Kan Değerleri Hakkında Bilgisi Olan?
-
Amd-x bunu yazdı
@mrkps
hocam nettin sen :D
kendi kendine tanı koymuşsun :D
abi ben düzenli spora yatkın bir adamım.
2. 3 günde 1 10 km günlük yürüyüşlerim 1.5 km yakın parmak koşularım var.
aşırı su tüketimi iyi değil nobel :| 3 litreye kadar doktordan onay var zaten.
acaba benim bu kırıklardan sonra kemiklerde bi sıkıntı mı oldu da böyle olduk biz ya :|
vay amk noldu bana böyle anlayamadım ki..
hocam bende iyi değil dedim zaten aşırı su içimi de ne sıklıkla kırmızı et tüketiyorsun diye sormuştum herhalde görmedin? Ayrıca bol bol demli çay iç kansızlık yapıyor
-
hocam
çay tüketimim oldukça sık :|
forumdan yeğen anlatsın size ( rido59 ) ya da headbanger :D
caysız duramıyorum kardesim, birde demli cay cok içiyorum.
et tüketimim epey sık, + ciğer çok fazla yiyorum..
-
Amd-x bunu yazdı
hocam
çay tüketimim oldukça sık :|
forumdan yeğen anlatsın size ( rido59 ) ya da headbanger :D
caysız duramıyorum kardesim, birde demli cay cok içiyorum.
et tüketimim epey sık, + ciğer çok fazla yiyorum..
anlaşıldı. Kırmızı et ve özellikle ciğer acayip kan yapar annemde kansızlık vardı doktor bol bol ciğer önermişti ve 2 ayda toparlatmıştı. Geçmiş olsun :D
-
Knk valla sağlık konusunda yorum yapamayacam bilgim yok ama sadece sana tekrar hatırlatayım şunu eğer bir anormallik varsa göte kaçana kadar bekleme sakın.O sağlık problemini mutlaka hemen düzelt.Benim tatsız tecrübelerimden biridir.
u235 tarafından 04/Eyl/13 01:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Amd-x bunu yazdı
beyler bayanlar selamlar.
kızılay'a gönülden bağışçı birisiyim.. kaza geçirdiğim tarihten bu yana ( 2011 ) 2 ay'da bir max 2.5 ayda kan vermeye gidiyorum.. 3 ayı doldurmadan.
sebebi
; kan değerlerim çok yüksek.. taaa ilk günden beridir.
18,2 baslangıctı yanılmıyorsam, bugün 18,7'yi gördük.
abiler doktorumun bana dediği şu, kanın protein bakımından zengin ve aşırı koyu.. pıhtılaşma oranı cok yüksek dedi. beyin kanaması ve kalp krizi geçirme olasılığım yüksekmiş.
rahmetli valide de pulmoner emboli ( akciğere giden pıhtıdan.. rahmetli olmuştu ) acaba bu kanda ki koyuluk zamazingosu geçici bişiymi?
neyse,
epey araştdım normal mental sınıra bakıyorum 13 ila 18 diyo :|
la benim kafam karıştı, bi kaç gün içinde hastaneye gidicem ihmal etmeyeceğim ama.
bilgisi olan var mı :|
içki yok 1.5 senedir.
sigara fort fort gidiyo :| ( en büyük tetikleyicisi bu, sanıyorum :| .. )
la :/ yok mu bunu kan vermeyle beraber + düşürecek bişi.
acaba uzun süre hastanede kaldım ondan mı :| bilmiyorum keske kazadan önceleri verseymişim :/
davsiye alınır, ama doktor'a soracağım .|
göt tutuş :/
scan et pm
hipokondriyak tarafından 04/Eyl/13 02:05 tarihinde düzenlenmiştir -
hastanede çalışan biri olarak sana söyleye bilirim derhal bir hematoloji doktoruna görün ve sigarayıda bırak birçok kan rahatsızlığının temeli genetiktir.
-
Kardeşim sana bişe olmasın yeterki, taşıyamıyorsan bana ver fazlasını ben sırtlarım merak etme sen hiç :) Geçmiş olsun hacı coo. Benim 14 civarı çıkmıştı üst sınırda demişti doktor amca
-
mfatihbodur bunu yazdı
Kardeşim sana bişe olmasın yeterki, taşıyamıyorsan bana ver fazlasını ben sırtlarım merak etme sen hiç :) Geçmiş olsun hacı coo. Benim 14 civarı çıkmıştı üst sınırda demişti doktor amca
ahaha her yerde farklı galiba bu üst sınırlar :D
erdem358¨~ u235 kardesim yarın direkt olarak devlete :F ordan özele..
hepsi senin olsun reyiz ( ciddiyim )
Amd-x tarafından 04/Eyl/13 02:19 tarihinde düzenlenmiştir -
abiler doktorumun bana dediği şu, kanın protein bakımından zengin ve aşırı koyu.. pıhtılaşma oranı cok yüksek dedi. beyin kanaması ve kalp krizi geçirme olasılığım yüksekmiş.
rahmetli valide de pulmoner emboli ( akciğere giden pıhtıdan.. rahmetli olmuştu ) acaba bu kanda ki koyuluk zamazingosu geçici bişiymi?
sigara fort fort gidiyo :| ( en büyük tetikleyicisi bu, sanıyorum :| .. )
hatırladıgım fizyolojiye dayanarak cevaplıyorum hüloğğ diye karşı cıkmayın hemen
şimdi sende kansızlık olayı ıle ılgılı bısı yok . kansızlık kısaca hemoglobin (kana kırmızı rengini veren madde ) daha temeldede bu alyuvarların ıcınde bulunan eritrositlerin azlığı ile oluşan bir anomalidir .hepimiz zaman zaman anemi olmuşuzdur bu eritrosit et b12 folikasitlere ihtiyaç duyuyorlar. hemen cozulur de konuyla alakası yok gıbı onemısız bır durum.Sen zaten sık sık yiyiyorum et dediğin için birşey olmaz. alkole gelincede kansızlıkla alakası yok 2 günde bir 4 şişe bomonti içsen sorun olmaz .
Kandaki pıhtılaşma oranının düşük olmasını coraspirin gibi bir ilaçla geçirilebilir. Bu olay genetik olabilir babadada varmıs benzer bir durum .
et dedınde proteın mı yoksa pırzola kasıyorsan bol yaglı hayvansal kuyruk yagı fılan azaltlamlısınız. damar sertlıgı ateroskleroz a da neden olabılır bu durumda pıhtılasma soruna neden olabılır.
birde bu kanın pıhtılasmasını saglayan fibrinojenle alakalı bır durum . kol bacak uyusması karıncalanma kalp degılde dıger tarafta bıcak sokması gıbı kram gırmesı gıbı durumlar oluyor oldu mu hıc ne kadar sıklıkla tekrar edıyor .
etı yagsız hayvansal yagları bırak sebze agırlıklı beslen. elımden geldıgınce yardımcı olayım ıstedım belkıde yanlıstır en yakın zamanda hekıminize görünün geçmiş olsun
-
hocam kandaki INR değerine baktırman lazım, doktora git sana coumodine vs.. yazar, sonra tabi düzenli olarak INR değerini bi' hastanede ölçtürmen gerekir. sen en iyisi mi adam gibi bi' doktora git. INR değerinin normal aralığı 1 civarındadır fakat dokturun tavsiyesine göre 2-3 aralığında ya da 2.5 ile 3.5 aralığında tutman gerekebilir. dedem bu yüzden felç geçirdi.