folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?

Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Sistemi erkekler kurmuş, 2 tane anekdottan kadınlar olarak erkeklerden başarılı olamaz mıyız diye soruluyor.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Tesekkurler boyle dusundugunuz icin telekom , Turkiye'nin daha ustun seviyede bir ulke olmasinin anahtari belki de bunda yatiyor . Dogada guclu olan erkegin her seyi her alanda iyi yaptigi anlami cikartilmis.Eger bu mantik dogru olsa birakalim bizi filler yonetsin nede olsa onlar epey gucludurler. Bunun kadin erkek konusu ile alakasina gelince,erkeklerin bu isi tek baslarina basaramadiklari bariz ortada,internette bile hangi konuya girerseniz girin, erkeklerin tekelinde olan bir cok seyin bozuklugundan bahsediliyor.Erkeklerin bir cok onemli koltuklara oturup sonra da o koltuklarin hakkini veremediklerini gormekte ve duymaktayiz,bunlari da elestirmekten biktik , usandik .

Ayni sorun yalnizca kadinlara mi aittir , hayir degil...Gecenlerde bir arkadasimiz soyle bir cumle kullanmisti,bilgisayar muhendisleri nereye gitseler patron teknik lise mezunu k.royum ama para bende diyen tiplerden-mis...Turkiyede de su an pek cok alanda bu sorun karsimiza cikmakta,erkekler golgelerin gucu adina diyerek her alana el atmak yerine wide range of perspectives kullanmadan surekli yapilan hatalari yapan erkekleri yine erkekler ile degistirmekten ote bir mantik uretmemektedirler.

Kadin erkek esitligi tam olarak uygulanmali,macho erkek yetistirme zihniyetinden vazgecilmeli.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Geçen gün Uykusuz dergisinde biryerlerde okumuştum. Kadınlar birleşip pembe otobüs için imza toplamışlar. Sadece kadınlara özel bir otobüs. yazar da diyor ki;  ''Ah be ablacım ! Sabahları 5 kişi toplaşıp bi taksi tutsanız daha az yol parası verirsiniz ! '' :)

Demem o ki kadınların doğasında gösteriş vardır. Olmazsa zaten o kadında sorun vardır. Kadın bir erkeği zaten bu yönde tamamlar. Günümüzde gösteriş meraklısı erkekler de var kabul ediyorum ancak, ''erkek''liklerinden şüphe duyuyorum.

Kadınlar mecliste koltuk sahibi olmakla çokça yol kat etti zaten. Şimdi kalkıp yasayı kadınlar çıkartsın demek laf kalabalığından öteye geçmez. Bundan 3-5 sene evvel kadınlar söz sahibi olsun deniyordu. Şimdi ise kadınlar karar versin deniyor. Ben ortada genişçe bir maymun iştahı görüyorum.

Ayrıca konuyu açan olarak o resimlerin orada neyi ifade ettiğini bile çözememen seni hükmen malup etmiyor mu irem ? Bir paparazzi alışkanlığını ciddiyete dönüşmüş bir konuya tutkaçlamak da nedir ? %100 değişken insanoğlunu tamamen kategorize etmek sana mı kaldı ?

Sert konuştuğum için alınma. Mizacım böyle. Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Kadın veya erkek meselesi olayı anlamak değil o ölçüyü yakalamak,ihtiyaç olan gereklilik ise bilgi toplumu olmaktır. bunun için bilgiye eğitim ve kültüre ihtiyaç olacaktır.olmaz demeyin cumhuriyetimizin kuruluş yıllarını takip eden yıllar ya da Çin deki kitap devrimi Japonya daki meiji restorasyonu sırasındaki eğitim seferberliği.Bunlar basit kısayol örneklerdir.

Kadın demişken kadın denince aklıma ilk gelen güç oluyor.öyle katana gibi kadın değil.evlerimizde bizi çekip çeviren evde diğer büyüklerimizle eşit noktalarda olabilen kadınlarımız var elbette.Ya da beraber çalıştığımız işyerimizde sözünün eri olan ve lider kişiliğiyle takımları yönlendiren kişiler  ve ya ülke devlet başkanı olmayı başaran kadınlar vs onlardan o gibi kadınlardan söz ediyorum.bunun gibi bir tarif sözünü ettiğim.öyle laylaylom pembeleme zımbırtıları gibi değil hani.

Çocukluğumda Margaret Teacher vardı.rahmetli pederin gazetesini tersten okurdum merakla.Amerika başbakanı Ronald Reagan ile İngiltere başbakanı Margaret Teacher Camp David de bir araya geldi.Kafamda kalmış bir resim bu an.Ruslar tarafından lakabı demir laydy olan bir kadın dı.Ve ya günümüzde alman başbakanı olan Angela Merkel var oda almanların demir lady si.Yunanistan,Fransa,İtalya,İspanya başbakanlarının değişmesine İngiltere nin kesinlikle avrupa birliği dışına itilmesine örnek kariyer artılarıdır.kriz döneminde bile disiplinden ödün vermeyerek lokomotif ülke modeli olmaya da devam ettiler.ama bunalım hali hala devam ettiği için gelecek neyi gösterir bilinmez.

