Kanal İstanbulu Açıklıyorum!
-
bu arada duyumlara göre; kanalda geçiş imtiyazı karşılığı projenin finansmanına ruslar talipmiş deniyor
-
Çatalca tarafından geçicek kanal
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------
Diger Konuda Var Gerekli Bilgiler Arkadaşlar Google ye Panama Geçiş Ücreti Süveyş Geciş Ücreti Cebeili Tarik Geçiş Ücretleri Yada Diger Kanallarin Geçiş Ücretlerine Bakın Panamadan Konteynar Dolu Bir Gemi 500 Bin Dolara Kadar Para Alıyor Beklerse 250 Bin Diger Kanallarda Böyle TÜrkiye 8 Bin ile 10 Bin Diyor Ama Cok Cok ÜZerinde Olur Digerleri ile Aynı Kıyasta Olabilir
-----------------------------zaten gemicilerde diyodu hep boğazdan geçmek sıkıcı oluyo şöle bi kanal olsa da paraları saçıp uzuun uzun gitsek diye dimi
-
Yük gemileri ve bogaz geçişleri ile ilgili bilgileri '' legende kağıt gemi yüzdürmekle '' sınırlı olan AKP yandaşlarının içinde bir tane Panama kanalından geçen, bir yük gemisine binen veya kaç tane TEU taşıdığından ve bu TEU lar için adet başına kaç dolar ücret alındığından haberi olan varsa az biraz matematik ve geçikme tazminatı, navlun bedeli, sefer harcırahı bilgisi varsa veya projenin fizibilitesini gören, çıkartan varsa eyvallah
bir orta ölçekli yani 2000 TEU yük kapasitesi olan geminin günlük harcırahı 10.000 dolardır bu hesapla tüm seyahat süresince yapılacak harcama başından ödenir ve 1 dolar dahi ek ödeme yapılmaz kaptan da cebinden ödeme yapmayacağı için en kısa ve ucuz yoldan yükü zamanında yerine ulaştırmaya bakarlar.
şöyle örnek vereyim
Şirket arabası ile Ankaradan İstanbula gidiyorsun, yakıt şirket tarafından 453 km.lik depona kondu gideceğin yol güzergahı na göre paralı geçiş olan yerlerin parası verildi Gebze istanbul arası otoyol bedava ama yeni yol yapılmış kaymak gibi, manzara o biçim ücret 10 tl hangisini kullanırsın cebinden 10 tl verip ücretli yolu mu yoksa şirketin sana çizdiği ücretsiz yolu mu ?
Cebimden verir geçerim diyen ile tartışmayacağım sanırım o şirket çalışanı değil patronun akrabası falandır :)
-
ozsar07 bunu yazdı:
flickR bunu yazdı:
ozsar07 bunu yazdı:
darkness_izmir bunu yazdı:
açlık işsizlik vs diyenlerin çözümünü anlamış değilim.
adamalr bu 10 yılda bitcek diyo buda 10 yıl binlerce kişiye iş imkanı demek + devlete getirceği kar...
oraya harcanacak parayı tayyip reis gökten fakir insanlara mı dağıtsın? fakirlik işsizlik ististamla çözülür ;)
-----------------------------İşsizlik bu yüzden çözülemiyor arkadaş, bak valla bu yüzden...
yani önce sorunu net olarak tanımak lazım birkere... Tam bilmediğin hatta adını bile doğru telaffuz edemediğin sorunla başedebilmek için öncelikle ne yapıyoruz İSDİHDAM'ı öğreniyoruz
ikinci olarak ne yapıyoruz; Memlekette her işsizin AMELE olmadığını değerlendiriyoruz.
üçüncü olarak; Marmaray inşaatında neden bunca işsiz varken Çinli vatandaşlar çalışıyor ki diye soruyoruz.
dördüncü ve en önemlisi önce bilgi sonra fikir sahibi olmak gerektiğini kavrıyoruz...
-----------------------------insanları yazdığı yanlış kelimelerden dolayı yargılarsan . bende şunu yaparım. isdihdam değil istihdam :D.Proje konusuna gelicek olursak. sana ve senin gibilere yaranılmaz.Bi yandan millet açlıktan ölüyor bu kanalda neyin nesi diyosunuz. bi yandan her işsizin amele olmadığını olamayacakmış gibi söylüyorsun.Açlıktan ölcek birisi iş ayrımı yapar mı sence. bu proje hem yapım aşamısında hem sonrası için ülkemize insanlarımıza faydalı olabilicek birşey.işsizlik konusu çok doğru.bu kanal için ortalama 10.000 işçi ekmek yiyecek her aileyi 3 kişiden hesapla 30.000 kişi ekmek yiyecek geçinecek.bişeye karşı gelmek için karşı gelmeyin sadece ya. bu projeyi chp de yapsa akpde yapsa yada ahmet mehmet yapsın. güzel bi proje. bize kar getiricek bi proje.tarafsız düşünün az.
