Kahve Çekirdeği Önerileriniz
-
kahvekulubu.net in forumlarını takip edin. her ay bir kavurucu foruma özel indirim yapıyor. beğendiğiniz kavuruculara oy atabilirsiniz yada indirimlerden yararlanabilirisiniz.
-
korkarabatak bunu yazdı
Kahve kültürüm neredeyse sıfır. Eve gelen misafirlere nescafegoldu sıcak suya katıp iteliyordum.
Misafir olmadigi zaman kahve yapmak ve içmek aklıma bile gelmiyordu.
Ama bu kapsül kahve makinalarindan ikram edilen kahveleri içince anladim ki baya lezzetli bişey bu kahve.
Sonra araştırdım bu kapsül kahve makinelerinden ziyade, kahveyi direk çekirdekten öğütüp içmek daha da güzelmiş.
O yüzden öğütücü ve kahve makinası aldım.
Trendyoldan yorumlardan rastgele kahve sececektim ama hatun forumdaki kankalarına sorsana dedi kıskanıyo mudur nedir.
Her türlü kahve tecrübelerinizle ilgileniyorum yurtiçi yurtdışı teşekkürler.
İstanbul da oturuyorsan Eminönü de minas kahve var bir sürü kahve çekirdeği (açık) var orada. Fiyatı bir hayli uygun git çekirdeği at ağzına hangisi hoşuna gidiyorsa al. Hafif var, ağır var, aromalı var ne istersen var. 2011-2012 yıllarında karaköy karabatak da garsonluk yapıyordum. Alright Cafe ye bir yerdi adı. Julius meinl kullanıyordu firma. Daha sonra minas kahveyi keşfedince müşterisi arttı kahve lezzetli diye. Endonezya dan gelen bir kahve var o süper bir kahve. Hala tüketiyorum ben tavsiye ederim. 50 li yaşlarda ağızı iyi laf yapan bir abi var. Anlamıyorsan nasıl kahve istediğini söyle sana karışım yapsın baya güzel karıştırıyor kahveleri dengeli oluyor...
İyi reklam yaptım ha :)
Minas Kahve
(0212) 527 76 76https://g.co/kgs/oEh4Zaq
-
Çok güzel öneriler geldi diye düşünüyorum ya hatta konuya katkı yapanlar bile birsürü deneyecek kahve çeşidi bulmuştur.
Herkese teşekkürler yazılanların birçoğunu deneyecegim.
-
hocam cekirdek sececek bir makine ve ogutucu kullanmani tavsiye ederim oncelikle. ben delongi espresso makinesi ile basladim, sonra gaggia classic aldim (suan elimde fazla satmayi dusunuyorum ilgilenen dm atabilir), ve en son lelit bianca ve df64 setupi ile işi sonlandirdim. daha oncede cok kaliteli kahveler aliyordum ancak leliti alincaya kadar kahve cekirdegine bosa para verdigimi anladim.
ha yinede tavsiye istersen, eminounde minas kahve var, kendisi kavurucu ve toptan otellere rest. falan satan biryer, orada genelde taze kavrulmus kahveler bulabilirsin, sade duz kahve dersen etopya, sicak meyva aromali dersen hanodes cekirdegi benim favorim.
Kahve kulturu cok concon olmaya basladi o nedenle sacma sapan fiyatlara satilan ayni mallardan ve kapitalist sistemin bu somurgeci davranisindan pek hosnut olmuyorum o nedenle sana verecegim tavsiye budur.
editİ: bak birisi daha minas kahveyi tavsiye etmis, bu ise ait en iyi kahveyi en uygun fiyata bulacagin yerdir. sonradan gordum
hellboy4tr tarafından 12/Nis/25 12:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Castaway bunu yazdıPlayForFree bunu yazdı
...
Ben keyfime düşkünüm para muhim değil: https://www.petracoffee.com/collections/kahveler/products/kenya-aa-gichatta-ini-001
...Şu kahveyi aldım,
Kahveden hiç anlamam. Deniycem, bir kahve ne kadar farklı tadacak ve hissettirecek çok merak ediyorum
Aldım, espresso yaptım.
Acayip sert geldi, benlik değil.
Ama damağı gelişmiş olanlar için bir sürü farklı nota var, hissedebiliyorum.
Denenebilir, ben içmem. Bana dandik olması lazım herhalde.
Zaten kahve içen birisi değilim. Belkide en son 2 hafta öncesi felan içtim.
