Kaliteli Matkap Ve Vidalama Seti
-
1 senedir einhell tp-cd kullaniyorum ben ev icin ve ufak hobi isleri icin kullaniyorum gayet isimi goruyor. vidalaması, darbesi guzel betonu zorlanmadan deliyor yalnız sesi baya bi kafa s.kiyor. alirken matkap ve bataryasini ayri ayri almistim baya uyguna gelmisti.
saybirs tarafından 02/Tem/25 02:56 tarihinde düzenlenmiştir -
wert bunu yazdı
darbeli matkapla duvar delemeyen arkadaşlar
matkabı darbe moduna aldıklarından yada doğru uç kullandıklarından eminmi
genelde üstünde olur
delme modu darbe modu diye

beton ucuda bu elmas uçta derler ama bazen elmas uç aratınca cam-seramik vs delmek için pançlarda çıkıyor

marka olarak ise
profesyonel isen
dewalt - millwauke - makita - aeg olabilir ilave oalrak belki bosch profesyonel serisi genelde mavi aksamlı oluyor
kolay kolay usta çağırmam kendi işimi hallederim biraz kaliteli olsun çok dandik olmasın dersen
einhell - bosch (yeşil - mavi farketmez) olabilir ilave oalrak belki black and decker önceleri sanki kaliteliydi sonradan bozdu gibi
alayım işimi görsün sonra çalışmasada olur dersen herhangi çin malı olana bakabilirsin
marka yorumlarım bu şekilde
bits-uç-panç vs bakarsan genel bosch unkiler iş görüyor gibi profesyonel serilerinden bahsediyorum.
Hocam ben makine mezunuyum, elimde darbeli matkap da var, kırıcı delici de var. Darbeli matkabın içinde küçük bir çarkı var küçük küçük darbe yapıyor, pnömatik kırıcı delici içinde hava pistonu var çalışma prensipleri çok farklı. Benim bina yeni yapılmış 18 katlı duvarlar çok sağlam darbeli matkapla bir tane delik deleceğim diye canım çıkıyor. Pnömatik kırıcı delici de hiç zorlanmıyor, güç olarak arada uçurum var.
-
Ben Köy e göçtüm beyler. Artık Tekirdağ Sultanköy ikametgah.
Her işimi görecek bir set yaptım. Arsanın ruhsat işlemlerine de başladık. Insaat süreçlerini kayda alıp YouTube içeriği gibi yapma planlarım var. Kamera vs bilgiler icin konu açıp fikir alacağım sizden.
Insaat ile 15 senedir iç içe olduğum icin birinci ağızdan deneyimleri dinleye dinleye aşağıdaki arkadaşları aldim. (Bazıları senelerdir benimle.) Öneri olsun.