-----------------------------Ben işsizlik konusunda birşeyler öğrenilebilmesi için ortaya attığım yeme başka bir kuş gelir diye bekliyordum ama olsun leylek de kuş, karga da...
Diyelim ki ben işsizim; iki yabancı dili ileri düzeyde ( anadil seviyesi) biliyorum, 50 yaşındayım, üst düzey yöneticilik yapmış biriyim elime kazma kürek pek yakışır değil mi ?
Hem açlıkdan ölecek edebiyatı yap hem de başka konuda çağ atladık, milli gelir kişibaşı 14.000 Dolar seviyesinde edebiyatı... Bu ne yaman çelişki annem
Siktiriboktan bir animasyon ile tanıtılan KANAL İSTANBUL'un daha ortada fizibilite çalışması yok, nereye yapılacağı bile meçhul iken hemen 10.000 işçi çalışacak diye kadro oluşumuna girişmeniz ayrı komedi...
Rahmetli Ecevit'in 1997 de açıkladığı proje RTE tarafından allayıp pullayıp sahiplenmesi konusuna nedense girilmiyor... Marmaray da çalışan Çinli işçi konusuna hiç girilmiyor...
Defalarca söyledik Montrö antlaşmasına göre boğazlardan geçiş yapan gemilerden ( yabancı ) ücret alınmaz, sadece fener parası, sağlık resmi için ücret alınır ayrıca geminin asıl kaptanı ister ise kılavuz kaptan için ücret alınır. Neden Türk armatörler bile yabancı bandra kullanıyor sanıyorsun gemilerinde tabii ki geçiş ve liman vergisi ödememek için... Tekrar edeyim transit geçiş yapan ( transit geçiş için 8 gün süre tanınır ) yabancı bandralı gemilerden geçiş için ücret alınmaz yani bedava, kanal yapıldığında geçiş ücretli ve daha uzun bir mesafe olacak hangi armatör o yolu kullandırır.
Son olarak TÜRKİYE sadece İSTANBUL değildir, nasıl istanbul köprülerinden alınan ücret Konya'da inşaatda çalışan bir işçinin cebine girmiyorsa kanal istanbul adı altında bir göz boyama yerine bilişim ve elektronik sektörüne yatırım yapılmasını tercih ederim.
İşinize gelince KAYNAK NEREDE diye soruyorsunuz ama nedense iş ÇILGINLIĞA gelince KAYNAK soran olmuyor AT GÖZLÜĞÜ takmakdan vazgeçtiniz ama bu seferde KAYNAK GÖZLÜĞÜ takmaya başladınız ki bu daha da fena...
-----------------------------kendini anlattığın için müteşekkir oldum.gerek yoktu. neyse. sen 50 yaşında 2 lisan bilen ileri düzey yöneticilik yapmış kaç kişiyi açıkta gördün onu merak ediyorum. olabilir bu kişi bile açıkta olabilir hiç olmayacak bi iş yapabilir. dünya adaletsiz dünya. herşeyi türkiyeye vuruyorsunuz burda işsizlik sorunu varda dünyanın diğer kesimlerinde yok mu. elbette var.ve şimdiki durum eskisi gibide değil kendi işini kurmak için türlü türlü imkanlar var. imkanlar ne kadar sağlıklı onlar ayrı bi konu. bide şöyle bi saçmalık var. daha hiç bişey kesin değil henüz proje aşamasında kaç bin kişi çalışıcak hiç belli değil tahmini yordamlar üzerinden konuşuyoruz sadece. ama kuru kuruya niye karşı çıkıyoruz. boğazlardan geçiş yapan gemilerden ücret alınmaz. tamam alınmasın.bu adamlar salaktı zaten gerizekalıydı ki kanalı yaptıktan sonra "aa geçiş ücreti alınmıyordu" diyecekler.dimi.elbette her olasılık ihtimal düşünülür. 2 yıl etüt yapılacağı söyleniyor. ya gerçi bunları konuşmamız bile saçma. daha olucağı bile kesin olmayan birşeyin kılına tüyüne giriyoruz.kötü ihtimalleri sayayım. at gözlüğü kullanmadığımı göstermek amaçlı. ne olur zenginler daha zengin olur bazılarının cebine daha fazla girer.kanal köprülerinden geçiş ücreti alınır.kazı yapılacak bir çok konut vs boşaltılmak durumunda kalınacak.hiç bir şey bembeyaz değildir. hiç birşey simsiyahta değildir. buda benden sana edebiyat olsun :D.hepimiz kardeşiz...
