folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kan Değerleri Hakkında Bilgisi Olan?

Kan Değerleri Hakkında Bilgisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

abiler doktorumun bana dediği şu, kanın protein bakımından zengin ve aşırı koyu.. pıhtılaşma oranı cok yüksek dedi. beyin kanaması ve kalp krizi geçirme olasılığım yüksekmiş.

rahmetli valide de pulmoner emboli ( akciğere giden pıhtıdan.. rahmetli olmuştu ) acaba bu kanda ki koyuluk zamazingosu geçici bişiymi?

sigara fort fort gidiyo :| ( en büyük tetikleyicisi bu, sanıyorum :| .. )

hatırladıgım fizyolojiye dayanarak cevaplıyorum hüloğğ diye karşı cıkmayın hemen

şimdi sende kansızlık olayı ıle ılgılı bısı yok . kansızlık kısaca hemoglobin (kana kırmızı rengini veren madde ) daha temeldede bu alyuvarların ıcınde bulunan eritrositlerin azlığı ile oluşan bir anomalidir .hepimiz zaman zaman anemi olmuşuzdur bu eritrosit et b12 folikasitlere ihtiyaç duyuyorlar.  hemen cozulur de konuyla alakası yok gıbı onemısız bır durum.

Sen zaten sık sık yiyiyorum et dediğin için birşey olmaz. alkole gelincede kansızlıkla alakası yok 2 günde bir 4 şişe bomonti içsen sorun olmaz .

Kandaki pıhtılaşma oranının düşük olmasını coraspirin gibi bir ilaçla geçirilebilir. Bu olay genetik olabilir babadada varmıs benzer bir durum .

et dedınde proteın mı yoksa pırzola kasıyorsan bol yaglı hayvansal kuyruk yagı fılan azaltlamlısınız. damar sertlıgı ateroskleroz a da neden olabılır bu durumda pıhtılasma soruna neden olabılır.

birde bu kanın pıhtılasmasını saglayan fibrinojenle alakalı bır durum .  kol bacak uyusması karıncalanma kalp degılde dıger tarafta bıcak sokması gıbı kram gırmesı gıbı durumlar oluyor  oldu mu hıc ne kadar sıklıkla tekrar edıyor . 

etı yagsız hayvansal yagları bırak sebze agırlıklı beslen. elımden geldıgınce yardımcı olayım ıstedım belkıde yanlıstır en yakın zamanda hekıminize görünün geçmiş olsun 

abi, b12 eksikliği var zaten gibime geliyo bu tırnakta beyazlasmalar cıktı bu sıra.

sık sık et davık eti ve davık ciğeri.

olay annede vardı.

o uyuşmalar falan hiçbiri  yok abi.

rockZs abi dediğini not ettim tavsiyen için çok teşekkür ederim :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı

beyler bayanlar selamlar.

kızılay'a gönülden bağışçı birisiyim.. kaza geçirdiğim tarihten bu yana ( 2011 ) 2 ay'da bir max 2.5 ayda kan vermeye gidiyorum.. 3 ayı doldurmadan. 

sebebi 

; kan değerlerim çok yüksek.. taaa ilk günden beridir.

18,2 baslangıctı yanılmıyorsam, bugün 18,7'yi gördük.

abiler doktorumun bana dediği şu, kanın protein bakımından zengin ve aşırı koyu.. pıhtılaşma oranı cok yüksek dedi. beyin kanaması ve kalp krizi geçirme olasılığım yüksekmiş.

rahmetli valide de pulmoner emboli ( akciğere giden pıhtıdan.. rahmetli olmuştu ) acaba bu kanda ki koyuluk zamazingosu geçici bişiymi?

neyse,

epey araştdım normal mental sınıra bakıyorum 13 ila 18 diyo :|

la benim kafam karıştı, bi kaç gün içinde hastaneye gidicem ihmal etmeyeceğim ama.

bilgisi olan var mı :|

içki yok 1.5 senedir.

sigara fort fort gidiyo :| ( en büyük tetikleyicisi bu, sanıyorum :| .. )

la :/ yok mu bunu kan vermeyle beraber + düşürecek bişi.

