Kalıcı Dövme Yaptıranlar İçeri
-
Sergen bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam ben başka bir konuya değinmek istiyorum dövme yaptırdıktan sonra boy abdesti olmuyomuş altı ıslanmıyor diye varmı öle bişey :D
-----------------------------Abdest konusuna net yanıt : http://www.youtube.com/watch?v=3nTKDGqdY0k
Uzun zamandır var bendede kalıcı dövme, kıl çıkmama gibi bir durum söz konusu değil ama çok kıllı olan bölgeyede dövme yaptırmanın bi anlamı yok hoş görünmez :)
-
yaptırma bence pişman olursun..
-
Diyanet web sayfasından alıntıdır.
Dövme (veşm) yaptırma, Hz. Peygamber’in hadislerinde şiddetle yasaklanıp lânetlenmiş (Buhârî, “Libâs”, 85-87; Müslim, “Libâs”, 119), İslâm bilginleri de bunu, Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklik meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Hatta başta Şâfiîler olmak üzere bir grup âlim, dövme yapılan yerde biriken kanın necis, pis olduğunu, dövmeyi yok etmenin vâcip olduğunu da ilâve ederler.
-
Bence yaptırma iyi düşün
-
Yaklaşık 10 senedir ve tam rakam olarak vucudumda 23 tane dövme var. Daha önce de amatör olarak 1-2 dövme çalışmam oldu. Aslına bakarsan bu bir hastalık, eğer küçük ve anlamsız bir şey yaptırmıyorsan bunun devamı gelir. Ama kesinlikle abdest konusundan önce düşünmen gereken şey anlam konusu. İnsanlar o kadar garip şeyler yaptırıyorlar ki, o an o yaşın gereği düşüncelerinin ileride değişebileceğinden haberleri yok. Yaptıracağın dövmeyi çok iyi belirlemen gerekli, aslında bakarsan evet tabi ki dövme bir '' Hava Atma Aracı ''. Bana gelipte kimse hayır kardeşim demesin, bu iş böyledir. Ama diyorum ya, zamanla bu iş hava atma aracı olmaktan çıkıyor.
Belki başından geçen olayları, anıları ya da senin için önemli şeyleri resmettiriyorsun, yada yazıya döktürüyorsun. Ayrıca abdest konusuna gelince, kesinlikle yok öyle bir şey. İnanç konusu dövmeyle olacak, tartışalacak kadar basit bir konu değil. Tamamen kendi kararındır. Kıl konusuna gelince, nerene yaptırırsan yaptır ( kafan dahil ) bir kaç ay sonra orada eskiden olduğu kadar kıl çıkacaktır. Sana tavsiyem çok kıllı bir bölgeye yaptırmaman, görünümü açısından yoksa bir zararı yok. Ayrıca yaptıracağın bölgeyi de kıllı olsun kılsız olsun çok iyi belirlemelisin. İlk dövmelerin bilek kısımlarına ve dirsekten aşağı kısımlara yapılmasına karşıyım. Yaptıracağın yeri de iyi belirle, eğer abdest konusunu inanç ve temizlik olarak düşünüyorsan, yaptıracağın yerin temizliği de abdestini düşünmek kadar önemli, çünkü bu sağlıktır.
-
Üç adet dövmem var ve kıl tüy ne ararsan çıkıyor merak etme. Bu yaz başı da bir mekanik anubis yaptırmayı planlıyorum, arkadaş üşenmeyip hazırlarsa çizimi.
-
Sergen bunu yazdı:
Viole bunu yazdı:
Sergen bunu yazdı:
-----------------------------Hocam ben başka bir konuya değinmek istiyorum dövme yaptırdıktan sonra boy abdesti olmuyomuş altı ıslanmıyor diye varmı öle bişey :D
-----------------------------onun da yolunu bulmuşlar.yani abdest geçiren kalıcı dövme yapıyolarmış artık.duydum sadece araştırmadım.
---------------------------O nasıl oluyor acep araştırmak lazım ama pek mümkün değil gibime geliyor...
-----------------------------http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/DiniBilgilerDetay.aspx?ID=973
sayın diyanet biras agır konusmus bu konuda :)
-
holly-gun bunu yazdı:
Sergen bunu yazdı:
Viole bunu yazdı:
Sergen bunu yazdı:
-----------------------------Hocam ben başka bir konuya değinmek istiyorum dövme yaptırdıktan sonra boy abdesti olmuyomuş altı ıslanmıyor diye varmı öle bişey :D
-----------------------------onun da yolunu bulmuşlar.yani abdest geçiren kalıcı dövme yapıyolarmış artık.duydum sadece araştırmadım.
---------------------------O nasıl oluyor acep araştırmak lazım ama pek mümkün değil gibime geliyor...
-----------------------------http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/DiniBilgilerDetay.aspx?ID=973
sayın diyanet biras agır konusmus bu konuda :)
-----------------------------Konuyu ne hortlatıyon :D
-
bende 2 ay önce yaptırdım koluma kurt ve ay yıldız dövmesi.. aynaya geçip geçip bakıyorum :D
-
Adres Veriyorum Esenler Dört yol ışıklar idda bayisi adını bılMıorum Ama korsan dvd cd Satan Bır Yer Orda Baya Güzel prsng dövme Küpe İSTANBUL