-
flickR bunu yazdı:
-----------------------------kendini anlattığın için müteşekkir oldum.gerek yoktu. neyse. sen 50 yaşında 2 lisan bilen ileri düzey yöneticilik yapmış kaç kişiyi açıkta gördün onu merak ediyorum. olabilir bu kişi bile açıkta olabilir hiç olmayacak bi iş yapabilir. dünya adaletsiz dünya. herşeyi türkiyeye vuruyorsunuz burda işsizlik sorunu varda dünyanın diğer kesimlerinde yok mu. elbette var.ve şimdiki durum eskisi gibide değil kendi işini kurmak için türlü türlü imkanlar var. imkanlar ne kadar sağlıklı onlar ayrı bi konu. bide şöyle bi saçmalık var. daha hiç bişey kesin değil henüz proje aşamasında kaç bin kişi çalışıcak hiç belli değil tahmini yordamlar üzerinden konuşuyoruz sadece. ama kuru kuruya niye karşı çıkıyoruz. boğazlardan geçiş yapan gemilerden ücret alınmaz. tamam alınmasın.bu adamlar salaktı zaten gerizekalıydı ki kanalı yaptıktan sonra "aa geçiş ücreti alınmıyordu" diyecekler.dimi.elbette her olasılık ihtimal düşünülür. 2 yıl etüt yapılacağı söyleniyor. ya gerçi bunları konuşmamız bile saçma. daha olucağı bile kesin olmayan birşeyin kılına tüyüne giriyoruz.kötü ihtimalleri sayayım. at gözlüğü kullanmadığımı göstermek amaçlı. ne olur zenginler daha zengin olur bazılarının cebine daha fazla girer.kanal köprülerinden geçiş ücreti alınır.kazı yapılacak bir çok konut vs boşaltılmak durumunda kalınacak.hiç bir şey bembeyaz değildir. hiç birşey simsiyahta değildir. buda benden sana edebiyat olsun :D.hepimiz kardeşiz...
-----------------------------Giriş cümlendeki saçmalamanı geçerek 50 yaşında olan örnek kişiye geleyim '' her gün görüyorum '', özellikle aynaya bakınca ve bu kişi ile beraber aynı anda işsiz kalan 20 kişi daha biliyorum halen işsiz...
Adaletsizlik konusuna gelince açlık sınırının 870 tl asgari ücretin 630 tl olduğu memlekette adeletsizlikği dünyaya yıkmak basit çözüm...bulunduğum yerde 13.000 icra iflas durumunda esnaf var; kendi işini kurmuşlardı zamanında onları ve vergilerle giderleri göz önüne alınca kendi işini kurmak asıl ÇILGIN PROJE...
Başından beri söylediğim bir konuya ( en azından ) katıldığın için teşekkürler; evet daha fizibilite çalışması bile yapılmamış bir şey hakkında '' oldu, çok da güzel iyi oldu, tamam mı '' yaklaşımı veya '' cıkkkhh, olmaz yapılmaz '' demek yanlış ona göre argümanları ortaya koyuyoruz Montrö diyoruz, kaynak yok du diyordunuz diyoruz, Armatörler ve nakliye şirketleri enayi mi diyoruz.
Kanal köprülerinden para alırız yani yabancılardan ücret alamazsak nasılsa yolunacak kaz var elimizde iki köprü yetmedi 3. o da yetmez kanal köprüleri ile s2verirler zaten benzinden alınan otolardan alınan yollardan alınan vergi az değil mi?
Projenin adı yanlış bir kere KANAL İSTANBUL; yeni sansürlerle bir internet sitesi bile olamaz o isimle, en uygun isim DUMRUL GEÇİTİ ...
Edebiyat için bir roman yaz, şiir veya makale yayınla bakarız.
Ben EDEBiyatı iyi bilirim, sen de edeBİYATı iyi biliyorsun, ne güzel...
Habil ile Kabil de kardeşdi...
-
haberi görünce bu konu aklıma geldi :)
benim haritanın aynısını yapmışlar :)
http://emlak.haber7.com/emlak-gundemi/haber/1022488-bu-ilcelerde-arazi-fiyatlari-cildirdi

-
küçükçekmece gölü tankerlerin geçmesine müsait bir göl değildir
-
cannfree bunu yazdı
haberi görünce bu konu aklıma geldi :)
benim haritanın aynısını yapmışlar :)
http://emlak.haber7.com/emlak-gundemi/haber/1022488-bu-ilcelerde-arazi-fiyatlari-cildirdi

Valla oyle olmus, konunu okudum, tahminlerin tam tutmus