acaba uzun süre hastanede kaldım ondan mı :| bilmiyorum keske kazadan önceleri verseymişim :/

davsiye alınır, ama doktor'a soracağım .| 

göt tutuş :/

normali kanin ufak miktarlarda duzenli olarak cesitli proteinler icermesidir, 

1- oncelikle gunluk asiri protein tuketiminin kan protein degerleri ile alakasi olmayacagini bil. (misal gunluk 500 gr net protein sadece deniz mahsullerinden girmedigi surece bedenine) 

kan proteini albumin ve globulinden olusuyor. sivilar yetersiz geldiginde albumin yukseliyor, bol bol su ic dedikleri albumini yumusatmak , sulandirmak icin.

globulin iltahaplanmalarda yukselir bol sivi su icmek bunun degerini degistiremez.

istersen 2-4 hafta arasi protein alimini azalt , lif agirlikli beslen (fakat dedigim gibi yuksek protein bobregi yorar , kan degeri ile ilgisi yok) 

2- hepatit b , c ve HIV yahut multiple myeloma - kemik iligi kanseri bu proteinlerin kandaki artisina sebep olur. (Kemik kirilmalarindan sonra meydana gelebilir)

sarilik gecirdin mi ? (baskalarindan kan aldin mi)

bol bol su ic , cay ne iciyorsan 10 kati su ic (cay kurutur biliyorsun) , bol bol bol su iciyor olupta 1 aylik periyodta kan protein degerleri hala yuksekse , 2 nolu secenekler canini sikabilir.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hacim buyuk gecmis olsun. insAllah iyiye gider.

Bak sana bunu buldum bir goz at istersen

http://kanhastaliklari.net/icerik.php?id=180&alt_id=251

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam aynen cp-pst yapiyorum o linkten bir - iki kisim

Aşırı Kan Pıhtılaşmasına Nasıl Tedavi Edilir?

Aşırı kan pıhtılaşması ilaçlarla tedavi edilir. Pıhtı veya pıhtıların büyüklüğü ve yerleşimine bağlı olarak, acil ve/veya rutin tedavi görmeniz gerekebilir.

Acil Tedavi

Kan pıhtıları tehlikeli olabilir. Vücudunuza zarar verebilir ya da inme, kalp krizi, böbrek yetmezliği, derin ven trombozu ya da pulmoner embolizm gibi ciddi sorunlar yol açabilir. Kan pıhtıları düşük, ölü doğum ya da gebelik ile ilgili sorunlara da neden olabilir.

Bu sorunların önlenmesi için acil tedavi sıklıkla pıhtıları hızla parçalayan ilaçlardan oluşur.

Trombolitik ya da "pıhtı açıcı” adı verilen bu ilaçlar, şiddetli semptomlara neden olan büyük pıhtıların tedavisinde kullanılır. Bu ilaçlar ani kanamaya neden olabilir. Bu nedenle yalnızca yaşamı tehdit eden durumlarda kullanılır.

Rutin Tedavi

Kan Sulandırıcılar
    Antikoagülanlar ya da “kan sulandırıcılar” aşırı kan pıhtılaşmasının rutin tedavisinde kullanılır. Bu ilaçlar kan pıhtısı oluşumunu önler. Ayrıca mevcut kan pıhtılarının büyümesini de önler.

Kan sulandırıcılar hap, deri altına enjeksiyon olarak ya da toplardamar içine yerleştirilmiş bir iğne ya da tüp aracılığıyla (intravenöz ya da IV enjeksiyon adı verilir) uygulanır.

Varfarin ve heparin kan sulandırıcıların iki tipidir. Varfarin hap olarak verilir. (Heparin enjeksiyon ya da bir IV tüp ile verilir.

Doktorunuz sizi aynı zamanda hem heparin hem de varfarin ile tedavi edebilir. Heparin çabuk etki gösterir. Varfarinin etki göstermesi için 2-3 gün geçmesi gerekir. Varfarin etki göstermeye başlayınca heparin kesilir.  

Varfarin fetusa zarar verebileceğinden, gebe kadınlar heparin ile tedavi edilir.

