folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar

Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Polenler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı bu kahrolası rahatsız hastalıktan başka kimlerde var arkadaşlar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

hoca ben kadrolu üyeyim...

Sigarayı bıraksam diyorum; tamamen sana başlasam... Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum... // üzüldüm ben; üzdü
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

ALERJİK RİNİT

Alerjik rinit (saman nezlesi); alerjenlerin hava yolu ile burnun iç kısmını döşeyen ve mukoza adı verilen dokuya yapışarak inflamasyona neden olur. Alerjik rinit çoğunlukla ömür boyu devam eden, fakat ileri yaşlarda şiddeti azalabilen bir hastalıktır. Belirli mevsimlerde (en çok polenlerin uçuştuğu bahar aylarında) ortaya çıkan tipine mevsimsel alerjik rinit adı verilir. 19. Yüzyılda hastalık ilk olarak tanımlandığında yanlış bir isimlendirme ile “saman nezlesi” denmiştir. Bunun nedeni polenlerin samanların üzerine yapışması ve rüzgarla dağılmasıdır. Daha sonra hastalığın polenlerle ilgili olduğu belirlenmiştir. Polenler dışında ev tozu, hayvan tüyleri, küf mantarları (“mold” lar), kimyasal maddeler, klor, deterjanlar ve hava kirliliği alerji yapabilir. Alerjik rinitin tüm bir yıl boyunca süren tipi vardır ve perenial rinit olarak adlandırılır.

Alerjik rinit ağır bir hastalık olmamasına rağmen kişiyi son derece rahatsız edebilir; uykuyu, yemek yeme ve yaşam şeklini olumsuz etkiler; okul ve işgücü kaybına yol açar. Kent yaşamı alerjik hastalıkların görülme oranını arttırmıştır. Bunda çevre kirliliğinin rol oynadığı düşünülmektedir.

BAHAR NEZLESİ NASIL ANLAŞILIR?

Özellikle histamin salgılanması ile birlikte alerjik rinit belirtileri başlar.

Belirtiler;

Hapşırma nöbetleri
    Burun tıkanıklığı
    Burunda sürekli akıntı
    Gözlerde kaşıntı, sulanma (konjonktivit)
    Burunda, dudakta, damakta ve boğazda kaşıntı
    Öksürük
    Baş ağrısı

Şu anda bile burnumda akıntı gözlerde aşırı kaşıntım var yarın dr. gidicem zyrtec almazsam ölürüm allah razı olsun onu bulandan,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam son 3-4 senedir bu dönemlerde gözlerim kanlanıyor, fakat başka rahatsızlık hissetmiyorum..

O da bu alerjiye mi giriyo?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    resul
    resul's avatar
    Erkek

listede bende varım

---
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam son 3-4 senedir bu dönemlerde gözlerim kanlanıyor, fakat başka rahatsızlık hissetmiyorum..

O da bu alerjiye mi giriyo?

Göz kızarması, göz kaşıntısı, gözlerde sulanma özellikle bahar ayının başında oluyorsa çaresine bak derim gerçi bi çareside yok ta :) ben kutuplara filan gitmeyi düşünürdüm eğer hapı olması idi,

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek

allah belasını versin böle alerjinin bu sene başladı bende de hayattan soğuttu beni:S

şiddete meyalim vallahi dertten..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

kadrolu uyelerdenim arkadaslar :( Rhinocourt Gaz solusyonundan baska ilac etki etmiyo :S

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Erkek

blacksun bunu yazdı:

allah belasını versin böle alerjinin bu sene başladı bende de hayattan soğuttu beni:S

------------------------

geçen hafta piknige gittik şaudna ehr yerim kıpkırmıza sivilce gibi attı dışarı kaşıntıdan ölüyorum doktora gttim ilaç filan yazdı hacı insanın şeyinde bile çıkar mı ya

hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

geçen gün ard ardına 12 kere hapşurmama neden oldu

cok kotu ya, bu yıl ilk defa oldu bende

çocuktum,büyüdüm
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek