Kapalı Alanlarda Sigara Yasağının Sonuçları
-
11 senedir sanırım tam hesaplayamasamda bu cıvarlarda sigara kullanıyorum. İlk başladığımdada mallık olduğunu biliyodum şimdide biliyorum. Sıgara ıcmek gercekten cehalet belırtısı arkadasa hak verıyorum. Bı amacı yok hıc bır yararı yok. Sadece psıkolojık olarak ınsanı rahatlattıgı soylenen sacma sapan bısey.
Benım oturdugum semtte hıc bır mekanda sıgara yasagı yok dıyebılırım sana buyur gel gez gor. Halka acık 10 mekandan en fazla 2 tanesınde sıgara ıcılmez onlarında tenha yerlerınde ıcılır.
Sıgara yasagı benım sıgara almama etkılı olamazkı. Zaten ıcenler anlıcaktır nerde olursam oluym cıkar dısarı yakarım canım ıstedımı hatta az ıctıysemde daha cok ıcerım cıktıgımda.
Bence bunda etkısı olan tek sey sıgaraya yapılan zam ve ınsanların kacak sıgaraya yonelmesıdır. 10 arkadasımdan 4'u kacak sıgara ıcıyor. Ozellıkle ufak olanlara bakıyorum hepsı prestige takılıyo. Ayrıca son donemlerde sıgara bıraktırma servıslerının bedava olması ve bunun ınsanların gozune sokulmasıda bır nebze etkılı olmustur.
Alkole gelen zammında haddı hesabı yok 3 tane tuborg ıcıcez verdıgım 10 kusur lıraya yanıyorum. Ama buda ıcmemı engellemıyo sadece maddı olarak cokertıyo bıraz o kadar.
Sıgara yasagının alkol yasagına zemın hazırlaması konusunada katılıyorum . Ama bu ayın 12'sinden sonra boyle seylerı dert etmıyorum. Artık adamların televızyondan ulusa seslenıs yapıp soyunup misyoner pozisyonuna gecın sırayla gecıcez ustunuzden fln demelerı gerekıyor bızım benlıgını kaybetmıs aptal mılletımıze bıseylerı anlatmak ıcın.
Bence her mekanda sıgara ıcılen bolumler olmalı. Sonucta 10 kısıden 6'sı 7si sıgara kullanıyor.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------
Hala alkolle sigarayı eşdeğer tutan ve alkolü daha iyi bulan dingiller var.. keşke ülkemizde külliyen yasaklansa alkol ürünleri gece evimin önünde çıkan sarhoş kavgalarından yoldaki sarhoş kazalarından üsküdar istikametine passat ile tersten girmiş gençlerden bıktım. canları cehenneme içecekseniz oturun için uyuyun bulaşmayın amk kimseye lanet olsun onlar acanlarınız cehenneme lan. geberin. Alkol sarhoş yapıyor kendinden geçiriyor insanı bildiğin sokaktaki deli konumuna sokuyor insanlar bu kadar salak olamaz amk ya bira desen çiş gibi rakı desen tiner gibi vokda desen boğaz yakmakdan başka boka yaramıyo.
Alkol yasaklansın sigara onun kadar değil sigara sadec emutluluk verir. ve abartarak içilirse ilerde hasta eder. Aynı yasakları alkol için destekliyorum alkolün canı cehenneme diyorum.
-----------------------------nası bi düşüncedir hocam bu ? kendi özgürlüğün için başkalarının özgürlüklerini kısıtlamak özgürlükmüdür ? sırf 2-3 tane kendini bilmez yüzünden tüm alkol kullananlara bunu yıkmak nası bi mantıktır ? alkolun yasak olduğu bi üklede yaşamak istiyosan iran a gidebilirsin hocam.
edit:konu sigara üzerine sen alkolle ilgili bişey yazıyosun. nası bi psikolejiye sahipsin. sırf bişey yazmak için yazıyosun.
-
Hoca bayagı kalaylamıssın vallahı :) Bır kac dengesızın yaptıgını herkese mal edemezsin.