Bazen varfarin ile birlikte aspirin kullanılır. Başka olgularda aspirin tek başına kullanılabilir. Aspirin de kanı sulandırır ve kan pıhtısı oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Bazı kişiler kan pıhtılaşma riskleri yüksek kaldığında, kan sulandırıcıları yaşamları boyunca almak zorundadır.

Yan etkiler. Kan sulandırıcıların en yaygın görülen yan etkileri kanamadır. Bu durum ilaç kanınızı çok fazla sulandırdığında ortaya çıkar. Bu yan etki yaşamı tehdit edebilir. Kanama vücudunuzun içinde (iç kanama) ya da deri ya da derialtında (dış kanama) ortaya çıkabilir.

Kanamanın uyarı belirtilerini bilirseniz, hemen yardım alabilirsiniz. Bunların bazıları:

• Dişeti ve burunda açıklanamayan kanama
    • Adet kanaması artışı
    • Parlak kırmızı ya da kahve telvesi görünümünde kusmuk
    • Parlak kırmızı ya da siyah, katran rengi gaita
    • Karın ağrısı ya da şiddetli baş ağrısı
    • Ani görme değişiklikleri
    • Kol ve bacaklarınızda ani hareket kaybı
    • Bellek kaybı ya da konfüzyon

Düşme ya da yaralanma sonrası fazla kanama, kolay berelenme ya da kanama da kanınızın çok sulanmış olduğu anlamına gelebilir. Bu belirtilerden herhangi biri varsa, hemen doktorunuzu arayınız.

Kan sulandırıcılar ile tedavi edilen kişilerin genellikle kan pıhtılaşma durumlarının ne kadar iyi olduğunun kontrol edilmesi için PT ve PTT adı verilen testleri yaptırmaları gerekir.

Bu testler uygun miktarda ilaç alıp almadığınızı da gösterir. Doktorunuz pıhtı önlemek için yeterli fakat kanamaya neden olmayacak düzeyde ilaç aldığınızdan emin olmak için kontrol edecektir.

Diğer Tedaviler

Kısa süreli tedaviler antitrombin faktör ve C proteinini içerebilir. Antitrombin faktör, antitrombin eksikliği olduğu bilinen kişilerde yardımcı olabilir. Bu tedavi çok ciddi kan pıhtısı ya da tekrarlayan kan pıhtısı durumunda cerrahi öncesi gibi özel durumlarda kullanılır.

Antitrombin eksikliği olan bazı kişiler heparin etki göstermeyeceğinden bu tedaviye ihtiyaç duyabilir.

C proteini, C proteini eksikliği olan kişilere varfarin almadan önce verilebilir. C proteini bu hastaları varfarinin ciddi bir yan etkisi olan deri nekrozundan korunmak için verilir. (Deri nekrozu deri hücrelerini bozar ve onlara zarar verir.)

Aşırı Kan Pıhtılaşması Nasıl Önlenebilir?

Aşırı kan pıhtılaşmasının genetik nedenleri önlenemez. Bununla birlikte, bazı kazanılmış risk faktörlerinin kontrolü ya da bunlardan kaçınılması için önlem alabilirsiniz.

• Diyabet ya da kalp/damar hastalıkları gibi aşırı kan pıhtılaşmasına yol açabilecek durumların tedavi edilmesi.
    • Gerektiğinde sigarayı bırakmak ya da kilo vermek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılması.
    • Aşırı kan pıhtılaşması risk faktörleriniz varsa, kadınlık hormonu östrojen içeren ilaç kullanımından kaçınmak. Doktorunuza daha güvenli diğer seçenekleri sorunuz.
    • Olabildiğinde aktif olmaya çalışmak. Uzun yolculuklarda bacaklarınızı esneterek ve gererek hareket ettirmek. Baldırlarınızdaki kan akımının sürmesine yardımcı olur.
    • Yüksek ise homosistein düzeyinin düşürülmesinin yolları hakkında doktorunuz ile konuşmak. Daha fazla vitamin B6, vitamin B12 ya da folat almanız gerekebilir.
    •  

Doktorunuz ameliyat ya da cerrahi işlemler öncesinde, sırasında ya da sonrasında aşırı kan pıhtılaşmasını önlemek için size antikoagülan ya da "kan sulandırıcı," verebilir.

