folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kalp Krizine Dikkat

Kalp Krizine Dikkat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Merhaba değerli dostlar.Hepimiz yaşımızı aldık uzun süredir bu aile içerisinde vakit geçirdik,çoğumuzun yaşı kemale erdi çoluk çocuğa karıştı,bu zaman zarfında malesef aramızdan ayrılan değerli arkadaşlarımızda oldu.Allah hepsinin mekanını cennet etsin inşaallah.

Değerli dostlar,son zamanlarda kendi yakın çevremde de olmak üzere genç yaşta kalp krizlerinden hayatını kaybedenlerde bir artış hepinizin dikkatini çekmiştir.Gerek hareketsiz yaşam gerek yoğun sigara kullanımı ve kalıtsal olan bu hastalık malesef çoğu insanı aramızdan erken yaşlarda kopardı.

Bunları yazmamdaki amaç sizlere korku vermek değil bilakis bilgilendirme amaçlıdır.

Kalp krizi geçirmeden önce ne yapabilirim ?

Değerli Tahribat ailesi,bunun için yapmanız gerekenler aslında 5-10 dakikalık bir Bilgisayarlı Tomografi çektirmenizden ibaret.

Kalp doktorundan BT anjio çekilmek istediğinizi,yoğun sigara kullanımı olduğunu veya ailenizde kalıtsal kalp hastalığı oludğunu söylediğiniz de,yardımcı oluyorlar.

İşlem için hazırlanma süreci çok basit,24 saat öncesinden çay ve kahve alımını bırakıyorsunuz,sigarayı da işlem günü asla içmiyorsunuz,bundan dolayı randevularınızı sabah erken saatlere almaya bakın.

BT anjio ile damarlarınızın içerisinde birikmiş olan ve tıkanmaya sebep olacak olan darlıklar çok önceden görünüyor ve önlem alınıyor.

BT anjiodan önce herkese normal kasık yolu ile girilerek damarları kontrol ediliyordu teknoloji ile birlikte artık bu eziyeti çekmeden ilaç alarak bu görüntülemeyi yaptırarak olası bir damar tıkanlıklığı ve kalp krizinin önüne geçmiş oluyorsunuz.

Ben yaklaşık bir ay önce bu işlemi yaptırdım,ortalama olarak girdi çıktı 10 dakikamı aldı.

İlaçlı olarak görüntü çekildiği için işlemden sonra ilacı vücuttan atmak için bol bol sıvı tüketmeniz gerekmekte.

Radyasyon alıyormusunuz evet,düşük bir dozda bir radyasyon alıyorsunuz fakat riski kar/zarar terazisine koyduğunuz zaman büyük bir krizin önüne geçmiş oluyorsunuz.

Şayet görüntüleriniz temiz çıkarsa hayatınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz,

Skorlama scalasına göre damarlarınızda özellikle ana damarlarda darlık başladıysa darlık durumuna göre ilaç veya normal anjioya oluyorsunuz.

Mesaj biraz uzun olabilir kusura bakmayın,kadere imanımız tam kimin ne zaman ne olacağını bilemeyiz ama önlem almakta belki kaderde vardır.

DjBlueMaN tarafından 14/Tem/26 23:05 tarihinde düzenlenmiştir

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    ......

Hassasiyetin ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. 

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Her yerde  bt anjiyo yok olanda uzun randevu veriyor özel dersen para tuzağı tamam parayı verip çektireyim desende acaba radyolog DR iyimi vs vs. Dediklerine tamamen katılıyorum 

Yav he he
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Her yerde  bt anjiyo yok olanda uzun randevu veriyor özel dersen para tuzağı tamam parayı verip çektireyim desende acaba radyolog DR iyimi vs vs. Dediklerine tamamen katılıyorum 

Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    erdem358 bunu yazdı

Hocam ilaçlı bt de damarlarda biriken kalsifik plaklar çok net bir şekilde belirgin olarak görünüyor.Radyoloğun uzaktan eğitim görmesi lazım o plağı görmemesi için :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek

Teşekkürler. Kilo da var. En önemlisi hareketli yaşam galiba. Günlük 10k adım (masabaşı iş varsa) atın.