Duzenlı olarak alkol kullanıyorum hatta hastalık derecesınde dıyebılırım. Ama soyle solıyım sana kısılık olarak asırı asabı bırı olmama ragmen alkol ıctıgımde ne kadar ıcersem ıcıyım davranıslarıma daha cok dıkkat edıyorum sırf soledıklerınden bırıne malzeme olmamak ıcın.
-
interfector bunu yazdı:
Hala alkolle sigarayı eşdeğer tutan ve alkolü daha iyi bulan dingiller var.. keşke ülkemizde külliyen yasaklansa alkol ürünleri gece evimin önünde çıkan sarhoş kavgalarından yoldaki sarhoş kazalarından üsküdar istikametine passat ile tersten girmiş gençlerden bıktım. canları cehenneme içecekseniz oturun için uyuyun bulaşmayın amk kimseye lanet olsun onlar acanlarınız cehenneme lan. geberin. Alkol sarhoş yapıyor kendinden geçiriyor insanı bildiğin sokaktaki deli konumuna sokuyor insanlar bu kadar salak olamaz amk ya bira desen çiş gibi rakı desen tiner gibi vokda desen boğaz yakmakdan başka boka yaramıyo.
Alkol yasaklansın sigara onun kadar değil sigara sadec emutluluk verir. ve abartarak içilirse ilerde hasta eder. Aynı yasakları alkol için destekliyorum alkolün canı cehenneme diyorum.
-----------------------------nası bi düşüncedir hocam bu ? kendi özgürlüğün için başkalarının özgürlüklerini kısıtlamak özgürlükmüdür ? sırf 2-3 tane kendini bilmez yüzünden tüm alkol kullananlara bunu yıkmak nası bi mantıktır ? alkolun yasak olduğu bi üklede yaşamak istiyosan iran a gidebilirsin hocam.
edit:konu sigara üzerine sen alkolle ilgili bişey yazıyosun. nası bi psikolejiye sahipsin. sırf bişey yazmak için yazıyosun.
----------------------------Sorun burda zaten hacı.Adamların istediği bu.Ya bizim gibi olacaksınız yada yasaklarla yaşamaya alışacaksınız demeye getiriyor.Tek tip insan prototipi yaratılmaya çalışılıyor.Ama gel de anlat duvara konuşsan duvar bile dile gelir anlar halinden ama anlamak istemeyene sabaha kadar anlat hava gazı.
-
bu nasıl bir mantıktır ki sigara içmediği halde sigara yasağına muhalefet eder. sokoban hükümetin kararlarına tepki olarak içki ve sigaraya başlamalısın hemen ;)
-
kalemlik bunu yazdı:
bu nasıl bir mantıktır ki sigara içmediği halde sigara yasağına muhalefet eder. sokoban hükümetin kararlarına tepki olarak içki ve sigaraya başlamalısın hemen ;)
-----------------------------he hacı evet.
-
-----------------------------:D la varya hangi yobazla tartışmaya girsem aynı.
Diyorum niye sigara içiyosun. alkolden farklıymış :D
Tütün yapımında şaraba batırırlır tütünler bir aşamasıda budur :) varsa samsunlu arkadaşın söyler sana. delikanlıysa dinciliğini bırakı batırıyoruz diye söyler. kimisi söylemez konduramaz süper müslüman olduğundan :)
bu ne aptalca bir düşüncedir alkol yasaklanıcaksa sigarada yasaklansın.
Ayrıca niye bu kadar batıyore alkol size.
sigara daha çabuk bağımlılık yaparken neden önce alkole saldırıyonuz?
çevrene bak kaç tane alkolik var ve kaç tane sigara bağımlısı var.
alkol çooook uzun vadede bağımlılık yapar içmesini bilene bağımlılık yapmaz.
Ailem yıllardır içer akrabalarım yıllardır içer soframızdan eksik olamz. milli içeceğimiz rakı varken niye kola içeyim.
Ayrıca sen kendi meshebine göre konuşuyorsun. ortadoğuda halen uyuşturucu ot çekip ibadet eden tarikatlar var. bu tarikatlar ülkemizde olsa sen istedin diye adamlar ibadet edemeyecekmiydi. sen kimsinki senin istediğine göre yaşayalım..
