Kanada Da Yaşayan Var Mı?
-
2 yıl vancouverda yasadım hocam ne istedigine gore degişir hayat
-
torpedo_XL bunu yazdıArduouS bunu yazdıorheyn bunu yazdıArduouS bunu yazdıorheyn bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Hocam homestayler var aylik max 1000 cad$ birinin yaninda ikamet edebilirsin. Ek olarak insaatlarda calisicaksan saatlik ucreti 40-50 cad$ olmasi lazim diye biliyorum. Eger istersen yolda karsilastigim insaatcilikla ugrasan Turk bir adam taniyorum. Numarasini atabilirim, eleman ariyodu en son. Eger gunde 12 saat calisirsan 1 ayda 14cad$ yaparsin.
Hocam o iş bana çok ağır gelir ve yükseklik korkum var, barda, restoran da oto yıkama mağazada vs çalışabilirim, kendi mesleğim grafik tasarım ui design vb bilumum edit işlerini yapabilirim
Hocam öyle bir yer tanımıyorum. Ek olarak çalışma iznin var mı artık öğrenciler bile belgesi olmadan çalışamıyor.
Hocam konun başındaki yazdığıma bakarsan anlarsın
Hocam bak şimdi şöyle bir yanlışın var. Bulgaristan ve orada belirtilen ülkelerin vatandaşlarına Eta yani elektronik vize alınabilme olanağını getiriyor. Öyle vizeler kalktı istediğim gibi gideyim kalayım çalışayım olayı yok yani. Eğer çalışmak ve orada kalmak istiyorsan çalışma ve oturma izni alman lazım.
Özellikle göçmen kabul eden ülkeler bunlara çok dikkat eder. Pasaport kontroldeki görevli senin her işi yaparımcı olduunu anladığı an aynen geri döndürür ki ben zamanında ABD'den karayolu ile geçerken bile birsürü soru sormuşlardı (vizem olmasına ve tatil için gittiğim halde).
Yoksa genelde vizelerde klasik 6 aylık dilimde 90 gün kalma olanağı verirler sonunda ya kaçak kalıp çalışırsın yakalandığında da sınır dışı edilirsin.

hocam ordaki başlığı okuma zahmetinde bulundun mu? 1 mayıstan itibaren olan kısmı o,
How the new entry requirements will work as of May 1
Yani benim dediğim Aralıkta kalkacak olan vizelerden bahsetmemiş farkındaysan
Hemen azıcık üzerinde ise şu satırlar yer almaktadır:
What will happen when visa requirements are expected to change for citizens of Bulgaria and Romania on December 1, 2017?
The Government of Canada intends to lift the visa requirements for all Romanian and Bulgarian citizens on December 1, 2017. At that point, these citizens would no longer need a visa to travel to Canada. However, similar to other visa-exempt travellers, they would need an eTA to board a flight to Canada. Further information will be provided on Immigration, Refugees and Citizenship Canada’s website in November 2017.
Meali:
Translate terk: 1 Aralık 2017'de Bulgaristan ve Romanya vatandaşları için vize şartlarının değişmesi beklenirken ne olacak?
Kanada Hükümeti, 1 Aralık 2017'de tüm Rumen ve Bulgar vatandaşlarının vize şartlarını kaldırmayı planlamaktadır. Bu noktada, bu vatandaşların Kanada'ya seyahat etmek için artık vizeye ihtiyaçları olacaktır. Bununla birlikte, diğer vizesiz muayenehanelere benzer şekilde, Kanada'ya uçuş yapmak için bir eTA gerekecektir. Daha fazla bilgi, Kasım 2017'de Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlığı web sitesinde verilecektir.
Ayrıca sanırım çalışma izni de almak gerekiyor, onun için bir dil kursuna kayıt olsam falan o şekilde çalışma iznini çözebilme ihtimalim varmıdır?
