden boyle bi cagriya 4bin kisi cikar. Gidenlere helal olsun, ve insallah o hengamenin arasinda kimsenin hastaligi kimseye bulasmamistir, kullanilmis malzemelerin yanlislikla veya bilncli olarak malzeme azligindan tekrar kullanilmasindan oturu...geri kalanını okumadım bile hoca millet bilmek zorundamı ? Hoşgörüden değilmiş orada kimse sen oruç tutuyorsun diye dövüp sövmüyorsa hoşgörü vardır.
Hey Allahim, izmirin gavur olmadigi savunulurken konuda, ben de neden gavur izmir dendigini bir 'gavur izmir'li olarak anlatiyorum, gavur olan izmirli degil izmirdir o yakistirmada. -
şimdi izmire gavur diyenlere söylüyorum..
Sadece Ramazanda oruç tutulduğu zaman mı müslüman olunuyor..
Alkol , bar , disko , pavyon da hangi illler birinci söyleyinde kimler gavur öğrenelim.
Buda en çok gelire göre alkol tüketim yüzdesi..
THT2005 tarafından 09/Ağu/12 15:24 tarihinde düzenlenmiştir
-
THT2005 bunu yazdı
şimdi izmire gavur diyenlere söylüyorum..
Sadece Ramazanda oruç tutulduğu zaman mı müslüman olunuyor..
Alkol , bar , disko , pavyon da hangi illler birinci söyleyinde kimler gavur öğrenelim.
Buda en çok gelire göre alkol tüketim yüzdesi..

Türkiye'nin en büyük Genelevi de "Müslüman Konya"daydı sanırsam...
-
Noneyim bunu yazdıBen de izmirliyim ve gavur izmire gavur izmir derim hocam tabiki herkesi ayni kefeye koyamazsin ama misal burda ramazanda kimse oruc tutmaz sokakya yemek yiyene ters bakmaz, hosgoruden degil ramazan oldugunu bilmediklerindendir. Bakkala girerim selamun aleykum derim icerde 1 bakkalci 2 musteri vardir, 3u de ters ters bakar en sonunda bakkal tesekkur ederim der bana, bundan ote gavurluk mu var? Cok yasiyorum bu tip olaylari bu birinci sebep. İkincisi hakiki izmirlilerin cogunun kokeninin yunanistana ve rumlara dayanmasi, illa ki duymussunuzdur. Ucuncusu de izmirde zerre kadar gelisme olmamasina ragmen yillardir chpde. Adamlarin hic bir faydasi yok, izmirli anca bi olay oldu mu itiraz eder, bu ne boyle der, ama iki saat gecti mi koyun gibi hayatinda devam eder. Cogu aksaklik mustehak yami buraliya. Misal, onlarca seneden sonra ulastirma bakanliginin el atmasiyla izban geldi, insanlar kapidan iceri sigmiyor, bi zamanlar bi cin metrosu videosu vardi guvenlik gorevlilerinin iterek insanlari iceri soktugu, onun kadar fena halde olmamiza ragmen kimse mi itiraz etmez, herkes birbirine dayayarak gidiyor metroda erkek erkege bayan bayana..
kan vermek icin seferber olmaya geldik mi , nufusu kalabalik her ilden boyle bi cagriya 4bin kisi cikar. Gidenlere helal olsun, ve insallah o hengamenin arasinda kimsenin hastaligi kimseye bulasmamistir, kullanilmis malzemelerin yanlislikla veya bilncli olarak malzeme azligindan tekrar kullanilmasindan oturu...diğerleri tamamen doğru
ama şu ramazanda kimse oruç tutmaz, ramazan olduğunu kimse bilmez genellemesi doğru değil
misal doğma büyüme izmirli ramazanı bilir ramazan ayında içki içilmeyeceğini bilir...
tabii izmir kürt dolduğu için(kadifekale bölgesi, kahramanlar...) şuanda çoğunluğu onlar oluşturuyor o yüzden onların pekte sikinde değil bu mevzular
bakkal mevzusunda ne anlatmak istedin anlaşılmamış -
2 senedir izmirliyim selamın aleyküm dediğimde hiç bi şekilde teşekkürler yanıtını almadım karalamak için yapılan hareketler kimse bunu dikkate almasın süpannallah
-
noneym,
boyozlama yazmissin, yilda en fazla 2 defa gidip gelen biriyim. ben bile senin yazdigin kadarini gormedim.
tek soyleyecegim oruc basina vurmus aga...