Yüzme vs de olursa desteklenir bence

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    seyhzade bunu yazdı

Teşekkürler. Kilo da var. En önemlisi hareketli yaşam galiba. Günlük 10k adım (masabaşı iş varsa) atın.

Yüzme vs de olursa desteklenir bence

Hocam genetik çok önemli faktör burda.

Kalp damarlarının daralmasındaki en büyük etkenler

Yüksek tansiyon,şeker hastalığı ve tütün kullanımı.

Malesef tansiyon ve şeker hastalığı olanların damar tıkanıklığına yakalanma oranları ciddi oranda yükseliyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek

geçen hafta hipertansiyon hastası olduğumu öğrendim kafa direkt olarak felç kalp krizi muhabbetlerine kaydı sağlığınıza elinizden geldiğince dikkat edin uzun zamandır hastalık denen şey arkadaşım oldu 

birde konusu açılmışken bir soru sormak isterim bu yüksek tansiyon doğru tedavi uygulanır ve düzgün beslenilip spor yapılırsa atlatılabiliyormuş sanırım uzun bir süreç olsa da
    değerler hap başladıktan sonra 15/9 şeklinde yaş 22 

+ olarak yapabileceğim bir şey var mı diye düşünüyorum 
    sigarayı bıraktım spor yapıyordum zaten devam ediyorum fast food vs tüketmemeye çalışıyorum artık sodyum tuz vs 

salla gitsin ölecez zaten :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

Bende yüksek tansiyon mevcut anjiyo oldum damarlar açık sıkıntı yok.kalpte büyüme var tansiyon yüzünden ilaç kullanıyorum.Sadece kalp krizi için damar ölçü değil.Genetik ve çevresel etkenlerde yapıyor.Genclerde kalp durdu mu çalışmıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    kardelen442 bunu yazdı

Bende yüksek tansiyon mevcut anjiyo oldum damarlar açık sıkıntı yok.kalpte büyüme var tansiyon yüzünden ilaç kullanıyorum.Sadece kalp krizi için damar ölçü değil.Genetik ve çevresel etkenlerde yapıyor.Genclerde kalp durdu mu çalışmıyor.

Çok geçmiş olsun hocam.

Damarlarınız tıkalı değilse kalp krizi geçirme oranınız çok ama çok düşük bir ihtimaldir.

Tıkalı olamayan damardan dolayı geçirilen kalp krizileri yoğun stres ve aşırı yorgunluktan dolayı gelişmekte.

Kalbi yoran yoğun tempolu özellikle halı saha maçı gibi aktivitelerde zaten daralmış olan damarlardan kalp kaslarının yeterince beslenememesinden kaynakllı.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    blackhorror bunu yazdı

geçen hafta hipertansiyon hastası olduğumu öğrendim kafa direkt olarak felç kalp krizi muhabbetlerine kaydı sağlığınıza elinizden geldiğince dikkat edin uzun zamandır hastalık denen şey arkadaşım oldu 

birde konusu açılmışken bir soru sormak isterim bu yüksek tansiyon doğru tedavi uygulanır ve düzgün beslenilip spor yapılırsa atlatılabiliyormuş sanırım uzun bir süreç olsa da
    değerler hap başladıktan sonra 15/9 şeklinde yaş 22 

+ olarak yapabileceğim bir şey var mı diye düşünüyorum 
    sigarayı bıraktım spor yapıyordum zaten devam ediyorum fast food vs tüketmemeye çalışıyorum artık sodyum tuz vs 

Çok geçmiş olsun hocam.Erken yaşta farkına varmanız ve önlem alman hem damarların için hemde böbreklerin için çok önemli.

Hormonal bir problem veya genetik yatkınlıktan gelen tansiyon hastalıklarında iyileşme değilde kontrol altında tutulabiliyor diye biliyourm.

Tuz tüketimin bu hastalıkta çok önemli,detaylı bir kardiyoloji kontrolünden geçmeden yüksek eforlu spor proğramlarına başlamamanı öneririm.Senin için en iyi spor düşük tempoda en az 45 dakika bol su içerek yürüyüş yapmak.

Koşu yapmadan önce mutlaka ama mutlaka bir kardiyologdan öneri al.

Toplam Hit: 313 Toplam Mesaj: 17
kalp krizi