-
Kahveye bulaştıkça ekipman alasın gelir meşakkatli iş. Evde şuan iki tane kahve değirmeni , bir tane filtre kahve makinası , bir tane frenchpress, bir tane tam otomatik kahve makinesi iki de kapsül kahve makinası var. Ben ne yapıyorum ? Kettlde su ısıtıp granül kahve veya kapsül kahve içiyorum. Al bir tane kapsül kahve geç. Nespresso makinası alırsan çeşit çoktur. Tassimo makinası ucuzdur kapsülleri pahalıdır
-
Castaway bunu yazdıCastaway bunu yazdıPlayForFree bunu yazdı
...
Ben keyfime düşkünüm para muhim değil: https://www.petracoffee.com/collections/kahveler/products/kenya-aa-gichatta-ini-001
...Şu kahveyi aldım,
Kahveden hiç anlamam. Deniycem, bir kahve ne kadar farklı tadacak ve hissettirecek çok merak ediyorum
Aldım, espresso yaptım.
Acayip sert geldi, benlik değil.
Ama damağı gelişmiş olanlar için bir sürü farklı nota var, hissedebiliyorum.
Denenebilir, ben içmem. Bana dandik olması lazım herhalde.
Zaten kahve içen birisi değilim. Belkide en son 2 hafta öncesi felan içtim.
Jacobs velour al, sana gider. Sonra bana dua et
A101de satılıyor.
-
-
MhmdAlmz bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
Kahve kültürüm neredeyse sıfır. Eve gelen misafirlere nescafegoldu sıcak suya katıp iteliyordum.
Misafir olmadigi zaman kahve yapmak ve içmek aklıma bile gelmiyordu.
Ama bu kapsül kahve makinalarindan ikram edilen kahveleri içince anladim ki baya lezzetli bişey bu kahve.
Sonra araştırdım bu kapsül kahve makinelerinden ziyade, kahveyi direk çekirdekten öğütüp içmek daha da güzelmiş.
O yüzden öğütücü ve kahve makinası aldım.
Trendyoldan yorumlardan rastgele kahve sececektim ama hatun forumdaki kankalarına sorsana dedi kıskanıyo mudur nedir.
Her türlü kahve tecrübelerinizle ilgileniyorum yurtiçi yurtdışı teşekkürler.
İstanbul da oturuyorsan Eminönü de minas kahve var bir sürü kahve çekirdeği (açık) var orada. Fiyatı bir hayli uygun git çekirdeği at ağzına hangisi hoşuna gidiyorsa al. Hafif var, ağır var, aromalı var ne istersen var. 2011-2012 yıllarında karaköy karabatak da garsonluk yapıyordum. Alright Cafe ye bir yerdi adı. Julius meinl kullanıyordu firma. Daha sonra minas kahveyi keşfedince müşterisi arttı kahve lezzetli diye. Endonezya dan gelen bir kahve var o süper bir kahve. Hala tüketiyorum ben tavsiye ederim. 50 li yaşlarda ağızı iyi laf yapan bir abi var. Anlamıyorsan nasıl kahve istediğini söyle sana karışım yapsın baya güzel karıştırıyor kahveleri dengeli oluyor...
İyi reklam yaptım ha :)
Minas Kahve
(0212) 527 76 76https://g.co/kgs/oEh4Zaq
Hocam açıkta o kahveler bayatlamiyor mu :)
Ağza atmayla espresso çıktısı arasında çok fark oluyor. Bir seçim yöntemi olarak kullanmak doğru olmayabilir.
-
hellboy4tr bunu yazdı
hocam cekirdek sececek bir makine ve ogutucu kullanmani tavsiye ederim oncelikle. ben delongi espresso makinesi ile basladim, sonra gaggia classic aldim (suan elimde fazla satmayi dusunuyorum ilgilenen dm atabilir), ve en son lelit bianca ve df64 setupi ile işi sonlandirdim. daha oncede cok kaliteli kahveler aliyordum ancak leliti alincaya kadar kahve cekirdegine bosa para verdigimi anladim.
ha yinede tavsiye istersen, eminounde minas kahve var, kendisi kavurucu ve toptan otellere rest. falan satan biryer, orada genelde taze kavrulmus kahveler bulabilirsin, sade duz kahve dersen etopya, sicak meyva aromali dersen hanodes cekirdegi benim favorim.
Kahve kulturu cok concon olmaya basladi o nedenle sacma sapan fiyatlara satilan ayni mallardan ve kapitalist sistemin bu somurgeci davranisindan pek hosnut olmuyorum o nedenle sana verecegim tavsiye budur.
editİ: bak birisi daha minas kahveyi tavsiye etmis, bu ise ait en iyi kahveyi en uygun fiyata bulacagin yerdir. sonradan gordum
Arkadaş gaggia classic' ten lelit mara x ve df64 combosuna geçti. Aşırı memnun