-
Başlık ne, tartışılan ne, süpersiniz. :)
-
Noneyim bunu yazdıPyramiD bunu yazdıNoneyim bunu yazdıBen de izmirliyim ve gavur izmire gavur izmir derim hocam tabiki herkesi ayni kefeye koyamazsin ama misal burda ramazanda kimse oruc tutmaz sokakya yemek yiyene ters bakmaz, hosgoruden degil ramazan oldugunu bilmediklerindendir. Bakkala girerim selamun aleykum derim icerde 1 bakkalci 2 musteri vardir, 3u de ters ters bakar en sonunda bakkal tesekkur ederim der bana, bundan ote gavurluk mu var? Cok yasiyorum bu tip olaylari bu birinci sebep. İkincisi hakiki izmirlilerin cogunun kokeninin yunanistana ve rumlara dayanmasi, illa ki duymussunuzdur. Ucuncusu de izmirde zerre kadar gelisme olmamasina ragmen yillardir chpde. Adamlarin hic bir faydasi yok, izmirli anca bi olay oldu mu itiraz eder, bu ne boyle der, ama iki saat gecti mi koyun gibi hayatinda devam eder. Cogu aksaklik mustehak yami buraliya. Misal, onlarca seneden sonra ulastirma bakanliginin el atmasiyla izban geldi, insanlar kapidan iceri sigmiyor, bi zamanlar bi cin metrosu videosu vardi guvenlik gorevlilerinin iterek insanlari iceri soktugu, onun kadar fena halde olmamiza ragmen kimse mi itiraz etmez, herkes birbirine dayayarak gidiyor metroda erkek erkege bayan bayana..
kan vermek icin seferber olmaya geldik mi , nufusu kalabalik her ilden boyle bi cagriya 4bin kisi cikar. Gidenlere helal olsun, ve insallah o hengamenin arasinda kimsenin hastaligi kimseye bulasmamistir, kullanilmis malzemelerin yanlislikla veya bilncli olarak malzeme azligindan tekrar kullanilmasindan oturu...geri kalanını okumadım bile hoca millet bilmek zorundamı ? Hoşgörüden değilmiş orada kimse sen oruç tutuyorsun diye dövüp sövmüyorsa hoşgörü vardır.
Hey Allahim, izmirin gavur olmadigi savunulurken konuda, ben de neden gavur izmir dendigini bir 'gavur izmir'li olarak anlatiyorum, gavur olan izmirli degil izmirdir o yakistirmada.noneyim 25 yıllık izmirliyim sakin oL... Burda akp yalamalığı yapıp konu karıştırcağına adam gibi şeyler yaz konuya
-
Doğma büyüme İzmirliyim. Ailemde 80 yıla yakın bir süredir İzmir'de yaşıyor. Farklı dini kökenlerden gelmiş olmamıza rağmen Ramazan aylarında dışarda bişeyler yediğimizde amcamların bana ve çocuklarına kızdıklarını hatırlıyorum.
Ailemde içen çok. Ramazan ayındayız, yine içiyorlar doğru ama böyle sokakda avare gibi değil; evlerinde, balkonlarında, mahallenin meyhanesinde ve ADAM GİBİ.
Oruç tutana saygı duymak ile oruç tutana saygı duyma zorunluluğu koymak farklı şeyler. Saygı duymak kişisel bir tercihdir. Kimseyi yargılayamazsın. Saygı duymaya da kimseyi mecbur bırakamazsın.
Velhasıl Elhamdülillah Gâvurum Mübarek...