Ben çıkıp desem türban benim için sorun türbanlı görmek istemiyorum diye söylesem ana bacı söversiniz. sonra milletin alışkanlıklarına konuşursunuz. isteyen istediğini giysin isteyen istediğini içisin amma yobaz var lan tahribatta amk.
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------farkedersen alkolle sigarayı eş tutanlar diye giriş yaptım yani yukarıda ki alkol muhabbetine girenlere idi cevabım. Algılama kabiliyetindeki sorunları bana yansıtma.
Başkaları benim evde gece uyumamı engelliyorsa yolda trafikte geceleyim bomboş olan yolda tersten gelen araba benim yolumu işgal ediyorsa içip içip eimin önüne işiyorsa Topluma yararından çok zararı dokunuyorsa ben onun hakkına karışırım arkadaş! Ne hakları var beni rahatsız etmeye içiyorlarsa içsinler evklerinde sonra uyusunlar neden sokakda içip içip sırnaşıyorlar ne hakları var? onların özgürlüğü ümilletin özgürlüğünü baltalamak mı? özgürlük anlayışın bu mu senin?
Ben ülkemi seviyorum arkadaş irana sen git.
Cümlemin sonunda sigarayla da birleştirmişim yorumumu asıl amacım alkolle ilgili yorum yazanlardı bunu anlayamadın bana laf atıyorsun. nefret ediyorum sizden arkadaş ne biçim bi algılama sisteminiz var.
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------farkedersen alkolle sigarayı eş tutanlar diye giriş yaptım yani yukarıda ki alkol muhabbetine girenlere idi cevabım. Algılama kabiliyetindeki sorunları bana yansıtma.
Başkaları benim evde gece uyumamı engelliyorsa yolda trafikte geceleyim bomboş olan yolda tersten gelen araba benim yolumu işgal ediyorsa içip içip eimin önüne işiyorsa Topluma yararından çok zararı dokunuyorsa ben onun hakkına karışırım arkadaş! Ne hakları var beni rahatsız etmeye içiyorlarsa içsinler evklerinde sonra uyusunlar neden sokakda içip içip sırnaşıyorlar ne hakları var? onların özgürlüğü ümilletin özgürlüğünü baltalamak mı? özgürlük anlayışın bu mu senin?
Ben ülkemi seviyorum arkadaş irana sen git.
Cümlemin sonunda sigarayla da birleştirmişim yorumumu asıl amacım alkolle ilgili yorum yazanlardı bunu anlayamadın bana laf atıyorsun. nefret ediyorum sizden arkadaş ne biçim bi algılama sisteminiz var.
-----------------------------daha önce bir çok konuda seninle karşılıklı tartışmıştık konuyu sen ortalıktaki ayyaşlardan bahsetmiyorsun komple yasaklanmasını istiyorsun.
-
emreslmn bunu yazdı:
Hoca bayagı kalaylamıssın vallahı :) Bır kac dengesızın yaptıgını herkese mal edemezsin.
Duzenlı olarak alkol kullanıyorum hatta hastalık derecesınde dıyebılırım. Ama soyle solıyım sana kısılık olarak asırı asabı bırı olmama ragmen alkol ıctıgımde ne kadar ıcersem ıcıyım davranıslarıma daha cok dıkkat edıyorum sırf soledıklerınden bırıne malzeme olmamak ıcın.
-----------------------------zaten büyük kesime mal etmedim kullanmada sınır getirilsin fiyatları artsın kendini bilen elemanlar içsin demeye çalıştım ama sinirle doğal olarak anlatmak istediğimi tam olarak anlatamadım.
senin gibilerden zaten söz etmiyorum zararsız olduğunuz sürece istediğiniz gibi için ama bana zararınız dokunduktan sonra özgürlüğümü kısıtladıktan sonra ne anlamı kaldı bunun?
evimin önünde haftada 2 sefer yaz günleri kavga çıakr hepsinin sebebi de alkol. Benim lafın bu dingillere.