ArduouS tarafından 06/Tem/17 09:06 tarihinde düzenlenmiştir -
ArduouS bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıArduouS bunu yazdıorheyn bunu yazdıArduouS bunu yazdıorheyn bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Hocam bak şimdi şöyle bir yanlışın var. Bulgaristan ve orada belirtilen ülkelerin vatandaşlarına Eta yani elektronik vize alınabilme olanağını getiriyor. Öyle vizeler kalktı istediğim gibi gideyim kalayım çalışayım olayı yok yani. Eğer çalışmak ve orada kalmak istiyorsan çalışma ve oturma izni alman lazım.
Özellikle göçmen kabul eden ülkeler bunlara çok dikkat eder. Pasaport kontroldeki görevli senin her işi yaparımcı olduunu anladığı an aynen geri döndürür ki ben zamanında ABD'den karayolu ile geçerken bile birsürü soru sormuşlardı (vizem olmasına ve tatil için gittiğim halde).
Yoksa genelde vizelerde klasik 6 aylık dilimde 90 gün kalma olanağı verirler sonunda ya kaçak kalıp çalışırsın yakalandığında da sınır dışı edilirsin.

hocam ordaki başlığı okuma zahmetinde bulundun mu? 1 mayıstan itibaren olan kısmı o,
How the new entry requirements will work as of May 1
Yani benim dediğim Aralıkta kalkacak olan vizelerden bahsetmemiş farkındaysan
Hemen azıcık üzerinde ise şu satırlar yer almaktadır:
What will happen when visa requirements are expected to change for citizens of Bulgaria and Romania on December 1, 2017?
The Government of Canada intends to lift the visa requirements for all Romanian and Bulgarian citizens on December 1, 2017. At that point, these citizens would no longer need a visa to travel to Canada. However, similar to other visa-exempt travellers, they would need an eTA to board a flight to Canada. Further information will be provided on Immigration, Refugees and Citizenship Canada’s website in November 2017.
Meali:
Translate terk: 1 Aralık 2017'de Bulgaristan ve Romanya vatandaşları için vize şartlarının değişmesi beklenirken ne olacak?
Kanada Hükümeti, 1 Aralık 2017'de tüm Rumen ve Bulgar vatandaşlarının vize şartlarını kaldırmayı planlamaktadır. Bu noktada, bu vatandaşların Kanada'ya seyahat etmek için artık vizeye ihtiyaçları olacaktır. Bununla birlikte, diğer vizesiz muayenehanelere benzer şekilde, Kanada'ya uçuş yapmak için bir eTA gerekecektir. Daha fazla bilgi, Kasım 2017'de Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlığı web sitesinde verilecektir.
Ayrıca sanırım çalışma izni de almak gerekiyor, onun için bir dil kursuna kayıt olsam falan o şekilde çalışma iznini çözebilme ihtimalim varmıdır?
Hocam ingilizce bilgim ile google translate e gerek duymuyorum merak etme :D
Orada yazan dediğim ile aynı şey zaten o kısmı okuyup sana söyledim. Orada yazan eTA ne diye soracak olursan:
http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp
Çalışma izni ile birlikte uzun süreli kalacaksan oturma izni de alman lazım. Tekrar söyleyeyim bu vizelerin kaldırılması senin orada istediğim gibi gidip yaşayabileceğin anlamaına gelmiyor, sadece sıkıcı evrak işleri ile uğraşma yerine çoğu ülkenin birbirine uyguladığı elektronik vizeyi belirttiğin ülke vatandaşlıklarına da sağlamışlar.
Kanada'da dil eğitimine çalışma izni verilmiyor. Aynı şekilde okurken de belli şartları sağladığın kampüs içinde çalışma izni veriyorlar genelde.
Şimdi hocam anladığım kadarı ile vize tipleri nasıldır bir ülkeye giderken neler lazımdır falan bunlara pek hakim değilsin. Sana bu 1 aralıktan itibaren sağlanacak kolaylık 7 cad$ a elektronik ortamdan turist vizesi alabilmen. Geri kalan herşey için (öğrenim, çalışma, oturma, iltica vs.) farklı tiplerde izinlere başvurman ve bunları destekleyecek belgelerini iyi hazırlaman lazım.
torpedo_XL tarafından 07/Tem/17 01:07 tarihinde düzenlenmiştir