Japonya 8.9 Deprem - Tsunami
-
japonya depreminin ay ın dünyaya yaklaşmasıyla bağlantılı olduğunu söylüyorlar.ayın çekim kuvvetiyle alakalı olabilirmiş yani.ay dünyaya en çok 19 mart günü yaklaşacak.bakalım önümüzdeki günlerde bişy olcakmı
-
son dakika: 6.6 artçı oldu japonyada
-
Amk kıyamet kopcak,
-
Monarosa bunu yazdı:
-----------------------------
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
bu deprem türkiyede ıstanbul çevresinde olsaydı atom bombası kadar etki yapardı. Ekonomik olarak100 sene belimizi doğrultamazdık. Aynı şekilde sosyal ve psikolojik etkileri de en az 100 sene sürerdi. Türkiyenin batısı haritadan silinirdi. Demekki japonya bizden kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir ülkedir. Böylesine büyük bir depremi hafif sıyırıklar ile atlattılar. Buradan siyasetçilere ve halka sesleniyorum. 9 büyüklüğündeki bir depreme karşı hazırmıyız ? Böyle bir deprem olursa türkiyenin kaybı ne olur ? Birbirimizin ayağını kaydırmak yerine ülkemizi geliştirelim. Hala çok çok çok geri bir ülkeyiz.
-----------------------------bu yazida birsey eksik..:) japonya cok sansliki, deprem karada degil denizde olmus... egerki karada olsaydi bu kadar basit olmazdi..
-----------------------------Zaten Ölenlerin hepsi Tsunami yuzunden oldu yani denizde olmasi adamlari bitirdi emin ol karada olsa hic bise olmazdi ... [ Türkiye mi sandin orayi :) ]
-
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
bu deprem türkiyede ıstanbul çevresinde olsaydı atom bombası kadar etki yapardı. Ekonomik olarak100 sene belimizi doğrultamazdık. Aynı şekilde sosyal ve psikolojik etkileri de en az 100 sene sürerdi. Türkiyenin batısı haritadan silinirdi. Demekki japonya bizden kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir ülkedir. Böylesine büyük bir depremi hafif sıyırıklar ile atlattılar. Buradan siyasetçilere ve halka sesleniyorum. 9 büyüklüğündeki bir depreme karşı hazırmıyız ? Böyle bir deprem olursa türkiyenin kaybı ne olur ? Birbirimizin ayağını kaydırmak yerine ülkemizi geliştirelim. Hala çok çok çok geri bir ülkeyiz.
-----------------------------O deprem İstanbulda Olsaydı Ne Olurdu;
70 Milyon Türkiye 18 milyon sadece İstanbul,,, ankarayı sallayın Türkiyenin kalbi İstanbulda.
O deprem İstanbulda ve çevresinde olsaydı Tabiri caizse Türkiye Diye Bir Ülke Kalmazdı Ortada....
-
Ya depremden ziyade adamlarin yaptigi teknolojiye bakmak lazim.
Deprem erken uyari sistemi, belli bir duzeyin ustunde deprem algiladiginda gerekli yerdeki nukleer tesisler, elektrik santralleri... vs vs butun hayati yerlere uyari gonderip sistemelri kilitliyor.
Size ucuk gelebilir ama burada televizyonunuz fise takiliysa erken uyari sistemi bir sinyal ile evdeki televizyonunuzu aciyor.
Depremde simdilik 300 kisi olmus, olen 300 kisinin 295 i tsunami den olmustur. Adamlardaki, is anlayisi, samimiyet, ciddiyet muhtesem.
Bizde, ilk okulu bile bitirememis babasinin parasiyla insaat sirketi kuran yavsak mutahitlerimiz var.
"Japonya yi yakalamak icin 1000 seneye ihtiyacimiz var" demis muridin teki. Arkadasim bizdeki bu boktan kafayi degistirmedikce 10000 yil bile az.
Deprem olmus, cep telefonalri halen calisiyor, trafik isiklari calisiyor, arabalar yollarda, kimsede panik yok(panik yapan tek mandaval turk cikti iyimi),
bizde olsa, yagma, soygun, cinayet, tecavuz, kaos. ne halt istersen cikar.
Oz elestiri yapalim: millet olarak kafamiz boktan baska hicbirseye calismiyor. Cahil, ahmak...vs. Bina yap gerisi Allah kerim.
3 yasindaki cocugun siki kadar kalinlikta demir ile 13 kat cikiyor
Deprem uzmanlari halen televizyonlarda "bizde olsa 30 bin kisi olur, Turkiyedeki fay hatti en fazla 7.4 siddetinde deprem uretir." diyor. amk evladi Allahtan en fazla 7.4 siddetinde deprem uretebiliyor. 7.5 te zaten marmaranin yarisi gider.
-
Beyler sürekli genelleme yapıyoruz, zaman zaman bende dahil! Peki bireysel olarak depreme hazır mıyız?
Ben Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünde, Arama Kurtarma Teknisyeniyim. Bir çok olayla karşılaşıyoruz gittigimiz olaylarda, inanın insanları ölüme sürükleyen ne tsunami ne de deprem, olay esnasındaki panik %90 ölüm nedeni. Haberlerde izlediniz mi bilmiyorum 8.9 deprem olurken bir aile, cafenin birinde yemek yiyordu halen. Sadece saga sola bakındılar ve yerlerinden kalkmadılar. Bu olay Türkiye'de olsa diye baslamayacağım cümleye, Bu olay benim evimde olsa uyarılarıma ragmen annem ve babam kosarak dısarı cıkmaya calısırlar, deprem esnasında zaten ayakta durmakta güclük cekerken neden kosmaya calısırız ki? (Yapmamız gereken olurda bulundugunuz mekan cökerse sizi hayatta tutacak nesnelerin yan kısımlarına hayat boslugu olusturmak. bulundugunuz yerden ayrılamıyorsanız, enerjinizi bosuna harcamayın. Arastırmalara göre cenin pozisyonunda insanoglu cok az enerji harcar.) Neyse simdi aslında bu mesaja baslarken cok daha farklı bir konuyu belirtmek istiyordum konu saptı. Gecenlerde bu ilde bir sel felaketi oldu, biz olayın 45 dakika sonra haberi geldi, neden mi? İnsanlarımız bizim kurumumuzun ne is yaptıgından bihaber, allahtan ki bir polis memuru o bölgeden gecerken durumu bize bildirdi bizde müdahale ettik. Beyler ilinizdeki Afet ve Acil Durum müdürlüklerinin telefon numaralarını cep rehberinize kaydedin, bir baskasından önce olurda kendinize bile lazım olabilir. Bizler tüm arama ve kurtarma calısmalarını yaparız, ben aynı zamanda dalgıcım. Su altı su üstü, dagcılık, enkaz altı, yangın, kayıp aklınıza gelebilecek bu tür tüm olumsuzluklarda zaman kaybetmeden il kurumlarınızı arayınız.
Hepinize saglıklı günler diliyorum.