Kahve Çekirdeği Önerileriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Kahve kültürüm neredeyse sıfır. Eve gelen misafirlere nescafegoldu sıcak suya katıp iteliyordum.

Misafir olmadigi zaman kahve yapmak ve içmek aklıma bile gelmiyordu.

Ama bu kapsül kahve makinalarindan ikram edilen kahveleri içince anladim ki baya lezzetli bişey bu kahve.

Sonra araştırdım bu kapsül kahve makinelerinden ziyade, kahveyi direk çekirdekten öğütüp içmek daha da güzelmiş.

O yüzden öğütücü ve kahve makinası aldım. 

Trendyoldan yorumlardan rastgele kahve sececektim ama hatun forumdaki kankalarına sorsana dedi kıskanıyo mudur nedir.

Her türlü kahve  tecrübelerinizle ilgileniyorum yurtiçi yurtdışı teşekkürler.

tabi lan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hayırlı olsun hocam.

Afiyet de olsun şimdiden..

Çok entel dantel tavsiyeler veremeyeceğim ama nescafe kertesinden çok daha yukarıda kalacak birkaç şey söylemek isterim.

Bence içilebilir, kalitesi de tatmin edici olan ve güvenli şekilde de alınabilir en kolay kahve, kahve dünyası mağazalarından alabileceğin çekirdek kahveler. Guatemala 300 gr alıp tüketene kadar devamke. Buzdolabına koyma tadı kaçıyor. Serin bir yerde muhafaza. Paketinden kavanoza filan koyma.

Daha iyi derken tchibo ??

Daha Daha iyi dersen Davidoff ??

Daha Daha daha iyi dersen Juan Valdez (makro center)

Böyle gidiyor diyebilirim ki benim bilmediğim cevher çoktur. Söyler arkadaşlar birazdan.

Bir de paket üzerindeki tarih önemli. Üretim tarihinden 3 4 ay sonra kapket kapalı da olsa doğruya doğru kahve mikron mikron bozmaya başlar. Gurme olunca anlarsın da şu an bozmaz seni.

Kendi fikrimce internetten kahve alınmaz. Hile hurda vs.

Afiyet olsun tekrar 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

https://www.amazon.com.tr/Julius-Meinl-Praesıdent-500G-Bean/dp/B009PIIMXA?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1

kampanya denk geldikçe alıyorum beğeniyoruz kahvesini içimi güzel.

lavazza aldım pişman etmedi güzel çıktı.

yazın yunanistanda uygun diye bellarom almıştım 2 tane kiloluk onlarda güzel çıktı denk gelirse deneyebilirsin.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

https://www.sanalbaharat.com/urun/colombia-supremo-kahve-kavrulmus

f/p olarak tavsiye ederim burda birçok kahve var bunu beğeniyorum

çekirdek seç kendi makinende öğütürsün, zevkine göre kavrumunuda seç içimi hafif, ben orta-hafif derecesinde sevdiğim için herkesin zevkine göre sertleride mevcut.

bunun dışında açıkcası starbucks aliyorum beğeniyorum ben :D 

insidae tarafından 10/Nis/25 22:21 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Null - Two

Montag - Luna

Lot - 01

Sezy - Yin Espresso Blend

Sezy - Honduras Honey Catuai Micro Lot - Espresso

Coffeerem - Home Ceremony, Golden Ceremony, Red Ceremony

---

Bunları değiştirip değiştirip alıyorum. arada arkadaşla beraber tattığımız kahveler oluyor. bunlar daha çok kahve tadındaki kahveler. çok meyveli bilmemneli kahveleri ve espressoları sevmiyorum. klasik kahve tatındakiler tercihim.

idose Soho tam otomatik makinem var.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek

son 1 yıldır çekirdek kahveyi rossmann'dan alıyorum. fiyat performans oranı çok iyi. tavsiye ederim. Bundan önce de metro marketten kaave diye bir markayı alıyordum. Bu da fiyat performanstı ancak son dönemde baya bir zam yaptılar. 

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Null - Two

Montag - Luna

Lot - 01

Sezy - Yin Espresso Blend

Sezy - Honduras Honey Catuai Micro Lot - Espresso

Coffeerem - Home Ceremony, Golden Ceremony, Red Ceremony

---

Bunları değiştirip değiştirip alıyorum. arada arkadaşla beraber tattığımız kahveler oluyor. bunlar daha çok kahve tadındaki kahveler. çok meyveli bilmemneli kahveleri ve espressoları sevmiyorum. klasik kahve tatındakiler tercihim.

idose Soho tam otomatik makinem var.

hepsini temin ettiğin ortak bi yer var mı hocam yoksa ayrı ayrı sitelerinden mi alıyosun ? ortak bi yer varsa 2-3 tanesini 250gr alıp denemek güzel olur.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

https://eksisozluk.com/jacobs-velour--5586192?p=1

Ben de bunu içiyorum. Gurme filan değilim, normal içiciyim. Karıştırma derdi yok (bu özelliğini çok seviyorum), 250 ml brosiklat (bu bardak da çok hafif , tavsiye ederim) bardağa bir tatlı kaşığı kahve, sıcak su kaynamış değil ~90° ve son zamanlarda da süt katmaya başladım.

Yatırım tavsiyesi değildir, kendi çapımda zevkimi yazdım. 

Bunu yazarken de kahvemi hazırladım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bende nescafe modundaydım yıllarca sonra tbt den hem kel bir arkadaş  stabucktan filtre kahveye alıştırdı..

Hocam ben jacobs alıyorum genelde tabi gönül isteri  starbıckstan gidip paket paket alayım ama paketi 500 tl olmuş.

İmkanın varsa eminönü civarına gidip kahvecilerden 3-5 farklı kahveden 50-100 gram çektirerek alıp deneyebilirsin.

Ben eminömünden kurukahveci mehmet efendi yada nuri toplar  var oradan alıyorum geçen endonezya ruanda bilmem nere kahvelerinden 250gr çektirdim değiştirip değiştirip içiyorum haaa adam bana Endonezya diye ruanda verse anlamam😂😂

Kapsül hiç kullanmadım bende fakirin filtre kahve makinesi  var onu kullanıyorum yada frencpress.

KaptaN tarafından 11/Nis/25 07:18 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hem filtre hemde kapsül kahve için ara ara farklı markalar deniyorum. Ama damak tadıma benim en uygun gelen starbucks kahveleri.

Özellikle House blend' i tavsiye ederim.  İçimi yumuşak ve aroması da gayet iyidir.  Yalnız burada tabi etken durumlar söz konusu. Kahve çekirdeklerini açıkta bırakma. Öğüttüysen bekletme, hemen kahve yap. Su/kahve dengesine dikkat et, youtube üzerindeki videolara bak.

Birde eğer süt/aroma seviyorsan; Sütü önce biraz ısıt, sonra süt köpürtücüler var, onlardan al ve sütü köpürt. Son olarakta kahve şurupları var, onlardan ilave edebilirsin.

Şurupları ben mediamarkt dan alıyorum, karamellisi güzel oluyor.

https://www.trendyol.com/sut-kopurtucu-y-s6778

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_nish-karamel-aromali-surup-700-ml-1236627.html

https://www.starbucksathome.com/tr/kahvelerimiz/starbucks-house-blend

.
Toplam Hit: 1395 Toplam Mesaj: 49
acı kahve ayıltan kahve bayıltan kahve