folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kapalı Alanlarda Sigara Yasağının Sonuçları

Kapalı Alanlarda Sigara Yasağının Sonuçları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enginkar
    enginkar's avatar
    Erkek

Kapalı alanlarda sigara içme yasağı, etkisini en fazla geçen yıl hissettirdi. Türkiye'de içilen sigara miktarı, uzun yıllar sonra ilk kez geçen yıl 100 milyar adedin altına düştü.

2005 yılında 106 milyar 717 milyon adet olan Türkiye'de satılan sigara miktarı,

2006 yılında 107 milyar 908 milyon adede yükseldi.

Söz konusu rakam, 2007 yılında ise 107 milyar 455 milyon adet olarak gerçekleşti.

Kapalı alanlarda sigara içme yasağının 19 Mayıs'ta uygulamaya girdiği 2008 yılında ise iç piyasada 107 milyar 859 milyon adet sigara satıldı.

2009 yılının Temmuz ayında kapalı alanlardaki sigara yasağının kapsamı genişletildi ve kahvahene, bar, kafe ve restoranlarda da sigara içmek yasaklandı. 2009 yılında, ülkemizde içilen sigara miktarı, yasağın genişlemesine paralel 107 milyar 555 milyon adede geriledi.

-TÜKETİMDE YÜZDE 13'LÜK DÜŞÜŞ- 2010 yılında ise sigara satışlarında bir önceki yıla yüzde yüzde 13,2 oranında düşüş kaydedildi. Geçen yıl ülkemizde 93 milyar 354 milyon adet sigara satıldı. Sigara satışı paket bazında da 4 milyar 667 milyon oldu. Böylece geride bıraktığımız yıl, 2009 yılına göre tiryakiler 14 milyar 201 milyon adet daha az sigara içti.

Gerçekten baktım da Düünyanın en fazla tüketen ilk üç ülkesinden biri olarak bu uygulamanın denetimi daha da arttırıp devam etmesi dileklerimle

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

istatistiklerde bi eksiklik var adamlar yasak getirdi arkadan zam getirdi tekel ürüne böylece kullananda azalma olacağını sandılar ama millet kaçak sigaraya yöneldi onun için böyle düşük gibi görünüyor

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

zaten hiçbir anlamı olmayan bir tüketim maddesi. düşünebilen her insanı en azından başlamaması gerekir. biraz abartı olacak ama bana göre bu maddeyi kullanmak cehalet belirtisidir. zaten kullanmaya başlayanlarında toplumda bir bok sanılma güdüsüyle bu işe başladığını görmek için uzman olmaya gerek yok. alkol kafa yapar, uyuşturucu kafa yapar yani ne istiyorsan o an sana verir ama zıkkım gibi saat başı bunu tüttürmek ayrı bir eziyet.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

temiz hava aldık bence otobüs duraklarında ve kapı önlerinde içilmeside yasaklansın.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Tütün sarıp içiyoruz sigara satın alma devri geçti artık lüks o olay :Ç

:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

"2009 yılında, ülkemizde içilen sigara miktarı, yasağın genişlemesine paralel 107 milyar 555 milyon adede geriledi.."

türkiyede gerçekleşen buysa.

abi bi kişi günde kaç paket sigara içiyor :| ( yurt dışınada ihraç etmiyoruz ki. )

+

kaçakçılığı gözden kaçırmayın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enginkar
    enginkar's avatar
    Erkek

2010 yılına dikkat ederseniz arkadaşlar kaçağa yönelim olsa da bu yasağın etkisi çok büyüktür..2011 yılını merakla bekliyorum açıklandığında yazacağım :)

sigara içmeyen birisinin buna teşviği de önlenmiş oluyor.tabi bu benim düşüncem

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sigara içimi neye bağlı ki ? yani marketten alınan hazır sigaraya mı yoksa tütün satışına mı ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aref
    aref's avatar
    Erkek

Gürcü sigarası satılır.

En sağlam sigara Camel 3.5tl

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Sigara icme yasagi ne ya? Zamlardan olmasin?

while (1<2)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enginkar
    enginkar's avatar
    Erkek

Sigara Miktarı diyor hocam yani tütün miktarı daha sonra paket miktarında bahsediyor :)

valla ben elazığdayım uygulama iyice radikal hale geldi.

Toplam Hit: 6658 Toplam Mesaj: 55