Kamu Yönetimi Nasıldır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kaymakam olucam ben :) 

Şaka bir yana dersleri vs nasıldır?  Sayısal az diyorlar. İş olarak KPSS ile devler bankalarında vs iş bulunabiliyor diyorlar sadece doğru mudur ? 

NOT : Konunun gizliliği kaldırılmazsa sevinirim. 
    Mod: konunun gizlenmesi için bir sebebp yok hoca ayrıca yanlış yere açmışsın

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

validenin 3.bitirdiği üniversite -açıktan- :) 

sırf 1 tane sayısal ders varmış sanırım, o da zor diyor yapamıyordu sanırım :)

BerkayCit tarafından 12/Nis/14 13:07 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

kaymakam olmak istiyorsan, veya memur oku :) ancak, gelecek yıllarda kaymakamlık kalır mı belli değil. belki yönetim şekli değişir. ayrıca sınav ve mülakatları zordur. diğer bölümlerden okuyanlar da olabiliyor. illa kamu yönetimi okumana gerek yok. 

///______________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

sgk müfettişi arkadaşım 2 kez girdi kaymakamlık sınavına ve puan olarak 1. sırada olmasına rağmen iki seferde de mülhakatta elendi.

neden mi elendi derseniz cevabı kendiniz de biliyorsunuz demektir aslında. :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    numune
    numune's avatar
    Erkek

Ben Dumlupınarda kamu okuyorum dersler çok basit sayısal olarak sadece iktisat görüyorsun okullada aram yok ama notlarım ortalamanın üstünde ayrıca herşeyden biraz bilgi sahibi oluyorsun yani kolay bölüm kamunun meslek hacmide geniş gümrük, kaymakanlık vs..

Götüyle inatlaşan donuna sıçar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KILICH
    KILICH's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Kaymakam olucam ben :) 

Şaka bir yana dersleri vs nasıldır?  Sayısal az diyorlar. İş olarak KPSS ile devler bankalarında vs iş bulunabiliyor diyorlar sadece doğru mudur ? 

NOT : Konunun gizliliği kaldırılmazsa sevinirim. 
    Mod: konunun gizlenmesi için bir sebebp yok hoca ayrıca yanlış yere açmışsın

Kamu yönetimi mezunuyum...

Derslerde sayısal pek yok..Matematik vardı ilk sene...İktisat ve maliye derslerinde biraz matematik gerektiriyor...

İş bulursun...O senin kendini yetiştirmene kalmış...Maliye bakanlığında,bankalarda vesaire heryerde iş bulursun...

Edit : Ben de kaymakam olacam diye düşlüyodum...KaymakAM lardan Kaymakam olamadım...:D

KILICH tarafından 12/Nis/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir

Senden Ölürcesine Kaçan,Başkasına Hayat Gibi Gider...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

geç gitsin bence

iktisat-işletme-kamu yönetimi üçlüsünü önermiyorum

eğer sonradan üstüne birşeyler koyamazsan: ingilizce, yüksek lisans, tecrübe, kpssden rekor bir puan  gibi... boş gezenin boş kalfası olursun.

kaymakamlıkta seni bekliyordu tabi

memurlar nete gir oku.

bir tane bakan yetmez

2 tane yetmez

en az 3 tane bakan tanıdğın olursa beki kaymakam ederler seni.  torpilsiz adım atamazsın. 100 al farketmez.

mülakatı kaldırırlarsa bende başvurayım :)

her kamu okuyanın hayali güya.

sayısal olmasına gelince 2 sene matemeatik muhasebe, iktisat  ve istatislik görürsün.

ama bazı uyanıklar halkla ilişkiler okuyup bu bölümlere geçiş yapıyormuş bu derslerden kurulmak için..

sen iyisimi git mühendis ol :) ne alakaysa işte

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

benim arkadaş manisada kaymakam :) dersler kolay bahsettiğin gibi sayısal az ama sınav ve mülakatları zormuş. kaymakamlık için mülkiye stajları falan varmış birde ama maaş durumları yüksek olmasada iyidir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    hocam sen istersen neden olmasın matematik dedigin nedir ki ispat yapmayacaksan, prosedür yol yö tem ezberleyeceksin.
    hafif visualbasicdream hocanın dedigi gibi az anarşist olacaksın. bak nerden nereye,
    gazeteci yazar Bekir COşKUN aklıma geldi. sene 1450 1550 yılları arası. macellan koloumb gibi adamlar
    cesaret sahibi olmasalardı yeni kıtalar yollar keşfedilebilir miydi. bu su kutlesinin arkasında kıta kara var mıydı. yeni köleler ganimetler kültürler vb.

diyegim o ki ; onca mezun arasından, puslu havada , cemaatları , parti teşkilatları "RIZA ZARRAF" gibilere
    prim verenleri ve hırsızların ruhunu okuyabilir, nabza göre şerbet verebilirsen.
    daha degişik makamlarda bile bulunabilirsin. meclise "asıl" olarak "vekil"ler arasından girmek bile zorlaşmışken. makatından makarasından ayet arayıp bulan vekiller varken , m.f.bodur gibi arkadaşlardaki omurgaya sahip olursan neden olmasın

ha dogrudan cevap olmadı ama, eminim özelinde ve genelde anlamışsındır.

çenem düştü yine 3 saat basket ve 2 orta boy bardak çay sonrası.
    neyse kutlu dogum haftamız kutlu olsun.

Ateşin babası olan başçalan ve sırtlan sürülerine dikkat. cep delik olmasın.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapan biri olarak şunu söyleyebilirim vizyon sahibiysen bakan bile olabilirsin.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu

Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik -  Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu -  Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış -  Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı

nolanded tarafından 13/Nis/14 19:59 tarihinde düzenlenmiştir

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    nolanded bunu yazdı

Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapan biri olarak şunu söyleyebilirim vizyon sahibiysen bakan bile olabilirsin.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu

Kültür Ve Turızm Bakanı Ömer Çelik -  Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu -  Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı

Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış -  Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı

Hocam sen bakan olabilecekmisin ? yani düsünüyormusun ya da önün acık mı ?

Toplam Hit: 2010 Toplam Mesaj: 14