Kahrolası Bahar Alerjisi Olanlar
-
Polenler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı bu kahrolası rahatsız hastalıktan başka kimlerde var arkadaşlar,
-
hoca ben kadrolu üyeyim...
-
ALERJİK RİNİT
Alerjik rinit (saman nezlesi); alerjenlerin hava yolu ile burnun iç kısmını döşeyen ve mukoza adı verilen dokuya yapışarak inflamasyona neden olur. Alerjik rinit çoğunlukla ömür boyu devam eden, fakat ileri yaşlarda şiddeti azalabilen bir hastalıktır. Belirli mevsimlerde (en çok polenlerin uçuştuğu bahar aylarında) ortaya çıkan tipine mevsimsel alerjik rinit adı verilir. 19. Yüzyılda hastalık ilk olarak tanımlandığında yanlış bir isimlendirme ile “saman nezlesi” denmiştir. Bunun nedeni polenlerin samanların üzerine yapışması ve rüzgarla dağılmasıdır. Daha sonra hastalığın polenlerle ilgili olduğu belirlenmiştir. Polenler dışında ev tozu, hayvan tüyleri, küf mantarları (“mold” lar), kimyasal maddeler, klor, deterjanlar ve hava kirliliği alerji yapabilir. Alerjik rinitin tüm bir yıl boyunca süren tipi vardır ve perenial rinit olarak adlandırılır.

Alerjik rinit ağır bir hastalık olmamasına rağmen kişiyi son derece rahatsız edebilir; uykuyu, yemek yeme ve yaşam şeklini olumsuz etkiler; okul ve işgücü kaybına yol açar. Kent yaşamı alerjik hastalıkların görülme oranını arttırmıştır. Bunda çevre kirliliğinin rol oynadığı düşünülmektedir.
BAHAR NEZLESİ NASIL ANLAŞILIR?
Özellikle histamin salgılanması ile birlikte alerjik rinit belirtileri başlar.
Belirtiler;
Hapşırma nöbetleri
Burun tıkanıklığı
Burunda sürekli akıntı
Gözlerde kaşıntı, sulanma (konjonktivit)
Burunda, dudakta, damakta ve boğazda kaşıntı
Öksürük
Baş ağrısıŞu anda bile burnumda akıntı gözlerde aşırı kaşıntım var yarın dr. gidicem zyrtec almazsam ölürüm allah razı olsun onu bulandan,
-
Hocam son 3-4 senedir bu dönemlerde gözlerim kanlanıyor, fakat başka rahatsızlık hissetmiyorum..
O da bu alerjiye mi giriyo?
-
listede bende varım
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam son 3-4 senedir bu dönemlerde gözlerim kanlanıyor, fakat başka rahatsızlık hissetmiyorum..
O da bu alerjiye mi giriyo?
-----------------------------Göz kızarması, göz kaşıntısı, gözlerde sulanma özellikle bahar ayının başında oluyorsa çaresine bak derim gerçi bi çareside yok ta :) ben kutuplara filan gitmeyi düşünürdüm eğer hapı olması idi,
-
allah belasını versin böle alerjinin bu sene başladı bende de hayattan soğuttu beni:S
-
kadrolu uyelerdenim arkadaslar :( Rhinocourt Gaz solusyonundan baska ilac etki etmiyo :S
-
blacksun bunu yazdı:
-----------------------------
allah belasını versin böle alerjinin bu sene başladı bende de hayattan soğuttu beni:S
------------------------geçen hafta piknige gittik şaudna ehr yerim kıpkırmıza sivilce gibi attı dışarı kaşıntıdan ölüyorum doktora gttim ilaç filan yazdı hacı insanın şeyinde bile çıkar mı ya
-
geçen gün ard ardına 12 kere hapşurmama neden oldu
cok kotu ya, bu yıl ilk defa oldu bende
-
şu anda benim halim özetlenmiş resmen