İzmir Halkına Helal Olsun. Tebrik Ediyor Ve En Derin Saygı, Sevgilerimi Sunuyorum.
-
HannibALgan bunu yazdı
Doğma büyüme İzmirliyim. Ailemde 80 yıla yakın bir süredir İzmir'de yaşıyor. Farklı dini kökenlerden gelmiş olmamıza rağmen Ramazan aylarında dışarda bişeyler yediğimizde amcamların bana ve çocuklarına kızdıklarını hatırlıyorum.
Ailemde içen çok. Ramazan ayındayız, yine içiyorlar doğru ama böyle sokakda avare gibi değil; evlerinde, balkonlarında, mahallenin meyhanesinde ve ADAM GİBİ.
Oruç tutana saygı duymak ile oruç tutana saygı duyma zorunluluğu koymak farklı şeyler. Saygı duymak kişisel bir tercihdir. Kimseyi yargılayamazsın. Saygı duymaya da kimseyi mecbur bırakamazsın.
Velhasıl Elhamdülillah Gâvurum Mübarek...
Saygı duymak kişisel bir tercih değildir. Saygı duymak mecburidir, toplumsal bir zorunluluktur. Saygı duymayan kişiyi yargılayabilirsin. Sadece oruç, din,ramazan için değil herşey için. İçki içen oruç tutana saygı duyacak, oruç tutan da içki içene.
-
HyKo bunu yazdıHannibALgan bunu yazdı
Doğma büyüme İzmirliyim. Ailemde 80 yıla yakın bir süredir İzmir'de yaşıyor. Farklı dini kökenlerden gelmiş olmamıza rağmen Ramazan aylarında dışarda bişeyler yediğimizde amcamların bana ve çocuklarına kızdıklarını hatırlıyorum.
Ailemde içen çok. Ramazan ayındayız, yine içiyorlar doğru ama böyle sokakda avare gibi değil; evlerinde, balkonlarında, mahallenin meyhanesinde ve ADAM GİBİ.
Oruç tutana saygı duymak ile oruç tutana saygı duyma zorunluluğu koymak farklı şeyler. Saygı duymak kişisel bir tercihdir. Kimseyi yargılayamazsın. Saygı duymaya da kimseyi mecbur bırakamazsın.
Saygı duymak kişisel bir tercih değildir. Saygı duymak mecburidir, toplumsal bir zorunluluktur. Saygı duymayan kişiyi yargılayabilirsin. Sadece oruç, din,ramazan için değil herşey için. İçki içen oruç tutana saygı duyacak, oruç tutan da içki içene.
Yanlış, saygı içinden gelerek yapılırsa saygıdır. Diğer türlüsünü adama soksan durmaz. Mecburiyet filan yoktur. Ben soğuk biramı alıp kordonda çimde değil de kafede içiyorsam benim tercihimdir. Aksine gündüz vakti de gayet tabi içebilirim. Buna karar verecek olan benim.
Senin söylediğin saygı konusunda ikinci hususa giriyor. Yani mecburiyete....
-
ErotikPanda bunu yazdıCellyM bunu yazdı
izmir halkını zaten her zaman milliyetçi tavrından dolayı çok sevmişimdir.
gerçekten tebrik ediyorum, istanbul da olsa kim bilir ne kadar ilgi olurdu... sanmıyorum izmir kadar olsun.
saygılarımla izmir, önünde eğiliyorum.
Kesinlikle katılıyorum.
İyi niyetle yazılmış ve onaylanmış cümleler olabilir. Ama bir o kadar da yanlış anlam çıkar buradan. Ne yani İzmir gavur mu değil miyi tartışırken bir de İstanbul mu daha çok bayrak, vatan sever yoksa İzmir mi diye mi tartışalım.
Burada yapılabilecek araştırma, varsayım, genelleme, tahmin yada yorumların en eennn saçmalarından olur. Sonucu da hiç kimseye bir şey katmaz.
-
Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. ( Hz. Muhammed S.A.V )

Bu sebep ile kimin gavur olup - kimin müslüman olduğuna kimse karar veremez..
Komşun aç yatıyorsa o zaman sende müslüman değilsin. ( Nasıl olacak şimdi bu )
-
not: Bu araplara fena k.ymak lazım hocalar
-
HannibALgan bunu yazdıHyKo bunu yazdıHannibALgan bunu yazdı
Yanlış, saygı içinden gelerek yapılırsa saygıdır. Diğer türlüsünü adama soksan durmaz. Mecburiyet filan yoktur. Ben soğuk biramı alıp kordonda çimde değil de kafede içiyorsam benim tercihimdir. Aksine gündüz vakti de gayet tabi içebilirim. Buna karar verecek olan benim.
Senin söylediğin saygı konusunda ikinci hususa giriyor. Yani mecburiyete....
Kimin kime ne şekilde saygı duyacağına karar veremiyorsan yada işin içinden çıkamıyorsan, 7 asır evvel kurulmuş ve dahada eskilere dayanan ecdadının ne yaptığına bakabilirsin. Ha ben o ecdadın çocuğu değilim diyorsan ona saygımız var, yada ben o ecdadıdın çocuğuyum ama yapılanlar eskide kaldı demode oldu artık diyorsan ona da saygımız var, ama burada da kesinlikle düşünmemiz gereken bir durum vardır, hemen yabana da atılamaz.
-
Uzuuuun süre sonra tekrar ağlattı bu haber beni çok ilginç..
-
recluse bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıCellyM bunu yazdı
gerçekten tebrik ediyorum, istanbul da olsa kim bilir ne kadar ilgi olurdu... sanmıyorum izmir kadar olsun.
Kesinlikle katılıyorum.
İyi niyetle yazılmış ve onaylanmış cümleler olabilir. Ama bir o kadar da yanlış anlam çıkar buradan. Ne yani İzmir gavur mu değil miyi tartışırken bir de İstanbul mu daha çok bayrak, vatan sever yoksa İzmir mi diye mi tartışalım.
Burada yapılabilecek araştırma, varsayım, genelleme, tahmin yada yorumların en eennn saçmalarından olur. Sonucu da hiç kimseye bir şey katmaz.
sen gibi ortalığı birbirine katma çabasında olanlar ya da fesat düşünce de olanlar bu anlamları hatta daha bile fazlasını çıkarabilme yeteneğine gereğinden fazla sahipler zaten.
ki ben onu yazarken aklımın ucundan bile geçmedi o anlamı çıkartınız diye yazmam.
tartışmaya gerek yok hacım, anlayan(ErotikPanda) anlaması gerektiği gibi anlıyor zaten.
-
CellyM bunu yazdırecluse bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıCellyM bunu yazdı
Kesinlikle katılıyorum.
sen gibi ortalığı birbirine katma çabasında olanlar ya da fesat düşünce de olanlar bu anlamları hatta daha bile fazlasını çıkarabilme yeteneğine gereğinden fazla sahipler zaten.
ki ben onu yazarken aklımın ucundan bile geçmedi o anlamı çıkartınız diye yazmam.
tartışmaya gerek yok hacım, anlayan(ErotikPanda) anlaması gerektiği gibi anlıyor zaten.
Benim de demem ondan dı ki ortalık karışmasın durduk yere bir yazıyı yazarken dikkatli olalım, yoksa ben zaten ne denilmek istendiğini anlıyorum.
Postumun ilk cümlesi de o yüzden bu şekilde başlıyor. Bu hususun altını çizmek isterim.
-
TÜRK millet ve beraberliği budur. Gözlerim yaşardı bu dayanışmadan.
Gevur izmir diyenlerin müslümanlıklarını.....................-------------------------------------------------------
bu iki cümle birbirini tutmuyor
türk olmakla müslüman olmak farklı şeyler