Kamu Yönetimi Nasıldır ?
-
Kaymakam olucam ben :)
Şaka bir yana dersleri vs nasıldır? Sayısal az diyorlar. İş olarak KPSS ile devler bankalarında vs iş bulunabiliyor diyorlar sadece doğru mudur ?
NOT : Konunun gizliliği kaldırılmazsa sevinirim.
Mod: konunun gizlenmesi için bir sebebp yok hoca ayrıca yanlış yere açmışsın -
validenin 3.bitirdiği üniversite -açıktan- :)
sırf 1 tane sayısal ders varmış sanırım, o da zor diyor yapamıyordu sanırım :)
BerkayCit tarafından 12/Nis/14 13:07 tarihinde düzenlenmiştir -
kaymakam olmak istiyorsan, veya memur oku :) ancak, gelecek yıllarda kaymakamlık kalır mı belli değil. belki yönetim şekli değişir. ayrıca sınav ve mülakatları zordur. diğer bölümlerden okuyanlar da olabiliyor. illa kamu yönetimi okumana gerek yok.
-
sgk müfettişi arkadaşım 2 kez girdi kaymakamlık sınavına ve puan olarak 1. sırada olmasına rağmen iki seferde de mülhakatta elendi.
neden mi elendi derseniz cevabı kendiniz de biliyorsunuz demektir aslında. :-)
-
Ben Dumlupınarda kamu okuyorum dersler çok basit sayısal olarak sadece iktisat görüyorsun okullada aram yok ama notlarım ortalamanın üstünde ayrıca herşeyden biraz bilgi sahibi oluyorsun yani kolay bölüm kamunun meslek hacmide geniş gümrük, kaymakanlık vs..
-
Mustafa bunu yazdı
Kaymakam olucam ben :)
Şaka bir yana dersleri vs nasıldır? Sayısal az diyorlar. İş olarak KPSS ile devler bankalarında vs iş bulunabiliyor diyorlar sadece doğru mudur ?
NOT : Konunun gizliliği kaldırılmazsa sevinirim.
Mod: konunun gizlenmesi için bir sebebp yok hoca ayrıca yanlış yere açmışsınKamu yönetimi mezunuyum...
Derslerde sayısal pek yok..Matematik vardı ilk sene...İktisat ve maliye derslerinde biraz matematik gerektiriyor...
İş bulursun...O senin kendini yetiştirmene kalmış...Maliye bakanlığında,bankalarda vesaire heryerde iş bulursun...
Edit : Ben de kaymakam olacam diye düşlüyodum...KaymakAM lardan Kaymakam olamadım...:D
KILICH tarafından 12/Nis/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir -
geç gitsin bence
iktisat-işletme-kamu yönetimi üçlüsünü önermiyorum
eğer sonradan üstüne birşeyler koyamazsan: ingilizce, yüksek lisans, tecrübe, kpssden rekor bir puan gibi... boş gezenin boş kalfası olursun.
kaymakamlıkta seni bekliyordu tabi
memurlar nete gir oku.
bir tane bakan yetmez
2 tane yetmez
en az 3 tane bakan tanıdğın olursa beki kaymakam ederler seni. torpilsiz adım atamazsın. 100 al farketmez.
mülakatı kaldırırlarsa bende başvurayım :)
her kamu okuyanın hayali güya.
sayısal olmasına gelince 2 sene matemeatik muhasebe, iktisat ve istatislik görürsün.
ama bazı uyanıklar halkla ilişkiler okuyup bu bölümlere geçiş yapıyormuş bu derslerden kurulmak için..
sen iyisimi git mühendis ol :) ne alakaysa işte
-
benim arkadaş manisada kaymakam :) dersler kolay bahsettiğin gibi sayısal az ama sınav ve mülakatları zormuş. kaymakamlık için mülkiye stajları falan varmış birde ama maaş durumları yüksek olmasada iyidir.
-
hocam sen istersen neden olmasın matematik dedigin nedir ki ispat yapmayacaksan, prosedür yol yö tem ezberleyeceksin.
hafif visualbasicdream hocanın dedigi gibi az anarşist olacaksın. bak nerden nereye,
gazeteci yazar Bekir COşKUN aklıma geldi. sene 1450 1550 yılları arası. macellan koloumb gibi adamlar
cesaret sahibi olmasalardı yeni kıtalar yollar keşfedilebilir miydi. bu su kutlesinin arkasında kıta kara var mıydı. yeni köleler ganimetler kültürler vb.
diyegim o ki ; onca mezun arasından, puslu havada , cemaatları , parti teşkilatları "RIZA ZARRAF" gibilere
prim verenleri ve hırsızların ruhunu okuyabilir, nabza göre şerbet verebilirsen.
daha degişik makamlarda bile bulunabilirsin. meclise "asıl" olarak "vekil"ler arasından girmek bile zorlaşmışken. makatından makarasından ayet arayıp bulan vekiller varken , m.f.bodur gibi arkadaşlardaki omurgaya sahip olursan neden olmasın
ha dogrudan cevap olmadı ama, eminim özelinde ve genelde anlamışsındır.
çenem düştü yine 3 saat basket ve 2 orta boy bardak çay sonrası.
neyse kutlu dogum haftamız kutlu olsun.
Ateşin babası olan başçalan ve sırtlan sürülerine dikkat. cep delik olmasın.
-
Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapan biri olarak şunu söyleyebilirim vizyon sahibiysen bakan bile olabilirsin.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu
Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu - Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı
Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış - Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı
nolanded tarafından 13/Nis/14 19:59 tarihinde düzenlenmiştir -
nolanded bunu yazdı
Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapan biri olarak şunu söyleyebilirim vizyon sahibiysen bakan bile olabilirsin.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu
Kültür Ve Turızm Bakanı Ömer Çelik - Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu - Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı
Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış - Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı
Hocam sen bakan olabilecekmisin ? yani düsünüyormusun ya da önün acık mı ?