Kapalı Alanlarda Sigara Yasağının Sonuçları
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Sigara icme yasagi ne ya? Zamlardan olmasin?
-----------------------------zamlarda bu yasağın bi bölümü hocam
-
-
ah şu çılgın türkler :)))
-
Bu yazdıklarınızı içki için yazacaksınız birkaç sene içinde.Sigara yasağı içki yasağını meşru göstermek için oluşturulmuş bir ara basamaktır.Halkın sağlığını koruyoruz bahanesiyle öne sürülen bir yasaktır.Tıpkı İNTERNET FİLTRESİ gibi.İnternet filtresinde de çocuklarımızın ruh sağlığını koruyorlar.Basamak basamak sizi koruyoruz bahanelerini öne sürerek temel özgürlükler kısıtlanılmaya çalışılıyor ve bir ölçüde kısıtlandı da aynı zamanda.
Not : Hayatım boyunca içki ve sigara içmedim bundan sonrada içmeyi düşünmüyorum ama içenlerinde özgürlüğüne karışılmaması gerektiğini düşünüyorum.
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Bu yazdıklarınızı içki için yazacaksınız birkaç sene içinde.Sigara yasağı içki yasağını meşru göstermek için oluşturulmuş bir ara basamaktır.Halkın sağlığını koruyoruz bahanesiyle öne sürülen bir yasaktır.Tıpkı İNTERNET FİLTRESİ gibi.İnternet filtresinde de çocuklarımızın ruh sağlığını koruyorlar.Basamak basamak sizi koruyoruz bahanelerini öne sürerek temel özgürlükler kısıtlanılmaya çalışılıyor ve bir ölçüde kısıtlandı da aynı zamanda.
Not : Hayatım boyunca içki ve sigara içmedim bundan sonrada içmeyi düşünmüyorum ama içenlerinde özgürlüğüne karışılmaması gerektiğini düşünüyorum.
özgürlük anlayışını bir daha gözden geçirmelisin.. mantaliten de çok dar arkadaşım ! -
Sigara içmek mallıktır. Niye insan bir sigara kuruluşuna bağımlı hale getirir ki tadı yok tuzu yok. Hazzı yok birşeyi yok. Sabah kalkıp kahvaltıda önce sigaraya yumulmak, içmezse kriz geçirmesi bana çok salakça geliyor. Çubuğa bağımlı yaşıyonuz lan..... pehhh bizim evde kimse içmez. içeni yanımızda vururuz. :S
siz sigaraya bağımlı haldeyken sizin üzerinizden birileri ayda trilyonalr kazanıyor. sırf bağımlısınız diye.
Sigara tüketiminin bittiği falan yok koca bir yalan. Milletin zamdan sonra beli kırıldı alamıyor artık. Azalan tek şey faturalı sigara alımı....
Gerçeği öğrenmek isteyen varsa gümrükten sigarra geçişlerini takip etsin. ki bir o kadarda sınırdan kaçak yolla giriyor.
-
enginkar bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Bu yazdıklarınızı içki için yazacaksınız birkaç sene içinde.Sigara yasağı içki yasağını meşru göstermek için oluşturulmuş bir ara basamaktır.Halkın sağlığını koruyoruz bahanesiyle öne sürülen bir yasaktır.Tıpkı İNTERNET FİLTRESİ gibi.İnternet filtresinde de çocuklarımızın ruh sağlığını koruyorlar.Basamak basamak sizi koruyoruz bahanelerini öne sürerek temel özgürlükler kısıtlanılmaya çalışılıyor ve bir ölçüde kısıtlandı da aynı zamanda.
özgürlük anlayışını bir daha gözden geçirmelisin.. mantaliten de çok dar arkadaşım !
-----------------------------Hocam daha bu sigara yasağı yeni konuşulurken dedim ki bu içki yasağına giden bir basamaktır.Daha üstünden bikaç sene geçti adamlar üniversite ortamlarında vs. içkiyi yasakladılar ve bunun burada kalmayacağı da açık.Dar vizyonumla bu kadarını gördüysem gelecek olan asıl yasağı da az-çok görebilirim diye düşünüyorum.
Artı olarak bir şeyi yasaklayarak önünü alamazsın.Eğer bir insana sigarayı neden içmemesi gerektiğini uygun ve düzgün bir mantıkla anlatabilirsen o insan ya hiç içmeyecektir yada içmeyen insanların hassasiyetlerini anlayıp onların bulunduğu ortamlarda içmeyecektir.Bu da bir kültür ve eğitim sorunudur.
-
Canım kardeşim yüzbinler kaçakl sigara içiyor.Prestij kapış kapış gidiiyor.. paketi 2 tl... sigara kullanımında aşırı derecede artış oluduğunu düşünüyorum.Düşüş olmaz.
-
bi arkadaşında dediği gibi kaçakçılık arttı herkes kaçak sigara içiyor artık o kaçak sigaraların parasının kimlere gittiğide bilinen bi gerçek izlenilen politika yanlışş
-
Hala alkolle sigarayı eşdeğer tutan ve alkolü daha iyi bulan dingiller var.. keşke ülkemizde külliyen yasaklansa alkol ürünleri gece evimin önünde çıkan sarhoş kavgalarından yoldaki sarhoş kazalarından üsküdar istikametine passat ile tersten girmiş gençlerden bıktım. canları cehenneme içecekseniz oturun için uyuyun bulaşmayın amk kimseye lanet olsun onlar acanlarınız cehenneme lan. geberin. Alkol sarhoş yapıyor kendinden geçiriyor insanı bildiğin sokaktaki deli konumuna sokuyor insanlar bu kadar salak olamaz amk ya bira desen çiş gibi rakı desen tiner gibi vokda desen boğaz yakmakdan başka boka yaramıyo.
Alkol yasaklansın sigara onun kadar değil sigara sadec emutluluk verir. ve abartarak içilirse ilerde hasta eder. Aynı yasakları alkol için destekliyorum alkolün canı cehenneme diyorum.