Kaliteli Matkap Ve Vidalama Seti
-
Einhell çok sağlam çok iyi
-
braveheart bunu yazdı
Matkap-vidalama-kırıcı-deliciler hepsinin kullanım yeri ayrı. Eğer ki beton deleceksen sakın darbeli matkap alma, duvarları çok zor deliyor. Pnömatik kırıcı-deliciler var, hiçbir betonda zorlanmazsın. Ben Attlas ATP 810 kullanıyorum 3 yıldır çok menunum, bu işi meslek olarak yapmıyorsan gayet işini görür. İçinden uçları da çıkıyor. Darbeli matkap ile duvarını zorlana zorlana anca delebildiğim evimin kornişlerini bununla hiç zorlanmadan taktım bununla.
İlk defa pnomotik diye bi şey duydum. Vay arkadaş.
Ne diyorsunuz Alınır mı
zeybekustasi tarafından 01/Tem/25 19:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Ev, hobi amaçlı olarak alttaki matkabın madili var bizde.
Bildiğin roket.
Ağaç budama makası da var bende, hobi için hem ucuz hem kaliteli.
2 sene de garantisi var zaten, 2 sene sonra kim öle kim kala.
-
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B084JZY2HX/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
bundan almayı düşündüm bir ara araştırdım kömürsüz model daha uzun ömürlü oluyor evde olması gerekiyor bende alacağım daha iyisi varsa bende düşünebilirim almışken daha iyi bişey almak isterim ama aklımda bu var şuan çok amaçlı bir ürün delme vidalama var ama kullanmadım videolerini izlediğimde gayet rahat demir olsun duvar olsun gayet başarılı
-
paran çoksa ya da profesyonelsen bosh
para normal ya da sık kullanıcıysan einhell
paran az ya da arada sıradaskullanırım diyorsan macallister
paran yok denicek karar az ya da yılda sadece 2 defa kullanıyosan ve kimseye vermeyeceksen kaliteli çin malları bu kafası değişen setmer var onlardan alıcan
Sakın darbeli matkap almayın işe yaramaz, en ucuzundan kırıcı delici alın birtane dursun zaten ömrünüzde 10 defa kullanırsınız
erebos tarafından 01/Tem/25 21:53 tarihinde düzenlenmiştir -
darbeli matkapla duvar delemeyen arkadaşlar
matkabı darbe moduna aldıklarından yada doğru uç kullandıklarından eminmi
genelde üstünde olur
delme modu darbe modu diye

beton ucuda bu elmas uçta derler ama bazen elmas uç aratınca cam-seramik vs delmek için pançlarda çıkıyor

marka olarak ise
profesyonel isen
dewalt - millwauke - makita - aeg olabilir ilave oalrak belki bosch profesyonel serisi genelde mavi aksamlı oluyor
kolay kolay usta çağırmam kendi işimi hallederim biraz kaliteli olsun çok dandik olmasın dersen
einhell - bosch (yeşil - mavi farketmez) olabilir ilave oalrak belki black and decker önceleri sanki kaliteliydi sonradan bozdu gibi
alayım işimi görsün sonra çalışmasada olur dersen herhangi çin malı olana bakabilirsin
marka yorumlarım bu şekilde
bits-uç-panç vs bakarsan genel bosch unkiler iş görüyor gibi profesyonel serilerinden bahsediyorum.
-
milwaukee ile tanış hayta merhaba de :-)
-
tr de yaşayıp da çok para vermek saçmalık... bende bunun takımları var yapacağın şey beş pillilerin bataryasını açıp içine aspilsanlardan 10 adet koymak. böylece 5 amper oluyor makine de kömürsüz ve hassas tetikli bl24 motora sahip olduğundan her işini görüyor. darbeli şarjlı alma çöp onlar darbeli şarjlı alacaksan dewatt alacaksın. benim kullandığım makineler şunlar:
dawreek.com/akulu-grubu/vidalamalar/prd-komursuz-vidalama-mk36 başkasına bakma bu yeterli motor fırçasız batarya kutusu on pil alıyor içinde beş pil geliyor. fiyat 1600 öyle 6 7 verilmez matkaba burası türkiye biz yoksul bir ülkeyiz.
vidalama başlıklarını bosch al başlıklar önemli.
dawreek.com/batarya-sarj-cihazi/diger/prd-batarya-36 alacağın yedek batarya budur, on pillidir, makinenin yanında gelen 2 adet 5 pilli ile birlikte üçüncü bataryan olması bu cihazı 5 6 sene kullanmanı sağlar.
dawreek.com/akulu-grubu/torklu-vidalama-somun-sikma/prd-torklu-vidalama-mk24 torklu vidalama farklıdır torklu somun sıkma farklıdır sana vidalama lazım. ikinci makine olarak da bunu alıyorsun upuzun saplamaları bununla kalasa gömebilirsin veya çeliğe vida atabilirsin. bu da 2280 falandır. yani kalkıp da domalmaya gerek yok. bende dewatt da var diğerleri de var gözlemlerim bunların yeterli olduğu yönünde. einhell falan çöp ille pahalı alacam diyorsan dewatt alıp geç.
-
karakutu bunu yazdıcuneyd bunu yazdızone bunu yazdı
bende ev/hobi işleri için vidalama ve matkap arıyorum. Çok lüks olmasına gerek yok ama dandik alıp çöpe de atmak istemiyorum parayı.
şuan makita avuç taşlama aldım bir sürü uç takıp güzel şeyler yapılıyor hoşuma gitti açıkçası. Yaşlanıyor muyuz ne :D
cuneyd bunu yazdıHocam ev kullanıcısı isen şarjlı çok mantıklı gelmiyor bana. Şöyle ki, ben mesela 2 sene önce kablolu aldım, iki senede 3 kere anca kullandım. E şarjlı olsa bataryanın bir ömrü var. Boşu boşuna bitecek. O yüzden standart ev kullanıcısı için şarjlı hiç önermiyorum.
matkap biraz daha üst seviye işler için sanırım vidalama yeterli olur mu hocam sizce? matkabımsı işleri yapar mı şarjlı olmayan vidalamalar
Vidalama dediğiniz nedir tam olarak?
Mesela ben Bosch Professional GSB 550 Darbeli Matkap aldım. Bununla vidalama da yaparsın duvarı da delersin. Ki güçlü cihazlar, ev kullanıcıları için gayet yeterli. İki vida sıkacaksam tornavida da işimi görür :)
Hocam delmede sarf ettiği tork ile vidalamada sarf ettiği tork farkından dolayı vidalama olanda bileğin kırılmasın diye birasz daha az kuvvet var mide modları v.s. aslında aynı, her darbeli ile vida sıkarsın ama her vidalama ile duvar delemezsin.
İlk defa senden duydum hocam bilek kırılması olayını, ilginçmiş.
-
yanlış oldu
LaNCeLoT tarafından 01/Tem/25 23:50 tarihinde düzenlenmiştir