Alakasız olmamıştır umarım bakış açımızı kontrol etmek istedim.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Haklisiniz weskeyy Osmanlidaki ana hatunlara da bakarsak ulkeyi yani dunyanin yarisina hukmedecek kadar bilgili ve tecrubelidirler.Bu da bize atalarimizin kadina verdigi onemi gostermektedir.Kosem sultan tek basina dokuz yil boyunca Osmanliyi yonetmistir ve malesef devlet yapisi icerisindeki en buyuk hatalardan bir tanesi olan oglunu tahta gecirmek icin her yolu mubah sayan sistem yuzunden dorduncu mehmet'in annesi turhan hatice sultan tarafindan bogularak oldurulmustur.

Osmanlida satranci kadinlar oynuyor , hangisi mat ederse onun oglu tahta oturuyordu.Kadin demek iyinin,kotunun,zekanin,hirsin,entrikanin diz boyu olmasi demek .Biz,zamanin hic bir diliminde ve dunyanin hic bir cografyasinda sarayina aldigi bir koleden 'valide sultan' dedigimiz zamanin 'first lady'sini cikaran bir baska medeniyet bilmiyoruz,siz biliyormusunuz ?

kudretli kadinlar tarih boyunca konusuldu ve buyuk olasilikla konusulmaya da devam edecek.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

helall olsun kadınlara hemen cinsiyetimi degistiricem :D

Anlamıyorum nedir bu eziklik hissi ?

konu baslıgında turkiye kaybetti denilmis

konunun ıcıne girince kadın erkek genellenerek bir davranısı karsılastırılmıs

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

irem27 bunu yazdı:
    -----------------------------

Haklisiniz weskeyy Osmanlidaki ana hatunlara da bakarsak ulkeyi yani dunyanin yarisina hukmedecek kadar bilgili ve tecrubelidirler.Bu da bize atalarimizin kadina verdigi onemi gostermektedir.Kosem sultan tek basina dokuz yil boyunca Osmanliyi yonetmistir ve malesef devlet yapisi icerisindeki en buyuk hatalardan bir tanesi olan oglunu tahta gecirmek icin her yolu mubah sayan sistem yuzunden dorduncu mehmet'in annesi turhan hatice sultan tarafindan bogularak oldurulmustur.

Osmanlida satranci kadinlar oynuyor , hangisi mat ederse onun oglu tahta oturuyordu.Kadin demek iyinin,kotunun,zekanin,hirsin,entrikanin diz boyu olmasi demek .Biz,zamanin hic bir diliminde ve dunyanin hic bir cografyasinda sarayina aldigi bir koleden 'valide sultan' dedigimiz zamanin 'first lady'sini cikaran bir baska medeniyet bilmiyoruz,siz biliyormusunuz ?

kudretli kadinlar tarih boyunca konusuldu ve buyuk olasilikla konusulmaya da devam edecek.

bu yonden bakarsaniz kadinlarin hakimiyet arzusu rakip sehzadelerin olumleriyle sonuclanmistir. daha yetenekli daha yetiskin sehzadeler bu yuzden oldurulmustur.

ayrica bu olay sadece osmanli da yoktu. butun buyuk imparatorluklarda kralice dogrudan yada dolayli yoldan devlet islerinde etkindir.

soyadi olayina gelince..

erkek dolleyici kadin ise tasiyicidir. kadinin cocuguyla bagi hemen hemen hic kopmaz. ama erkegin en buyuk bagi tasittigi isimdir. he cok mu onemli bence degil.

hala ataerkil toplumda yasiyorsak kadinin erkege ait olan soyadini almasi gayet normal.

topraga ekilen tohum gibi dusunelim.. bugday ekerseniz bugday basak ekerseniz basak cikar. urunun ne oldugunu tohum belirler.

ayni cocugun cinsiyetini erkegin belirlemesi gibi.

kadin erkek ayrimcisi degilim ancak kadinlarin kendini ayirmasi hos degil.

her iki cinsin de kendisine has ozellikleri, ayri ayri gelismis beyinleri var. birini oburunden uste cikartmak cok anlamsiz.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

mevkii, san sohret, para icin kac erkek bir kadinla iliskiye girer?

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

scheitann bunu yazdı:

mevkii, san sohret, para icin kac erkek bir kadinla iliskiye girer?

Baltacı Mehmet Paşa sen çok yaşa.iş sadece sarayın menfaatlerine dönüyor ama o memlekette o entrikalı saraydan yönetiliyor.memleket menfaatine faydası olacaksa sarayda kadınlar her şeyi kontrol etsin.bakınız ingiltere kadınlar erkeklerden döminedir sarayda.kraliçe kraldan öncedir günümüzde net bir şekilde böyledir.ingiltere demişken o saraayın kadınları her zaman memleket menfaatine entrikalar çevirmişlerdir.iskoçya nın galler in ingiltere ye bağlanmasında kadın kız entrikaları fayda göstermiştir.memleket işlerinde kadın kız alışverişi varsa bilinki kaybeden bir millet vardır ve o millette türk milletidir.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Kusura bakma o oda resimlerini koyarsan herkez taşak geçer.

Bide şunu anlamıyorum neden sürekli bişeyleri kanıtlama derdindesiniz ? Niye bu ezilmiş surat ifadesi? eziklik hissi?

Toplam Hit: 22389 Toplam Mesaj: 158