NaZi_ tarafından 02/Tem/25 08:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Milwaukee bu işin vakkosu onun haricinde hepsi aynı ne alırsan al
-
RETRET bunu yazdı
tr de yaşayıp da çok para vermek saçmalık... bende bunun takımları var yapacağın şey beş pillilerin bataryasını açıp içine aspilsanlardan 10 adet koymak. böylece 5 amper oluyor makine de kömürsüz ve hassas tetikli bl24 motora sahip olduğundan her işini görüyor. darbeli şarjlı alma çöp onlar darbeli şarjlı alacaksan dewatt alacaksın. benim kullandığım makineler şunlar:
dawreek.com/akulu-grubu/vidalamalar/prd-komursuz-vidalama-mk36 başkasına bakma bu yeterli motor fırçasız batarya kutusu on pil alıyor içinde beş pil geliyor. fiyat 1600 öyle 6 7 verilmez matkaba burası türkiye biz yoksul bir ülkeyiz.
vidalama başlıklarını bosch al başlıklar önemli.
dawreek.com/batarya-sarj-cihazi/diger/prd-batarya-36 alacağın yedek batarya budur, on pillidir, makinenin yanında gelen 2 adet 5 pilli ile birlikte üçüncü bataryan olması bu cihazı 5 6 sene kullanmanı sağlar.
dawreek.com/akulu-grubu/torklu-vidalama-somun-sikma/prd-torklu-vidalama-mk24 torklu vidalama farklıdır torklu somun sıkma farklıdır sana vidalama lazım. ikinci makine olarak da bunu alıyorsun upuzun saplamaları bununla kalasa gömebilirsin veya çeliğe vida atabilirsin. bu da 2280 falandır. yani kalkıp da domalmaya gerek yok. bende dewatt da var diğerleri de var gözlemlerim bunların yeterli olduğu yönünde. einhell falan çöp ille pahalı alacam diyorsan dewatt alıp geç.
aspilsanın avrupa giden bütün pillerin iade olmasından bir haber bir arkdasın onerisini okuyorsunuz
-
Black+Decker 1250 W Bohrhammer BEHS03K
bundan aldım. asıl matkap budur. başka matkaplar darbeli değil. zaten bunların uçları da farklı. bunu makineye taktığında ileri geri gidiyor delerken. diğer matkaplar sadece döndürüyor. ileri geri gitme fonksiyonları yok.
diğer matkaplarla delemediğim yeri ya da baya uğraşarak deldiğim yerleri anında deldi bu alet.
-
duburdovucu bunu yazdıRETRET bunu yazdı
tr de yaşayıp da çok para vermek saçmalık... bende bunun takımları var yapacağın şey beş pillilerin bataryasını açıp içine aspilsanlardan 10 adet koymak. böylece 5 amper oluyor makine de kömürsüz ve hassas tetikli bl24 motora sahip olduğundan her işini görüyor. darbeli şarjlı alma çöp onlar darbeli şarjlı alacaksan dewatt alacaksın. benim kullandığım makineler şunlar:
dawreek.com/akulu-grubu/vidalamalar/prd-komursuz-vidalama-mk36 başkasına bakma bu yeterli motor fırçasız batarya kutusu on pil alıyor içinde beş pil geliyor. fiyat 1600 öyle 6 7 verilmez matkaba burası türkiye biz yoksul bir ülkeyiz.
vidalama başlıklarını bosch al başlıklar önemli.
dawreek.com/batarya-sarj-cihazi/diger/prd-batarya-36 alacağın yedek batarya budur, on pillidir, makinenin yanında gelen 2 adet 5 pilli ile birlikte üçüncü bataryan olması bu cihazı 5 6 sene kullanmanı sağlar.
dawreek.com/akulu-grubu/torklu-vidalama-somun-sikma/prd-torklu-vidalama-mk24 torklu vidalama farklıdır torklu somun sıkma farklıdır sana vidalama lazım. ikinci makine olarak da bunu alıyorsun upuzun saplamaları bununla kalasa gömebilirsin veya çeliğe vida atabilirsin. bu da 2280 falandır. yani kalkıp da domalmaya gerek yok. bende dewatt da var diğerleri de var gözlemlerim bunların yeterli olduğu yönünde. einhell falan çöp ille pahalı alacam diyorsan dewatt alıp geç.
aspilsanın avrupa giden bütün pillerin iade olmasından bir haber bir arkdasın onerisini okuyorsunuz
Olaydan haberim yok; 5 tane 10 pilli batarya aspilsan her gün kullanılıyor patlamışmı? Ne olmuş da geri dönmüş?
-
Ekerci bunu yazdı
bundan aldım. asıl matkap budur. başka matkaplar darbeli değil. zaten bunların uçları da farklı. bunu makineye taktığında ileri geri gidiyor delerken. diğer matkaplar sadece döndürüyor. ileri geri gitme fonksiyonları yok.
diğer matkaplarla delemediğim yeri ya da baya uğraşarak deldiğim yerleri anında deldi bu alet.
Türkiye de yok sanırım. Benim aklım şu pnomotik denilenlerde kaldı.
-
zeybekustasi bunu yazdıEkerci bunu yazdı
Türkiye de yok sanırım. Benim aklım şu pnomotik denilenlerde kaldı.
olabilir, aynısından almaya gerek yok. bu altında kutu kola gibi sistem olanların hepsi aynı. o kutu kola gibi olan yer batarya değil bu arada. bazı matkapları şekilli çıkartıyorlar diyorsun ki darbeli matkap ama değil. alete giren yerinin kesik kesik olması lazım.
-
Bende tamamını dewalt almıştım. 20v bataryalı vidalama ve torklu somun sökme set olarak usa amazondan. pnomatik kırıcı delici matkap da TR amazondan (malum 110v/220v olayından dolayı) almıştım. Özelliği profesyonel ve diğerleri kadar ağır değil, hafif.
https://www.amazon.com.tr/Dewalt-800Watt-Profesyonel-Sds-Plus-Pn%C3%B6matik/dp/B0B8SPBJJD/
cukurova tarafından 02/Tem/25 17:47 tarihinde düzenlenmiştir