Aşırı Kan Pıhtılaşması Durumu İle Yaşamak

Eğer aşırı kan pıhtılaşmanız varsa:

Kan pıhtısı sorununun belirti ve semptomlarını bilmelisiniz

• İlaçlarınızın hepsini önerildiği gibi almalısınız.
    • Sürekli sağlık hizmeti almalısınız.

Belirti ve Semptomlar

Sorunlu kan pıhtılaşmasının belirti ve semptomlarının bilinmesi önemlidir. Bu belirti ve semptomların herhangi biri varsa, hemen doktorunuzu aramalısınız. Kan pıhtısının nedeninin bulunması ve olabildiğince erken tedavi edilmesi gerekir. Acil tedavi edilmeniz gerekebilir.

İlaçlar

Kan pıhtılarının ya da büyümelerinin önlenmesi için antikoagülantlar ya da "kan sulandırıcılar," almanız gerekebilir. Bu ilaçları tam olarak doktorunuzun önerdiği gibi almalısınız.

Reçetesiz ilaçlar dahil olmak üzere doktorunuza almakta olduğunuz tüm ilaçları söyleyiniz. Bazı ilaçlar kanınızı sulandırabilir. Kan sulandıran iki ilacı birlikte kullanmanız kanama riskinizi artırabilir.

Varfarin (bir kan sulandırıcı tipi) kullanan cinsel olarak aktif kadınlar doğum kontrolü uygulamalıdır. Varfarin doğumsal kusurlara neden olabilir.

Ameliyat olmanız gerekiyorsa, doktorunuz ameliyat öncesinde, sırasında ve sonrasında kanamayı önlemek için aldığınız ilacın miktarını ayarlayabilir. Bu diş girişimlerinde de ortaya çıkabilir fakat daha az yaygındır.

Kan sulandırıcı alıyorsanız, sağlık hizmeti aldığınız ekipteki herkesi bu konuda bilgilendiriniz.

Sürekli Bakım

Doktorunuzun önerdiği gibi kan testleri yaptırınız. Bu testler kanınızın ne kadar iyi pıhtılaştığının kontrolüne yardımcı olur.

Aşırı kan pıhtılaşmasını tedavi etmek için kullandığınız ilaçlar kanamaya neden olabilir. Kanama vücudunuzun içinde (iç kanama) ya da derialtında ya da deri yüzeyinde (dış kanama) ortaya çıkabilir. Kanamanın uyarı belirtilerini bilirseniz, hemen yardım alabilirsiniz. Bunların bazıları:

• Dişeti ve burunda açıklanamayan kanama
    • Adet kanaması artışı
    • Parlak kırmızı ya da kahve telvesi görünümünde kusmuk
    • Parlak kırmızı ya da siyah, katran rengi gaita
    • Karın ağrısı ya da şiddetli baş ağrısı
    • Ani görme değişiklikleri
    • Kol ve bacaklarınızda ani hareket kaybı
    • Bellek kaybı ya da konfüzyon
    •  

Düşme ya da yaralanma sonrası fazla kanama, kolay berelenme ya da kanama da kanınızın çok sulanmış olduğu anlamına gelebilir. Bu belirtilerden herhangi biri varsa, hemen doktorunuzu arayınız.

Sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak yaşam tarzı değişiklikleri hakkında doktorunuz ile konuşunuz. İlaçlarınızla etkileşecek gıdalar olup olmadığını sorunuz. Varfarin kullanıyorsanız, bazı yiyecek ve içecekler ilacınızın etkisini artırabilir ya da azaltabilir.

İlaç alıyorsanız, ne kadar alkol almanızın güvenli olacağı konusunda doktorunuzla görüşün. Sigara kullanıyorsanız, doktorunuza sigara bıraktırma programları ve ürünlerini sorunuz.

dhmm tarafından 04/Eyl/13 08:40 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ganjaboy
    ganjaboy's avatar
    Erkek

sanırsam annemde de aynı hastalık var ama onunkı degisken oluyo bazen kan degerleri dusuyo doktor aspirin vermisti bebek aspirininden içiyo kanı sulandırdıgı için

Toplam Hit: 5432 Toplam Mesaj: 26