Kahve Çekirdeği Önerileriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

bende bu var philips 5547/90

değişik çekirdek aldım, espresso yaptım ama farklı tat alamadım. makine mi dandik anlamadım. 

manetti denedim öncesinde de başka birşey var. sanırım kahve dünyasından aldığım vardı. bi fark hissetmiyorum bu çekirdeklerde.

Sütlü yapıyorsan süt miktarını azaltıp dene. Öğütücü ayarını da değiştirmen gerekebilir. Bende siemens var kitapçıkta açık renkli çekirdeklerde daha kalın, koyu renkli çekirdeklerde daha ince öğütüm yapın diyordu. Ben hepsinde en ince ayarda kullanıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

V60 için gayet güzel bu. İkinci bir seçenek de aşağıdaki Geisha, bu da baya başarılı. Stok tükenmemiş olsa Sidra Bourbon Colombia La Loma da baya güzel ama bir süredir stokta yok, takip edebilirsin.

https://www.sanalbaharat.com/urun/colombia-monteblanco-geisha-250gr

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı

değişik çekirdek aldım, espresso yaptım ama farklı tat alamadım. makine mi dandik anlamadım. 

manetti denedim öncesinde de başka birşey var. sanırım kahve dünyasından aldığım vardı. bi fark hissetmiyorum bu çekirdeklerde.

Sütlü yapıyorsan süt miktarını azaltıp dene. Öğütücü ayarını da değiştirmen gerekebilir. Bende siemens var kitapçıkta açık renkli çekirdeklerde daha kalın, koyu renkli çekirdeklerde daha ince öğütüm yapın diyordu. Ben hepsinde en ince ayarda kullanıyorum.

yok denemek için eski çekirdekten espresso, yeni çekirdekten espresso yaptım yan yana. ikisinin de tadına baktım aynı geldi :)

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

Kahve kültürüm neredeyse sıfır. Eve gelen misafirlere nescafegoldu sıcak suya katıp iteliyordum.

Misafir olmadigi zaman kahve yapmak ve içmek aklıma bile gelmiyordu.

Ama bu kapsül kahve makinalarindan ikram edilen kahveleri içince anladim ki baya lezzetli bişey bu kahve.

Sonra araştırdım bu kapsül kahve makinelerinden ziyade, kahveyi direk çekirdekten öğütüp içmek daha da güzelmiş.

O yüzden öğütücü ve kahve makinası aldım. 

Trendyoldan yorumlardan rastgele kahve sececektim ama hatun forumdaki kankalarına sorsana dedi kıskanıyo mudur nedir.

Her türlü kahve  tecrübelerinizle ilgileniyorum yurtiçi yurtdışı teşekkürler.

ne yalan söyliim içtiğim en güzel kahve şekilli starbuckstaydı

https://maps.app.goo.gl/NcApTLNLip2objSo7

onun haricinde evde ucuz yollu filtre kahve makinesi var philips hd7462 

kahve olarak Jacobs Selection Filtre Kahve bunu seviyoruz

kağıt olarakta bildiğimiz 1-2 markavar o an hangisi ucuzsa onu alıyoruz caffeo-millita-kahve dünyası

bir kaç kere butik kahvecilerden denedik birşeylerde yanlış numaradanmı çektirdik ne olduysa artık beğenedik bir türlü

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

abi domalmak istiyorsan petra

suya muya hepsine dikkat et ama boşuna o parayı vermiş olma. adam akıllı bir fincanda iç. 

yoksa ortalama filtre kahve için tchibodan çektir tantanaya gerek yok.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Sturbucks House Blend

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

kuru kahveci mehmet efendinin amcazadeleri oluyor bu arkadaşlar, istanbulda olduğumda onlardan alırdım hep çekirdek olarak da çekilmiş olarakda fazlasıyla çeşit var gidildiğinde referans olması için sert orta yumusak diye bi çizelgeleri de var oradan da türleri inceleyebilirsin. Genelde kavurma işini kendileri yapıp yurt dışına ihraç ediyolar.

"İhsan Kurukahvecioğlu Halefleri"

https://www.google.com/maps/place/%C4%B0hsan+Kurukahvecio%C4%9Flu+Halefleri/@41.0164018,28.9702184,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMOGGByuMBntu4Ls6EEhadaBsjMKVbm0Nv0uy3V!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMOGGByuMBntu4Ls6EEhadaBsjMKVbm0Nv0uy3V%3Dw203-h270-k-no!7i3472!8i4624!4m7!3m6!1s0x14cab9e5cee2f2fd:0x406a42f2be8dd4d6!8m2!3d41.0163923!4d28.9701414!10e5!16s%2Fg%2F11r418p5qt?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQwOC4wIKXMDSoJLDEwMjExNDUzSAFQAw%3D%3D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Null - Two

Montag - Luna

Lot - 01

Sezy - Yin Espresso Blend

Sezy - Honduras Honey Catuai Micro Lot - Espresso

Coffeerem - Home Ceremony, Golden Ceremony, Red Ceremony

---

Bunları değiştirip değiştirip alıyorum. arada arkadaşla beraber tattığımız kahveler oluyor. bunlar daha çok kahve tadındaki kahveler. çok meyveli bilmemneli kahveleri ve espressoları sevmiyorum. klasik kahve tatındakiler tercihim.

idose Soho tam otomatik makinem var.

hepsini temin ettiğin ortak bi yer var mı hocam yoksa ayrı ayrı sitelerinden mi alıyosun ? ortak bi yer varsa 2-3 tanesini 250gr alıp denemek güzel olur.

Hocam hepsi farklı kavurucular. kendi sitelerinden alıyorum. Sitelerinde deneme paketleri oluyor. İlk başta onlardan almıştım. Mesela coffeerem'in bu saydıklarım+dark ceremony olan deneme paketi var.

sezy sipariş verince single doz bir paket göndermiş denemelik.

lot geçen 01 kahvesini sipariş verdim yanlışlıkla 02 göndermiş. sonra 01 gönderdi tekrar. böyle farklı kahve denediğim de oluyor.

önce deneme paketi al, bitince beğendiğinden sipariş ver.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

Bende nescafe modundaydım yıllarca sonra tbt den hem kel bir arkadaş  stabucktan filtre kahveye alıştırdı..

Hocam ben jacobs alıyorum genelde tabi gönül isteri  starbıckstan gidip paket paket alayım ama paketi 500 tl olmuş.

İmkanın varsa eminönü civarına gidip kahvecilerden 3-5 farklı kahveden 50-100 gram çektirerek alıp deneyebilirsin.

Ben eminömünden kurukahveci mehmet efendi yada nuri toplar  var oradan alıyorum geçen endonezya ruanda bilmem nere kahvelerinden 250gr çektirdim değiştirip değiştirip içiyorum haaa adam bana Endonezya diye ruanda verse anlamam😂😂

Kapsül hiç kullanmadım bende fakirin filtre kahve makinesi  var onu kullanıyorum yada frencpress.

yıllarca nuri toplardan filtre kenya alıp içen arkadaşım, nitelikli kahveye geçti. biz kahve içmiyormuşuz diyordu.

come to the dark side :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

eski philips 2220 kullanıcısı olarak makine dandik diyorum.

Toplam Hit: 2617 Toplam Mesaj: 54
acı kahve ayıltan kahve bayıltan kahve